Scudo Sports

Elektrikli bisiklet devri

21 Kg ağırlığındaki elektrikli bisikletimle 96 km yol yaptım geçende. Toplamda 1600 m tımanış vardı rotamda. Normal gidişlerde bazen ilk kademe açarak 21 kg değil ed 12-3 kg bisiklet kullanıyorum hissiyatı iiçin, tırmanışlarda destek versin, kafadan rüzgar aldığımda destek versin diye diye bataryanın %70ini harcamışım. Ama 46 yaşında 112 kg bir adamım :) dalak şişti, bacaklar ağrıdı, ter su oldu aktı... Ben baya baya spor yaptım. Normal bisiklet olsa o rotaya çıkamam henüz Neden? yokuşlarda dizim beni yarı yolda bırakabilir, dalağım çok önceden şişebilir vs vs... Elektrikli bisikletin en güzel tarafı, nabzınız yüklseldiğinde onu düşürmek için desteğe başvurmak.

Scudo
21 Kg ağırlığındaki elektrikli bisikletimle 96 km yol yaptım geçende. Toplamda 1600 m tımanış vardı rotamda. Normal gidişlerde bazen ilk kademe açarak 21 kg değil ed 12-3 kg bisiklet kullanıyorum hissiyatı iiçin, tırmanışlarda destek versin, kafadan rüzgar aldığımda destek versin diye diye bataryanın %70ini harcamışım. Ama 46 yaşında 112 kg bir adamım :) dalak şişti, bacaklar ağrıdı, ter su oldu aktı... Ben baya baya spor yaptım. Normal bisiklet olsa o rotaya çıkamam henüz Neden? yokuşlarda dizim beni yarı yolda bırakabilir, dalağım çok önceden şişebilir vs vs... Elektrikli bisikletin en güzel tarafı, nabzınız yüklseldiğinde onu düşürmek için desteğe başvurmak.
21kg biraz çokmuş bisiklet desteğini normal bisiklet olmak için kullanmış da siz de hafif bir yol bisikleti sürmüşsünüz gibi geldi bana :D onun dışında dediklerinize katılıyorum

• Hahaha
Tepkiler: Ricochet
Olmayan devir.. bisiklet bile sayılmaz☠️☠️💢💔 bisiklet süren insanlara hakaret gibi elektrikli bisiklet sürenler motorculuk forumuna falan nakledilsin elektrikli bisiklet sürüp bu forumda gururla yorum yapmak için ya çok yaşlı yada çok hasta yada sakatlığın olması gerek ki bir sebebin olsun
Hocam isteseniz de istemeseniz de elektrikli bisiklet devri gerçektir ve yakın gelecekte eski moda bisikletleri silip süpürecektir. Bunu bir dağ bisikleti bir yol bisikleti olan 13 yıldan fazla ve binlerce km yapmış biri olarak söylüyorum. Artık zaman çok önemli. Her ne kadar işler teknoloji ile hızlansa da trafik, kalabalık ve başka sebeblerle insanlar daha fazla zamanı efektif olarak kullanmak istiyor. Elektrikli bisikletle antreman yapacağı yere kolayca ulaşıp sürüşünü yaptıktan sonra tekrar evine işine nereye gitmek istiyorsa kolayca dönüş yapabilir. Ayrıca elektrikli bisikletlerde farklı sürüş modları var istediğin kardiyoyu yolu yaparsın. Ben düşünsel olarak yenilikçi taraftayım ama uygulamada eski moda bisiklete uzun süre devam ederim gibi bu benim hayat tarzım belki 60 lı yaşlara gelince tekrar bakarım duruma:D

Hocam isteseniz de istemeseniz de elektrikli bisiklet devri gerçektir ve yakın gelecekte eski moda bisikletleri silip süpürecektir. Bunu bir dağ bisikleti bir yol bisikleti olan 13 yıldan fazla ve binlerce km yapmış biri olarak söylüyorum. Artık zaman çok önemli. Her ne kadar işler teknoloji ile hızlansa da trafik, kalabalık ve başka sebeblerle insanlar daha fazla zamanı efektif olarak kullanmak istiyor. Elektrikli bisikletle antreman yapacağı yere kolayca ulaşıp sürüşünü yaptıktan sonra tekrar evine işine nereye gitmek istiyorsa kolayca dönüş yapabilir. Ayrıca elektrikli bisikletlerde farklı sürüş modları var istediğin kardiyoyu yolu yaparsın. Ben düşünsel olarak yenilikçi taraftayım ama uygulamada eski moda bisiklete uzun süre devam ederim gibi bu benim hayat tarzım belki 60 lı yaşlara gelince tekrar bakarım duruma:D
Yazdıklarınıza ilaveten,dünya hızla her konuda teknolojiye evrilirken,elektrikli bisiklet dünyasındaki hızlı gelişimi bizim gibi alım gücü düşük ülke vatandaşı olarak uzaktan izlemekten başka birşey yapamıyoruz.Neyse konuya gelecek olursam adamlar menzilleri arşa çıkarmış buyrun linki.

(link)
Elektrikli scooter dünyasının “Rolls-Royce”u olarak anılan Navee, yüksek performanslı uzun menzilli yeni elektrikli bisiklet modeli SP01’i Berlin’de düzenlenen IFA 2025’te tanıttı. Tur odaklı olan Navee SP01, özellikle uzun yolculuk ve bisikletle keşif meraklılarına hitap ediyor.
IMG_7143.jpeg

@mcanerg 21 kg kuş gibi :)

Bende ki 27 kg ıvır zıvırı ile 30 oluyor.

---------------------------------------------------------------------------------

Bisikleti sadece spor yapmak için kullanılan bir araç gibi düşünmek zaten cahilce bir düşünce. Bisiklet aynı zamanda bir şehir içi müthiş bir ulaşım aracı.

Mesela haftasonları 2-3 km mesafedeki kursa gidiyorum.
Otobüs ile gitsem bile 500-600 mt re yürümem gerekiyor. Hem 60 tl para verip hemde kurstan önce sıcakta terlemiş oluyorum

Elektrikli bisiklet ile trafikten bağımsız Bir şekilde minimum efor ile gidebiliyorum. Kursa vardığımda neredeyse terlememiş gibi oluyorum.

Son düzenleme:
ulaşım içinse olabilir, spor için yorum yaptım ben
Postun 2. kısımı genele yazdığım bir yazı, site mesajları otomatik birleştiriyor, size cevaben gibi duruyor :)

Postun 2. kısımı genele yazdığım bir yazı, site mesajları otomatik birleştiriyor, size cevaben gibi duruyor :)
yok onun farkındayım, epey bir tire koymuşsun zaten :D

21kg biraz çokmuş bisiklet desteğini normal bisiklet olmak için kullanmış da siz de hafif bir yol bisikleti sürmüşsünüz gibi geldi bana :D onun dışında dediklerinize katılıyorum
Carraro kifuka x dağ bisikleti. Üstünde 21 kg yazıyor ama bence daha ağır :)

Maalesef bu bisiklet değil... Uluslararası literatürde EPAC ya da Pedelec olarak tanımlanan Elektrikli bisikletler sürekli pedal çevrilmesi ile harekete geçen, azami sürekli gücü 0,25 KW ’ı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen bir motor sistemiyle donatılmış ve hızı en fazla 25 km/saate ulaşan araçlardır. Normal bisikletlerle aynı kanuni çerçevede değerlendirilirler.

Oysa ki görüntüdeki bir S-EPAC ya da Speed Pedelec - bizdeki literatürde elektrikli moped diye anılıyor. Motor gücü olarak 250W üzerindedir ve hız sınırına uymamaktadır. 250W ve üzeri elektrikli bisikletlerde tescil ettirme ve sürücü belgesi zorunluluğu bulunmaktadır.

Carraro Competizione 14 kg falan yol bisikleti yukardaki yoruma bende katiliyorum.Elektrikli destek illaki gelecekte normal norm haline gelicek.

Himo z16 elektrikli bisiklet aldım ama resimdeki parçayı yerine taksam da bir süre sonra yerinden çıkıyor. Bunu nasıl sabitleyebilirim?

Dosyalar

• IMG_20250927_221033.jpg
    IMG_20250927_221033.jpg
    112,2 KB · Okunma: 23
  • IMG_20250927_220253.jpg
    IMG_20250927_220253.jpg
    45,1 KB · Okunma: 24
Himo z16 elektrikli bisiklet aldım ama resimdeki parçayı yerine taksam da bir süre sonra yerinden çıkıyor. Bunu nasıl sabitleyebilirim?
yapıştır çeşitli yapıştırıcılar var plastik- demir ise silikon yapıştırıcı denenebilir.

Plastik kapak mı o parça?

Plastik ise lazım olduğunda kolay sökülmesi ve söküldüğünde pis bir görüntü veya boya kaldırma sorunu yaşamak istemiyorsanız slikon-mastik benzeri bir şey ile yapıştırın. Şahsi tavsiyem bisiklette beyaz olduğu için beyaz dyson(mastik) ile yapıştırın.

yapıştır çeşitli yapıştırıcılar var plastik- demir ise silikon yapıştırıcı denenebilir.

Plastik kapak mı o parça?

Plastik ise lazım olduğunda kolay sökülmesi ve söküldüğünde pis bir görüntü veya boya kaldırma sorunu yaşamak istemiyorsanız slikon-mastik benzeri bir şey ile yapıştırın. Şahsi tavsiyem bisiklette beyaz olduğu için beyaz dyson(mastik) ile yapıştırın.
Cevaplar için teşekkür ederim ama plastik değil de gövdeyi tutan metal parça yerinden çıkıyordu. Bisikletçiye götürdüm, parça ters takılmış. Sağdaki ve soldaki demir parçanın yerini değiştirince sorun çözüldü. İki parçanın birbirini somunlu civata tarzı bir parçanın tutması gerekiyor. Anlamadığım nokta ise bu ürüne hiç mi kalite kontrol yapılmıyor. Yolda parça çıksa bisiklet ikiye bölünecek.

Geri