Batuhan B.
Aktif Üye
- Tepki
- 133
- İsim
- Batuhan Bora
- Başlangıç
- 2015—16
- Bisiklet
- Lapierre
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Büyüdükçe daha korkak oluyoruz galibaÇocukluğum aklıma geldi
Ön tekeri kaldırmak ve ellerle tutmadan bisiklet kullanmak en büyük zevkimdi. Çocuk aklı ile çok riskli hareketler yapardım. 2-3 sefer çok kötü düştüm, üstümdeki eşyalar yırtılmıştı ama çok şükür kırık çıkık yoktu.
Şu an belimi 5-10 saniye doğrultmak haricinde pek yaptığım bir hareket değil.
kazadan dolayı nasıl kaynaklanıyor? Geometrisi mi bozuluyor?Aynı sorunu 3 yıldır yeni topladığım yol bisikletimde yaşıyorum. Geçenlerde kadronun geçmişini bilen bir abi söyledi kaza yapmış eski sahibi. Ben de diyorum bu bisiklet niye el bıraktığımda düz gitmiyorGidondan tutarken sorun yaratmadığı için ve kadronun manevi değeri çok yüksek olduğu için seve seve kullanmaya devam ediyorum. Sizin kadronuz sıfır mı yoksa ikinci el miydi?
Mutlaka bir yeri eğilmiştir. O da ellerimi bırakmama engel oluyor. 12 bin kilometreye yaklaştım bisikletimle hiçbir olumsuzluk sezmedim bahsettiğim durum haricinde. O da çok elzem değil. Kozmetikte farkına varamıyorum nerede sıkıntı olduğunu.kazadan dolayı nasıl kaynaklanıyor? Geometrisi mi bozuluyor?
Şu hareketi bazen sürüşlerine katıldığım gruptan 3-4 kişi de yapıyor geçen bir yerde 2 tanesi önümde eller cepte yokuş aşağı gidiyorlardı, birisi aynı videodaki arkadaş gibi panikledi ama kurtardı o bölgeden geçerken gördüm yolda 1 metre kadar çizgi şeklinde bir bölümde çatlak vardı rahatlıkla dağ bisikleti de düşebilecek kadar genişti.
İnsan başkalarının deneyiminden de çok şeyler öğrenir. Ortaokulda sıra arkadaşım Serhat'ın kocaman bir burnu vardı. Dayısına çektiğini söylemişti. izmir'de soğuk bir günde dayısı kaymış ve burnunu kırmış. nasıl ya diye sormuştuk. otobüs gelinde durağa, hava da soğuk, elleri pantolon cebinde otobüse doğru koşmuş ve ayağı buza basıp kaymış ve yere kapaklanmış. eee elleri ile kendini korumamış mı diye gayri ihtiyari soormuştuk. Serha ise eller refleks olarak öne doğru bedeni korumak için hamle yaptığını ama eller cepte olduğu için pantolonun ceplerini deldiğini, haliyle de burnunun kırıldığını belirtmişti.Şu hareketi bazen sürüşlerine katıldığım gruptan 3-4 kişi de yapıyor geçen bir yerde 2 tanesi önümde eller cepte yokuş aşağı gidiyorlardı, birisi aynı videodaki arkadaş gibi panikledi ama kurtardı o bölgeden geçerken gördüm yolda 1 metre kadar çizgi şeklinde bir bölümde çatlak vardı rahatlıkla dağ bisikleti de düşebilecek kadar genişti.
El bırakma konusunda bisiklet adına bir sıkıntım yok daha çok benden kaynaklı 4 yıl önce bıraktım, formanın arka cebinden bir şey alıyordum bir anda toz ya kum olan bir alanda ön tekerin kayması ile yeri öptüm. Şimdi ne zaman düzlükte bıraksam o an aklıma geliyor ve istemsizce gidonu tutuyorum. Profesyonel yarışlardaki gibi bitiş çizgisinden geçecek olsam ya düşerim yada tek el bırakıp geçerim 😅
çok doğru ek olarak el ve kollarımızı sallamadan koşarken dengemizi de sağlayamayıp düşme ihtimalimiz artıyor.İnsan başkalarının deneyiminden de çok şeyler öğrenir. Ortaokulda sıra arkadaşım Serhat'ın kocaman bir burnu vardı. Dayısına çektiğini söylemişti. izmir'de soğuk bir günde dayısı kaymış ve burnunu kırmış. nasıl ya diye sormuştuk. otobüs gelinde durağa, hava da soğuk, elleri pantolon cebinde otobüse doğru koşmuş ve ayağı buza basıp kaymış ve yere kapaklanmış. eee elleri ile kendini korumamış mı diye gayri ihtiyari soormuştuk. Serha ise eller refleks olarak öne doğru bedeni korumak için hamle yaptığını ama eller cepte olduğu için pantolonun ceplerini deldiğini, haliyle de burnunun kırıldığını belirtmişti.
o zamandan sonra asla iki elim cebimde merdiven bile çıkmadım. umarım sizlere bir faydası olur.
Arada yürüyüşlere yeni kişiler geliyor özellikle kış aylarında yanlarında eldiven yoksa hemen ellerini cebe atıyorlar. Yürüyüşlerde en çok uyardığımız 2 konudan bir tanesi ellerin cepte olması, diğeri de açılmış ayakkabı bağcığı. Her ikisi de ciddi yaralanmalara sebebiyet verebiliyor. Özellikle askeri sağlık personeli abimiz çok sık dile getirir. Dediğiniz gibi ellerin cepte olması en büyük risklerden bir tanesi.İnsan başkalarının deneyiminden de çok şeyler öğrenir. Ortaokulda sıra arkadaşım Serhat'ın kocaman bir burnu vardı. Dayısına çektiğini söylemişti. izmir'de soğuk bir günde dayısı kaymış ve burnunu kırmış. nasıl ya diye sormuştuk. otobüs gelinde durağa, hava da soğuk, elleri pantolon cebinde otobüse doğru koşmuş ve ayağı buza basıp kaymış ve yere kapaklanmış. eee elleri ile kendini korumamış mı diye gayri ihtiyari soormuştuk. Serha ise eller refleks olarak öne doğru bedeni korumak için hamle yaptığını ama eller cepte olduğu için pantolonun ceplerini deldiğini, haliyle de burnunun kırıldığını belirtmişti.
o zamandan sonra asla iki elim cebimde merdiven bile çıkmadım. umarım sizlere bir faydası olur.
ikinci el, muhtemelen benimki de kazalıdır. Eski sahibi milli sporcu diye duymuştum.Aynı sorunu 3 yıldır yeni topladığım yol bisikletimde yaşıyorum. Geçenlerde kadronun geçmişini bilen bir abi söyledi kaza yapmış eski sahibi. Ben de diyorum bu bisiklet niye el bıraktığımda düz gitmiyorGidondan tutarken sorun yaratmadığı için ve kadronun manevi değeri çok yüksek olduğu için seve seve kullanmaya devam ediyorum. Sizin kadronuz sıfır mı yoksa ikinci el miydi?
ben bunu nasıl çözeceğim.