Scudo Sports

Elhamdülillah harika bir gün daha..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Kudret Kurtcebe Allah rahmet eylesin, üzüldüm bu duruma. Söylediğiniz gibi şüphesiz toprağın üstünde yaptıklarımızın hesabını vermek üzere toprağın altına giricez. Günde 350.000 insan ölüp 350.000 insan doğuyor yarın ki ahiret kafilesinde bizim olmayacağımızın bi garantisi yok. Oktay abi gibi benimde bir tavsiyem var -kedi beslemek :)

@E.E Allah sizden razı olsun, evde köpek beslemenin dinen doğru olmadığını biliyordum ama böylesine detaylı ve kaynaklı değildi. :) umarım istifade edilir ve yanlış anlaşılmaz.

Scudo
@Mehmet Altuğ Herşeyi Allah yarattı. Peki Allah'ı kim yarattı? ya da Allah kaldıramayacağı taşı yaratabilir mi? vb. sorulara uzun uzun cevap vermek yerine şu örnekle meseleyi anlamaya çalışalım:
Bilgisayar içindeki bir entegre diğer entegreye soruyor:
- Ben 3 voltla çalışıyorum. Sen kaç voltla çalışıyorsun?
Diğer entegre :
- Benim voltajım 2,5 diyor. İkisi beraber merak ediyorlar. 'Acaba bizi dizayn eden mühendis kaç voltla çalışıyor?'

Halbuki bilgisayar denilen sistemi yapanın, o sistemin dışında olması, dizayn ettiği sistemin kurallarıyla kendinin bağlı olmaması lazımdır.
Kendisinin tamamen o sistemin dışında bulunması ve o sisteme hükmedebilmesi gerekir. Entegrelerin aralarında konuşup, dizayn edicileri de kendi tabi oldukları bir ' elektrik akımıyla ' çalışma kanununa tabi kılmaları mantıklı ve mümkün değildir.
Sistemi dizayn eden, sisteme koyduğu kanuna, kendisi mahkum değildir.

İlaveten sistemin içinde, o sistemin kanunlarına tabi olarak yaşayanlar, eğer başka sistemlerle tanışmamışlarsa, başka kanunları anlamakta zorlanırlar. Mesela entegre devreler sadece elektrik akımıyla çalışmayı anlayabilirler.Kimyasal enerji, nükleer enerji gibi sahaların kanunlarını belki hiç anlayamazlar. Onların anladıkları sınır, dizayn edici mühendisin çizdiği sınırdır.

İşte 'yaratılmış olmak' da bizim içinde yaşadığımız bu alemin bir kanunudur. Bu alem içinde her kim yaşıyorsa 'yaratılmış'tır. Şimdi bu alemlerin kanunlarıına tabi olarak bizim kalkıp Yaratıcımızı bu alemin kanunlarına tabi kılmak gibi Allah ı kim yarattı? diye sormamız yukarıdaki entegrelerin kendi aralarında konuşma misaline benzer.
Allah kaldıramayacağı kadar ağır bir taş yaratabilir mi? sorusu da yine böyle anlamsız bir sorudur.Çünkü bu soru, sistemin kanunlarından biri olan 'çekim kanunu'na , o kanunu yaratan Allah ı tabi kılmaya uğraşır. Bu da kanunu yaratanı kanunun mahkumu gibi algılama yanlışına düşürür.

Sonuna kadar okuduysanız siz geçek herneyse er geç bulacaksınız. Fakat hızlıca geçip bu sonu okuduysanız. şeytanınız çok büyük ve nefsiniz çok kibirliymiş benden söylemesi....
Şunu unutmayın ÖLÜM ÖLMÜYOR... Ölme düşüncesi bile insanın aldığı nefesten yediğinden içtiğinden zevk almamasına neden olurken. YOKLUK DÜŞÜNCESİ nasıl birşeydir tahmin bile edemiyorum. Size dua edeceğim. Sağlıcakla...

@nonsteril
Hocam ofansif olarak algilamayin da bu forumda yazasim geliyor baska yerlerde yazmasam da.
Ne insalar entegre, ne de muhendis Tanri.
--
Hem yaratan ve yaratma islemi sistemin disinda diyor hem de sistemin tam icinden ornek veriyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@nonsteril Misaldir fakat misallerle olacak is degil bu yoksa birazdan ressam-resim isine donecek bu is.
--
Aman fislenmeyeyim uyelik kendi adima...

@nonsteril Aman ne karisik isler... Dinler falan zor isler pek takmamak lazim kafayi gecenin iki bucugunda...
--
Eskiden eglenirdim insanlarla din tartismaktan falan ama sehrimize gelen tuhaf giyimli koca sakalli abileri gorunce ve insanlara derdimi anlatamayinca vazgectim...
--
Her sey cocukken nasil yetistirildigimize bagli... Akrabalarim evde islik caldirmaz seytanlar gelir diye... Arkadaslarim ezan okunurken muzik dinler, ben ise ezan okunurken dinleyemem. Zor isler valla...

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@pietro Leatherchest

Misallerle olmayacaksa insan aklı için insanın en azından anlayabilmesi için nasıl uygun hale getirebiliriz peki?

@nonsteril Insan akli anladi. Anlayali cok oldu. Fakat anlanmamasi bazi kesimlerin eskiden cok hosuna gitti. Sonra bu devam etti... Simdi de gordugumuz gibi ISIS vesaire is cigirindan cikti...

@pietro Leatherchest

Karışık diyorsunuz ama birgün öleceksiniz biliyorsunuz. Değil mi?
---
Bazı insanların davranışlarına bakarak yaratıcı yok demek yada şu din böyledir şu din şöyledir demek BASİT düşünmek olmaz mı?
----
Dininizi eğer iyi öğrenirseniz o saçmalıklara da inanmazsınız

Siz yaratıcının varlığına inanıyor musunuz inanmıyor musunuz anlayamadım doğrusu?

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@nonsteril
Bir gun oluyoruz. Diyelim oldum. Bedenim falan curudu. Kim biliyor sonrasini? Kim gidip gelmis? Yada belki aslinda hicbir yere gitmiyoruz... Simdi bana yakin arkadaslarim ve bazen kendi kanimdan olanlar bile dinsiz diyor bakiyorlar "Hmm, ateyiz.", ben de diyorum onu Allah bilir. Soyle bir okudum da tam bir ateist gibi yazmisim.
Din karsiti bir sey olunca bazi kesimler "Hani kanit?" diyorlar. Fakat din ile ilgili bir sey olunca kanida ihtiyac yok. "Kanit zaten burda bakin!". Farzedelim cok eski bir sandiktan cok eski bir yazit cikti arapca... El yazmasi... Dinsel kitap olsun. Ne yaparlar sizce onu? Bence yakarlar. Dogru olsun yada olmasin duzeni bozacak sonucta.
Ben ne dersem diyeyim kim ne derse desin her seyin bir karsiti vardir. Illa bana da size de karsi cikanlar olacaktir. Dusunun efendim. Buyrun arastirin okuyun... Editleyecegim Burayi biraz basim agriyor da...
--
Genellemeler genellemelerdir. Genelleriz.
--
Hristiyanlik yumsatilmistir. Muslumanlik su an bazi insanlar ve gruplar tarafindan somurulmektedir. Din insana kendini daha iyi hissettirir. Baska bir garantisi yoktur.
--
Dunyada binlerce din var... Hepsi kendi dogrulugunu iddia ediyor. Hepsi digerlerini yalanliyor. Dinimiz bile tabiri caizse kendi icinde dinlere ayrilmis. Mezhep catismalari ne kadar aci degil mi?
--
Oyle yada boyle acik goruslu olup okumak lazim... Okumak ve daha cok okumak lazim... Her fikri her gorusu irdelemek ve sonuca mantikli bir sekilde varmak lazim. Tabi bireysel olarak. Dunya zaten bir sonuca vardi cok onceden. Dini somurmeyi secti buyukler. Ve biz kucukler onlarin biraktigi kafa karisikligi icinde cebellesiyoruz. Birbirimize dusman kesiliyor, birbirimizi ahiret ile tehdit ediyor, cahil olmakla sucluyoruz...
--
Fislenmek nedir? Su anda beni fislemekten bir adim uzaktasiniz sayin okuyucu(lar). "Bu adam dinsiz!", "Sorguluyor ve dusunuyor bu nedenle dinsiz." diyebilirsiniz. Ben dusunuyorum ki benim dusunmem isteniyor. Her seyi dusunmek lazim, dusunmeyen insan ölüdür.
--
Yazdiklarim ENG klavye kullandigimdan Türkçe karakter icermemektedir. Af buyurun...
--
Forumdur vesairedir derken saat olmus 03.00. Saglikli degil boyle saatlerde uyumak... Tartismalar bitmez fakat zaman akip gidiyor...
Iyi geceler...

yani... bi gün bi gaza gelmişsiniz... ama sınavınıza çok da çalışamamışsınız :)

neyse.. bi daha ki sefere artık... biraz yaşı büyük üye olarak naçizana tavsiyem, en az 3 ay buralarda görmeyelim sizi... gidin ders çalışın...

• Beğen
Tepkiler: oalmali
evet binlerce din var fakat YARATICI TEK O SEBEPLE GERÇEKTE TEKTİR... Yeryüzüne 100 000 den fazla peygamberin gönderildiğini biliyorsundur. Hepsi de kendi gönderildiği halka yaratıcıyı anlattı. Fakat insana verilen cüz'i(küçük) iradeyi yanlış kullanan halklar bu TEK GERÇEĞİ saptırdılar.
Biz Hz. Musa nın peygamber olduğuna inanıyoruz museviler gibi.
Biz Hz. İsa nın peygamber olduğuna inanıyoruz iseviler (hristiyanlar ) gibi.
Fakat halkları GERÇEĞİ saptırdığı için inanç sistemlerinin batıl olduğuna inanıyoruz.

Kanıt diyorsun.... Her saniyede yaklaşık 50 milyon hücren ölüyor ve yeni hücren yaratılıyor. Ve herbir insan için bu olurken hala kanıt mı istiyorsun?

@CandanC

Gidin ders çalışın derken kime dediniz anlayamadım. Bana ise öğretmen olduğumu belirteyim.

• Beğen
Tepkiler: oalmali
@nonsteril
Kanitlar cok siradan... Bakin bir yildiz kaydi. Ne kadar mucizevi degil mi? Bizi pek de ilgilendirmez yildizlar... Yapraklar ne guzel bicimli, guller ne hos kokuyor, kar taneleri ne kadar bicimli ve essiz... Bunlar siradan seyler. Hep oluyorlar. Hep olacaklar... Onumde duran televizyona bakip "Icinde insanlar var heralde ne kadar muhtesem." yahut "Vay be teknolojiye bak" demek gibi.
Ben de diyorum bazen ne guzel bogazimiz, denizimiz, agacimiz vesaire. Ne hos, ne guzel...
--
Ve ekliyorum ki kac kisiyle olan konusmama ekledim bilmiyorum: Lutfen okuyun, arastirin, dusunun, merak edin. Bizler insaniz. Bizlerin limiti yoktur. Limitimiz varsa asariz. Asamiyorsak, limitlerimizi asmamizi saglayacak seyler
yaratiriz. Kendimizi kucumsememeliyiz. Dusunce yetimiz dini kavramaya musaittir.

paylaşımı yapan kardeşimize dedim efendim... sınava girecekmiş...

ama siz de çalışın... ben de çalışayım... hepimiz çalışalım... yaşam boyu öğrenmek lazım :)

İnsan çok boyutlu düşünebilen bir varlık. Çok boyutlu düşünüyor, sorular soruyor, cevaplar arıyor. Bazıları daha basit açıklamalarla, kanıt gerektirmeyen yargılarla yetinip "bir noktadan sonrası benim algı ve anlayışımın dışındadır" diye düşünürken, bazıları bu noktanın ötesini de sorguluyor. İnsan ve tanrı arasındaki ilişki, bu tercihe göre şekilleniyor :)

Şunu da ayrıca belirtmek isterim. İslam dininde emirler ve yasaklar Allah kelamı olan Kuran'la düzenlenir, peygamber kelamı olan hadislerle değil. Peygamberiniz size bir şeyleri yasaklamaz; eğer öyle olduğunu iddia eden birileri varsa bilin ki naklettiği hadisin kaynağı ve hadisin kendisi şüphelidir.

@CandanC
@pietro Leatherchest

Saniyede 50 milyon hücrenin ölüp yerine yenisinin üretilmesi mi sıradan :)

arkadaşlar çok samimi bir itiraf olarak kabul edin... valla art niyetim yok... ama gerçekten artık din denildi mi bi daha görmek istemiyorum o paylaşımı... sonuçta sanal manal bu da bir sosyal ortam... engelleyeceğim arkadaşlar lüften kusura bakmasın, ben de aynı şekilde engelleyenin kusura bakmıyorum :) anlayışınız için şimdiden teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
@CandanC

@pietro Leatherchest ile karşılıklı yazışırken siz isim alıntısı yapmadan böyle bir mesaj atınca öyle algıladım. Siz de yukarıdaki mesajlara bakarsanız bana hak vereceksiniz.

@nonsteril
Sonucta herkeste olmuyor mu? Sizde de bende de oluyor yan dairedeki arkadasta da gece vardiyasindaki guvenlik gorevlisinde de...

Umarim bu forumdaki bulunusum da DH'deki gibi olmaz.

Ne yapacaklari konusunda kafasi karisik arkadaslara da onerim ki her konu icin gecerlidir: Okuyun, arastirin, oneri alin fakat kendiniz irdeleyip kendi kararinizi kendiniz verin ki dogru da yapsaniz yanlis da yapsaniz; sizin dogrunuz, sizin yanlisinizdir.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri