Rks3 pro genelde öneriliyor telegram da grup var elektrikli bisiklet diye gir oraya bir sürü insan farklı marka kullanıyor istediğin bilgiyi alırsın.Merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum.Ben de eleketirikli bisiklet için araştırma yapıyroum Alba Fold 2 yi çok beğendim,fakat fiyat yüksek geliyor 10bin tl bandı. Yuki nin YD-EBX805 modeli de hoşuma gitti ,devamlı ufak işler için araba çıkartmamak için bir arayış içindeyim,Bu Yuki modeli beni üzer mi ? bununda fiyatı ucuz değil tabi 7.900tl gibi fiyatı var
Selamlar shimano pedal destekli modeli sensörün kadans ile kandırarak hackleyen oldu mu?, daha yazılımsak bir çözüm bilen var mı ?
Pahalı olmasa da keşke en hafif (en fazla 10 kg), pedal destekli, elektrikli gravel bisiklet alabilsek.
Ben geçen sene görmüştüm, ama tabi elektrikli yol bisikletiydi o. Gravel olarak da bu vakte kadar yapılmıştır diye umuyordumNormal gravel bisikletler dahi 9-10 Kg civarıyken, pedal destekli bir elektrikli bisikletin söz ettiğiniz ağırlıkta olabilmesi için sadece ekonominin düzelmesi değil, pil ve malzeme teknolojisinin de gelişmesini beklemek durumundayız zira bildiğim kadarıyla halihazırda bu ağırlıkta bir elektrikli bisiklet mevcut değil.
Ben geçen sene görmüştüm, ama tabi elektrikli yol bisikletiydi o. Gravel olarak da bu vakte kadar yapılmıştır diye umuyordum. Yıktın hayallerimi dostum 🤪
Stunlocker adında yazılım var. Cep telefonunuza yüklüyorsunuz. Cep telefonundan kablosuz olarak bisiklete bağlanıyor. 40€ civarı ücreti var.Selamlar shimano pedal destekli modeli sensörün kadans ile kandırarak hackleyen oldu mu?, daha yazılımsak bir çözüm bilen var mı ?
Giant motorlarda bu özellik zaten var. (link)Mesela yokuşları terlemeden çıkmak isteyenler için eğim hesaplayan akıllı bir sistem düşünün. Bisiklet elektrik destekli ama, sadece eğim belirli bir derecenin üzerine çıktığında yukarı doğru tırmanırken destek veriyor, diğer zamanlar desteği kesiyor 🤔 🤪
Mesela yokuşları terlemeden çıkmak isteyenler için eğim hesaplayan akıllı bir sistem düşünün. Bisiklet elektrik destekli ama, sadece eğim belirli bir derecenin üzerine çıktığında yukarı doğru tırmanırken destek veriyor, diğer zamanlar desteği kesiyor 🤔 🤪
Pahalı olmasa da keşke en hafif (en fazla 10 kg), pedal destekli, elektrikli gravel bisiklet alabilsek.
Başkan benim istek biraz kişiselElektrikli bisiklette bu kadar ağırlığa takılmanın sebebini anlayamıyorum nedense. Fazladan 10 kg bile eklese sonuçta o ağırlığı fazlasıyla absorbe edecek gücü veriyor.
Ortalama hesap veren bir siteden kontrol ettim.
80 kg sürücü, 10 kg bisiklet %3 eğimi 20 km/s hızla tırmanmak için ortalama 224 watt güç gerekmekte.
Bisikletin ağırlığını 10 kg'den 30 kg'ye çıkarttığımızda gereken ortalama güç 264 watt'a çıkmakta.
Şu an piyasadaki en güçsüz setler bile 250 watt güç verebilmekte, ki en fazla 8-12 kg civarı ağırlığa sahipler.
Bu hesaplamalar ortalama elbette fakat 1 saat boyunca düzenli 100 watt destek demek %4 eğimde 15 km/s olan hızın yaklaşık 20 km/s civarına çıkması demek. Bu açıdan bakarsanız hangi hafifletme size bu kadar kazanç sağlar? 15 kg lık mtb yerine 6 kg lık aerobarlı bir yol bisikleti kullansanız bile size katkısı 2 km/s kadar oluyor( ikisinde de ortalama 200 watt güç ürettiğinizi varsayarsak.)
Maksadınız ulaşım veya gezinti amaçlı kullanım ise 3-5 kg fark bu alanda dert edeceğiniz en son şey olmalı bence.
Bi yanlışınız olmasın? Mesela shimano e6100 motor ve 418W E6010 pil ile ekonomikte 120 kmye kadar gidiyor. Tam güçte 70km götürebiliyor. Pilin ağırlığı 3kg civarı.Bisiklete ortalama 40-50 km menzil kazandırmak için üzerinde kilolarca ağırlıkta pil taşımak gerekiyor hala. Hadi tamam taşıyalım ama hızlı şarj olsun, takayım şarja 1 dakikada dolsun desen, o teknolojiden de hala çok uzağız.
418 watt bir murekkep sisesi kadar benzinde varBi yanlışınız olmasın? Mesela shimano e6100 motor ve 418W E6010 pil ile ekonomikte 120 kmye kadar gidiyor. Tam güçte 70km götürebiliyor. Pilin ağırlığı 3kg civarı.
İkinci bir yedek pille çok daha uzun mesafe gidilebilir. elektrikli bisiklet için 3-5kilonun önemi yok.
İkinci bir yedek pille çok daha uzun mesafe gidilebilir. elektrikli bisiklet için 3-5kilonun önemi yok.
Benzinle karşılaştırma yapılacak olursak benzini sadece 1 kez kullanıyorsunuz ve bitiyor.418 watt bir murekkep sisesi kadar benzinde var
pil teknolojisinin daha alacak cokk yolu var maalesef.1lt benzinin enerjisini verebilen lipo pil 240kg cekiyor.
ne zaman ki 3kg pilde 400w degil 10kw konusmaya baslariz o zaman bisikletler,arabalar,ucaklar,askeri robotlar bambaska olacak..m
Stunlocker adında yazılım var. Cep telefonunuza yüklüyorsunuz. Cep telefonundan kablosuz olarak bisiklete bağlanıyor. 40€ civarı ücreti var.
bölgeyi avrupa'dan a.b.d'ye değiştirerak 32km/s a kadar desteği artırabiliyor.