Scudo Sports

El parmak uyuşması

Birtan Kolburan

Daimi Üye
Tepki
229
Bisiklet
Specialized
Arkadaşlar merhaba. Btwin şehir bisikletim var XL özellikle uzun kullanımlarda avuç içlerim çok acıyor ve el parmak uçlarımda uyuşma başlıyor.selenin aşağı bakmasından dolayı olduğunu okudum forumda ama sele aşağı bakmıyor gövdeye paralel.Bu neden olabilir ve bunun bir çözümü varmıdır.Bu arada bisiklet kullanmaya ' hafta önce başladım.yardımcı olursanız çok sevinirim :)

Scudo
yeni başlıyorsanız alışma sürecinden dolayı olabilir
sürerken gidonu sert değilde normal tutun
kelebek gidon deniyebilirsiniz farklı tutuş açısını için yada barend
gidonu yükseltebilirsiniz
kadro boyu küçükse bileklere daha fazla yük biner

forumdaki sele vs. ayarlarına göre ayarlayın alışma sürecinden sonra geçer büyük ihtimal

ilave olarak kullandığınız elciklerin kaliteside önemlidir.

çok teşekkürler birde acaba gidon yanlarına yada ortasına ekstra tutacak parça (tam adını bilmiyorum özürdilerim ) taktırsam yararlı olurmu ?

Ellerinize çok yük biniyor, sorun bu.

Bunun bir kaç nedeni olabilir. Selenin öne eğik olması, ilk sebep. Gidonu fazla sıkı tutuyor olabilirsiniz.
Gidon fazla ileride olabilir, ağırlığınız öne çok yükleniyordur.
Bir çok nedeni olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Silivrili
Karpal tünel diye adlandırılan bir hastalık başlangıç evresi.
Tutuştan kaynaklı bir rahatsızlık ellere yada bileklere binen aşırı yük sonucu ortaya çıkıyor.
Dikkat edildiğinde ameliyatsız geçebiliyor.

Barend denilen boynuzlardan bahsediyorsunuz sanırım.
Onlardan taktırmak faydalı olacaktır, keza sürüş sırasında peryodik olarak tutuş pozisyonunuzu değiştirmeniz uyuşmaları azaltacaktır.
Uzun sürüşler yapıyorsanız (link) tarzda elciklere geçiş yapabilirsiniz.
Jel takviyeleri ve ergonomisi olarak ile ettiriler ancak tutmasının daha zor olmasından dolayı arazi vs. gibi koşullarda kontrolü zayıflatır haliyle.

Bisikletinizin XL olduğunu söylediniz. Boyunuz kaç cm?

uyuşma gecti Allaha şükür barend aldığımdan beri yada alıştım herhalde 5 saat kullanıyorum uyuşma olmuyor. Bu arada boyum 190 :)

bn bisiklete binmeyeli 5-6 ay omuştu o surec geçtikten sonra binişimde elrimde ozelikle baş parmagımın yanında soyulma oluyo yani abu bir alişma aşaması şimdi olmuyoo ;)

Geri