Scudo Sports

Erdoğan'dan belediye başkanlarına çağrı

Gene geldi beylik "her şeye itiraz ediyorsunuz" lafları. Yahu bu iş öyle olmaz. Tablet dağıtarak nasıl eğitim kalitesi iyileşmediyse (çöpe gitti milyarlar), bisiklet dağıtarak da bisiklete binme teşvik edilmez. Bisiklete binmeyi teşvik edecek şehir düzeni oluşturarak bisiklete binme teşvik edilir. Yoksa o bisikletlere verilen paralar çöpe, bisikletler de hurdalığa gider, aynı o dağıtılan tabletler gibi. Göreceksiniz zaten bir işe yaramayacağını. Tabi ki yanlışa yanlış diyeceğiz, o bisikletlerin parası bizden çıkıyor bilmem farkında mısınız? Şehirlerde ulaşım amaçlı bisiklet yolu falan yapılmadığı gün gibi aşikar, ne olacak o dağıtılan bisikletler? İnsanlar haklı olarak binmiyor işte trafikte, her babayiğidin harcı değil. Adam bisikletsizlikten değil, ulaşım amaçlı bisiklet yolu olmadığı için binmiyor bisiklete işe giderken. Dağıtılan bisikletlerle beraber o yollar da yapılırsa belki işe yarar, ama yollar yapılmadan bisiklet dağıtmak işin sadece şovu. Ben lafa değil icraate bakarım:) , özellikle büyük şehirlerde ulaşım amaçlı ve güvenli bisiklet yolları yapılıyor mu?

Scudo
Siyaseti ve hamaseti körükleyici mesajlara izin vermeyeceğim. Bu projeyi eleştirebiliriz. Bu başlıkta çok güzel eleştiriler var. Ancak diğer bir yandan hakaret ve hamaset var. Bundan sonra lütfen daha itidalli davranalım.

• Beğen
Tepkiler: bulut ve Atacan
@Atilla Gobel

eleştiriyoruz işte, neden izin vermiyosun? hakaret yok, yapılan paylaşım bağıra bağıra siyaset kokuyor, neden izin veriyosun konuya o zaman?

Eh bir platform giderek akpedala dönüşüp de siyasete hizmet eder bir hal alıyorsa burada bir ünlem işareti ortaya çıkaar..Köşkün bahçıvanı yada noteri gibi çalışan eski cumhurumuz kadar bisikletciyiz anlamına gelir ..Ben değilim, olanlar da akpeal forumu deyiversin de adı belli olsun değil mi canıım..

Yapılan paylaşım bir siyasetçinin bisiklet ile ilgili haberini taşımaktadır. İzin vermeyen ben değilim, söylemleriyle konuyu dağıtan üyelerdir. Buraya gelip mesajlarınız silindiğinde konuyu dağıtacak bir etki yaptığınızda neden hazımsızlık üretiyorsunuz onu anlamıyorum ? Burası siyasetin yeri değil. Aynı şekilde yazmaya devam edin, bende aynı şekilde silmeye devam edeceğim.

Adama sorarlar, 20 yıldır ankaranın yollarını söküp söküp yeniden yapan melih başgana niye söylemedin bunu? yoksa seçim yaklaşıyor diyemi aklına geldi
dahası cumhurbaşkanının anayasal görevlerinde belediye başkanlarına iş buyurmak yoktur. Başbakanken keşke aklına gelseydi.

• Beğen
Tepkiler: serpenter
Herkese konunun özüne dönülmesini tavsiye diyorum. Özü ne peki, rte mi? hayır. Akp mi ? Hayır.

Konunun özü;

bisiklet adına birşeyler yapılması gerekiyor ve kim bu duvara bir tuğla koyarsa bu iyi birşeydir.

Eğer bisiklet dağıtılacaksa, bu bir faydadır,
bisiklet yolu yapılacaksa, bu bir faydadır,
Araç sürücülerinin bilinçlenmesine katkı sağlanacaksa bu bir faydadır.

Geri kalanı işin Siyasetidir ve bisiklet forumunda yapılıyorsa boş laftır.

Benzin fiyatlari alsin basini gitsin,ÖTV artsin,arabalar o kadar cogalsin ki surecek yol kalmasin,yeni arac yollari yapilmasin,omrunu doldurmus olan araclar trafikten cekilmesin.Cok fazla degil,10 sene sonra yollar zaten kendiliginden bisikletlilere kalacak.

Bisiklet yolu yapilmasi, suursuzca bisiklet dagitilmasindan iyidir.

önce beklerim
@tugrulboraerkil

işte o zaman bayram yapacağım ,:harika:

@Atilla Gobel o zaman malum şahsı övücü mesajları da siyaset sınıfına sokun lütfen

@Atilla Gobel

atilla hakaret nerde? sildiğin mesajımdaki hakareti lütfen paylaşır mısın? akpedal deyince huylanmayın

@ihsangencer Bakın hala konuyu dağıtmakta ısrar ediyorsunuz. Benim uyarı mesajımda sizin adınızın geçtiğini gördünüz mü ? Bence görmediniz çünkü yok, ben burada söylemekten imtina ediyorum ama siz beni zorluyorsunuz. Sizin mesajınızla birlikte iki üyenin daha mesajlarını sildim. Bana kalkıp dedektif gibi " hakaret nerede " diye hesap sorar gibi bir üslupla yaklaşamazsınız. Lütfen iletilerinize dikkat edin.

Yav güvenemiyor ki insan. Daha dün iki farklı yerde okudum işsizlere çıkarılan gss borcu diye. Hani öyle 300-500 de değil. 2000-3000-4000 kağıt borç çıkarmışlar işsiz insanlara. Sonuç olarak güvenmediğim konu; Bisikletle ulaşım beklenenden fazla yaygınlaşırsa bisikletten alınan vergiler tavan yapar. Bu vergilere artı olarak belediye otobüslerinin düşen gelirlerini karşılamak amacıyla bir ek zam daha yapılır sonuç olarak bu işin de suyu çıkar. İyi niyetli bir şeyler yapma konusunda mevcut hükümet henüz kaydadeğer puan alamadı benden. Yine de umudu kaybetmeden güzel güzel yollar yapılır umarım.

@Ferhat Fırat

duvar örmek 100 yılda ne yapıldı onada bakmak lazım ,geçmişte kimler emek sarfetti ona bakmak,bisiklet siyasa üstü olacak tabi,bisiklet özgürdür,bu kampanya hedefine ulaşmak istiyor ise alt yapıları ile kesin paralel gitmeli,ayrıca devlet bisiklet kullanmaya özendirici eylemleri kesin başlatmalı

@Atilla Gobel Hem de çok basit kamu spotu hazırlamak, ve maliyetine göre çok etkili olabilir. İnsanların bilinçaltına yerleşir yeterince tekrarlanırsa televizyonlarda. İnsanları harekete geçirmese bile en azından "bisikletin trafikte yeri var" algısı oluşturur.

• Beğen
Tepkiler: Fanonn ve Gjankrow
@KaanG Algı konusunda sana katılıyorum. O noktayı iyi yakaladın.

Yakaladık da, bir işe yaramıyor ki, baştakilerin yakalaması gerek :D

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
cumhurbaşkanının bu şekilde karar alma ve icra yetkisine sahip olduğunu ve belediyelere talimat verebileceğini düşünmüyorum. bu yüzden bisiklet konusundaki düşünceleri ancak topluma ve meclise iyi niyetli tavsiye niteliğinde olabilir ve kendisi de en fazla topluma model oluşturma görevi üstlenebilir kendince. bisikletin yaygınlaştırılmasına yönelik gerekli hamleleri yapmak hükümetin ve meclisin ve mecliste alınan genel kararlar dışında hükümetin güdümünde hareket etmek zorunda olmayan yerel yönetimlerin görevidir. söylediğim şey yanlışsa konu hakkında bilgi sahibi biri beni (kendi gönlünden nasıl geçiyorsa değil anayasa çerçevesinde açıklama getirerek) düzeltsin lütfen.

Geri