Scudo Sports

Endülüs Turu 2015 (Eurosport)

Scudo
Ah be kavruk Kolombiya'da gene düşmüş bu yarışa gelememiş o yüzden. :(

@Oğuzhan Y.

yeni Andy Schleck. Bisiklete binemeyen tırmanışçı.
Bu konuda Nibali ve Contador çok hoşuma gidiyor benim. Teknikleri çok iyi, cesurlar, heyecan katıyorlar yarışlara.

Contador kendi memlektinde olduğundan mıdır nedir gazı almış gidiyor. Reji de hep onu gösteriyor zaten :)
Dünkü TT yarışlarında Froome'a inanılmaz bir fark attı. Contador 4. olmuştu Froome 80 civarı bitirdi.

Fromme ayakta tırmanırken bile steme bakıyor yav..

Daha önce de atmıştım yeri gelmişken tekrar koyayım işte o yokuş: (link)

Süre tutacağım bakalım KOM olan Bardet'ye ne kadar fark atacaklar. :p

Alberto Bey napıyosunuz?

mahalle turu gibi oldu biraz, contador tek yarisiyor :)

tabii sezonun baslangic yarisi. froomeun bu yarisi o kadar ciddiye aldigini dusunmuyorum. en azindan dur kendimi gostereyim, contadoru kovalayim derdi yok. antrenman tadinda geciriyordur.

düzenleme;
aç bu contador ya, belliki bu sene doymayacak.:)

Froome zaten gelirken kazanmak gibi bir amacım yok antrenman amacıyla geldim gibi bir açıklama yapmış. Dün Eurosport'ta öyle diyorlardı

Yoğun kar yüzünden izleyemedim yarışı ama zevkli geçtiği belli. Froome kamp dönemi, kasım sonrası çalışşsaydın da antrenman yapsaydın olmaz mıydı ?
Zaten kazanmaya gelmedi nasıl bir açıklama anlamış değilim. Olabilir , hazır değilsindir, kendini iyi hissetmezsin ama yok arkadaş bu adamda savaşma içgüdüsü yok, kadans göstergesine bakarak yarış kazanılmaz, bazen bacakların yanar, bazen nabzın çıkar ama çabalarsın, savaşırsın.Bir bisikletçi bu şekilde kendini güdüleyemez. Froome biraz Cancellara'dan ders alsın bence. Bu yüzden geçen seneden beri söylüyorum Froome mental açıdan güçlü birisi değil. Bu gidişle öyle yada böyle Fransa Tur'unu 1 defa kazanmış bisikletçiler arasında ismi kaybolup gidecek.
Ortalama hız 36 olması çok normal yokuşla biten bir etap sonuçta düz bi etap olsa 42-44 civarı olurdu.

Benim gördüğüm farkı 18 saniyeye düşürmüş frrome var.İnişten sonra sky toparlayamadı,nieve ye bişeyler oldu orda saxo asıldı.Burda güçten çok taktik işe yaradı,contador çok çakal her duruma uygun bi çözüm buluyo,froome öyle değil varyasyon sıkıntısı var çok kuralcı(7,5 km tek başına tırmanmak aklına bile gelmez)

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Sporcuların performans grafiği çan eğrisine çok benzer. Dipte başlarlar, bir dönem (1-2 ay boyunca) en yüksek seviyeye çıkarlar, yavaş yavaş. Daha sonra da geri düşerler.
Froome Fransa Turu'na hazırlanan bir sporcu. Contador ise İtalya turuna. Contador'un performans olarak 2 ay kadar önde olması çok normal.
Fransa Turu, İtalya Turu'ndan 2 ay sonra başlayacak.

Bunu göz önünde bulundurarak durumu incelediğiniz zaman, formsuz olması beklenen Froome aslında Contador'la başa baş performansta yarıştı. İnişte pozisyon kaybetti ve tırmanışa geç başladı. Buna rağmen 30 saniyelik farkı 19 saniyeye kadar indirebilidi. Bu demek oluyor ki Contador'dan daha hızlıydı yokuşta.
2 aylık farkı da düşündüğümüz zaman, Contador süper iyiydi diyemeyiz bugün.
Yarın bi etap daha var. Beraber çıkarlarsa aradaki fark çok daha rahat belli olur. Contador'un yine geçecek olması doğal ve çok da normal. Ama acaba ne kadar fark atabilecek.

caner eler'in anlatımıyla bugünkü etabın tırmanış bölümü;
kalite kötü ama idare edin arkadaşlar:)

Yahu bir tanesinin yağmurluğu baya bol. Rüzgarda dolmuş omuz kısımları. Yavaşlatmıyor mu bu? Baya dar olması lazım değil mi

@Oğuzhan Y.
allah Allah benim baktığım linkte eurosport 2 de kayakla atlama var şu an

Geri