@Ali Gelir
Merhaba,
(link) 24,22 kg/m2 çıkmış. Normal Kiloluluğun en üst sınırındasınız. 67 kilo ile 23lere düşmek istemişsiniz.
Öncelikle ben size karbonhidrat diyeti değilde Osman Müftüoğlu'nun deyimi Uzun Yaşam Diyetini önereceğim. Ben bu diyet ile 92 kilodan 75 kiloya düştüm 3 sen önce ve şuan 76-78 arası bir kiloda aralığından seyrediyorum.
Ayrıca kilo vermek kesinlikle ve kesinlikle bir başarı değildir. Yapılası çok kolay bir olaydır. Başarı verilen kiloların geri alınmaması ve sağlıklı olduğunuz kiloyu korumaktır. Bu çok önemlidir.
Bu beden kitle endeksleri boy ve kiloyu alarak bir takım tanımlamalar yapıyor fakat gerçek karar veren bünyedir. Şöyleki olması gerekenin biraz altına düştüğünde vucutun savunma mekanizması çöküyor. Soğuk algınlık zatüreye çevriliyor. Bu çok çok önemli.
Ben size aşğıda bir program sunacağım. Bunu uygularsanız hafta 0.5 ile 1 kilo arası verirsiniz. Devam ettikçe bu verilen kilo miktarı düşecek ve kilo takılmaları yaşayacaksınızdır. Bunu spor ve şoklar ile aşabilirsiniz.
Kural1: Normal bir gün için, spor ve bisiklet yapmadığınız bir günde 2.5 ile 3 lt su tüketilmelidir. Yazın bu miktar terleme ile yaşanacak su kaybı olması nedeniyle biraz daha fazla olmalı.
Kural2: Öğün atlanmamalı ve diyet programında verilen miktar arttırılıp azaltılmamalı.
Bir de şu unutulmamalı. Ağzımız hatasız çalışan bir kalorisayardır. 2000 kalorilik besin aldınız 1650 harcadınız. 350 kalori yakılmadı ve vucutta kaldı. Bu hemen yağa çevrilir. 20 gün aynı tempoda devam ettiniz 20x350=7.000 kalori. Bu da tam 1kg eder. Vucut bunu hemen yağ olarak stoklayacaktır.
Gelelim programa:
"/" veya demektir.
1 dilim peynir = Kibrit Kutusu büyüklüğü = Karper Peynir büyüklüğü
Saat 7:00 Uyandınız
- 3 bardak su ile güne başlıyorsunuz.
Saat 7:30 Kahvaltı
- 2 Dilim Beyaz Peynir / 1 dilim kaşar peynir / 1 dilim tulum peynir
- 2 İnce Dilim esmer ekmek/ 1 ince dilim beyaz ekmek / Yarım gevrek
- Bol yeşillik, domates, salatalık, biber tuz ve yağ koymamak kaydıyla sınırsız.
- 1 adet ceviz
Saat 10:00 Ara
- 3 adet kuru kayısı / 1 adet kuru incir / 1 porsiyon meyve
Saat 12:30 Öğle Yemeği
- 3 köfte kadar et. Kırmızı et ise 90g, Tavuk 120g, Balık 150g
- 2 dilim esmer ekmek/ az pilav / az bulgur / az makarna (az=4 yemek kaşığı)
- 1 bardak ayran/cacık/az yoğurt
- Salata yağsız ve tuzsuz veya çok az tuzlu olmak kaydıyla sınırsız
Saat 16:00 Ara
- 2 porsiyon meyve yani 2 adet elma/1 adet muz gibi
Saat 19:30
- 1 - 1.5 porsiyon sebze yemeği. Mümkünse az yağlı. Yok baktınız yemek yağlı yemeğinizi mümkün olduğunca susuz alın tabağınıza
- 2 dilim esmer ekmek/pilav,bulgur,makarna
- Yarım su bardağı yoğurt
- Salata (yağsız) sınırsız
Saat 21:00