Scudo Sports

Elleri bırakarak bisiklet sürmek

@Bora Doruk

Buyrun TDK Büyük Türkçe Sözlük linki "amatör" kelimesini aratın: (link)

İlk olarak amatör (acemi) kişiler zaten ellerini bırakmamalı, bırakmaları için de bir sebepleri yok. Şehir içinde trafikte de bırakılmamalı, ani reflekslerle kazalardan bir nebze olsun kaçınabilmek için. Amatör değilseniz nerde ne yapacağınızı şehir içinde hangi durumlarla karşılaşabileceğinizi biliyorsunuz demektir, elinizi bırakıp bırakmamak o riski göze almak da size kalmış. Bisiklet sürüp hiç kaza yaşamamış biri için zaten bunları konuşmaya hiç gerek yok.

Scudo
Ben de cocuklugumdan beri ellerimi salarım . Dengeli gidebilmesi için önce hız sonrada gidonun rahat hareket etmesi gerekir. Hızlandıkca gidon yolda düzleşir. Gereginden fazla sıkılmış bir furç ile el salamassınız ! Cok hafif bile fazla sıkmıs olsanız gidon rahat hareket etmediginden direk dengeniz bozulur . Bu sartlar saglanınca rüzgar yol gibi dış etmenler de etkiler ve denge dedigimiz olaya gelirsek bana kalırsa bisikleti dengede tutabilen her birey el salabilir biraz ugrasınca .

Rüzgarsız ve düz yolda motor ilede el salınabiliyor ve agırlıgından mıdır bilmem bisiklete göre daha dengeli gidebiliyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Tasogare Yazdıkların Dogru...Ama yüzde neticesi olarak bırakmak tehlikelidir..Profesyonellik konusunda soyledigim anlamı biraz kaydırmıssınız ama katılıyorum yinede..Ben 14 yıllık Kardesimi bisiklet kazasında kaybettim..Bisiklete jant üstünde bile bindik biz..Bisiklet bi haz..Ama cok basit seyler hayat bitirir gözlerimle gördüm..Kazasız belasız pedallamalar diliyorum...Yorum icin Tesekkurler

@Y. Burak Kardesim Sen DAHA yazdıklarını ANLAMIYORSUN !Ben ilk yazdıgımda Ne dedim ''Sokak Arası caddede'' Amatör yani giris seviyesi bile olmayan bisikletinle görürsem gülerim..SEN olayı carpıtıp HAKLI CIKMAK icin yazıyorsun..Ben gayet acık sözlü yazıyorum..75 MİLYON insanda ANKET yapsan %60 dan fazlası sana TEHLİKELİ DER..Tehlikeli yani ben bunu vurguluyorum...SAGLIK İCİN TEHLİKELİ!..Bir kelimemi kendine TEMA edinip yazma...Elestiri kabul etmeyen ögrenemez..Benim konum saglık ben bunu vurguluyorum..Hala ısrarcı isen buraya yazma anket ac..Sonucu görelim..%50 den den fazla tehlikeli degildir gelirse forumu ben terkederim..gelmez ise sen.Bazi seyler katidir...

@Uğur Recep AKGÜL Agırlıktan hocam bende 250 lık yamaha var..Agırlıktan bısıklete göre cok cok rahat salabiliyorsunuz..

@Uğur Recep AKGÜL YBR dostum :) zaten motorda yamaha alıyorsan 5-6 bine Ybr oluyor :) Aslında honda 600 felan olsa fazlasını istemem ömürlük yeter CBR sekli sesi durusu tam bir zevk Kardesim :) 2. eli 12 bin temizi ama unıversite okuyorum cok para bize :)

@Bora Doruk o kadar, el bırakmak tehlikeli diye öğüt verip, sonra motorda ellerini bıraktığını söylemen :) ama gerçekten, motorda çok daha rahat, zaten ortalama Hız hep daha yüksek, artı frene basmak için elin gidonda olmasına da gerek yok, her halukarda daha rahat

AH bu vizeler :) Ytü malesef .Şİmdi alıcam bi tane seçim yapmakta zorlanıyorum yardımcı olurmsun ?

@fortess Tabi olmaya calısırım elimden geldigince var olan tecrübe yeterince..Motor icin mi bisiklet mi onu anlamadım

İmzayı simdi gördüm pardon :) Tamam özelden konusalım ;)

Sizinde dediğiniz gibi bisiklet bir zevk meselesi. Eğlenceli olduğu kadar da tehlikeli. Türkiye gibi "gelişememiş" ülkelerde arabalar için yapılmış yolda, "gelişememiş" zihine sahip insanların sürdüğü arabalarla birlikte yol alıyoruz. Sağlık konusunda haklısınız. Bir yakınınızı kaybetmişsiniz başınız sağolsun çok üzüldüm gerçekten. Benim derdim sağlık meselesi değil, bir yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim.

Spora hevesli, yetenekli, genç arkadaşlarım öğrenci bütçesiyle zar zor aldığı, sizin sürekli amatör bisiklet diye küçümsediğiniz 1000 lira değerinde alüminyum bisikleti ile her gün antrenmana çıkarken, arkadaşlar arasında "Kodaman" diye tabir ettiğimiz bir takım insanlar üst model karbon bisikletleriyle bakkala gidip geliyor ya da bisikletlerini balkonda, garajda çürümeye terk ediyor... İşte ben bu noktada şikayetçiyim.

Bisiklet bir kültürdür, zevk de verir acı da. Bugün eğer bir çocuk bisikleti ile eğleniyorsa, bisiklet sürerken mutlu oluyorsa bırakın istediğini yapsın; elini bıraksın, gidona otursun, selenin üstüne çıksın, 180 dönsün, bunny yapsın... Sizin gördüğünüz o amatör! çocuklar, o amatör! bisikletleriyle, mahalle aralarında bisiklet sürmenin zevkini yaşayacak ki ileride bu işe gönül verebilsinler. Ülkemizde kaç tane BMX parkımız var, kaç trial parkımız var? Maalesef ki sizin yazdığınız gibi ''Sokak Arası caddede'' yapmak zorundayız.

Ayrıca "Elestiri kabul etmeyen ögrenemez" yazmışsınız; hiç bir mesajımda sizin yaptığınız gibi "Caps Lock" açmadım ve kötü söz kullanmadım. bkz:

@Bora Doruk
Bu durumda eleştiri kabul edemeyen kim oluyor acaba?

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@Y. Burak
Kardesim 4 satır yazarım sursarsın anlamında demisim ya bak simdi onu yazıcam iste..Onu elestiri icin DEGİL ''Anlamayıp burnunun dıkıne HALA ! HAKLI cıkmak ıcın gıttıgın ıcın dedim''...Hala haklı cıkmak icin 1 kelime alıp carpıtıyosun..Cok karakter gordum boyle inat eden ilk ama yazıcam sıkıntı yok.
1.'' Spora hevesli, yetenekli, genç arkadaşlarım öğrenci bütçesiyle zar zor aldığı, sizin sürekli amatör bisiklet diye küçümsediğiniz 1000 lira değerinde alüminyum bisikleti ile her gün antrenmana çıkarken, arkadaşlar arasında "Kodaman" diye tabir ettiğimiz bir takım insanlar üst model karbon bisikletleriyle bakkala gidip geliyor ya da bisikletlerini balkonda, garajda çürümeye terk ediyor... İşte ben bu noktada şikayetçiyim.'' Okur musun burayı ?
Ben Amatör diyerek insanlarımı kücümsedim Kardesim?!...Ben diyorum ki Amatör Yani;Bu isi Profesyonel olarak yapmayan..Yarıs vs musabakada bulunmayan ınsanlar 1 ayda bır bısıklete binen insan yapmamalı..Olay YAPMAYIN ! Degil..Bakın yapmamalı diyorum NEDEN !? Saglık icin...Kendisi icin..Gidon döndügü an is bitti..
Gelelim asıl olaya ben Sana insanları kücümsedigimi söyledigimi hatırlamıyorum? Amatör ile kastım buydu..Nasıl ordan araya baglac attın tebrık ederim..

2.(Bisiklet bir kültürdür, zevk de verir acı da. Bugün eğer bir çocuk bisikleti ile eğleniyorsa, bisiklet sürerken mutlu oluyorsa bırakın istediğini yapsın; elini bıraksın, gidona otursun, selenin üstüne çıksın, 180 dönsün, bunny yapsın... Sizin gördüğünüz o amatör! çocuklar, o amatör! bisikletleriyle, mahalle aralarında bisiklet sürmenin zevkini yaşayacak ki ileride bu işe gönül verebilsinler. Ülkemizde kaç tane BMX parkımız var, kaç trial parkımız var? Maalesef ki sizin yazdığınız gibi ''Sokak Arası caddede'' yapmak zorundayız.)
Oku burayı ne demissin!? Ben cocuk amatör bisikletiyle gezmesin mi dedim oku bakıyım yukarıyı ?..Caddede sokakta ellerini bırakıp gezen insan icin TEHLİKELİ !!!! dedim...Yapamazsında demedim KARDESİM !..Git sokaktamı biniceksin..Dagdan mı atlıycaksın ellerini acarak ne yapıyorsan YAP !..Ben dıyorum ki Bisiklete ellerini beline sarıp bınmek TEHLİKELİ...ZAR atmak gibi en ufak aksilik ''SENİN bisiklette ellerini tutarak alacagın HASARIN bir kac misli fazlasını vericek anladın mı?! belki kazaya bıle engel olabılırsın''..Sunu bir anla artık...

Özellikle Su yazdıgın 2. Satırda sinir oldum..Ülkemizde kac PARK var kac vs var gibi...Sokaklarda yapıyor cocuklarda dıyorsun..Ben sokakta akrobasi yapan cocuga bısey mi dedim hakaret mi ettim? Konuyla alakasız ben dıyorum ki elini sokak arasında caddede bırakırsa bu tehlıkeli..Savunmasız kalır dıyorum Bu kadar ıster tutar ister tutmaz bu cocuga ve sana kalmıs..Ben bır yorum Yaptım ''elleri bırakıp gezmek saglık icin sakıncalı tehlikeli kaza riskini artırıyor'' bu kadar sımdı otur yazdıklarını oku ne kadar alaka kurabılıcaksın...Ülkemizde ne kadar PARK var banane hocam? Gıt beledıye baskanına yaz..Ben parkla vs ıle bısey demedım..Senın yazdıgın 2. satırın benım konumla alakası yok..
Yine söylüyorum..Anket yapın..Yazmayın..Yazdıgımın arkasındayım..''Elerini bırakıp bisiklet kullanmak Kazaya davetıye cıkarır..Cok iyi bisiklet kullanın Profesyonel olun amatör olun farketmez elleriniz havada yapacagınız kaza size elleriniz gidonda ıken alacagınız hasarın misli fazlasını vericektir''..Savunmam bu..

@Raşit S
:D sesli güldüm^^

@Bora Doruk

Ben bisikleti küçümsemenizden bahsediyorum, siz insanları küçümsemekten bahsediyorsunuz. Türkçe ile ilgili bir sıkıntı varsa isterseniz ingilizce de yazabilirim.

@Bora Doruk

Bu cevabınızdan sonra da size cevap yazarak ne kadar büyük bir hata yaptığımın farkına vardım. Sizi çok ciddiye almışım kusura bakmayın, iyi geceler.

@Y. Burak Cümle genelini ele alırsan İnsan-Bisiklet farketmez...Kücümsedigimi yargılıyorsun..Amatör kullandıgım hıc bır cumlede Kücümseme niteligi barındırmadım..Amatörü isini iyi bilmeyen anlamında kullandım...Bir hendekten atlamayı bilmiyorsan takılır dusersın anlamında.
Konuyla alakasız yerden kapı acarsan ''Ülkemizde ne kadar PARK var banane hocam? Gıt beledıye baskanına yaz.'' yapıstırırım kardesım kusura bakma..Sanada iyi geceler..Anket icin Teklıfım gecerli..
Ben ''elleriniz havada bisiklet kullanmak kazaya davetiye cıkarır..Veya saglık en önemli seydir Tehlikelidir diyorum..Elleriniz havada yapacagız kaza size gidondan tutarken yapacagınız kazadan cok HASAR verecektir diyorum ve arkasındayım''...Olay bu AKSİNİ idda ediyorsan Kİ ! durduk yere bana yorum attın ANKET YAP Forumda %50 fazla kisi Tehlikeli degil derse Forum Kaydımı silsin admin Ulas...Ama %50 den fazla Tehlikeli derse Sen gidersin...İyi geceler

Ya olayı ya sen git ya ben noktasına getirmeye gerek var mı ? Kimse gitmesin bi yere, oturun oturduğunuz yerde. Ama bi olayı çoğunluğa göre değerlendirmek yaşamak çok saçma, ne kadar değerli insanlar olsa da bu forumda, çoğunluğu işin içine kattın mı sarpa sarar o iş, bak şu anda yaşadığımız karanlık çağ hep Çoğunluğun eseri. İlla çoğunluğa soracaksak diil bisiklet forum, Facebook ta anket açalım, çoğunluğa soralım, motosiklet tehlikeli mi diye, tehlikeli çıkmazsa sana bi motor da ben hediye edeyim, yok sonuç tehlikeli çıkarsa alırım motorunu :) arada ihtiyacın olursa gelir alırsın benden :p

Henüz bisikletçilik geçmişim günlerle belirtiliyor olsa da, yolun bomboş olduğu yerlerde ellerime kulaklarımı kapatıp gidiyorum bazen. Rüzgarı yerken bir anda sessizlik olması çok hoşuma gidiyor.

Ayrıca ilk sayfaları okudum da, el bırakmak da genetik midir acaba. Çok kolay olmasına rağmen yapamayanlar var. Dil kıvırmak gibi birşey mi acaba? :)

Şaka bir yana güvenliğinizden emin olmadığınız yerlerde yapmayın.

@gkontr

Biraz cesaret gerekiyor. Gerisi gelir :) Genetikle alakası yok. 6 yıl önce bende zorlanıyordum; şuan çok rahat şekilde bırakabiliyorum.

7 yaşında bırakmaya başladım. Şu anda ellerimi birakarak yön vererk yolda döndürebiliyorum pedal çevirebiliyorum.

Geri