Scudo Sports

Efsane konu Yıllardır süre gelen savaş "YOL vs MTB"

asla karşılaştırılamaz.
Birisi arazi canavarı, diğeri yolların canavarı.
Siz Ford Raptor ile lamborghini aventador karşlaştırması gördünüzmü.
Görmezsiniz çünkü kulvar farklı.
FOX_GEN2-RAPTOR_PLASTER-CITY_6.jpg

Lamborghini-Aventador-S-1024x581.jpg

Scudo
ikisi de var. Bol yokuşlu bir yere gitmek istediğim zaman MTB, hızlı gitmek istediğim zaman Yol kullanıyorum. Yol bisikletini 2. el olarak almıştım. MTB'yi alırken hayalim dağ bayır gidip atlamak zıplamaktı ama hiç yapmadım bugüne kadar :) MTB'den yola geçince bir ferahlık geliyor. Akıyor resmen.

Esasen ana kurallar geçerli olmak üzere bir dağ bisikleti eğer jant seti Iyi ise , asfalt lastigi takılı ise gayet akici ve seri olabilir.elbet yol bisikleti hızlarınıa ulaşması beklenemez fakat akici olabilir. Bunun için uygun yollu ikinci bir jant seti alıp ona asfalt lastigi takarsiniz iki dakikada gideceginiz yola göre pozisyon almanız mümkündür. Dağ bisiklet inde gerçek anlamda akiciligi önleyen esas unsur dandik süspansiyon masalarıdir.üst seviye bir amortisör maşa alma imkanınız yoksa naptin edin düz maşa takin

Sedona 340 ve Carraro 052 sahibiyim.
İkisinin de yeri tadı ve yolu farklı.

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Yol bisikleti yolda dağ bisikleti dağda sürülür dedim diye mtbci 10 kişi birden linç ettilerdi beni bu forumda.

Açmayın kardeşim bu konuyu ya. Millet birbirine giriyor boşu boşuna.

Bisiklete binin de neye binerseniz binin işte.

30 yil once boyle dertler yoktu!
3 cesit bisiklet vardi:

1. Cocuk bisikleti
2. Bisiklet
Ama bisiklet 2 sinif olarak dillendirilirdi
a. Bisiklet
b. Vitesli, daha dogrusu “fitesli” bisiklet
3. Yol bisikleti, daha dogrusu “yaris pisikleti”

Hicte kavga cikmazdi. Ara sira “bi tur versene? Versen n’olur sanki” durumu olurdu.
O kadar iste :)

Bir de o bisikletlerin lastigi patlamaz, zinciri uzamaz, rublesi 3000 km de aynakolu 10000 km de degisir muhabbeti olmazdi.

Gercek bisiklet onlardi :harika:
O guzel suruculer, o guzel bisikletlerine bindiler ve gittiler cok yillar once...

Geri