Scudo Sports

Ekonomik gidişat - TL değer kaybı - Hobinin lüks sınıfa girmesi

@Anonim
Tabi ki değiliz. Olmaya çalışmıyoruz da zaten. Ülkenin çok uzun vadede dahi böyle bir planı yok. Ben ülkelerin öyle çok güçlü liderlere falan ihtiyaçları olduğunu düşünmüyorum. İşini iyi yapan kişilerce yönetilmek bence yeterlidir. Ve böyle kişiler tarafından ne yazık ki yönetilmiyoruz. Piyasada değer kaybeden aslında TL iken, ekonomi bakanı bugün çıkıp açık açık yalan söylüyor, aslında yükselen dolarmış gibi.

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Scudo
Dinamikler o kadar farkliki , zerre kadar bilgimle sasiriyorum. Ulkemize donecek olursak , dis ticaret , globallik konusunda geri bir ulkeyiz. Marka degeri veya global piyasada yarisan firmalarimiz var ama ortasi boş. Yani 100 tane holding varsa geri kalani ic piyasada aktif kobiler. Teknoloji geliştirme desek suanda gelismis ulkelerin taşeronu konumundayiz.

Siyasi cekismeler , yani basimizdaki savaşlar ve ozellikle dis güçlerin uzerimizdeki etkileri baslica gelismemizi etkileyen etmenler. Sonumuz hayir olur inşallah artik kendimi geçtim yavrularimizi düşünüyorum. Herkes firsatini bulup gitme derdinde. İnsallah guzel gunler göreceğiz yada bizim gibi endişeli kesim disindakiler zaten mutlu, bizlerde bu düzende yok olup gideceğiz..

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
@Yusuf !!WOW!!

Suçlu imam dedim, twitter mesajlarım ve mesleğimden ötürü 10 ay tutuklu kaldım. İmam suçsuz. Kral da çıplak değil. ;)

Sakin olun arkadaşlar, Bakan Zeybekçi açıklama yaptı bugün, ekonomimiz coşmuş. Ahan da linki aşağıda.

(link)

Bizler niye farkedemiyorsak artık. Kötü niyetimizden mi acaba?

@BerkEvren hahaha :koptum:

Yeni ultegranin fiyatina baktim gecen, 700 dolar civari. 3000 tl ediyor. 2013'te 1250 tl ediyordu. Ultegra ayni ultegra, dolar ayni dolar, olan Turk lirasina ve bizim alim gucumuze olmus. Alim gucumuz net bir sekilde yerlerde arkadaslar. Daha dun, yine bir yurt disi forumda denk geldim. Dura ace setin cok pahali oldugunu soylemisler. 1700 sterlin falan yapiyor. Yani adamlar buna pahali diyor. Bize gore 8000 tl yapiyor. Adamlarda 8000 sterlin olsa ne olur, ne derler acayip merak ediyorum. En basitinden ters mantikla dusunursem şu an Turkiye'de dura ace 9100 1700 lira olsa cogumuz bugun gider kredi kartina taksit yaptirir alir, sosyal medyada kaos yaşanir "dura ace bedava beyler" yazilir :D

Heyt be... Ne farkli hayatlar var gercekten de :)

@Serkan Mıstınoğlu
Bir havalimanında çalışıyorum. 8 saatlik mesaide en fazla 10 tane Türkle karşılaşıyorum. Geri kalanlar çoğunlukla Rus ve Alman bir miktarda İngiliz. Geçen alman amcanın bir tanesi biranın fiyatını çok buldu. Bira 6 €. Ben Almanya'da bilmem kaç tane alırım, en iyisinden alırım falan. Amcaya bugün Türkiye'deki herhangi bir barda da fiyatın buna yakın olduğunu ortalam fiyatınsa 3 € dolaylarında olduğunu söyledim ve ekledim. Türkiye'de aylık en düşük ücret 350 € ve ben de 550 €'ya çalışıyorum, dedim. Amca çıldırdı. Olamaz öyle şey, diye. Valla oluyor, dedim. Bizler bu maaşlara rağmen bu ücretleri ödüyoruz ve ülkenin yarısından çoğu halinden memnun dedim. Amca başta bana inanmadı. Telefonunu çıkarıp maaşları falan kontrol etti. En son sıfır bir VW Golf'ün fiyatını maaşla karşılaştırdık amcayla İngilizcesi o küfürleri etmeye yetmediği için Almanca devam etti ve gitti.

Dışarıdan bakıldığında yaşadığımız hayat inanılmaz korkunç. 2000 £'den net bir şekilde fazla kazanan İngilizler bir havalimanında dahi olsa bir sandiviçe 4 £ vermek istemiyor, fazla buluyor. Bir kahve için 3 £ çok yüksek geliyor adamlara. Satın alsalar da fiyatların çok pahalı olduğunu söylemeden geçmiyorlar. Hatta bazıları Duty Free'deki alkol fiyatlarını bile pahalı buluyor. :koptum: Amcanın fazla bulduğu fiyat 1 litrelik Chivas, 16€. 16 Türk lirasına 1 litre viski aldığınızı hayal edin, bir de bunu fazla bulduğunuzu. Vakti olan yolcularla sohbet ettikçe acınası bir hayat yaşadığımızı her gün daha da net bir şekilde hissediyorum.

@trainspotting35
Yok abi yaaa nerden çıkarıyorsunuz kız mı ne kızı, kız mız yok kim diyor iftira :D :D :D

Arkadaşlar dış güçler bizimle uğraşıyor vs vs yazan arkadaşlarımız var. Soruyorum dünyadaki hangi ülkeye giderseniz gidin kimden nefret eder? Amerika'dan tabi ki :D Dış güçler adamlara bir şey yapamıyor neden? E adamlar üretiyor da ondan. Yahudiler de aynı şekilde, her dizide dalga geçerler, her ülkede aşşağı görürler, herkes düşmandır. Dış güçler bi bize vuruyor sanki. Bu şey gibi, bugün antremana çıkmayım ayağımın altı kaşınıyor :D

Kuzey Kıbrıs'tan bir örnek vereceğim. KKTC'de 10 kilo dana pirzola 500 lira iken Güney Kıbrıs'tan 500 lira karşılığı EURO'dan 12 kilo dana pirzola üstüne 8-9 kilo da dana kıyma alınabiliyor. Sonra neden Türk tarafından alışveriş yapılmıyor bütün maaş Güney'e gidiyor diye söylensin siyasiler... sözlerim bu kadar :)

@Yavuz S.

Mardo hariç de, Mardo hariç... ;)

• Beğen
Tepkiler: Yavuz S.
Kendi doğduğu, yaşadığı, büyüdüğü, ekmeğini yediği toprakları bu kadar gömen, batı özentisi, şaka ya şaka, gelmedi mi daha "Ya sev, ya terk et!"çiler?

Sekreter Porsche'si...

Sekreter Porsche'si ne lan? Diyebilirsiniz. Sekreter Porsche'si Audi TT'dir. Porsche almaya bütçesi yetmeyen sekreterler Audi TT alir. O yüzden Almanya'da adı sekreter Porsche'si.

Bizde bir sekreterin Audi TT aldığını düşünün...
Almanya'da sekreter maaşı ortalama ayda 2500euro. Yani 10.000tl.
Audi TT burada 100.000euro. Almanya'da 54.000 euro. Buradaki sekreter maaşı 2000tl. Yani 500eurodan az. Almanya'daki sekreter Audi TT almak için 21 ay çalışmalı, Türkiye'de ise 222 ay. Bilmem anlatabildim mı...

Ama herşey doların 3.50den 3.84'e çıkması ile mı oldu? Hayır, sorun bir kişide değil. Toplumun bir kesiminde de değil. Biz yerleşik hayata geceli kaç sene olmuş. Esnaflik sanatkarlik üretmek vs bizde kaç senelik geçmişe dayanıyor. Bunlar zamanla olacak işler. Çocuğumuz bile görmez muhtemelen.

Sıkın dişinizi az kaldı 2050 yılında Dünyada ekonomik büyüklük olarak 11. sıraya yükselecekmişiz...
(link)

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
birazdan mıstınoğlu huzur ve sükunun sağlanması için gelir. Ahanda gelmiş bile...

Geri