Scudo Sports

Ekonomik gidişat - TL değer kaybı - Hobinin lüks sınıfa girmesi

@timelapse

Dünyayı dolarla dize getirmeye çalışan ABD...

Objektif bakmaktan bahsetmişsiniz hocam ama, objektif bakmıyorsunuz ve hatta abartıyorum bakmıyorsunuz. Türkiye'de ekonominin son zamanlarında saçma bir anlayış yer etti. Tabi bunun sebebi bizzat ekonomiyle ilgili bakanların kendileri, yaptıkları açıklamalar, verdikleri demeçler. Türkiye'de bir dolar problemi falan yok. Türkiye'de Türk Lirası'nın değer kaybı problemi var. Dolar yükselmiyor, Euro yükselmiyor, Türk Lirası değer kaybediyor. Bakın size ne demek istediğimi şöyle açıklayayım.

Irak Dinar.JPG
Bu tablo Irak Dinarı'nın Türk Lirası karşısındaki 6 yıllık değer değişimini gösteriyor.

Mac Fro.JPG
Bu tablo ise Macar Frontini'nin Türk Lirası karşısındaki 6 yıllık değer değişimini gösteriyor.

Sri Rupi.JPG
Burada Sri Lanka Rupisi'ni görüyoruz.

UYU.JPG
Buradaysa Uruguay Pezosu'nun.

Şimdi size daha yakından tanıdığınız bir başka para birimine ait 6 yıllık grafiği sunuyorum.

USD.JPG
Birleşik Devletler Doları. Grafiklerin benzerliklerinin farkında mısınız? Sri Lanka Rupi'sinin sahipleriyle de mi aramız bozuk? 2003 yılında işgal edilmiş, yönetimi değiştirilip, bölünmüş Irak mı dünyayı Irak Dinarı'yla yola getirmeye çalışıyor yoksa? Macar'lar Macar Frontini'nini piyasadan çekerek Dünya'ya darbe mi yapıyor? Uruguay Dünya'nın merkezini Latin Amerika'ya mı çekmeye çalışıyor? Bunların hepsinin cevabı koca bir HAYIR.

Ülkemiz, ekonomimiz kötü yönetiliyor, berbat yönetiliyor. Koca ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı çıkıp ekonomi hakkında yalan söylediğinde siz yiyorsunuz ama, ekonomiden anlayan adam yer mi? Parayı elinde bulunduran yatırımcı yer mi bunları? Siz romantik davranıp milliyetçi duygularla mevcut tabloya sarılıyorsunuz ancak paranın duyguları yoktur, ne sizin yalanlarınızla ne de avuntularınızla ilgilenir.

Scudo
İktidarın tabiki değişmesi lazım,fakat iktidarla beraber ekonomik ve üretim sistemininde yenilenmesi lazım
Şuanda sadece vahşi kapitalizmi yaşıyoruz çılgınlar gibi tüketim odaklı bir model
Üretilen hiç birşey Yok
Üretebildiğimiz malları da Yok pahasına satıyoruz..özellikle tarımda ihraç edilen ürünlere bir göz atın

@furkantrojka madem bu kadar ekonomiden anlıyorsun, medyayla türkiye de oluşturulmaya çalışılan güvensizlik ortamı algısının da tl ye değer kaybettirdiğinin farkındasındır. ülkemizde kaç kere bomba patladı belli değil. avrupalı bazı ülkelerin gazetecilerinin türkiye de tutuklanması da türkiye de insan hakları ihlali var haberleriyle yansıtılıyor. daha ne olsun. dolar 2 tl olması gerekirken 4 e yaklaştı.

bunlardan da bahsedersen art niyetli olmadığın anlaşılır. sadece siyasi hükümeti eleştir, onların dışında kalan nedenleri gizlemeye çalış, oh ne güzel.

@timelapse
Bunların hepsinin sorumlusu zaten hükümettir. Bahsettiğin şeyleri ben mi kompanse edeceğim, karşı hamle üreteceğim? Hükümetin görevi sefa sürmek mi? Twitter'daki hükümet aleyhtarlarını takip edenler neden bombacıları takip edemiyor? Bu ülkenin başbakanı değil mi, canlı bombalar eylem yapmadan tutuklayamıyoruz, diye açıklama yapan? E kim engelleyecek o zaman bu adamları? Bugün Türkiye'de medyanın gerçekten hükümet karşıtı olduğuna inanıyor musunuz? Şu yaşananların 10'da 1'i Ecevit döneminde yaşansaydı on defa düşürülmüştü hükümet. Defalarca açık açık gazete patronlarına belirli gazetecilerin kovulması emri verilmedi mi bu ülkede? Yayın süresi ihlallerini açık biçimde görmüyor musunuz? Doların bu şekilde başka bir hükümet zamanında yükseldiğini düşünsenize. Ağza alınmayacak cümlelerle aşağılanırdı sorumlular. Bugün herkes olaya o kadar ılımlı yaklaşıyor ki. Bunlar korkunun eserleri.

Ayrıca gerçekten insan hakları ihlallerinin yapılmadığını mı düşünüyorsunuz? Ülkede hukuk sizce güzel ve olması gerektiği gibi mi işliyor?

@timelapse

Medya derken? Siyasi iktidarın istekleri dışında hareket edebilen bir medya olmadığına göre sizin tespitlerinize göre bu haberleri yaptıran da siyasi iktidar. Yani doların yükselmesinin müsebbibi de siyasi iktidar oluyor. Eğer medya özgürce ve istediği gibi haber yapıyor diyorsanız o zaman konuşacak bir şey yok demektir.

@furkantrojka @alpdeger yabancı gazetelere ulaşmak zor değil, internet elinizin altında. türk medyasını kastetmedim. ayrıca türkiye de gayette karşıt görüş medya mevcut. sanki hükümeti eleştiren hapse giriyormuş gibi bahsediyorsunuz. siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? içinizdeki kin kör etmiş duyularınızı

@timelapse
Yahu yabancı medyaya bu malzemeyi ben mi veriyorum hocam? Siz siyasi sorumluluk nedir, hiç duydunuz mu? Yok mu sizin gözünüzde bu işin bir sorumlusu? Global petrol krizinin sorumlusunun Ecevit olduğu ülkede siyasi iktidar nasıl kötü giden hiçbir şeyden sorumlu olmuyor?

Aziz Nesin ın Bozguncu hikayesinden beri değişen bir şey yok . Doğruyu söyleyeni ya işten atarlar ya uzak dururlar ya sürerler yada hapse atarlar. Ama hala Demokrasi 2.0 versiyonunu methederler.

Tecaul u Arif te son nokta.

@furkantrojka siyasi iktidar sütten çıkmış ak kaşık dedim mi? olaya tek yönden bakıp bileti kesiyorsun hemen. gezi de 24 saat canlı yayın yapan alman kanalları ülkelerindeki hamburg protestosun da polisin destekçisiydi. türkiye nin dünyadaki medya gücü küresel olmadığı için etkisiz kalıyoruz. adamlar el birliğiyle türkiye nin kötü algısı için çalışıyor. tabi onlar da kendi çıkarları için yapıyor. önemli olan bizim içerde bölünmememiz, ama bir nevi başarılı olmuşlar gibi

@timelapse
Ayrıca şu mesajınıza geri dönmek istiyorum. Neyin art niyeyinden bahsediyorsunuz? Nasıl bir art niyet gördünüz yazdığım mesajda? Irak Dinarı grafiğinde mi art niyet var, Sri Lanka Rupisi'nden bahsetmemde mi? Size doların yükseldiğini söyleyen bakanın değil de benim art niyetli olduğumu düşündüren nedir?

@timelapse

İnsanların medenice, özgürce, istediği şekilde her konuda fikirlerini ortaya koymasından bu kadar rahatsız olunca konuyu baltalayıp insanlara hakaret ederek konuyu ortadan kaldırma teşebbüsünüz takdire şayan. Benim içimde kin yok merak etmeyin. Twitlerimden dolayı 10 ay tutuklu kaldım ama sorumlu olanların tamamına hakkımı helal ettim. Hem de tutuklandığım gün. Zerre kadar hesabım da yok. Maddi ve manevi tazminat davası da açmayacağım. Kişi kendisindeki özellikleri başkasına teşmil edermiş. Yani siz kin beslediğiniz için herkesi kindar zannediyorsunuz. Biraz tahammül sahibi olsanız inanın siz de rahat edersiniz.

@timelapse
Bir bakın hapiste kaç tane gazeteci var.
Sonra gelin hükümeti eleştirenler vs diye ötün.
Sonra düşünün Ergenekonu, Balyozu. Orada askerlerin neden yattığını.
Bu davaların savcısıyım diyen babamdı pardon, hükümet değil :D
Hepsi israil oyunu, amerika oyunu. Bop projesinin eşbaşkanı da babam.
Bizim peder vatan hainliğine çalışmış baktım da :D

hemen zaten kömürcü,maaş mı alıyorsun makarnacı vs. diyen insanların içinde konuşmak hata benim için. aziz nesin, che guevara gibi idolü olan insanlar betonlaşmış fikirleriyle diğer görüşlere tahammülsüzlükte zirveyi oynarlar. görüşünüzün tahammülsüz olduğunu yorumlarınızı beğenen üyelerin beni engellendiğinden anlayabiliriz. pirana gibi hep birden yazan delikanlılara bak, bildirim bildirim üstüne.

@timelapse
Almanya ile ilişkileri bozan, ve bunu da elinde hiçbir kozu yokken yapan ben miyim peki hocam? Kim bu işin sorumlusu? Alman medyasının böyle bir gücü kullanacağını hesap etmeyen kim mesela? Kimlerin fevri davranışlarının cezasını çekiyoruz? Tek yönlü bakmaktan kastınız tüm cezayı "dış güçler"e kesmek mi? Bunların karşısında duramayanlar ne olacak peki? Neden o konumdalar ve neden o maaşı alıyorlar?

@alpdeger ben gayet tahammüllüyüm. beni engelleyen sizin görüşünüzde insanlar mevcut forumda. ben uğraşıpta 1 kişiyi bile engellemem. burada kim tahammülsüz

attığınız twitleri görmeden bişey demek zor. @Ahmet Bilge Kaan AKIN gazetecilerin neden içeri girdiğini biliyor musun?

@timelapse
Engellenseydiniz cevap yazamazlardı isminizi anıp :D Yani aşşağılık kompleksine girmenize gerek yok. Yukarıda yazdığıma cevap verin yeter. Kısa ve öz. Beton demişken sizin fikirler asıl beton. Burada kanıtlarıyla konuşuluyor, verecek cevabınız olmayınca gevelemenin anlamı yok.

@timelapse
Alayı fetöcüydü değil mi? :D Fetöcülerin kim olduğunu siz benden daha iyi bilirsiniz :D Ergenekon balyoza ne diyorsunuz? Ne diyerek kendinizi avutuyorsunuz ?

1 milyon saat evrim anlatsak size, eve geçince maymundan geldik diyorlar dersiniz. Hakikaten tebrikler :D @timelapse

@timelapse

Senin tek amacın son derece seviyeli ve medeni şekilde devam eden bu konuyu hakaretlerinle kilitletmek. İnsanların anlaşabildiğini, kavagasız gürültüsüz tartışabildiğini görmekten bu kadar rahatsız olman çok doğal. Yazık aslında acınacak haldesin. Twitter trolleri gibi sıkıştığında hakarete başvuracak kadar aciz olman senin suçun değil aslında.Neyse boşver. Sen bildiğini okuyacaksın zaten. Allah müstahakını ve gönlünden ne geçiyorsa onu versin.

Geri