Scudo Sports

Dünyanın yakın geleceği ve doğal yaşama adaptasyon süreci

@Ahmetgitar
Ahmet hocam İpohe 4 aldım 5 ay oldu ve 300 tl:)Sen İphoneden bahsedince birde yazdığım mesajların altında "İphone ile göderildi" diye çıkınca bir tuhaf oldum ve kendimi açıklama zorunluluğunda hissettim nedense:)

Bu zamana kadar aldığım en lüks telefon bu oldu.İşimi görüyor ve en önemliside ufak boyutlu olması.
Bozulana kadar kullanırım benimde mantığım bu:harika:

Scudo
@Candan Biberci yok yaf rahat olun. Kastettiğim şey lüks tüketim malzemesi. Yoksa sony, iphone fark etmiyor. İhtiyaç fazlası alışveriş yapmamak... Lükse kaçmamak, birikim yapmak.
İkinci el almanız süper olmuş. Hep öyle yapmak lazım
Selamlar :)

@Kuzey Ege dogru soyluyorsun da kitlelerin psikolojisi boyle yonlendirmiyor dunyayi maalesef. Bireysellesme ve bilinclenme surecinde sen kisisel olarak yol aldikca guruhun tahakkumunde bogulup bir kenarda hayiflanmaya mahkum kaliyorsun. Bakiniz Bezgin Bekir, Bakiniz Erdener abi...
Serdar Ortac dinleyip su dunyanin keyfini cikarsaniz ya...
Ilginc birsey geldi bak aklima simdi. Bizim kulturun bir degisidir "hapi yutmak". Ulen acaba Matrix yillar once gerceklesti de biz kirmizi hapi mi alanlardikki. Ya da maviyi yutup bir sure Seda Sayan dan Mozart hazzi aldik da, Matrix programi eskiyince simdi yazilimi guncelliyorlar da (bakiniz yaklasan world war III) :p...bizi cope atacaklari belli oldugu icin mi bu bagrinmalar.
Ya da bana bi haller oluyor :)

@Ahmetgitar

Iphone den ziyade ben senin elindeki cok ciddi paralar tutan bisikletlerinden ve arabandan ne zaman kurtulacagini merak ediyorum dostum :) kabul et sende baya bi cosmusun tuketim konusunda :)

@mariokaldato çok ciddi paralar tutan bisikletlerim ve arabam yok.

2012 model orta ayar lpgli bir otomobilim var.
Bir de ayda ortalama 1000km yol yaparak hakkını vermeye çalıştığım bisikletlerim.

Strava verilerini işe bisikletle gidenler başlığında paylaşıyorum. Bakmanızı öneririm.
Asgari günlük 40-60km bisiklet sürüyorum ki bazı yerler 400 metre rakım oluşturan çok zorlu güzergahlar.
Çoğu gittiğim yere otobüs, dolmuş vb yok.

Şu aralar sakince bisikletle gidiyorum işime. Dört aydır araba sürmedim.
Ancak yarın yağmurlar başlayınca arabaya ihtiyaç duyabilirim.
Çünkü evimden 35km uzakta gittiğim ders bile var, en yakın mesafe bile git gel 25km. Güzergahta emniyet şeridi bile olmayan dört şeritli karayollarında 100km süratle giden kamyonlar arasında bu mesafeyi yapıyorum.
Aynı şekilde yağmurda hızla giden otomobillerin çamuru üzerinize iniyor.
Geçen cumartesi ders çıkışı yağmura yakalandım. Aynı karayolunda yüzüme bile çamur geldi, üzerim battı. Bu şekilde derse gidilebilir mi? Çamurlu halde birinin kapısını çalabilir misiniz? Geçen yıl gideceğim bir derste üzerime otomobilden sıçrayan pis çamurlu kar sebebiyle, varmama 1km kala rezil olmuş halde dersi iptal edip evime döndüm.
Tekrar ediyorum, güzergahımda dolmuş, otobüs metro yok. Peki yağmurlarda ne yapacağım? Soğuk severim soğuktan derdim yok. Yağmurda, sağanakta karayolunda nasıl seyredip dersime gidebileceğim?
Alternatif sunabilir misiniz?

İkide bir temcit pilavı gibi aynı soruyu soruyorsunuz, aynı cevabı veriyorum. Eski üyeler biliyor vaziyeti ama yeni üyeler soruları görünce ahmet de oturduğu yerden masal anlatıyor diyor belki.
Şimdi yine ya şaka yapmıştık ciddi ciddi cevap vermişsin diyeceksiniz ama aynı şakayı onuncu kez görmekten de rahatsız oluyorum.

Bilginize.

Not: Cep telefonumdan, bisiklete, otomobile kadar hiçbirini borçla almadım. Kredi kartım yok, taksidim yok.

Mevzu tuketimi azaltarak ozgurlesmek ise kendimize net olmamiz lazim. Inkar etsende bisikletlerinin toplam fiyatlari ciddi bi rakam tutar. "Sana ne " diyebilirsin haklisin. Ama bu mevzu seninde canini sikiyor ki gulup gecmek yerine hafif sinirli yanitlar vermeye basladin Ahmetcim. Dedigim gbi malimizi azaltmamiz sart bende bu konuda fikirler uretiyorum sana karsi degilim merak etme

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@mariokaldato neden gülüp geçeyim ki? Soru soruyorsun cevap veriyorum. On kere verdiğim cevabı yine veriyorum. Otomobil sahibi olmamın eleştirilecek bir durum olmadığını çünkü işim için o otomobile ihtiyaç duyduğumu anlatıyorum.
Yani gezmek ya da hava atma amaçlı, ihtiyacımın ötesinde lüks bir otomobil kullanmıyorum. Haftaya yağmur olunca karayolunda bisiklet sürmediğim zaman otomobil olmadığı için dersime gidemezsem mi özgürleşmiş olacağım?
Yukarıda çok anlaşılır şekilde bunu ifade ettim.
Halen anlaşılmıyor sanırım.

Yeter adamı çıldırtmayın. Hacı ivaz ile karagözün atışması gibi ne be bu. Sanki bana her biri gramsci sanki bana frankfurt okulu. Birisi senin epey malın var diye laf sokuyor öteki garibim ona laf yetiştirmeye çalışıyor. Avarekasnak gibi boş boş laflamalar.

Bak ahmet iletilerinde arabalarin gereksiz oldugunu, karbon salinim yaptigini gibi bi suru iletin var .
Kendin daha gecen arabani satmak istedigini ailenin bu konuda problem cikardigini kendin anlattin ve yorumlarimiz duruyor bu forumda.
Ben cok netim ve ihtiyacimiz olan seyleri satin almamiz gerekir ama butcemize uygun davranmamiz gerekir. Ben ayda 1000 tl kazaniyorsam 4000 tl lik telefon almamaliyim. Ama sende ekonomkil sikintilardan krizlerden dem vururken bence elindekilerden ihtiyacin olana karar verip kalani ya satmalisin yada paylasadabilirsin seninle esit sartlarda yasayamayan fakir halktan birisiyle

@mehmetsunu hey sen araya girme al su 50 kurusu kavede cay ic biz ahmetle barisip gelecez birazdan kaveye hadi canim benim :D

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@mariokaldato paylaşım yapmadığımı nereden biliyorsun? Ama kusura bakmayın cannondale bisikletimi fakir birine hediye etmek gibi bir plan içerisinde değilim.
İhtiyaçlarımı belirliyorum ve bu ihtiyaçlar içerisinde otomobile ihtiyacım var. Dört aydır sürmedim. Bugün ve bu hafta da sürmeyeceğim. Ama yağmurda ihtiyacım olacak. Yani otomobil gerekli olacak.
Eryaman'dan İncek in tepesine 35km yol ve 400 metre rakım değişiminde en iyi formda 1 saat 45 dakika süren ve otobüs dolmuş hiçbir vasıtanın olmadığı yol için en azından yağmur ve karda otomobil dışında bir alternatif söylebilir misiniz bana?

Eleştiri yapın ama alternatif sunmadan eleştiri yapmakta art niyet ararım. Sosyalizm kötüdür diyorsunuz alternatif sunmuyorsunuz, araban var ahmet diyorsun alternatif yok.
Dünyanın bisiklet yolu olmayan ve on yılda her tarafı otobanla dolarken toplu taşıma sayısı sürekli azaltılan bir başkentinde şehir merkezinin çok uzağında otururken sadece yoğun kar ve yağmur sebebiyle bisiklet yerine otomobil sürdüğüm için sizden özür dilemem mi gerekiyor?

En son 29 Nisan günü bisiklet almamdan beri (o bisiklet 3000km üzeri yol yaptı) kendime tek bir don bile almadım, markette biber aldığımda bile torba kullanmıyorum. Bunları yazınca neden eleştiri geliyor kıskıs gülünerek bilmiyorum.
Buyrun söyleyin, nasıl yapmalıyım. Araba sürmemek için derslerimi bırakıp babamın vereceği harçlıkla mı karnımı doyurayım?

Eleştiri severim, eleştiriyle beraber lütfen seçenek de sunun.

Neyse yeni iletiyi yazayım,

Değerli arkadaşlar hepinize çevreci olun derken kendim doğanın içine edecek davranışlarımı lüks bir yaşamdan vaz geçmeme uğruna bırakmadığım sizlere masal anlattığımı daha öncesinde mehmet sunu,şimdi de mariokaldato sayesinde öğrenmiş oldunuz.

Bu durumda çılgınlar gibi tüketim yapmak, kredi kartıyla alışveriş yapmak, 100 gram hafiflik için sele borusu değişimi yapmak gibi, keyfince otomobil kullanmak sorun olmayacaktır. Çünkü size çevreci masallar anlatan benim gibiler en başta doğanın dengesini bozmuş adamlardır.

Bir daha bu forum üzerinde tüketim ve çevreci masallar anlatmayacağımı bildirir başta mariokaldato ve şürekası olmak üzere hepinizden özür dilerim.

Hoşça kalın.

Bisiklet kullanan ve bunu bir yaşam tarzı haline getiren birinin sadece hafta sonları ve acil durumlar için elinin altında araba bulundurması oldukça maliyetli bir iş...

Vergi, muayene, yakıt vs.. derken yıllık binlerce tl masraf halbuki çok özel bir yere gidilmeyecekse toplu taşıma ile bu maliyet oldukça düşürülebilir.

Mevzu az tüketmekse ve bunun savunucularıysak bisikletin olmadığı yerde şahsi aracımız yerine toplu ulaşımı belki istemezsekte kullanmalıyız..

@Candan Biberci otomobili sadece kış günleri derse gidiş için kullanıyorum. Çoğu gidiş güzergahımda toplu taşıma olmadığını yukarıda belirttim. Yakınında yok falan değil. Mesela İncek yolu, 15km boyunca toplu taşıma yok.
Buraya haftanın iki günü gidiyorum.
Bilkent 3 buraya toplu taşıma günün belirli saatlerinde var, haftada iki kere gidiyorum.
Haftada bir keyfi gidilecek yer için zaten taksi tutmak daha mantıklı.
Ama iş için otomobil başka bir durum. Hele ki başkasının evine ders için gidiyorsanız terli ve çamurlu gidemezsiniz. Hoş karşılanmaz.

@mariokaldato sizin çevrecilik adına her kesime ifade edecek yaklaşımlarınızı ayrıca takip edeceğim.

Tekrar hoşçakalın.

Ha bir FBİberci eksikti. Teker teker gelin be delikanlıysanız. Ahmet gitara ne yapacaksanız gelin bana yapın. (mealen böyle bir fıkra vardı değilmi şimdi hatırladımda ben gül gül öl)

Hayati sadelestirmeliyiz , hayati celiskiler yumagi olmaktan kurtarmaliyiz. Daha evel arac ile alakali senin bizzat masraf hesaplamalarin var actigin konuda ahmet. Beni salla adam olmaz zaten benden . bunu bende biliyorum. Ama bana kizip foruma bay bay yapmak sana uygun degil. Elestirilerimde art niyet varsa @mehmetsunu beni 16 kiloluk market bisikletiyle asfaltta tokatlasin ( hemde 2.30 lastik ile )
Sadece ben insanin mulk edinme hakkinin olmasinin dogal bisey oldugunu dusunuyorum. . .Eger baskalarina zarar vermeyeceksek ve faydamiz dokunacakksa zengin olmakta sorun yok.

Sen sosyalizmi savunuyorsun fakat paylasmam diyorsun canondaleni bi fakirle ...

Paylasacaksin soyle ki : kadro seti @mehmetsunu ya jant setinide bana vereceksin bu is tatliya baglanacak eheheh

@mariokaldato

bak bunu doğru söylüyor johnny guitar. Ver kurtul.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@mariokaldato
Mayıs ayına kadar çalıştığım okul evimden 28km uzakta son 11kmsi tırmanış olan Oran semtinde bir okuldu. Okul servis sunmadığı gibi saat 7:45 de kravatlı traşlı bizi orada isterdi. Ona rağmen haftanın 1-2 günü işe bisikletle gitmeyi başardım. Artık okul yok ve rahatım. O sebeple araba kullanmıyorum.
Evet masraflı, evet satmak isterim, evet ailem karşı çıkıyor.
Hesap verecek değildim ama veriyorum nedense,
Madem satacağım dört ay kullanmayıp şimdi ankara yağmurları başlarken neden satayım. Bari acil durumlar -ki hava soğuk ve yağışlı ise bu hergün bile olabilir- için kışı tamamlayayım. Bunda zarar yok.
Ama ev iş arası 5-10km toplu taşımlı olsa katlanır bisiklet yeterdi. Ama bu durumda olmuyor.
Arabaya ihtiyaç duyabilirim.
Araba zararlıdır ama dünyanın kendisini temizleyecek yapısı mevcut. Yani çevreci olmak için sıfır karbon salınımı değil ihtiyaç kadar özveri göstererek emisyon yapmak gerekiyor.
Mesela içtiğiniz sigara benim asgari olarak sürdüğüm otomobilden daha fazla.çevreye zararlı. Ve benim kimi zaman otomobil kullanma zorunluluğum varken sizin sigara içmek gibi bir zorunluğunuz yok.
Bisikleti paylaşmak noktasında bana eleştiri yapamazsınız. Sosyalist olmak demek birilerinin devleti milleti hortumladığı yerde gelir adaletsizliğinin kural haline geldiği yerde malını ortalığa saçmak demek değildir. Ha siz saçıyorsanız yine laf söyleme hakkınız olur kayda alır cevap verilir. Ama şu durumda bu kadar cevap bile yeter bence.

Umarım gereken cevapları almışsınızdır. Almadı ya da anlamadıysanız yeniden okuyun. Ya da birine danışarak birlikte okuyun.
Ben en anlaşılır düzeyde cevap verdim.

Foruma bay bay demedim. Sizin gibilerin keyif olsun diye alaya alacak olduğu potansiyele sahip konularda yazmamaya karar verdim. Doğru kim ne yaparsa yapsın, bana ne...

İzninizle çıkıyorum.

@mariokaldato
Mayıs ayına kadar çalıştığım okul evimden 28km uzakta son 11kmsi tırmanış olan Oran semtinde bir okuldu. Okul servis sunmadığı gibi saat 7:45 de kravatlı traşlı bizi orada isterdi. Ona rağmen haftanın 1-2 günü işe bisikletle gitmeyi başardım. Artık okul yok ve rahatım. O sebeple araba kullanmıyorum.
Evet masraflı, evet satmak isterim, evet ailem karşı çıkıyor.
Hesap verecek değildim ama veriyorum nedense,
Madem satacağım dört ay kullanmayıp şimdi ankara yağmurları başlarken neden satayım. Bari acil durumlar -ki hava soğuk ve yağışlı ise bu hergün bile olabilir- için kışı tamamlayayım. Bunda zarar yok.
Ama ev iş arası 5-10km toplu taşımlı olsa katlanır bisiklet yeterdi. Ama bu durumda olmuyor.
Arabaya ihtiyaç duyabilirim.
Araba zararlıdır ama dünyanın kendisini temizleyecek yapısı mevcut. Yani çevreci olmak için sıfır karbon salınımı değil ihtiyaç kadar özveri göstererek emisyon yapmak gerekiyor.
Mesela içtiğiniz sigara benim asgari olarak sürdüğüm otomobilden daha fazla.çevreye zararlı. Ve benim kimi zaman otomobil kullanma zorunluluğum varken sizin sigara içmek gibi bir zorunluğunuz yok.
Bisikleti paylaşmak noktasında bana eleştiri yapamazsınız. Sosyalist olmak demek birilerinin devleti milleti hortumladığı yerde gelir adaletsizliğinin kural haline geldiği yerde malını ortalığa saçmak demek değildir. Ha siz saçıyorsanız yine laf söyleme hakkınız olur kayda alır cevap verilir. Ama şu durumda bu kadar cevap bile yeter bence.

Umarım gereken cevapları almışsınızdır. Almadı ya da anlamadıysanız yeniden okuyun. Ya da birine danışarak birlikte okuyun.
Ben en anlaşılır düzeyde cevap verdim.

Foruma bay bay demedim. Sizin gibilerin keyif olsun diye alaya alacak olduğu potansiyele sahip konularda yazmamaya karar verdim. Doğru kim ne yaparsa yapsın, bana ne...

İzninizle çıkıyorum.

@Ahmetgitar
Ben genelleme yaptım hedefim kesinlikle siz yada bir başkası değil...

Bir kaç eleştride forumu terk etseydik burada kimse kalmazdı...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Geri