Scudo Sports

Elhamdülillah harika bir gün daha..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@oktayakgoz

enerji hep vardı. öyle düşünün. üzmeyin kendinizi. Yaradan var inkar etmiyorum ama dönüşümler fizik kanunlarına uyuyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: oalmali
Scudo
@mavinehir
gayet güzel bir düşünce ,
ekipten erkan közen strava kayıtları alıyor gerçi,artı resimleri çekiyor ,dostum furkanda çekiyor
valla haklınız benim cep kötü çekiyor ,aldık bi kere ,söylemesi ayıp 2.el 100 lira ,valla bana kızacaksınız ama cebe çok para vermek istemiyorum ,100 lirayı geçmesin dedim ,aldım onun çekeceği resimde anca bu kadar oluyor .ama 250 dolara yeni jantlara acımadan parayı verdim ,öncelik bence bisiklete çok para vermek benim için ,çünki bana sağlık olarak dönüyor.çok param olsa idi acımadan bisiklet kolleksiyonu yapar parayı bu işe yatırır idim .

@Kudret Kurtcebe Bende sevmiyorum gereksiz pahalı ürüne.Lazım olma durumuna bakıyorum önce.Ama bende ucuz olsun diye aldığım şeyler pek tatmin etmedi.Veya almadan önce nasıl olduğu ile ilgili araştırma yapmak lazım.Yoksa ucuza iyi şeyler de vardır.Evet abi sağlık öncelikli.Ve hem sağlık hemde insanın sevdiği şeyleri yapması.Bu ikiside ayrılmaz birbirinden.

Bir kitap düşünün ki 1400 yıl önce indirilmiş, astrolojiden, biyolojiden, ana rahmindeki çocuğun gelişim aşamasına kadar bahsediyor, 1400 yıldır bunca gelişim ve teknoloji, hiçbir yanlış bulamadığı gibi Kuran'ı tasdik ediyor... Bugün ancak mikroskoplarla keşfedilen birçok hakikat, Kuran'da ve Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) Hadis-İ Şerif'lerinde beyan ediliyor. Allah Celle Celalühü, bir ayette parmak uçlarına kadar yeniden yaratacağını bildiriyor. Yarın ahirette parmak izimize kadar yeniden yaratılacağız. Zaten ceset bile değilken, diriltilmedik mi? Hayat bulmadık mı? Yeniden diriltileceğiz. İstediğimiz kadar uyumamaya çalışsak, kahve, çay iç, ayakta dur, koş v.s. devamlı uyanık kalmak mümkün mü? Eninde sonunda yorulup düşer uyuruz. Ölüm de buna benzer. İstediğimiz kadar uyanmamaya çalışalım, gözlerimizi kapatıp yorganı çeksek de, ne kadar durabiliriz? İşte yeniden diriliş de buna benzer. Uyuyup uyanmamamız bile elimizde değilken, bu büyüklenme nedir?
Kimseye zorla Müslüman olun dediğimiz yok. Herkesin inancı kendine. Ateist de olabilirsin, ama yarın ahiretteki karşılığına da hazır ol.
İslami bir yazı görünce panik olup "aman din konuşmayın! niye? İslamiyet yayılmasın!" telaşı içinde olanlar boşuna uğraşmasın;

“Onlar Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürmek isterler. Halbuki kâfirler istemeseler de, Allah nurunu tamamlayacaktır.” (Sâf: 8)

@Kudret Kurtcebe abi rahatlığı bırakıp, aslında hayatını teknoloji ile hızlıca yaşanan bir olgu olmaktan kurtardığın için senin adına seviniyorum abi. Bu görüşünü destekliyorum. Sana gerici diyecek olan beri gelsin. Ben insanların kıyamete dört nala at sürdüğüne inanıyorum ve bunu forumda daha önce dile getirdim. İnsan dediğin işi bitince internete, televizyona, saçma sapan işlere gömülen varlık demek değildir. Ben evimde eşim yüzünden televizyon barındırıyorum. Fakat en kısa zamanda onuda kaldıracağım. Ben televizyon izlenmesin demiyorum ama kardeşim millet televizyon aşığı olmuş resmen.

@nonsteril peki entegreleri yapan muhendis entegrelerden gorevleri disinda bir sey talep ediyor mu, tanrı bizden neden boyle taleplerde bulunsun,bir muhendis kendi yaptığı entegreleri sinava sokar mi

HAK'TAN GELEN ŞERBETİ

Hak'tan gelen şerbeti,
İçtik elhamdulillah.
Şol kudret denizini,
Geçtik elhamdulillah.

Şol karşıki dağları,
Meşeleri, bağları,
Sağlık safalık ile,
Aştık elhamdulillah

Kuru idik yaş olduk,
Kanatlandık kuş olduk.
Birbirmize eş olduk,
Uçtuk elhamdulillah.

Vardığımız illere,
Şol safa gönüllere.
Halka tapduk manisin,
Saçtık elhamdulillah.

Balım Sultan ilinden,
Şeker damlar dilinden.
Dost bağının yolundan,
Geçtik elhamdülillah.

Beri gel barışalım,
Yad isen bilişelim.
Atımız eğerlendi,
Estik elhamdulillah.

İndik Rum'u kışladık,
Çok hayır, şer işledik.
Uş bahar geldi geri,
Göçtük elhamdulillah.

Dirildik pınar olduk,
İrkildik ırmak olduk.
Artık denize dolduk,
Taştık elhamdulillah.

Taptuk'un tapusunda,
Kul olduk kapısında.
Yunus miskin çiğ idik,
Piştik elhamdülillah.

>Bu elham başlığını görünce yunusu anmamazlık olmaz dedim vede paylaştım.

@Fırat Y.
İşte çalışmayan entegreyi de bu olmamış diyip cehenneme atıyor o mühendis. Entegre testini de bu dünyada yapiveriyor. Bakıyor olmamış yallah çöpe. Sorumluluk bunu gerektirir zaten. Siz hiç sonsuz yaşayan bir insan gördünüz mü? Sağlam entegrenin de bir sonraki sürümünu çıkarana kadar deniyor, sağlamsa da sağlamlar kutusuna koyuyor adına cennet diyelim. Bu iş böyle sürüp gidiyor.

@Mehmet Levent peki entegrelere bakin sunu sunu yaparsaniz dogru calisirsiniz yok yapmazsaniz calismazsiniz bende sizi yakarim ona gore aklinizi basina alin da diyor mu o mihendis :islik:

@pietro Leatherchest Merhaba sevgili arkadaşım yazdığınız mesajları okudum. Size Felsefenin maksadı ve Felsefenin tutarsızlığı isimli iki kitabın müellifi İmam Gazzali'nin İslam ve bilim adına yazdığı kitapları okumanızı tavsiye ederim. Orada Aristo'nun madde tanımından İslam'da bunun karşılıklarına denk geleceksiniz. Size küçük bir ipucu vermek isterim. Gazzali 3 büyük husus dışında felsefenin maksadının samimi olduğunu anlatır. Eğer okursanız felsefenin bu konuda çöküşüne şahit olacağınıza eminim. Birde şu hafife indirdiğinizi düşündüğüm, kar taneleri vb gibi güzellikleri size başka bir pencereden göstermek isterim. Ülkemizde bir çok bilim adamı evrenin tesadüfen oluştuğunu ve bunun sebeplerini kendilerine sorduklarında cevabı paralel evrenlere bağladıkları gerçeğini unutmayalım. Ben size kesinlikle bu mesajımla herhangi bir durumu isnad etmek istemediğimi belirtmekte isterim.

Evrenin tesadüfen oluşması ihtimali 10 üzeri 123 gibi bir rakama denk geliyor. Şöyle izah edeyim, Bütün Rusya haritasını gözünüzün önüne getirin ve her santimine Rusya toprakları tamamen kapanacak şekilde cebimizdeki bir lira bozuk paralardan yerleştirin. Sonra bunları Ay'a kadar uzatın, fakat içlerinden bir tanesini kırmızıya boyayın. Evrenin oluşması ihtimali tam olarak sizin o kırmızı parayı şak diye bulup çıkarma ihtimalinizle aynıdır.

Lütfen şunu unutmayalım İslam ve Bilim arasındaki ilişki kusursuz derecede birbiriyle örtüşmektedir. Mesela evrim teorisi, insanlar bunu kabul etmese de Erzurumlu İbrahim Hakkı hazretleri Charles Darwin'den tam 100 yıl önce türler arasındaki geçişi Marifetname isimli eserine almıştır.

@Fırat Y. Alınmazsanız size bir şey demek istiyorum. Lütfen şahsi algılamayın ama akıl dediğiniz şey küçük bir sinek yaratamazken hangi hakla Tanrıyı oynamaya kalkıp veya onunla kendini aynı seviyeye çekip bir şeyleri neden yarattığını sorgular ? Bakın özür dileyerek söylüyorum, sizinki de akıl, benim kide akıl.

@Mehmet Levent insanoglu sabirla degil merak ederek ve arastirarak bircok gercegi gordu ve gormeye de devam edecek dostum

@Fırat Y.

entegre örneği pek olmamış gibi. neden derseniz. insanı insan yapan iradesinin olmasıdır. entegrenin bir iradesi yok. fakat insan kendi kendini öldürme iradesine bile sahip. mesela insanlarda unutmak gibi bir durum var. makinalar hiç bir zaman unutmak ve hatırlamak gibi bir olguya sahip olamayacaklar. çünkü onlar her zaman mantık çerçevesinde hareket etmek zorundalar. insanlar öyle değil

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@Atilla Gobel ben tanrinin varligini yada yoklugunu sorgulamiyorum cunku her ikisi de ispat edilemez benim sorguladigim sey dinler, tanrinin din araciligi ile insanlarla iliski kurmaya calismasini sacma buluyorum

@Fırat Y. Peki sizce ahlak kuralları nasıl oluşmuştur ? Onuda geçtim eşyanın hakikati diye bir husus vardır, mesela o konuyu nasıl açıklıyorsunuz ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri