Mükemmel versus. Tam bizlik.
Mükemmel ve tam bizlik çünkü birbirinden bu kadar alakasız iki türü karşılaştıracak başka millet tanımıyorum ben. Dağ bisikletini amacından aykırı kullanan bir millet de tanımıyorum. Oran olarak vurduğunda yoktur yani. Eskiden gelen bir gelenek sanırım bizdeki. Böyle gelmiş böyle gider.
Bisiklet yollarımızda yol ve şehir bisikletinden çok dağ bisikleti var. Ama aman Ya Rab ne bisikletler. Amortisörlü, çift amortisörlü, hidrolik diskli, paletli araçlara taş çıkartacak lastikler vs...
Ha bi de ayrodinamik bir pozisyona bürünüp sürat yapmaya çalışan MTB kullanıcılarıyla dolu bisiklet yollarımız.
Sorarım size; Bisiklet Forum kadar tematik bir sitede hakkaniyetle cevap verilmesi kaydıyla bir araştırma/anket yapılsa, " MTB bisikletini dağa-taşa, balçığa-çamura, kayalara süren, hoplayıp tepelerden atlayan kaç kişi vardır" diye ne cevap verirsiniz? Bakın ama hakkaniyetle dedim. Belki bi gün toprak yola girerim mantığını devre dışı bırakıyorum. Hele hele o "memleketin yolları malum" cuları hiç saymıyorum.
İddia ediyorum bu oran %10'u geçmez. Geri kalan %90 da sürüş sonrası bisiklet üzerinde çizik arar. Böyledir bu.
Sonuç olarak; böyle bir versus çok da mantıklı değil. Olamaz da. MTB ile yolda gezip karşılaştırmak mantıklı değil. İki MTB kıyaslanır. Sıkıntı yok. İki yol bisikleti de kıyaslanır. Ama MTB vs yol; ne bileyim çok olmuyor.
Yalvarırım "zevkler ve renkler" demeyin. Kimsenin zevkine bir şey dediğim yok. Ama burda kalkıp MTB ve katlanır bisikletleri yarıştırsam hepiniz gülersiniz.
Bak böyle: :rolleyes: Bekli şöyle: