Scudo Sports

Efsane konu Yıllardır süre gelen savaş "YOL vs MTB"

@amoush00
O da değişikmiş bi eleman vardı benim mtbye yol gidonu takacam dedi zorla vazgeçirdim :krktm:
Nerden geliyor aklınıza bunlar arkadaş :D

Scudo
@M.Bedir
Ama güzeldi bisikleti. Tur makinası olmuş tam. Bir de bir temizdi. Cilalamış eleman makinayı. Gidonu normaldir ama.. [emoji3]

• Beğen
Tepkiler: Yuppata
@chnkrmz
hay maşallah şu yol bisikletinin asaletine bak bide yanındaki traktöre

@chnkrmz

@m.klcts

4 Tekerli motorsporlarinda da F1'in yeri ayrı, Ralli'nin yeri ayrı :)
Kabul edin ikisininde farkı ve guzelligi var kendine gore :)

2 teker motorsporlarında da Moto GP ayrı, cross ve dirtbike ayri :)

Yapmayin arkadaslar sorun YOL vs. MTB degil, "YOL BAŞKA - MTB BAŞKA! Iki teker ve pedalla birlikte özgür olmak bambaska!" :asik:

http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/19/9c856d0467887885dcaf55d6aaa1f939.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/19/2b0402a7a6a78756cb6d3a59478b94bb.jpg mtb de sürerim. Yol da! Sürerim abi! Pisiklet forever! :)

@enes dökmen
Kendini ormana vurduğunda anlıyorsun dostum. ;) Amaç her zaman performans değil yani!

bendede mtb var yanına yol bisikletide ekleyeceğim

@amoush00 salcanonuzun modeli nedir?

Hummer sürüyordum indim Gumpert'e bindim :cool: bedava S-works Stuntjumper ver satar yol piskileti alırım:asik:

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
Guzel asfaltta egim cikilip inilmeyecekse
Belirli bir kadansta guzel bir grupla yol bisikletiyle ortalama 25 le yol gitmek paha bicilemez. Boyle bir grupta mtb nin esamesi bile okunmaz.

Ama toprak veya kotu asfalt yolda bol inisli cikisli bir arazide ise mtb surme zevkinpaha bicilemez. Boyle bir yoldada yol bisikleti hic zevk vermez. Gerekirse kumsalda sahilde gerekirse nehir yatagi gibi yerlerde mtb candir.

Sozun ozu bisiklete gonul verdiyseniz 2 adet lazim

Biri performanscilarla guzel asfalt
Digeri mtbcilerle bol toprak bol inis cikis

Misal uludaga cikip inerken bazen yoldan sapip topraktan inmek mtbyle super zevk

Ama yol bisiketiyle mudanyaya gitmek
%7 egim kaymak asfaltta 20 ortalamayla 3 km tirmanip sonra %7 egim kaymak asfaltta 75 km ile inmek

Anlatilmaz yasanir

Dağda bayırda gezmeyeceksen hatta uzun süredir bisiklet kullanmadıysan mtb seni şehirde çok yorar, bisikletten soğumana kadar bile götürür.Yol bisikletine gelecek olursak tam takım (kıyafet,tayt gibi... ) şekilde gezmek istemiyorsan hız ile pek alakam yok diyorsan kesinlikle şehir bisikleti almanı öneririm.
Ben mtb kullanıyorum çünkü aktif kampçıyım dağ,ormansız ben duramam :) ama kış geldiği zamanda lastikleri jantları değiştirip yol moduna bürünüyorum bu şekilde ankara-eskişehir bile yapmışlığım var :)
Kısacası tercih yinede senin :)

@enes dökmen xrs 040 ama bazı parçaları değişti.. jant seti ve gidon.. xrs 030 u tavsiye ederim.. bunlara ihitiyaç yok.. bu jant seti ve ritchey gidonla artı karbon ön maşa ile geliyor.. şu anda 1900 tl ye düştüğünü gördüm..

Hala neyin tartışması bu ? Biri birinden tüm konularda üstün olsa evimde bir tur bisikleti, bir yol bisikleti ve bir MTB olmazdı.

Biri elma digeri armut..

@chnkrmz
Hocam bunu açıkla mtbcide yol ayakkabısı yolcuda mtb ayakkabısı ?

Geri