Scudo Sports

Ekonomik gidişat - TL değer kaybı - Hobinin lüks sınıfa girmesi

şubat 2016 tarihli haber" 15 yılda cep telefonu ithalatına 23.4 milyar dolar harcandı"...üretmeyi tekrardan öğrenmemiz lazım

• Beğen
Tepkiler: altinok
Scudo
Hala suçu dış güçlerde arayan insanlar var. Dış güçler bize zarar verirken sen naaptın demezler mi adama. İşini iyi yapsaydın da izin vermeseydin o zaman. 2008 yılına kadarki ekonomik gelişme de o zaman dış güçlerin sayesinde olmuş bu mantıkla

@Bahadır ÖZEL hala insanlari salak yerine koymaktan bikmadilar. A dan Z ye nekadar yerli yabanci zararlı örgüt, devlet yada kişi varda hepsiyle de menfi olarak iş tutup hala saf ve masum oynamak . Pes doğrusu . Üstelik doğruu söyleyen uyaran insanların başına neler geldiğini kimse unutmadı.

Türküm , doğruyum...Fena halde doluyum..
Her yurtsever,duyarlı vatandaş gibi eşsiz ülkem ve insanları için kaygılıyım.
Her geçen yıl türlü yanlış politikalar ve günlük hesaplarla giderek yalnızlaşmış,dışa bağlı,üretmeyen,lükse özenen,temel insan haklarının çok görüldüğü,farklı düşünüp yaşayanı hazmedemeyen,dünya ile entegre olmak yerine islam aleminin fedailiğini tercih eden,eğitimi,adaleti,sağlığı,tarımı,hayvancılığı,sporu,sanatı gelişmemiş ülke standartlarına gerilemiş bir dönem yaşıyoruz.
Siyasete hiç gerek yok.Kapıkuleden çıkıp yurda dışardan bakan herkes bunları görüyor.

Ondan sonra evine en son 8 yıl önce et girmiş vatandaş gelip bana birilerini savunuyor, ben de burada çıldırıyorum :)
Yakında yaşama hakkınızı da elimizden alırlar, bu millet ne zaman uyanacak bu uykudan bilmiyorum.

Bence insanımızın ihtiyaç hiyerarşisini yeniden tanimlamasi lazim. Bizim yörenin tabiriyle insanımız "ne oldum delisi". Ben Mali Müşavirlik yapıyorum cep telefonum Samsung A5 benim stajyer eleman işyerine note serisi ile geliyor. Ben 40 yaşında ev sahibi oldum benim 1 sene önce evlenen eleman 12 yıl vadeli kredi ile ev aldı. Benim bindigim bisiklete bakiyorum pacalarindan borç akan ünv. öğrencisi karbon yol bisikletine biniyor. Insanlarin ihtiyaci olmayan araba ve evlere yıllar süren vadelerle para harcamalarını saymıyorum bile. Emin olun sadece cep telefonu,ithal araç ve benzinden yapılacak %10 tasarruf cari açığı kapatır. Yahu bizim ayarimizda hangi ülke sadece cep telefonuna 25 milyar dolar harcar. Telefonun arabanin ve evin statü sebebi olduğu bir zihniyete kim idareci olursa olsun farketmez. Ne gam arkadaş kicimda donum yok ama telefonum aypon8. :acpsnr:

@OsmanYazıcı Bu arada çay için yorum yapanların atladığı bir durum var. 2,20 TL YAŞ çay alım fiyatı. Aşağı yukarı 5 kilo yaş çaydan 1 kilo kuru çay çıkıyor. yani 2 liralık çay 26 lira değil. Marketten yaş çay alıp içmiyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@altinok evet haklısınız ne yazıkki ihtiyac karşılamaktan ziyade zevk,hava için lüks tüketimler için borca harca giriyoruz.araba bence hiçkimse için lüks değil ancak en basit bir araba bile 50 bin tl lere satılıyorken bunu gidip normal ortalama çalışanın peşin parası ile alması mümkün değil.keza bisiklet,telefon için en giriş seviyeleri bile çok pahalı benim gözümde yurtdışında 300 birim euro satılan giriş ortalama seviye telefon burada 1500 birim tl oluyor.orada 10000 birim euro giriş seviye araba burada 70 bin birim tl oluyor.ne yazıkki burada bu girişi seviye ürün almak isteyen mecbur krediye borca mahkum bunu yapana asla yadırgamam yagırganması gereken şey kurlar almış başını giderken yöneticlerin sessiz kalmasıdır.kendim üniversite öğrencisi olarak bir bisiklet yenilemek istedim (1000 tl altı gayet giriş seviyesi). bu bisikleti ben borçlanarak almak zorunda kalıyorsam siz de bana kızmayın bir önceki bisikletimi 8 senedir kullanıyordum öyle tüketim çılgını birisi de değilim

@emrahozkan ama hocam fazla konusma vatan haini ilan ederler seni sonra... Yeni turkiye de artik boyle, bu konulari dile getirirsen malum partinin kitlesi tarafindan vatan haini ilan edilirsin... Otur oturdugun yere sesini cikarma haline sukret eve gidince corba ve ekmek onune konuluyor daha ne istiyorsun bak afrikali su bile bulamiyor, suriyeli canini kurtarmak icin bize siginiyor neden? Istikrat var ISTIKRAAAR anladinmi sus simdi vergi ver, denileni yap fala konusma, devlete ucak lazim, makam arabasi lazim, korumalarin maaslari odenecek, sarayin faturalari odenecek kac para varsa cebinde cikar ver.

@Desert Fox bugun disardaydim saat 3 ten sonra hic bakamadim :( neyse son turlar arkadaslar icini dokmeyen kalmasin. Arada ic dokmek icin iyi geliyor bu konular, emniyet subabi gibi. Fazla gazi aliyor :bsmagryr:

Ben de yorum yazdim bakiniz 2. Sayfada. Ne hukumet dedim, ne parti dedim, ama derdimi ve dusuncemi yine de anlattim. Keske herkes yorumunu yollamadan once bir donup okusa once, ben ne yapmaya calisiyorum diye

Demek sabahçı kahvesi lafazanlığında bir mesainin daha sonuna geliyoruz...
Zaten kış kapıda,hadi evlere dağılıp kestane kebapla avutalım kendimizi..

• Beğen
Tepkiler: Melogram
Köy enstituleri kapatildi, 60 yildir askeri darbeler, ihtilaller, bitirilen tarim politiikalari, çökertilen eğitim sistemleri, kullanilamayip heba edilen kaynaklar, yandasa peskes cekilen kamu varliklari, bitirilen ordu, bitirilen polis vs vs uzar gider.

Tum bunlar bir gunde olmadi. Bu uzun bir surec ve gelinen son nokta bu. Ama bitmedi tabii, surec devam ediyor, daha istenen oranda fakirlesmedik, o kivama gelelim boluneceguz, parcalanacagiz, ve tum bunlar o hep bahsedilen ic ve dis gucler tarafindan degil, bizim koyun halkimiz yuzunden yasandi ve yasanmaya devam edecek.

Şu ic ve dis dusmanlar bakis acisina da ayar oluyorum. Sen herseyi cok duzgun yaptin, sen on numarasin, ama bu dusmanlar nedeniyle bu haldesin oyle mi? Senin bakis acindakiler 6.filoyu kible edinip namaz kildi, rahmetli babam sahit olmus bu olaya, oradaymis kendisi, her aklina geldiginde savururdu kufuru, neyse uzatmayayim, kavga cikmasin.

@Serkan Mıstınoğlu böyle konular iyi oluyor biraz içimizdekileri atmak için ama eleştirmekten ileri gidilemiyor işte keşke elimizden bir şey gelse keşke bir şeyler yapabilsek ne yazıkki
herkesin attığı yorumlardan ne demek istediği çok iyi anlaşılıyor ama burada bazı şeyleri şikayet edenleri ötekeleştirmeye çalışanlar vatan haini gibi yakıştırma yapacak insanların var olması beni üzüyor açıkcası

Arkadaşlar o değil de Katalonya'nın bağımsızlık ilanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Tabii mevcut konuyla alakası yok ama yine de sorayım dedim. :D

@Desert Fox malesef cogumuz bildiklerine o kadar "fanatikce" bagli ki her yorumunden agresiflik akiyor. Daha farkli dile getirilebilir, bunlar hassas konular ve okuyan 100 insandan belkide 50si size katilmayacak ve o da size karsi agresif bir cevap yazacak.
Keske daha kibar olabilsek. Fanatizm diyorum ben buna, kotu dusunmek istemiyorum

Ora nere [USER=702]@Anonim[/USER] :D

Partileri ilizyon olarak görüyorum. Sadece Türkiye'de değil dünya genelinde büyük bir trajedi ve zulüm var. Kimi ülkelerde durum biraz daha kabul edilebilir diye kendimizi kandırmayalım. İnsanlık dibe vurmuş durumda. Sınıflı toplum düzeni değişmezse pek bir şey değişmez!

Geri