umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.846
- Bisiklet
- Trek
Hocam bisikleti sadece ulaşım amacıyla kullanan insanlar olamaz mı? Bisiklet kullanmak için illa ki konuya sizin gibi yaklaşmak mı gerekli? Bisikletin ruhu, felsefesi vs umurunda olmadan sadece işe, okula gidip gelmek için bisikleti tercih eden insanlar sizin gibi düşünmek zorunda mı?Bazı arkadaşlar elektrikli bisiklet çağın ihtiyacı, olması gerekir, o da bir bisiklet türüdür gibi yaklaşımlar sergilemiş. Pek tabiki her fikir hür bir fikirse saygıyı hakeder. Lakin şunun altını çizmek istiyorum. Ben yaklaşık 6 senedir günlük 50 km, bazı günler 200 kmlik uzun turlar yapan birisi olarak pek çok kişi benden tavsiye ister makine seçimi için ve bisiklete yeni başlamak için.
Aynı zamanda makam olarak talebelerim de mevcut olduğundan çevremiz geniş.
Ne yapmaya çalışıyoruz??
Bisikleti sevdirmek mi amacımız yoksa kendini en kolay yoldan transfer et mi felsefemiz.
Hangi bisiklet elektriklidir, ve hangi amaca hizmet ediyor. Makro nun dediği gibi bir çok tip var.
Genelde olacak olan şudur: bir bisikleti elektrikli hale getirirseniz en nihayetinde pedal basmayı bırakmak istersiniz ki çoğu kişi sadece basayım gaza gideyim mantığında.
Bir genci bisiklete başlattım, sonra elektrikli hale getirmek konusunda benden tavsiye istedi, ben de ona bu konuda benden tavsiye alamazsın. Bu işe kesinlikle kalkışma türünde neler söylemedim ki...
Netice ne oldu, öküz kadar hub motoru taktı arkaya 45 basıp üniversiteye gidip geliyor!
Zerre pedal basıyor mu, tabiki hayır, artık o bir aksesuar.
Bir elektrik elektronik mühendisi olarak sanki bilmiyormuyum elektrikli hale dönüşüm yapmayı.
Ama dediğim gibi bisiklete yeni başlamış veya başlayacak birisi: canım elektrikliden başlayayım nasılsa kolayı var fikrine kapılabilir.
Tekrardan derim ki amacımız ne, rahatlığın tanımı ne, felsefemiz rahat etmek mi. O zaman bas gaza bitir işi.
Çağın teknolojileri ise mesele otomatik vitesten tutunda bir çok yenilik zaten tasarımda ve uygulamada var.
Eğer kas gücü yoksa geriye ne kalır ki.
Eğer dayanma gücü yoksa bisiklet sürmenin ruhu kalır mı.
Eğer azim yoksa bisiklet sürmenin ne faydası olur ki.
Eğer sabır yoksa bisiklet ne işe yarar ki.
Eğer bu makine insana bunları kazandırmıyorsa, en azından kısmen de olsa kazandıramıyorsa, geriye ne kalır.