El, kol, boyun ve omuz ağrısı

hakan hoca

Daimi Üye
Kayıt
16 Ocak 2015
Mesaj
218
Tepki
337
Yaş
48
Şehir
seleüstü
İsim
hakan
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Bianchi
Neye dayanarak 174 cm biri için 54 cm kadronun büyük geleceği söyleniyor bilmiyorum ama çoğu üreticinin Kadro boyu seçim tablosunda 174cm e karşılk Medium ve genelde 54cm kadro tekabul ediyor. Kişisel tercihlerden bu tabloya göre seçim yapılmayabilir ama genel üretici tavsiyelerinin aksine bu seçimi mutlak doğru gibi söylemenin çok doğru bir önerme olmayacağını düşünüyorum.
 
Scudo

Onuresra

Üye
Kayıt
15 Ekim 2016
Mesaj
15
Tepki
0
Yaş
32
Şehir
Kirsehir
Bisiklet
Cannondale
Benim sele max.3 cm lik 5 cm alsam uygun olur mu bir fark edermi evet bende 1.74 kadro M 54 diye biliyorum bacak uzunluğu 80 cm kolum biraz kısa gibi benim şimdi ne yapmam gerekir sele boyunu bacak ölçüme göre çarpıp çıkan sonuca göre ayarladım gidonu kısalttım koltuğu öne doğru çektim koltukta 3 cm 5 cm fark eder mi şaka gibi santimlerle oynuyorum 1 sene basket oynasam olur mu ki :)
 

bilalfidanboy

İstanbul
Kayıt
12 Eylül 2013
Mesaj
912
Tepki
2.328
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
Bilal Fidanboy
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@hakan hoca 174 için 54 her kadro için baz alınan bir ölçü değil,ve illada M veya L de olması gerekmiyor.adamın boyu uzundur iç bacak kısadır yada tam tersi bir durum olur ölçüler değişir. Örneğin cube markasına ait bir yol bisikleti için 175 cm boyu olan birinin alması gereken kadro 56 diye geçiyor.sebebi cube markasına özel standart dışı birşey.ayrıca yüzde yüz yerine 90 dememizde arkdaşın bahsettiği sorunun birazda kadro boyunun uygunsuz olması ile alakalı.geriye bir tek sele ileri geri kalmış umarım sorun bu şekilde çözülür...

@Onuresra bu arada aynı ölçülere sahibiz hemen hemen ..Cube 53 kadro yol kullanıyorum L diye geçiyor fakat sele kelepcesinden aynakol milini ölçtüğümde 53 gelmesi gereken mesafe 51 de kalıyor ve demem o ki 5000 km devirdim +100 km yada uzun süreli sürüşlerde en ufak ağrı çekmedim...sele iç bacak boyun ile 0.887 çarp çıkan sonuç ile yükselt.ileri geri ayarına gelince aynakol kolu yere paralel saat 3 hizasında olsun sele ucundan aşağı bir ip sarkıt aynakol milinin sağından 3 cm kalacak şekilde dik olmalı.ayrıca bu ayarlar hassas olduğundan etrafında tecrübeli bilen kişilerden destek alırsan daha iyi olur...

Not ölçülerimiz aynı olduğundan yola çıkıp fikir vermek açısından ve yardımı dokunur diye biraz uzun yazdım.birde bu şekilde deneyin..
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@Onuresra

Merhaba,

Boyun ağrınız kısa gidon boğazından sonra hiç azaldı mı?
Şimdiye kadar bu bisiklet ile toplam ne kadar yol katettiniz?
Bir seferde en uzun turunuz kaç km idi?

Ben de ilk kez bu yıl başladım yol bisikletine. 177cm-80cm ölçülerimle 54 kadro merida scultura kullanıyorum. Sadece 10 cm olan gidon boğazını 8 cm'e kısalttım.
İlk başlarda bisiklet bana da büyükmüş gibi geliyordu. Ağrım yoktu fakat rahat hissetmiyordum sürüşlerde. Fakat belli bir süre kullandıktan sonra yani alışma sürecinin ardından kas gelişimleriyle birlikte vücut zamanla adapte oluyor ve gün geçtikçe daha rahat hissediyorsunuz.

Bu işin ustası değilim hatta dediğim gibi acemisiyim bile ama gidon boğazı 4 cm kısaltılmış 54 beden bir bisikletin size büyük gelerek sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.
Eğer yeni başladıysanız belli kas gruplarınızı geliştirmeniz, esnekliğinizi arttırmanız probleminizi çözebilir. Ama hepsinden önce bir iki sele ayar videosu izleyip imkanınız varsa bisikleti trainera bağlayıp üzerinde denemeler yapın. Bu noktada amatör bisiklet grupları ve kluplerinden yardım alabilirsiniz. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Ayarların ardından biraz sabırlı olun bir süre kullanın derim. Ben şahsen bu şekilde bir yardım aldım mutluyum :harika:
 

bilalfidanboy

İstanbul
Kayıt
12 Eylül 2013
Mesaj
912
Tepki
2.328
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
Bilal Fidanboy
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@volkan ismail Kadronun boya uygun olduğundan emin olunursa sonraki en önemli sürec zaten kasların alışma devresi. Bu arada sizin kadro boyu zaten boyunuza göre hatta neredeyse ve iç bacak boyunuza göre isabetli seçim yapmışsınız..Yanlış demeyeyim ama bir tık küçük kadro pek sorun yapmaz(yarışlarda bile bazen küçük kadro boyunu kullanıp bunu avantaj olarak gören prolar var) bir tık küçük kadroda olası sıkıntılar son çare olarak sele boyu, gidon boyu, sele ileri geri ayarı ile bir nevi tolere edilir ama kadro büyük olunca en başından gidon boyu ile kolun uzama mesafesi zorluğu ile karşı karşıya kalınıyor buda boyun kol omuz ağrılarına neden oluyor .. Sele ileri geri ayarındada yapılan yanlışlarda sebeb olabilir . Ayrıca başka sebeb mesela Sele yere paralel ucu ise 1-2 cm kadar aşağı bakacak olması lazım ve olması gerekenden aşağı bakarsa kollara ve omuza baskı yapar yine ağrı yaşatır....
 
  • Beğen
Tepkiler: çağatayutku

-Skynet-

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Eylül 2017
Mesaj
1.805
Tepki
2.140
Şehir
Giresun
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@BerkEvren



Ayarlı gidon boğazı var, onun sayesinde omuz ağrılarını ciddi oranda azaltım. Ama şu avuç tabanının acımasına bir türlü çözüm bulamadım,eldiven ve ergonomik elcik kullanmadan,fotoda gözüken basit dirsek süngerini elcik kısmına takıp kullandığım zamanlarda elimde acıma olmuyordu.Entrasan...:confused:
 

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Şubat 2016
Mesaj
3.300
Tepki
13.188
Şehir
İstanbul
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
@-Skynet-
İşte elcikleri yandan görmemiz lazım tam birşey söyleyebilmek için :harika: Gidon tam yere paralelken fren kolu, elcik açısını görürsek yorum yapabiliriz.
 

Onuresra

Üye
Kayıt
15 Ekim 2016
Mesaj
15
Tepki
0
Yaş
32
Şehir
Kirsehir
Bisiklet
Cannondale
@volkan ismail kardeşim gidonu kısaltmam baya etkili oldu öne veni çok çekiyordu şimdi gitti biraz günde 10 15 km yapıyorum fazla bi vaktim olmuyo o yüzden konfor amaçlı oluyo biraz da yeni başladım kasların pek alıştığını söyleyemem yeni yol bisikletine geçtim şöyle birşey var 5 cm koltuk kaydırması ile 3 cm arasında fark varmi boynu kısalınca ağrı azaldı biraz daha suanlik sürüşler pek rahat değil alışma stil fa4kliligi için sanırım çok ince hesaplamalar olmasada netten video izleyerek biraz kendime göre ayarladım belim ağrıyordu şuan o geçti boyun ağrısı var
 

hakan hoca

Daimi Üye
Kayıt
16 Ocak 2015
Mesaj
218
Tepki
337
Yaş
48
Şehir
seleüstü
İsim
hakan
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Bianchi
@bilalfidanboy
Gerçekten merak ediyorum bacak boyu, kadro geometrisi vs. bilmeden 54 kadronun büyük olduğu yönünde nasıl teşhis koyduğunuzu ve çözüm önerdiğinizi. Benim de boyum 174 cm şimdiye kadar 54 veya 53 kadro kullandım hep. Bacak boyu uzunluğu veya başkaca sebeplerden küçük kadro tercih edilebilir ancak ezbere 54 kadro büyük demek doğru değil zira insanları yanlış yönlendirebilir.
54 kadro bisikletin gidon boğazını 5cm kısaltmayı gerektirecek bir rahatsızlık varsa bunun kadro boyu ile alakalı olmadığı, boyunda bir sağlık problemi olduğunu veya ciddi manada esneklik sorunu olduğunu düşünüyorum. Nedenine gelirsek, 52 ile 54 kadrolarının "reach" ölçüleri arasında en fazla 1cm civarı fark olur. Gidon boğazının 5cm kısaltılması çok büyük bir değişim. Yok ama kısaltılmış durumdaki reach mesafesinde bir kadro olsa muhemelen kadro boyu 44-45 filan olurdu. Dediğim gibi 5cm gidon kısaltılması yol bisikleti için hiç de normal değil, ağrılarınız ciddi manada ise doktora görünmenizi tavsiye ederim, boyun düzleşmesi veya boyun fıtığı sebebiyle bahsettiğiniz ağrıları yaşıyor olabilirsiniz.
Sağlık probleminden bağımsız bir durum ve anatomik bir sebebi yoksa (Kol, Gövde kısalığı gibi) vücut esnekliğini artıracak boyun, omuz, bel, karın kaslarını çalıştıracak egzersiz yapmanız faydalı olacaktır.
Genel olarak omuz, boyun, bel ağrılarını azaltmak için daha dik bir sürüş pozisyonu elde etmek gerekir. Bunun için de gidon boğazı 1-2 cm kısaltılabilir, gidon yüksekliği bir miktar artırılabilir. Ama bu değişiklikler bahsettiğiniz gibi 5-6 cm mertebesinde olmaması gerekir. Yukarıda gidonu yükseltme şansının olmadığı söylenmiş, bu durumda mevcut gidon boğazını ters takmak da yeterli gelmezse açısı yüksek gidon boğazını ters kullanarak gidon yükseltilebilir.
 

Vedat_Çakar

Daimi Üye
Kayıt
29 Ekim 2016
Mesaj
207
Tepki
446
Yaş
41
Şehir
Bursa
İsim
Vedat Çakar
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Söz konusu ağrıların en büyük nedeni öne fazla eğilmektir
Yol bisikleti kullanıyorsanız spacer leri aşağıya gidon yukarı almak, mtb yada diğer bisikletler için gidon boğazını kısaltmak gerek 100mm kullanıyorsanız 90mm yada 80mm yada ayarlı olanlarından kullanmak durumu çözecektir.
 

bilalfidanboy

İstanbul
Kayıt
12 Eylül 2013
Mesaj
912
Tepki
2.328
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
Bilal Fidanboy
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@hakan hoca arkadaşım polemik yapmakiçin değil bilgi amaçlı söyledim, yoksa oku bir daha yazdıklarımı önce ayarlarını tam yap sıkıntın varsa geriye bir o kalıyor diye,ne zamandır aktif sürücüsün bilemem 10 yılı aşkın kullanıyorum . Bura bilgi paylaşım amaçlı forum, kati, kesin demedim ama yüzde doksan eğer ayarların olumlu sonuç vermiyorsa sıkıntının sebebi kadro boyudur dedim(doktora gidip gitmediğini ben değil o söylecek veya gidecek) ...bu arada kadro boyu ufak ise bir nevi tölere edilir büyükse büyüktür şu bu eksiltilerek olmaz olan dersede uzun turlarda dizlerinde problem yaşarsa sebebini arar durur... İkincisi benimde boyum 174 ve kullandığım kadro 53 fakat iyi araştırırsan cubelerde 53 diğer Kadrolara göre 51 denk geliyor... peki sen neye dayanarak beni eleştiriyorsun ....dur tahmin edeyim markaların sitelerine koydukları ölçülerden...

@hakan hoca çözüm önerdiğime gelince bir bak sor Google amcaya Bike fit nasıl yapılıyor, işime gelmiyor diyen veya işi ehline bırakırım diyen verir 500 lira yaptırır Bike fitini. Merak etme dener vatandaş denemekten birşey olmaz ama verdiğim fikirle sakata kalmaz arkadaşım .. Hadi kalın sağlıcakla
 

Onuresra

Üye
Kayıt
15 Ekim 2016
Mesaj
15
Tepki
0
Yaş
32
Şehir
Kirsehir
Bisiklet
Cannondale
@hakan hoca valla hocam ben gidonu kısaltmam daki sebeb 6 derece asagida 110 mm ileride Sanki Triathlon bisikleti gibi öne egiliyordum ileri bakamıyordum 54 kadro standartları markaya göre değişiyor değişiklik ben 54 kadro diye o şekilde kullanırsam düşünemiyorum benim bacak 80 cm ama bel kol kısa biz bu kadro derken biz bu bu ebatlar sahibiz insanlar bu yorumları baz alarak gidipte yav şöyleymiş gidim şu bisikleti alım yapmasin her insan ölçüleri farklı adamda bi ebat var bel kısa kol uzun bacak uzun bazı insanlarda postur hastalığı var adamlar cm hesap ederek daha da farklılıklar olabiliyo önemli olan BIKE FIT imkân yok diyorsa netten bakıp vücut ölçülerini uygun marka modeli alabilir
 

bilalfidanboy

İstanbul
Kayıt
12 Eylül 2013
Mesaj
912
Tepki
2.328
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
Bilal Fidanboy
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Mesela Benim bisiklet resimde göründüğü gibi L boya sahip ve 53 kadro diye geçer. Ama ne iş ise 51cm geliyor ve ben bunu bilerek vede ne olur ne olmaz diye deneyerek aldım, çünkü dizimde 2 senedir menisküs var ve yanlış seçim dahada kötü yapabilirdi (cube kullanan veya diğer markaların geometrik ölçüler konusunda hemfikir veya aksini iddia edende yazabilir) ayrıca diğer kadrolar 52 olanlar kiminde M kiminde L/M diye geçer şu anda gidişi istanbuldan bisikletle yaptığım 255 km sonrası yorgunluk dışında en ufak ağrım olmadan otobüs ile Gelibolu dan İstanbula dönüyorum, bütün ayarlarını kendim yaptım...
Saygılar
20180613_164359.jpg
Screenshot_2018-06-13-15-53-53.png
 

hakan hoca

Daimi Üye
Kayıt
16 Ocak 2015
Mesaj
218
Tepki
337
Yaş
48
Şehir
seleüstü
İsim
hakan
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Bianchi
Amacım polemik yaratmak değil, kendimce veri eksikliğinden dolayı hatalı olabileceğini düşündüğüm bir bilgiye dikkat çekmek istedim. Siz ve başka bir kullanıcının mesajında; bisikletin geometri bilgisi ve @Onuresra nın anatomik bilgileri (Bacak boyu, kol boyu, gövde boyu, esneklik durumu vs.) olmadan bisikletin büyük olduğu kanısına varılmış. Ben de bu durumun böyle olmayabileceğini söylemek istemiştim. Başlıkta hala o bisikletin Onuresra ya büyük ve küçük geleceğine dair bir fikir beyan etmedim, zira bahsettiği bisikletin geometri bilgisine nette ulaşamadım, sağolsun üretici kendi sitesine koymaya tenezzül bile etmemiş. Geometri bilgisi olmadan doğru karar vermenin mümkün olmadığını düşünüyorum ve sizin nasıl karar verip tavsiyede bulunduğunuzu merak ettiğimi beyan ettim.

Aslında sizin mesajınızda sadece kadro boyu ile ilgili kısıma cevap yazmıştım, diğer yazdıklarım arkadaşa ithafen yazılmıştı ama madem bike fit mevzularına girdiniz bike fit ile ilgili kısımlara da yorum yapayım.

@bilalfidanboy

Bir boy büyük veya küçük bisikletlerin çoğunda sele ileri geri veya reach uzunlukları birebir aynı yapılabilir, bu ölçülere göre ayarlanabilmesi kadro boyunun doğru olduğu anlamına gelmez.

@bilalfidanboy
0.887 ile çarpılması başlangıç ayarı olarak kullanılmasına katılıyrorum ancak bu ölçüler sadece referans olması amaçlıdır, kişi deneyimine göre bir miktar aşağı veya yukarı yaparak kendi için ideal ölçüyü bulur. Sele borusu olayına ise katılmıyorum. Birinci olarak sele uzunluğuna bağlı olarak hatalı sonuç verme olasılığı yüksek. Referans olarak selenin ucu değil oturma yerinin alınması daha mantıklı olabilirdi. İkinci olarak bu ayarda bacağın diz altı uzunluğu ile diz üstü uzunluğu oranı ihmal ediliyor. kiminin diz üstü nispeten uzundur seleyi geri alması gerekebilir, kimisi de diz üstü kısadır seleyi ileri alması gerekebilir. üçüncü olarak bacak boyu uzadıkça aradaki mesafenin de artması gerekmekte. Dolayısıyla bu 3 cm olayının bike fiitte referans olabilecek bir bilgi olduğunu düşünmüyorum.

@bilalfidanboy
Uzun süredir sürüyor olmadan neden bahsettiniz bilmiyorum ama yine de merak ediyorsan 10 seneyi aşkındır yarış koşuyorum.

@bilalfidanboy
Hiçbir bilgiye sahip olmadan bisiklet büyüktür demektense bisiklet firmalarının ölçü tablosuna bakarak yorum yapmak daha gerçekçi. Kaldı ki boyum 174cm olduğu için bizzat kendi deneyimlerime dayanarak konuşuyorum. 10 seneyi aşkındır 100bin km den fazla geçmişimdir, ama yine de bana uygun olan kadro ölçüsünün başkasına da uygun geleceği düşüncesinde değilim. Öyle çok kolay şekilde o kadro büyük veya küçük gibi yorumlardan abartı durumlar hariç kaçınıyorum.

@Onuresra yol bisikleti biraz agresiftir, eğer konfor açısından mtb ile kıyaslıyorsanız o konforu bulamamanız norrmal, ayrıca bisikleti nasıl kullanıdığınız da önemli, devamlı droplardan veya hood lardan tutarak kullanıyorsanız uzun sürelerde ağrılara sebep olabilir, özellike core kuvvetiniz zayıfsa.
Ben yine önerimi tekrar edip doktora görünmenizi tavsiye edeceğim, 6cm gidon boğazı kullanmak yol bisikleti için gerçekten ekstrem bir durum. Duruş bozukluğu gibi sebeplerden boyun ve omuzlarda ciddi ağrılar oluşabiliyor, normal gündelik hayatta ağrılar oluşmasa bile bisiklet veya bilgisayar kullanımı gibi omuz ve boyunun ileriye doğru uzatılması durumlarında ağrı kendini gösterebiliyor. Yani demem o ki belki de sizde hali hazırda boyun ve omuz problemi mevcut olup bu durumu bisiklete binerken farkediyor olabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy

bilalfidanboy

İstanbul
Kayıt
12 Eylül 2013
Mesaj
912
Tepki
2.328
Yaş
48
Şehir
istanbul
İsim
Bilal Fidanboy
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@hakan hoca yine aynı yere geliyorsunuz, yarış koşuyorum diyorsunuz bende belki inanmaz insanlar yazdığımla kalır diye Strava kaydı attım,menisküs ve ön çapraz bağ sıkıntısı var bende ve ona rağmen 255 kmlik bir sürüş sonrası bunun birde 2900 metre yükselişi var ve ona rağmen yorgunluk dışında sıkıntım olmadığını söylüyorum... Aslında aynı camdan bakıyoruz ama anlamıyoruz birbirimizi.. Tekrar ediyorum tüm ayarlar yapılır fiziksel Sorunda yoktur tek geriye seçenek kalır kadro büyük yada küçük . Ve bende 174üm ve kadroda L yazmasına ve 53 olarak bilinmesine rağmen sele kelepçesinden aynakol miline olan mesafe 51 çıkıyor...ve ben kendim için söylüyeyim yine yanlış algı olmasın bana 54 büyük geliyor..yani firmaların kadro ölçüleri ile verdikleri bazen tutarsız kalıyor... Ve teorik olarakda sizinde bilginiz var ben kendi bile yapacağı basit ayarlarla denemesini önerdim. Neyse konu uzar gider....
Benim tepkim sanki net kesin olarak bir şey demişim yada öylesine bilmeden sallamışım gibi itham ettiğinizi çıkardığım yazdıklarınız, sonuçta Yanımızda olur yada resim koyar ona göre daha yardımcı olabiliriz. Bizimki sadece bir öneri...
Unutmadan her doktor birbirinden farklı durumlar söylüyor ve beyin yanar duruma geliyor...Örneğin bana ortopedi uzmanı kesinlikle yasak dediği bisikleti yine spor hekimine danışarak devam etmemin ve kendimi toparlanmamın üzerine iki sene geçti... Ve ben bana iyi gelen bisikletin herkese iyi geleceği anlamına gelmeyeceği gibi referans almamalarını önermiştim.
Saygılar Hayırlı akşamlar
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan hoca

hakan hoca

Daimi Üye
Kayıt
16 Ocak 2015
Mesaj
218
Tepki
337
Yaş
48
Şehir
seleüstü
İsim
hakan
Başlangıç
1949—50
Bisiklet
Bianchi
Forumda yazmanın sıkıntıları diyelim, yüzyüze çok rahat anlaşılabilecek konuları forumda konuşurken yanlış anlamalar yaşanabiliyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: bilalfidanboy

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Kayıt
13 Eylül 2016
Mesaj
1.433
Tepki
1.117
Yaş
34
Şehir
Akçaabat
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar geçen hafta arabaya arkadan öpücük kondurduğum için omuzumda fena 1 acı hissettim ve hala ağrımakta doktora gitmeme sebebim ise kolumu her türlü kullanabilmem. İşin ilginç yanı sıcağa koysam ağrı kesiliyor. Soğukta ise olabildiğince felaket şekilde ağrıtıyor...
 

Taner James

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Haziran 2010
Mesaj
900
Tepki
1.180
Yaş
45
Şehir
Kocaeli
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Omuz küçük bir kas grubu olmasına rağmen bir çok eklemin hareketini sağladığı için acısı bir çok hareket yaparken hissedilir. Genelde sporcularda omuz ağrısı sık görülür.

Sizin durumunuza gelince, omzunuzu yaraladığınızı anlamak için bu basit hareketleri yapın, eğer ağrı oluyorsa yaralanmıştır:



Omuz kolay sakatlanır ama ağrısı kolay geçmez, en basit yaralanması 1-2 ay sürer, ciddi yaralanmalar 4-5 ay hatta 7-8 ay süren bile oluyor.


Ağrılar devam ederse, doktora görünmenizi tavsiye ederim. Bu süreçte omuza çok güç bindirecek hareketler yapmayın.

Geçmiş olsun.
 

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Kayıt
13 Eylül 2016
Mesaj
1.433
Tepki
1.117
Yaş
34
Şehir
Akçaabat
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
@Taner James Bisikletin önünü bile kaldıramıyorum :D Ani 1 ağrı saplanıyor :D
 

Taner James

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Haziran 2010
Mesaj
900
Tepki
1.180
Yaş
45
Şehir
Kocaeli
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@JusTiMe

O zaman doktora bir görün ama dediğim gibi omuz ağrısı öyle kolay geçmez söyleyeyim. Acele etme diye söylüyorum :)
 
  • Beğen
Tepkiler: JusTiMe