Nasıl bir kış mevsimi geçirdik, herkesçe malumdur. İklimlerin ve doğanın dengesi öyle bir kaydı ki, eğer böyle giderse ileride büyük sıkıntılar olacağı bir gerçektir. Sonraki nesiller büyük bir felaket yaşayabilir yani. Hani şu filmlerde gördüklerimiz gerçekleşebilir çünkü gezegen öyle bir zorlanıyor ki, kaynaklar hızla tükeniyor. Eskiden bir aileden yarım poşet kadar bile çöp çıkmazken, şimdi günlük bir kova dolusu çöp çıkıyor. Bu da bize, insanların artık tüketerek mutlu olduklarını ispatlar niteliktedir. Bu kadar aşırı tüketim de hem doğanın hem iklimlerin dengesini bozuyor ve gezegen yalpalıyor. Bu yalpalama sonucunda bizi veya gelecek nesilleri fena sallayabilir. Sanıyorum bu kadar tüketim çılgınlığının ve AVM gençliğinin önüne geçmek için yapacak bir şey yok. Ruh hastası ve kafasız politikacıların birbirleriyle sidik yarışları, yatırımlarını silaha ve bombaya yapmaları, ülkeleri ve coğrafyaları sömürge için berbat hale getirmeleri, toplumları kışkırtıp onlara 'farklılık' kavramının zararlı olgusunu enjekte edip insanlar birbirine düşürmeleri, nükleer silah yapılanmaları, yobaz ve köktenci devletlerin baskıları, kendi kabul gördükleri 'doğruları' ısrarla dayatmaya çalışmaları, tüketimin üretimin önüne geçmesi, kontrolsüz bir şekilde artan nüfus sayısı, insanlara enjekte ettikleri 'daya iyisi neden sende olmasın?' algısı derken gezegeni berbat bir hale getirdiler maalesef. Burada sayfalarca mesaj döşüyoruz ama sanırım sadece döşemekle kalıyoruz...