Scudo Sports

Dünyanın yakın geleceği ve doğal yaşama adaptasyon süreci

Arkadasar ve ozellkle @Ahmetgitar kardesm. Inanin siyasetten zerre hoslanmam ; Siyasetin ve siyasi fikierin kagit ustunde mukemmel ama uygulamada adaletsiz ,kucuk bi grubu rahat ettiren zirvalar oldugunu dusunurum. Kapitalizmi kuran zihniyetin fikir babalarinin ayni zamanda sosyalizmide urettigini dusunurum . karsitlik catisma bolunme ve savas demektir
Buda her zaman o azinlk lumpen takimini zengin eder Ben isci adamim emekciyim kisaca ama oyleyim diye de elime tufek alip daglara cikip devrim yapma fantazisine girmem gereksiz ve tehlikelidir. Ben esitlige zaten inanmiyorum . Zaten bu dunyada adalet asla da olmayacak. Eger yazdiklarimla kirdimsa bazi dostlarimi ozur dilerim. Sadece samimiyetsiz buluyorum ideoolojileri o kadar

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
Yok yav, duygular oldukca net :) nereden buldun cikardin bunu, ben bile unutmustum, valla ne diyeyim, guzel yazmisim, keyifle okudum :)

Işte bunlar hep yahudi :D :D

Arkadaşlar bence cok calisan cok kazansin, torpil-adam kayırma olmasın, hile- hurda- rantçılık- yolsuzluk- haksızlıkta olmasın, insanlar birbirine saygı duysun, Amerika kahrolsun :D Sonra güzel olur dünya da bunlar hiçbir zaman bitmeyecek şeyler. Şimdi ben konuyu baska bir yere baglayacaktim ancak yazarken onu unuttum, bunlarla idare edelim :D

Miss Turkey 2016 güzeli secilmisim de dünyada barış olsun istiyorum diye konusma yapiyormus gibi hissettim kendimi :D Bunlar hep decathlon yüzünden. Iyi aksamlar herkese.

Yine mevzu dönüp dolaşıp aynı yere geliyor ama durum bu.

Millet geri dönüşümde lider olup üstüne üstlük birde dışardan çöp satın alıp enerji ihtiyacını karşılarken biz hala 2023 te petrol çıkartma hayaliyle yanıp tutuşuyoruz..

Güneş enerjisi yerine hala 3. dünya ülkesi gibi kömür kullanmaya devam ediyoruz birde "Dünya enerji zirvesi" ne ev sahipliği yapıyoruz..

Hangi enerji ?..

@Candan Biberci
Uzaylilara karsi bi sinerji yapmanin zamanidir candanim :)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Saat 16.40ta Yenibosna'daki işyerimden çıktım. Henüz Tem Ümraniye kavşağındayım. Muhtemelen benimle birlikte mazot ve benzin yakan yüzbinlerce İstanbul'lunun tükettiği enerjinin kongresini yapıyorlar.

Ben haftasonu outdoor işine girsem ne olur ki? :(

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Olaya biraz mizah ile yaklaşalım... :)

http://1ve2.com/versus2/wp-content/uploads/2015/11/karl7.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
1476112962_rtro-61.jpg

Moralimi bozdunuz gençler :(

Dünyayı sarsan 10 gün diye amerikalı bir gazetecinin 1917 devrimini anlattığı kitabı var. john reed. Devrim aşamasında tüm işçiler deli gibi okuyormuş. Kitap gazete. Bilgilenmek adına. Dün hakkariye ne oldu bilmiyoruz biz. Nüfusun 4 te birine yakını işsiz. Çalışma yi öncesi ve belirli yaşın üzeri de dahil edilirse. Daha dün annemle in alıp kullanamadıkları halde durduğu yerde paslanmış toplu iğneleriz attım çöpe Çin malıydı üstelik. İğne üretmiyoruz. Yazılım üretmiyoruz. Laf üretiyoruz. Yurt dışında iş bakmaya başladım ben. Yeni zellanda Avustralya kanada gitmeyi planlıyorum. Güzel değil günler.

Günümüz burjuvazileri artık aristokrasi haline gelmişler. Gerçi her zaman söylerim burjuva ve aristokrasi yanyana koyulacak şeyler değil belki ama burjuvaziler artık aştılar. Altlarında 1 trilyonluk arabayla sırıtarak gezerlerken, biz de yama takımı alırken bile iki kere düşünecek hale gelmişiz. Ama birileri düşünmüyor, tüketiyor, mutlu oluyor. Mutlulukları da sahte zaten. Bu sahte mutlulukları yüzünden gezegenimizin de içine ettiler. Biz en iyisi bisiklete devam edelim. Bizim mutluluğumuz da varsın bu olsun. En azından sahte değil. Hatta forumda artık kampa giden, dağda çayırda kamp yapıp vakit geçirenleri görür oldum. Farkındaysanız hepimiz bu kibrit kutusu şehirlerden, beton yığınlarından, şehirlere çöreklenmiş çomarlardan ve bu rezalet trafikten kurtulmak istiyoruz. Bunlar çok sevindirici şeyler. Umarım devamı gelir.

Geçen diğer başlıklarda da bahsettim, konu başlığıyla da alakalı.

Bu işlere kafa yoran bir arkadaşınız olarak diyorum ki: Kuruş kuruş birikim yapın. Hayatının hiçbir döneminde cimrilik yapmamış eli açık birisi olarak söylüyorum bunu. Kuruş kuruş da olsa, ayda 10.000 lira bile kazanıyor olsanız birikim yapın.

Bugün iphone'a keyif için vermek yerine kenara koyacağınız bir para yarın kurtuluş biletiniz olabilir. Tüm ekonominin tepetaklak olacağı bir durumda sizi üç ay idare edebilir.
Azla yetinmeyi şimdiden öğrenin. Çocuğunuz varsa onun eğitimini, sağlığını düşünün, ona sürekli oyuncak alarak, onu bolluğa alıştırarak sevginizi gösterme yoluna sakın girmeyin. İleride durumunuz sarsılır bunalıma girer. Yoksunluk ne kadar kötü ve zararlıysa aşırı bolluk da bir o kadar zararlıdır.

Ekonomi çok iyi, dünya lideriyiz gibi söylemlere asla inanmayın. Turizmden sanayiye, tekstilden kültüre kadar herkes zor durumda. İnşaat denilen.olay bile bitme noktasına gelmiş.
Derslere gittiğim evlerde yaşayanlar genelde gelir durumu iyi olan insanlar. Çoğu çok eski öğrencim. Haliyle aileden biriyim. Kimi zaman dertleri konuşuyoruz velilerimle. Herbiri son üç yılda çektikleri dertleri anlatıyor.
Biri tekstilci, çok tanınmış, kadın giyim üzerine. Hocam diyor velim, fabrikayı kapatabiliriz. Zira kriz geçer az daha sabredelim diyen arkadaşlar en son elindeki birikimi de kaybettiler diyor.
Bir diğeri diş doktoru, muayenehane sahibi, artık insanlar dişlerini yaptırmıyor dedi.
Başka bir velim inşaat sektöründen, iki çocuğunu da kolejden alıp devlet okuluna vermek zorunda kaldı bu yıl.
Bir başkası sigortacı. Geçen ay 14 çalışanını işten çıkardı. Adamın eşi öğlen büroya gidip yemek yapıyor.

Bakın tekstilden, sağlığa kadar olan bir krizi bizzat görüyorum.

Bunu söylemem belki ayıp ama çoğu öğrencim eski olduğu için duygusal bir bağ var, bazı velilerimden ücret almıyorum artık. Çünkü gerçekten sıkıntıda hepsi.

Eski krizlerde patronun krizini emekçi çekerdi. Şu an patron dahi sıkıntıda. Kobi'de durum bu. Ha büyük patron kendini kurtarır ama küçük patronun şu beş yılı belirsiz.

Bizlerin zaten belirsiz.

Bir arkadaşımın iki yıldır kafasını ütülüyorum, birikim yap fazla lüks takılıyorsun falan diye. Gerizekalıca konuşuyordum ona göre. Çünkü o hep kazanırdı. İşinden olsa da bir ton iş vardı.
Olmadı ama. İşsiz kaldı birkaç ay önce. Kriz sebebiyle iş bulamıyor. İkinci arabanın borcu, kredi kartı borçları vb. Boğuluyor adeta.
Keşke seni dinleseydim çok doğru söylüyormuşsun diyor.
Ben üç yıldır birikim yapıyorum. Kuruş kuruş. Çok bir şey olmadı ama olsun. En kötü durumda beş yıl nasıl idare ederim, kaç liraya ihtiyacım olur onu hesap edin. Sonra iphone mu alırsınız, ikinci arabayı mı edinirsiniz ondan sonra düşünün.

Öykücülükten gelen bir dürtü. İnsanlarla sık tanışır ve konuşurum. Hikayelerini öğrenirim. İşsizlikten, gelecek kaygısından, yoksunluktan başka bir hikaye yok.
Berber ya, mahallenin berberi, 15 liraya saç kesen adam.
Müşteri eskiden saç düzelttirmeye gelirdi, sakal traşı için gelirdi, artık papaz gibi oluyor da saçları ancak o zaman geliyor diyor. Adam çırağı işten çıkarmış. Müşteri 1 lira vermiyormuş diye.

Ben mi?
Ben bahşiş vermem dostlarım...

Ekleme yapayım, Kasım seçimlerinden sonra Fed muhtemelen faiz artırımına girecek. O zaman büyük bir aparkat hissedecek Türkiye.
Geçen diğer başlıkta yazmıştım sanırım sebebini.

Arkadaşlar yukarıdaki iletimin sonunda fed faiz artırım derken kastettiğim şeyi geçen tüketim karşıtı çevreciler platformunda (platform diyeceğim bundan sonra kısaca) yazmıştım.

Buldum, fed ne la faiz artırımı olunca bize ne falan diye merak eden olursa diye kopyalıyorum. Tabi basitçe anlatıyorum, ekonomist de değilim, eleştiriye açıktır:

"2008'de özellikle ABD menşeli yaşanan küresel kriz sonrası fed yani ABD Merkez Bankası dünyaya çok düşük faizle dolar verdi. Amacı dünya piyasasında dolaşan dolar ile ekonomisini canlandırmaktı. Tüm dünyada dolar değer kaybetti ama ABD ekonomisi düzeldi. Bizde de doların değer kaybetmesi yerine Türk Lirası değerlendi şeklinde reklam yapıldı. Halk olarak birçok lüks tüketim malzemesine düşük dolar kuru sebebiyle ucuza sahip olduk. Dışarıdan aldığımız doları Arge ve sanayiye harcamak yerine jiplere, telefonlara harcadık. Bir hayal aleminde gezinip durduk.
Artık dolar yavaş yavaş ülkeden çıkıyor. Bizim ise elimizde betondan başka hiçbir şey yok.

Dolar bundan sonra yukarı seyir izler. Benzine bugün yine zam geldi.
Yıllardır insanlara para harcamayın, kenara üç beş kuruş koyun derken insanlar cebindeki parasını telefona harcadı. Çoğumuz aza kanaat getirdiğimiz için giderek şiddetlenecek krizde daha güçlü kalabileceğiz. Ancak işsizler ordusuna hergün katılma tehlikesi yaşayan insanlar yarın iphone taksitini nasıl ödeyecek merak ediyorum.

Bu kadar lüks nereden geliyor diye sormak lazım."

@Ahmetgitar
2008 krizini okudum bende. Karşılığı olmayan dolar, karşılığı olan doların 4 katı. Selamın aleyküm bak benim elimde 1 ton altın var ve bu benim kasada bana dolar ver eeeyyyyy Fed dedin mi, senin 1 ton altın ahan bu kadar dolar eder diyor ve o doları basıp sana altın karşılığı veriyor. Ama 2008 de darphane parayı bastı tüm dünyaya saldı. Bişey bollanınca ne olur değeri düşer bakınız palamut bollandı fiyatı 10 liraya hatta dahada altına düştü.
Bizde paramız değerlendi sandık halbusi bizim paranın gerçek değeri şu an 1 dolar=4.5 ika 4.7 lira. Dünya piyasasındaki bu ucuz dolar şaaaak diye çekilse yarın dolar 4.5 lira olur yarından sonra da benzin 12 lira.
Efendim alın verin ekonomiye can verin. Öle herşeyi almayın. Gidin yerli palamut alın ama ithal somon almayın. Neyse işte öyle

@Ahmetgitar yemin ederim akşam akşam iki kuruşluk yaşam sevincimin içine turrruppp sıktın, bizi kahruperişan ettin. Allahını seven şu ahmetgitarın üzerine su neyim sıksın hararetini alsın. Ahmet ibanezmidir ahmet gibsonlespaulmudur artık nedir hacılarkırından aşağı peygamber vitesine takmış sonrada freni patlayıp bodoslama yardıran belediye otobüsü gibi durduramıyoruz efendim.

@mehmetlevent Kasım ABD seçimi sonrası fed faiz artırma kararı verecek gibi çok büyük ihtimalle. İlk etapta dolar o zaman 3.5-3.7 arasında seyreder sanıyorum.

Uluslararası derecelendirme kuruluşları peşpeşe kredi notunu düşürdüler ki yabancı yatırımcı oralara bakıp ülkelere yatırım yapıyor. Yatırım çöp seviyesinde ise yeni para gelmiyor, gelmiş olan da başka ülkelere kaçıyor. Son derecelendirme sonrası ilk etapta ülkeden 10 milyar dolar çıkacağı söyleniyor. Yakın zamanda bunu göreceğiz.

Başbakan ise kredi derecemizi halk belirler gibi saçma bir söz söylüyor, ki onda bile batıyor. Sanıyorsunuz ki Kapalı Çarşı'da 600 dükkan kapanmış değil!

@mehmetsunu benden bu kadar. Kuruş kuruş atın kenara. Altı ay sonra dua edersiniz bana. Buraya yazıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: birolb
@Ahmetgitar
Ahmet bize gelen yatırımcı emekli Japon kadınlar mesela. Yabancı bankalar kanalıyla oturdukları yerden yen leri dolara çeviriyor ordan gelip türk lirası alıyor. Basıyor borsaya ordan yüzde 9 vurdu mu dolar da artınca ordan yüzde 6 vuruyor çekip gidiyor. Bize gelen yatırımcı kim? Lockheed martin mi? Volksvagen gelip fabrika mı kurdu?

Yabancı banka neden var mesela bizde. Çünkü liberalleşen dünya. Finansbankı yunan aldı karşı atak ziraatbankası sadece 1 şube açmata kalktı yunan da 10 yıl açtırmadılar. Biz neden bu kadar liberaliz anlaşılmaz.

@mehmetlevent aslına bakarsanız ben küreselleşme karşıtı olarak küresel sermaye dolaşımı, borsa, spekülatif ekonomiye karşıyım. Kısaca istihdama yaramayan her tür ekonomiye karşıyım.
Borsa-işlem hacmi ekonomisi üzerine olabilecek her olumsuz durumda da su veren itfaiyenin hortumunu koparırım modundayım. Ama bu tip veriler kapitalist ekonomide doları, yatırımı etkiliyor.
Tüketim karşıtı çevreci olarak zaten adaptasyonu sağladım. Sadece kapitalizmin kölesi olmuş ve ruhani dengeleri kapitalizminin soyut nimetlerine göre şekillenip borç üzerine ekonomi inşa etmiş insanlara dengelerin bozulması durumunda acı çekeceklerini söylemek gerekiyor.

Temel ihtiyaçların ötesinde ihtiyaç yaratmak gelecekte sıkıntılara gebe.

Adaptasyonu temel ihtiyaçların giderilmesi ile sanatsal, kültürel, duygusal gelişimi kurgulamak üzerine yapmak lazım.

Ilk yazi uzerinden gideyim. Kismen katilip kucuk bir ekleme de yapmak istiyorum. Outdoor yasami sadece topragin ustu olarak algilamayalim. Oyle bir durumda ortalik mis gibi radyoaktif kokar ışınımlar rontgenimizi gupegunduz outdoorda cekerken kacilasi bir tek topragin alti kalabilir. Nasilsa olunce gircez demeden simdiden oralarda nasil yuvalaniriz dusunsek iyi olur gibi. Cok karamsar oldu ama maalesef ki ihtimalen guclu yaklasimlar ilgili baslikta yazilanlar.

Siyonistler Dünya'yı neredeyse ele geçirmiş ve İsrail üzerinden yönetiyorlar. Dünya'nın yakın geleceği de belli zaten. Konu başlığı "doğal yaşama adaptasyon süreci" değil "sömürülmeye ve yozlaşmaya adaptasyon süreci" olmalıydı...

@pohuman

Bu olasılıkları belirli bir etnik veya mistik görüş veya düşünce üzerine atmak, topu sıkıştığın yerde taca atmak gibi bir şey.
Olayı sadece siyonizme yüklememek gerekiyor. Çünkü tek suçlu siyonizm değil. Baskı ve sömürü sistemine baş kaldırmayan, hakkını aramayan, cehaleti seçen, sorgulamayan insan da en az siyonizm ve emperyalizm kadar suça ortaktır.
Bizim islamcı çevrelerin işin kolaya kaçması yöntemidir, siyonizme bağlamak. Ancak bu çevrelere, suçladıkları mihrakların etkilerinden kurtulmak için ne yaptıklarını sorduğumuzda maalesef hiçbir cevap alamıyoruz. Tek yapabildikleri, bazı markaların bir takım sitelerden israile hizmet ettiğini öğrenerek o ürünleri almamak, kullanmamak, veya alıp da tuvalete falan dökmek :) tek protesto yöntemleri bu
Bu güruhun elbette küresel ekonomi, global sermaye gibi kavramlara hakim olmalarını beklemiyoruz. Ancak en azından emek ve sermayenin dini ve milliyeti olmadığını bi öğrenebilseler bazı bir şeyleri aşmaya başlayacaklar, ama hiç sanmıyorum.
Düşman siyonizm değil, düşman cehaleti seçen bizleriz.

Geri