umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.846
- Bisiklet
- Trek
E bike tercihini "hakkını verememek" ya da "yetmemek" gibi önermeler üzerinden eleştirmek hem anlamsız hem de biraz yavan geliyor bana.Gençler... Kullandığınız iki teker size zorluk çıkarıyor ya da hakkını veremiyorsanız, günlük akışta sorunlar yaşıyorsanız alternatif çözümler düşününüz...
Güvensizlik, zaman sorunu, cukka, hımbıllık ya da sırf özenme bile olsa kas gücünüzün size sağlık, mutluluk ve huzur verdiğini göz ardı etmeyiniz..
Kullanım amacınız ve hedefleriniz ne ise ona göre bir model seçiniz.
Teknoloji hayatı kolaylaştırıyorsa işlevseldir..Dağ bisikleti alıp dağa çıkmayan, yol bisikleti olup yola çıkmaya çekinen üyeler tanıyoruz..
Önce kas vardı, nefes vardı..
Yetemiyorsa/tat vermiyorsa seçenekleri masaya yatırmalı...
Ama o masadan forum özelinde bir "pedalşör" olarak kalkmalı değil mi?
Yoksa burada ne arıyoruz ki?
Forumda genel olarak yol bisikletinden başka bir şey kullanılmalı, en iyisi yol bisikleti gibi bir kanı var. Nedense farklı amaçlarla birden fazla bisiklet kullanımı mümkün değil ya da günahmış gibi.
Belki 10 kere yazıldı şu başlık altında ama e-bike in asıl amacı konfor ve menzil arttırmak, spor amaçlı sürüşler yapmak esas hedef değil.
Bu önermelerin çoğu da malesef tecrübe olmadan varsayımlar uzerine yapiliyor. Benzer bir durum bike fit meselesinde de vardi.
+ bike fit gereksiz
- abi tecrube ettin mi bike fiti?
+ hayir ama gerekesiz.
Bu yaklaşıma çok benzer durum.
- yetersizseniz e bike kullanin
+ abi yagmurda çamurda her gün işe git gel 30 km mesafeyi yol bisikleti yerine e bike ile gitmeyi denedin mi?
- hakkini veremiyorsan e bike kullan.
Bana göre benzer işler.
Pandemi öncesi her sene yol bisikleti ile 10k+ şehir bisikleti ile 3-4k arası yapıyordum. Bana göre bisikletçi dediğin mekanikten başka seyin yuzune bakmamaliydi. Çalıştığım şirket e-bike için destek paketi açıklayınca gittim test bisikleti istedim markalardan 1-2 hafta dendim anladım ki boşa geçmiş bunca zaman. Ebike varken boşu boşuna amelelik yapmışız yillarca.
Son düzenleme: