mmehmedd
Aktif Üye
- Tepki
- 198
- İsim
- mehmed çelebi
- Başlangıç
- 1981—82
- Bisiklet
- Merida
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Bence elektrikli bisiklete bineni dövüp vatandaşlıktan atalımBu grup forumun ruhuna aykırı bir gruptur ve bence kapatılması ve bir daha elektrikli bisiklet (ne demekse!) mevzusunun açılmaması gerekir. Sayın moderatörleri uyarıyorum.
Bence arabalarda gördükleri yerde üzerine sürüp sıkıştırmalı. Hatta polisler ceza yazıp, motorlu taşıtlar vergisi ve muayene sormalı.Bu grup forumun ruhuna aykırı bir gruptur ve bence kapatılması ve bir daha elektrikli bisiklet (ne demekse!) mevzusunun açılmaması gerekir. Sayın moderatörleri uyarıyorum.
Esas Formun ruhuna ve insana yakışmayan. İnsanların seçimlerini, zevklerini ve fikirlerini önemsemeyen onları dışlayan. İnsanları bölme ve ayrıştırma fikirleridir. Gerçekten şaka olduğunu düşünerek mevzunun hem açılmaması hem uzamaması gerekir.Bu grup forumun ruhuna aykırı bir gruptur ve bence kapatılması ve bir daha elektrikli bisiklet (ne demekse!) mevzusunun açılmaması gerekir. Sayın moderatörleri uyarıyorum.
insanların zevklerini tartışmak değil mesele. Zaten böyle bir tepki her zaman bekelenen tepkidir, lakin manası yok. İnsanların zevkleri kimsenin umurunda değil. Burası esas olarak bisiklet forum grubu. Burada motor sevenler de olabilir. Napalım yani motor muhabbeti de mi yapalım. Mesele bu kadar açık ve nettir.Bence arabalarda gördükleri yerde üzerine sürüp sıkıştırmalı. Hatta polisler ceza yazıp, motorlu taşıtlar vergisi ve muayene sormalı.
Esas Formun ruhuna ve insana yakışmayan. İnsanların seçimlerini, zevklerini ve fikirlerini önemsemeyen onları dışlayan. İnsanları bölme ve ayrıştırma fikirleridir. Gerçekten şaka olduğunu düşünerek mevzunun hem açılmaması hem uzamaması gerekir.
Sanırım haklısınız. Moderatör arkadaşlara söylemek gerek. Elektrikli ( Bisikleti ), Yol ( Bisikleti ), Dağ ( Bisikleti ), Tur ( Bisikleti ), Gravel ( Bisikleti ), Fixie ( Bisikleti ) hepsini ayırsınlar. Malum bir Mtb ile Yol aynı mı ?insanların zevklerini tartışmak değil mesele. Zaten böyle bir tepki her zaman bekelenen tepkidir, lakin manası yok. İnsanların zevkleri kimsenin umurunda değil. Burası esas olarak bisiklet forum grubu. Burada motor sevenler de olabilir. Napalım yani motor muhabbeti de mi yapalım. Mesele bu kadar açık ve nettir.
Şu başlıkları açmış birisi alaka mı arıyorinsanların zevklerini tartışmak değil mesele. Zaten böyle bir tepki her zaman bekelenen tepkidir, lakin manası yok. İnsanların zevkleri kimsenin umurunda değil. Burası esas olarak bisiklet forum grubu. Burada motor sevenler de olabilir. Napalım yani motor muhabbeti de mi yapalım. Mesele bu kadar açık ve nettir.
ozur dileriz, hemen toparlanip gidiyoruz. Bence bizi islak odunla dovelimde akillanalimBu grup forumun ruhuna aykırı bir gruptur ve bence kapatılması ve bir daha elektrikli bisiklet (ne demekse!) mevzusunun açılmaması gerekir. Sayın moderatörleri uyarıyorum.
insanların zevklerini tartışmak değil mesele. Zaten böyle bir tepki her zaman bekelenen tepkidir, lakin manası yok. İnsanların zevkleri kimsenin umurunda değil. Burası esas olarak bisiklet forum grubu. Burada motor sevenler de olabilir. Napalım yani motor muhabbeti de mi yapalım. Mesele bu kadar açık ve nettir.
Sen yapma hacı abi biz yaparız elektrikli bisiklet muhabbetini. Takma kafanı böyle şeylere.insanların zevklerini tartışmak değil mesele. Zaten böyle bir tepki her zaman bekelenen tepkidir, lakin manası yok. İnsanların zevkleri kimsenin umurunda değil. Burası esas olarak bisiklet forum grubu. Burada motor sevenler de olabilir. Napalım yani motor muhabbeti de mi yapalım. Mesele bu kadar açık ve nettir.
Mehmet Bey'in düşüncesinin aksine elektrikli bisikletin forumdaki bisiklet türleri bölümünde kendi başlığının olması gerek. Bir çok yabancı forumda bisiklet türleri bölümünde e-bikes yada electric-bikes diye bölümü oluyor. Zaten burada elektrikli bisiklet olarak kast edilen bisiklet türünün elektrikli motosiklet değil de elektrik motorunun pedala destek sisteme sahip bisiklet olması değil mi? Gördüğüm kadarı ile elektrikli bisikletler öyleydi. Sonradan dönüşüm yapan kişilerde galiba hub motora sahip jant, bu tip bisikletlerde gaz aç gitsin mantığı var diye biliyorum.
Mosso marine grubunda olabilirsiniz. Ama unutmayın elektrik kitli olarak kullanan ve bu konuda tecrübesi olan bir kullanıcı olmaya bilir. Ayrıca forumda toplamda 14 mesajınız var. Bu 14 mesajdan sorduğunuz soruların geneline yanıt aldığınızı görüyorum. Forumda arkadaşları değerlendirirken biraz empati güzel olur.Ben elektrik kitli mosso marine bisikletimle ilgili en az 5 tane soru sordum (mosso marine grubunda) 1 kişi cevap vermedi. Arkadaş şahsi fikrini beyan etmiş - biraz da ironi yapmış sanırımKaç kişi uzun uzun yazılar yazmış. Ben de bu konuda mod ları uyarıyorum.
Mehmet bey konuya çok hakim olmadan yorum yapmak, helede eğitim veren başkalarını eğitebilecek kapasitede biri için araştırmadan yorum yapmak mantıklı değil. Ülkemizde ve dünya üzerinde satışı yapılan ( kitler hariç ) neredeyse tamamı siz pedal çevirmediğiniz sürece size destek vermez. El gazları yoktur, kademeleri sizin yapacağınız idmana göre gücü arttırılıp, düşürülür. Hatta kapatıp sadece pedal çevrilir. Hadi tutun adam tembel kademeyi sona aldı. Yine bisiklet 25 Km sonra desteği kesiyor ve pedalı size komple bırakıyor.Bazı arkadaşlar elektrikli bisiklet çağın ihtiyacı, olması gerekir, o da bir bisiklet türüdür gibi yaklaşımlar sergilemiş. Pek tabiki her fikir hür bir fikirse saygıyı hakeder. Lakin şunun altını çizmek istiyorum. Ben yaklaşık 6 senedir günlük 50 km, bazı günler 200 kmlik uzun turlar yapan birisi olarak pek çok kişi benden tavsiye ister makine seçimi için ve bisiklete yeni başlamak için.
Aynı zamanda makam olarak talebelerim de mevcut olduğundan çevremiz geniş.
Ne yapmaya çalışıyoruz??
Bisikleti sevdirmek mi amacımız yoksa kendini en kolay yoldan transfer et mi felsefemiz.
Hangi bisiklet elektriklidir, ve hangi amaca hizmet ediyor. Makro nun dediği gibi bir çok tip var.
Genelde olacak olan şudur: bir bisikleti elektrikli hale getirirseniz en nihayetinde pedal basmayı bırakmak istersiniz ki çoğu kişi sadece basayım gaza gideyim mantığında.
Bir genci bisiklete başlattım, sonra elektrikli hale getirmek konusunda benden tavsiye istedi, ben de ona bu konuda benden tavsiye alamazsın. Bu işe kesinlikle kalkışma türünde neler söylemedim ki...
Netice ne oldu, öküz kadar hub motoru taktı arkaya 45 basıp üniversiteye gidip geliyor!
Zerre pedal basıyor mu, tabiki hayır, artık o bir aksesuar.
Bir elektrik elektronik mühendisi olarak sanki bilmiyormuyum elektrikli hale dönüşüm yapmayı.
Ama dediğim gibi bisiklete yeni başlamış veya başlayacak birisi: canım elektrikliden başlayayım nasılsa kolayı var fikrine kapılabilir.
Tekrardan derim ki amacımız ne, rahatlığın tanımı ne, felsefemiz rahat etmek mi. O zaman bas gaza bitir işi.
Çağın teknolojileri ise mesele otomatik vitesten tutunda bir çok yenilik zaten tasarımda ve uygulamada var.
Eğer kas gücü yoksa geriye ne kalır ki.
Eğer dayanma gücü yoksa bisiklet sürmenin ruhu kalır mı.
Eğer azim yoksa bisiklet sürmenin ne faydası olur ki.
Eğer sabır yoksa bisiklet ne işe yarar ki.
Eğer bu makine insana bunları kazandırmıyorsa, en azından kısmen de olsa kazandıramıyorsa, geriye ne kalır.
Bazı arkadaşlar elektrikli bisiklet çağın ihtiyacı, olması gerekir, o da bir bisiklet türüdür gibi yaklaşımlar sergilemiş. Pek tabiki her fikir hür bir fikirse saygıyı hakeder. Lakin şunun altını çizmek istiyorum. Ben yaklaşık 6 senedir günlük 50 km, bazı günler 200 kmlik uzun turlar yapan birisi olarak pek çok kişi benden tavsiye ister makine seçimi için ve bisiklete yeni başlamak için.
Aynı zamanda makam olarak talebelerim de mevcut olduğundan çevremiz geniş.
Ne yapmaya çalışıyoruz??
Bisikleti sevdirmek mi amacımız yoksa kendini en kolay yoldan transfer et mi felsefemiz.
Hangi bisiklet elektriklidir, ve hangi amaca hizmet ediyor. Makro nun dediği gibi bir çok tip var.
Genelde olacak olan şudur: bir bisikleti elektrikli hale getirirseniz en nihayetinde pedal basmayı bırakmak istersiniz ki çoğu kişi sadece basayım gaza gideyim mantığında.
Bir genci bisiklete başlattım, sonra elektrikli hale getirmek konusunda benden tavsiye istedi, ben de ona bu konuda benden tavsiye alamazsın. Bu işe kesinlikle kalkışma türünde neler söylemedim ki...
Netice ne oldu, öküz kadar hub motoru taktı arkaya 45 basıp üniversiteye gidip geliyor!
Zerre pedal basıyor mu, tabiki hayır, artık o bir aksesuar.
Bir elektrik elektronik mühendisi olarak sanki bilmiyormuyum elektrikli hale dönüşüm yapmayı.
Ama dediğim gibi bisiklete yeni başlamış veya başlayacak birisi: canım elektrikliden başlayayım nasılsa kolayı var fikrine kapılabilir.
Tekrardan derim ki amacımız ne, rahatlığın tanımı ne, felsefemiz rahat etmek mi. O zaman bas gaza bitir işi.
Çağın teknolojileri ise mesele otomatik vitesten tutunda bir çok yenilik zaten tasarımda ve uygulamada var.
Eğer kas gücü yoksa geriye ne kalır ki.
Eğer dayanma gücü yoksa bisiklet sürmenin ruhu kalır mı.
Eğer azim yoksa bisiklet sürmenin ne faydası olur ki.
Eğer sabır yoksa bisiklet ne işe yarar ki.
Eğer bu makine insana bunları kazandırmıyorsa, en azından kısmen de olsa kazandıramıyorsa, geriye ne kalır.