Scudo Sports

Ekonomik gidişat - TL değer kaybı - Hobinin lüks sınıfa girmesi

Scudo
Arkadaşlar denklem çok basit. Türkiye de tasarruf oranları çok düşük ve üretim çok az tamamen tüketim toplumuyuz bu yüzdende bu haldeyiz. En basitinden çoğumuz Türk marka diye bindiğimiz bisikletlerde Türk malı olan ne var ki ?

@emrahozkan bizden önce bu soruyu sorması gerekenler, ay sonunu getirmek için kara kara düşünen insanlardır. Ben hayatım boyunca onlar için düşünüp üzülmekten bıktım. Artık kimseyi hak ettiğinden fazla düşünmeyeceğim. Forumda siyaset yasak goy goyu olduğu için detaylı yazamıyorum. Söylediklerinde haklısın ancak elden ne gelir?

Ekonomi konusunda hemfikiriz, yalnız bu ekonomik kıtlıkta iphone 7'den vazgeçmeyen ve 100.000 TL üstü araba kullananlara belediye para dağıtıyor galiba?

Millet ekmek yemiyor gene de iphone modellerinden vazgeçemiyor. Ciddi manada bu kadar lüks araç sahibi bu arabaları nasıl alıyor anlamıyorum. Kredi desen onun ödemesi var. Gariban adam ömür boyu çalışıyor alabildiği en fazla bir ev ve bir araba, tabi sabit bir işte asgari ücretle çalıştığını farzediyoruz.
Özellikle daha üniversite çağlarındaki gençler bmw, mercedes, audi ile geziyorlar, kariyer desen 23-24 yaşında o kadar para biriktirebilmek çok çok zor.

Bu paranın kaynağı nereden geliyor millete arkadaşlar?

@BisikletKolikK
7 sene üniversite okudum bmw, mercedes ya da audi ile gezen arkadaşım yoktu. Üniversitedeyken neredeyse hiçbir arkadaşımın arabası yoktu. Milyonlarca öğrencinin olduğu ülkedeki 10, 20 bin kişiden mi bahsediyorsunuz?

@alpdeger
Bisikletçi dediğinde bir farkındalık oluşur. "Ben bu bisikleti neden bu kadar pahalıya alıyorum, bu bisiklet geçen yıl 2000 idi, şimdi neden 2500 oldu, başkalarının 1000 parasıyla aldığı bisiklet ile benim 1000 paramla aldığım bisiklet arasında neden dağ gibi fark var" sorularını sorarak tümevarım yöntemi ile "aydınlanma" yaşar. Demem o ki herhangi görüşten birisi bisiklet aldığı an artık eskisi gibi olamaz.

Bu arada önceki sayfalarda tartışmalar dönmüş ama o kadar isabetli engellemeler yapmışım ki hiçbirini görmüyorum :kptmya:

@BisikletKolikK
Hangi paranın hocam? Bir evde üç kişi çalışıp 1 ev, 1 de araba alıyor insanlar. Para dediğiniz bu mu? Dışarıda yemek yemek yok, sinemaya gitmek yok, eğlence desen belki haftada 1, hobi yok, varsa da bir malzeme için 40 kere düşünüp ayda 1 kere para harcanabiliyor zaten.

Gerçekler fena vurdu yine.Son senem.Mezun olup, kpss ile atanma niyetindeyim.Ancak şu durumlar; maaş, gider vs. her şeyi hesaplayınca, insan'ın aslında yaşamak istediği yerde bile yaşayası gelmiyor.Kısacası, bir yolu olsa da gidebilsek diyor.En azından ben diyorum.

@furkantrojka Hocam sokakta 10 tane araba görüyorsam bunların 3'e yakını lüks arabalar oluyor, herkesin elinde pahalı pahalı telefonlar. Hocam sinema vs. falan hobisi olamayan insanlar çok ama bu kadar fazla lüks içinde yaşayan insanların olması da bana tuhaf geliyor. Toplumumuzda normal bir insan sayısı çok az, ya zenginiz ya da fakiriz ortası olmak çok çok zor.
Araç satışları falan da azalmıyor, yandaşlık işleri de az değil galiba.

Halkı aşağılayan güruh dolmuş gene foruma.kusura bakmayın memleket içerden hainlerin dışardan düşmanların yoğun saldırısı altında.sizin sıkıntı diye addettiğiniz çoğu mevzu halkın umrunda değil.burada millete üstü kapalı hakaret edeceğinize saygı duyun ve bırakın bu işleri

@ahlaksahibi
Memleket hedefte ve saldırı altındaysa ülkendeki insanları karpuz gibi ikiye bölmez, onlara terörist demez; birleştirmek için tek vücut olmak için çabalarsın. Memleketin en büyük düşmanı başımızdakilerdir. Ülkeyi ateşe atıp yüzsüz bir şekilde masum insanları hapsedenlerdir.

@furkantrojka
Güruh'sun sen güruh kal diyor şair

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
@Murat Semiz

Bırakıp kaçmak olmaz! Aslen Rize'liyim, zamanında çay topladım, sattım yani biliyorum oradaki durumu. Size 1 kg çayın üreticiden çıkış fiyatını söyleyeyim 2,20 lira ki bu ÇAYKUR özel sektör de fiyat daha düşük. Şimdi şunu düşünmek lazım bu 2 lira maliyet nasıl oldu da 26 lira oldu? Hadi araya lojistik, işleme, kar vs koy olsun 15-20 lira. Üreticinin kar-maliyet eğrisine bakın birde satıcının kar-maliyet eğrisine. Sonra toplumda neden sadece çok zengin ve çok fakir olduğunu; çok zenginlerin üç beş, çok fakirlerin yüzbinler olduğunu biraz daha anlamlandırabilirsiniz belki.

Geri