Scudo Sports

El, kol, boyun ve omuz ağrısı

ophellia

boyunuza göre kadronuz küçük bence bu ağrıların sebebide kadro boyu,kadro küçük geldiği için muhtemelen siz sele borusunu yüksek tutuyorsunuz,seleyi yükseltince otomatikman yük omuz ve kollarda hatta sırtınızda,ağırlık dağılımı eşit olmayınca ağrılar kaçınılmaz oluyor kendimden biliyorum;) ya bisikleti değiştireceksiniz yada profesyonel yardım alın derim bikefit gibi,belki gidonu yükseltmek çare olabilir.dip not;boyum 1.81 şuan 55cm kadro kullanmaktayım

Scudo
Merhaba, benzer problemleri ben de yaşıyorum ve siz değerli forum üyelerini gerçekten yardımına, bilgi, tecrübe ve yönlendirmelerine ihtiyacım var.

Yol bisikleti tecrübem uzun soluklu değil. Sürüşe başladıktan sonra 30 dk içerisinde yola bakmak için kafamı sürekli kaldırmaya zorladığım için çok ciddi boyun ağrım akabinde biraz sırt ağrım oluyor. (Herhangi bir sağlık problemim yok boyun fıtığı vb.) Süre daha uzadıkça avuç içlerim de baskıdan kaynaklı olarak düşündüğüm kramplar oluyor. Bisikleti fren ve vites kollarından tutuyorum, biraz rahatlamak için gidondan tutmak istediğimde kollarımın açısı oldukça bitişiyor ve dengesiz bir sürüş oluyor.

1.90 boyundayım. Gidon ölçüm 42cm. Omuz ölçüm kabaca 48cm civarında. Kullandığım kadro specialized allez XL 58. (şu an ki setup fotoğraflarını eklemiş bulunuyorum)

Ben droplara düşen, kmlerle yarışan bir bisikletçi değilim, şu an bu karantina döneminde spor yapmak amaçlı her hafta km arttırarak keyifli bir sürüş peşindeyim. Yol bisikletinde olma amacım ise tamamen bana verdiği bisikletle bütünleşiyormuş gibi bir hissiyat. Ve sürekli yolda kullanıyorum. Gönlümden geçen gidon boğazını biraz kaldırmak, yanlış açıları ve ayarları ortadan kaldırmak böylelikle bu ağrılardan (özellikle boyun) biraz kurtulmak.
Bu konularda yönlendirmelerinize ihtiyacım var, satın alabileceğim parça önerilerine veya yanlış yaptığımı düşündüğünüz düzeltmelere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.

Dosyalar

• IMG-6528.jpg
    IMG-6528.jpg
    1,3 MB · Okunma: 78
  • IMG-6529.jpg
    IMG-6529.jpg
    1,3 MB · Okunma: 78
  • IMG-6530.jpg
    IMG-6530.jpg
    935,8 KB · Okunma: 72
Merhaba, benzer problemleri ben de yaşıyorum ve siz değerli forum üyelerini gerçekten yardımına, bilgi, tecrübe ve yönlendirmelerine ihtiyacım var.

Yol bisikleti tecrübem uzun soluklu değil. Sürüşe başladıktan sonra 30 dk içerisinde yola bakmak için kafamı sürekli kaldırmaya zorladığım için çok ciddi boyun ağrım akabinde biraz sırt ağrım oluyor. (Herhangi bir sağlık problemim yok boyun fıtığı vb.) Süre daha uzadıkça avuç içlerim de baskıdan kaynaklı olarak düşündüğüm kramplar oluyor. Bisikleti fren ve vites kollarından tutuyorum, biraz rahatlamak için gidondan tutmak istediğimde kollarımın açısı oldukça bitişiyor ve dengesiz bir sürüş oluyor.

1.90 boyundayım. Gidon ölçüm 42cm. Omuz ölçüm kabaca 48cm civarında. Kullandığım kadro specialized allez XL 58. (şu an ki setup fotoğraflarını eklemiş bulunuyorum)

Ben droplara düşen, kmlerle yarışan bir bisikletçi değilim, şu an bu karantina döneminde spor yapmak amaçlı her hafta km arttırarak keyifli bir sürüş peşindeyim. Yol bisikletinde olma amacım ise tamamen bana verdiği bisikletle bütünleşiyormuş gibi bir hissiyat. Ve sürekli yolda kullanıyorum. Gönlümden geçen gidon boğazını biraz kaldırmak, yanlış açıları ve ayarları ortadan kaldırmak böylelikle bu ağrılardan (özellikle boyun) biraz kurtulmak.
Bu konularda yönlendirmelerinize ihtiyacım var, satın alabileceğim parça önerilerine veya yanlış yaptığımı düşündüğünüz düzeltmelere ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim.
Kesinlikle BikeFit yaptırın...

Gönlümden geçen gidon boğazını biraz kaldırmak,
çok bilgili değilim ama kendi bisikletimde uyguladığım ve denemesi kolay olduğu için ifade etmek istedim...gidon boğazını yukarı çevirmeyi deneyebilirsiniz..2-3 cm yükselir sanırım...
IMG_20200506_142816_6.jpg

• Beğen
Tepkiler: necmeddin

Uyumsuzluk olduğu aşikar fakat şahsi tecrübem şudur ki: Sürekli sürülmediği durumlarda özellikle boyun+omuz ve kısmen bel ağrısı bende de oluyor. Fakat sizde ellerin acıma olayı var ki bu ciddi bir uyumsuzluk olduğunu gösteriyor gibi... @HakanAydn abinin dediği gibi biraz daha dik duruş işe yarayabilir çünkü geçenlerde ben gidonu iki bakla aşağı aldırdığımda çok şiddetli ağrılarım oldu (ama ellerim yine acımamıştı). @Süper Dede nin dediğini mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.

@gkhndd ben olsam önce bir fizik tedaviye çıkardım.boyun Mri, röntgeni. Eğer boyun bölgemde sıkıntı yok ise bisiklet ile ilgili düzenlemeye giderdim.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@gkhndd kardeşim gidon boğazını ters çevir aynı sorun bende oldu ters çevirince aşşa doğru olan acı yukarıya döndü

Merhaba, imkanınız varsa öncelikle bir bikefit yaptırın. İmkan yoksa da internetteki bir sürü ayar videosuyla değişiklikler yapmanız mümkün.
Yüklediğiniz fotoğraflardan ve belirttiğiniz bilgiler dolayısıyla kendi deneyimlerime göre şunları söyleyebilirim.
-seleniz alçak
-gidon boğazınız sizin için uzun olabilir
-gidon yüksekte olabilir, alçaltarak daha rahat edebilirsiniz
-gidon sizin için dar, daha geniş bir gidon tercih edebilirsiniz
-ayrıca gidon tipi sizin için uygun olmayabilir, sti kollara erişmekte zorlanıyor olabilirsiniz, kompakt model bir gidon tercih edebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@gkhndd Bike fit yaptırmak kısa ve kesin çözüm. Kendiniz buna girişirseniz hem uzun bir süreci, hem de bir çok gereksiz masrafı göze almanız gerekir. Bir ayar diğer bir ayarı bozabilir, basit bir örnek vermek gerekirse, gidonu yükseltirseniz bir süre sonra sele acıtmaya başlar. Gidon genişliği de size sıkıntı, kadro boyu da, bacak ve kol uzunluğunu na göre limitler de ayar gerektirebilir. Kısaca bu ayarları sizin yapabilmeniz çok zor. Gelecek öneriler de yanıltıcı olabilir.

Merhaba, imkanınız varsa öncelikle bir bikefit yaptırın. İmkan yoksa da internetteki bir sürü ayar videosuyla değişiklikler yapmanız mümkün.
Yüklediğiniz fotoğraflardan ve belirttiğiniz bilgiler dolayısıyla kendi deneyimlerime göre şunları söyleyebilirim.
-seleniz alçak
-ayrıca gidon tipi sizin için uygun olmayabilir, sti kollara erişmekte zorlanıyor olabilirsiniz, kompakt model bir gidon tercih edebilirsiniz

Ben tam tersini düşünüyorum. Gidonun biraz daha yukarı (@Tuzlu_Fıstık dediği gibi) olması (seleye yakın düzeyde) kollara olan baskıyı; boyun, bel ve omuz ağrısını hafifletebilir (bende öyle oldu). Diğer yandan gidonun dar olması konusuna katılıyorum (ki ben aerobar kullanıyorum ve orada dahi kolların açısı rahatsız etmiyor). En iyi (ama biraz abartılı) örnek olarak @HakanAydn 'ın bisikleti gösterilebilir. Tabi herkes nasıl rahat ediyorsa en iyi şekil odur felsefesini benimsiyorum :kyfmyrn:

@gkhndd Bike fit şart.
Kesinlikle BikeFit yaptırın...
-seleniz alçak

Benim boyum da 198 bende de ilk zamanlarda bel ve boyun bölgesinde ciddi ağrılar vardı. Daha sonraları azaldı yol bisikletine alışmam ile bir tık daha geçti, sonrasında sele ve gidon ayarı ile tamamen bitti diyebilirim. Bildiğim kadarı ile gidon boğazı 110 mm, gidon 44 cm. GCN gibi kanallarda genelde ufak tefek ayarlar ile bir tık daha olsa rahat etmenizi sağlayacak bilgiler var. Ama en doğru ve düzgünü bike fit. Olur da bir gün gidersem benimde yanlış kullandığım ayarlar çıkacağına eminim.
benim bisikletin geometri şekli böyle.

Dosyalar

• ultra af.jpg
    ultra af.jpg
    36,2 KB · Okunma: 43
çok teşekkürler yorumlar için, ben antalya da yaşıyorum ve burada bikefit sanırım yok :(

çok teşekkürler yorumlar için, ben antalya da yaşıyorum ve burada bikefit sanırım yok :(
Forumda aratırsanız bike fit ile ilgili yazılar bulabilirsiniz. İnternet üzerinden de programlar yardımıyla kendinize bikefit yapabilirsiniz. %100 olmasa da yararlı olacaktır.
(link)

0B56B4A2-7CC6-45F7-A0EE-5E12014E11EB.jpeg
Arkadaşlar son sürüşümde parmak uçlarımda uyuşma oldu birazda boyunda ağrı.Bisiklet üzerindeki kol vs açılarım nasıl sizce ? Gidon açılı biraz daha yukarı yapabilirim .

fensinn
duruşunda bi anormallik göremedim açıkçası,ama boyun ağrısı ise gidona fazla uzanmaktan veya omuzlara yük binmesinden kaynaklanır,dediğiniz gibi gidonu yükseğe ayarlayın olmadı zaman geçtikçe deneyerek doğruyu bulursunuz.

@fensinn sanırım sele boyunuzu bir kaç cm yükseltmeniz lazım.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@fensinn sanırım sele boyunuzu bir kaç cm yükseltmeniz lazım.
Evet hocam 1-2cmyükseltmem gerek tabi ozamanda durumda ayakları yere koymak zor oluyor 😊
@seko35.50 hocam ayrıca parmak uçlarımda böyle his kaybı gibi bir şey oluyor uyuşma mı desem bilemedim.Tabi şu da var bu işte yeniyim bu bisiklet ile şu ana kadar toplamda 150km sürdüm

Geri