Scudo Sports

Elhamdülillah harika bir gün daha..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Mehmet Altuğ

İstediğiniz kadar sorgulayabilirsiniz. Zaten kurânın ilk emri de oku dur. O boyutları insan evrimleşerek kazandı demeyeceksiniz herhalde. Şu an elinizin içinde milyonlarca mikroskobik canlı var. Bakın bakalım elinize bu MİKROSKOBİK CANLILARI ALGILAYABİLECEK MİSİNİZ? Bu da GÖZ ALGIMIZIN bir SINIRI olduğunu gösterir. Peki neden AKIL ALGI mızın da bir sınırı olmasın?

@pietro Leatherchest
Kafanız çok karışık sizin :)

• Beğen
Tepkiler: oalmali
Scudo
@nonsteril Akil bir algi olarak degerlendirilemeyebilir. Goz bir duyu organidir ve tabiki de ihtiyacimiz olan ile sinirlidir.
Bu kadar basit bir meseleyi aciklamak...

Dusunmeyi minimal duzeyde tutmaktansa dusunmeyi ve dolayisiyla kafa karisikligini yeglerim.

Saat de gec oldu...

@nonsteril

Duyularımızın sınırlarını aşmak için çeşitli araçlar geliştiriyoruz; bunu da evrimimiz sonucu elde ettiğimiz farkındalık ve akıl sayesinde yapabiliyoruz. İnsan gözü kızılötesi ve morötesi ışınları görmez, ancak bu ışınları bize gösterecek cihazları üretebiliyoruz aklımız sayesinde...

Tüm bu söyledikleriniz, bundan birkaç yüzyıl önce yaşayan insanları "bu sistemin işlemesi için bir tanrının gerekli olduğu" fikrine inandırabilirdi, ancak artık öyle bir noktadayız ki, sistemin işleyişini bilimle açıklayabiliyoruz. Her geçen gün de daha önce açıklayamadığımız birçok şeyi açıklayabilir hale geliyoruz. Bu imkanı bize tanıyan şey bilim'dir. Bilim sayesinde insan aklı, algısı, bilgi ve birikimi her geçen gün katlanarak artmakta ve "İşte sınıra geldik" dediğimiz sınırlar bir bir aşılmakta merak etmeyin :)

@pietro Leatherchest

Akıl Somut değil ise soyut bir evren de mi var :)

@nonsteril Akilin neresi somut acaba ben mi uykusuzluktan sasirdim...
Beyin somut,
Akil soyut
Dusunce ve duygu gibi kavramlar da soyuttur.
Elle tutulabilir, gozle gorulebilir, hissedilebilir seylere somut demekteyiz.

@pietro Leatherchest
Peki herşeye kanıt isteyen siz soyut kavramları nasıl kanıtlayacaksınız? Ya da daha basiti aklın kanıtını gösterebilirmisiniz?

@pietro Leatherchest
Felsefi kavramlar yada mantıki kavramlar kullanmayınız lütfen nasıl benden somut delil istiyorsanız yaratıcını varlığı için. Siz de Aklınızın varlığı için somut delil gösterin lütfen.

@Mehmet Altuğ

Bilim kanıtlarla ilerler gelişir değil mi? Evrime inanıyorsunuz anladığım kadarıyla?

Peki bana evrime dair somut bir kanıt gösterirmisiniz?

@nonsteril
Akil su an benim icin vardir. Akil soyut bir kavramdir ve su anda sizle konusuyorum. Ve bunu yaparken de aklimi kullaniyorum. Cunku size once dusunup sonra cevap veriyorum ki bu da aklimin varligini kanitlar.
Eger felsefi ve mantiki cevaplar vermeyeceksem aklim ne gune duruyor.
Teknik acidan bakarsak da akil, dusunce gucudur.
Aklin varligi icin su anki kucuk beyin firtinamizdan daha iyi bir kanit dusunemiyorum.
--
Yaraticinin varligi icin somut kanit mi istemistim ben... O konu bizlerin dedeleri dogmadan evvel kapandi... Bakin sizler de biraz etrafiniza.
--
Baska bir konuya deginecek olursak ki yukarida bahsedilmis.
+Evrime kanit goster?
-Buyrun etrafiniza bakin.

+Yaratilisa kanit goster?
-Buyrun etrafiniza bakin.

• Beğen
Tepkiler: Saturn
@pietro Leatherchest

Evet ben de bu konuda sizinle aynı düşüncedeyim. Başta arkadaşa cevap verirken felsefi ve mantıki şekilde YARATICI nın varlığını anlatırken benden SOMUT DELİL istediniz. Kendinizle çelişmiyor musunuz?

@nonsteril Bulamadim ben o kismi...
Neresinde istemistim?
Gozler pek gormuyor da...

@pietro Leatherchest yazdıklarınızı okuyorsunuz değil mi. @Mehmet Altuğ bey tutarlı davranıyor. Fakat @pietro Leatherchest sizin bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor. Kafanız çok karışık. Hem inanıyorum diyorsunuz. Hem inanmıyorum diyorsunuz. Hem somut delil istiyorsunuz. Hem herşey somut olamaz diyorsunuz.

@nonsteril
Somut delil nerde istedim acaba?
Inaniyorum yada inanmiyorum. Bu benimle Allah arasindadir.
Her sey tabiki de somut olamaz.

Bu tarz basit sorulara cevap vermek yada bu konularda yorum yapmak ki karsimdakiler koca insanlar, beni utandirmakta...

• Beğen
Tepkiler: Saturn
@pietro Leatherchest
-Bir gun oluyoruz. Diyelim oldum. Bedenim falan curudu. Kim biliyor sonrasini? Kim gidip gelmis?
Din karsiti bir sey olunca bazi kesimler "Hani kanit?" diyorlar. Fakat din ile ilgili bir sey olunca kanida ihtiyac yok. "Kanit zaten burda bakin!

-Kanitlar cok siradan... Bakin bir yildiz kaydi. Ne kadar mucizevi degil mi? Bizi pek de ilgilendirmez yildizlar... Yapraklar ne guzel bicimli, guller ne hos kokuyor, kar taneleri ne kadar bicimli ve essiz... Bunlar siradan seyler. Hep oluyorlar. Hep olacaklar... Onumde duran televizyona bakip "Icinde insanlar var heralde ne kadar muhtesem." yahut "Vay be teknolojiye bak" demek gibi.

Bunları siz yazmadınız mı :)

@pietro Leatherchest

Nedense aynı şeyleri ben de sizin için düşünmüştüm.

Sorularıma cevap gelmedi. Uyudunuz sanırım. Bu beyin fırtınası için teşekkürler. Kimseyi de kırmak istemem. Zamanınızı aldıysam sizleri rahatsız ettiysem hakkınızı helal edin. Sonuçta inanmasanız bile diğer dünyada hakkınıza girenler müslüman bile olsalar ALLAH adil sıfatıyla hakkınızı onlardan alacaktır :)

Bilim derki hiç bir sey yok olmaz ve hic bir sey yoktan var olmaz. Bu durumda var olmamiz ilime gore imkansizdir. Bu kadar var olani nasil aciklayacagiz

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
Afiyet olsun Osman bey. Çayı görünce bende kendime çay koymaya karar verdim :)

• Beğen
Tepkiler: oalmali
ihtiyacınız olandan fazlası size haramdır. bu İslam'ın unutturulan bir düsturu. ihtiyacınız her ne ise ondan bir fazlası size ait değildir. onu ihtiyacı olanla paylaşmanız gerekli. nasıl ki kefenin cebi yoksa ve bu dünya malı bu dünyada kalıyorsa; bu dünya mallarını kenz etmek (biriktirmek) ve bunun için ömür harcamak en büyük kayıplardandır. bunun ayırdında olabilse insanoğlu savaşlar da olmaz, açlıkta, yoksullukta. ama günümüzde bize yutturulmaya çalışılan İslam'da, zekat malın 40'ta biridire, HzMuhammed'de en iyi deveye binerdi o nedenle ben de jipe biniyoruma, debdebe ve şaşaa ya, altın kaplamalaı bugattilere dönüşmüştür. tüm yaradılanın, Yaradanın bir yansıması olduğu bilincine varabilse insan, nasıl orman yakabilir ki, nasıl bir cana kıyar, nasıl doğayı ve içindeki yaşayanları yok edebilir ki? tüm inançların maddeleşmesi sonucu ortaya çıkan kötü bir dünyada, dinin ve tapılanın sadece para olduğu bir dünyada yaşıyoruz.

39 yıl çok korktuğum kedilerden biri ile şimdi yaklaşık 1 yıldır aynı evi paylaşıyorum. Kedim evin asıl sahibi, ben ise misafiriyim. 40 yıllık yaşamımda insanların hiç birinden görmediğim ilgiliyi, sevgiyi, anlayışı, yaklaşık 3 kiloluk bir tüy yumağından göreceğim 39 yıl aklımın ucundan geçmezdi. Allah onun rızkını veriyor ben ise o rizkı kedime taşıyan bir aracı oluyorum.

dünya materyalist insanlar olmasa çok güzel bir yer. şu haliyle bile görebilen gözlere hala güzel.

@oktayakgoz
enerjinin dönüşümü ile açıklamak mümkün. form değiştiriyoruz öyle düşünün.

@Mehmet Levent

ihtiyaç fazlası haramdır konusu kapitalizm ile bitti. çünkü zaten çoğu şey ihtiyacımız değilken alıyoruz. bu konuda da müslümanlar olarak biz daha kötü durumdayız. bir başka konuda örnek vermiştim. Almanya da insanların 1 2 çocuğu varken ciddi anlamda station wagon arabalar kullanılıyor. Bizde 3 4 çocuk olmasına rağmen sedan araba tercih ediliyor. Arabayı bile ihtiyaca yönelik değil bir başkasına nispet yapmak için sedan tercih ediyoruz.

@Mehmet Levent

form değiştiriyorsak bile enerjinin yoktan varolmasını nasıl açıklayacağız

@Kudret Kurtcebe Tamamladığınız etaplardaki fotoğraflar çok güzel.Birde biraz daha iyi bir makina ile çekim olsa tadından yenmez abi.Orta sınıf akıllı telefon hem fotoğraf hemde bisikletle yaptığınız antremanlarda harita yol gibi şeyleri kayıt altına almak için nasıl olur ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri