Scudo Sports

Dünya'nın en hafif yol bisikleti

Scudo
Harika bir ağırlık, yolda yağmura yakalansam sırtımda rahat rahat taşırım. :):):)

Şaka bir yana hafifliği kadar sağlammı acaba, yoksa bir yarış koşup çöpe mi atılıyor, gerçi yarışlarada almazlar bu bisikleti.

Verdiğiniz bu güzel bilgi için kendi adıma teşekkür ederim.

Bu bisikletleri yapmak çok zor değil Yurt dışında her köşebaşındaki bisikletçilerde ultralight parçalar bulmak mümkün .Türkiye şartlarında o ağırlığa insinlerde göreyim ,ayrıca bu bisikletlerin bir çok dezavantajı vardır; güvenli değildir, kullanıcı ağırlığı çok önemlidir,çok pahalıya mal olurlar,kesinlikle hiç bir yarışa sokmazlar UCI kuralları gereği, bence duvara asıp kahvenizi içerken seyredilebilecek bir bisiklettir.

Bu bisikletin zincirini yağlasam mı yada üzerindeki stickerları çıkarsam mı:D..Eline saglık

Gereğinden fazla hafif... açıkçası ben altımda 670gr bir kadro olsa hiçbir şekilde güvenmezdim.. :) (Spin custom frame:678gr)
Ki şöylede birşey var örneğin formula1 araçları her yarış sonrasında motor bloğu haricindeki (şase dahil) parçalar carbon fiber olduğu için röntgenleri çekilir kırık çatlak varmı diye... Bunu göz önüne aldığımızda bu kadar hafif bisiklete binmek pekte sağlıklı görünmüyor..

Çelik olanlar en iyisi ,şaka bir yana hakkını vermek lazım müthiş zevkli olur bunları kullanması, geliştirmeler devam ettikçe yakında kuş olup uçacaklar.

• Beğen
Tepkiler: Mesut Dursun
hafiflik yanında gereği kadar sağlam ve donanımları düzgün çalışıyorsa bunlara binmesi değişik olabilir.

• Beğen
@freeridedrk

spin custom'a güvenebilirsin. 670 değil 678 :D

şaka bi yana gerçekten böyle bisikletim olsa duvara asıp izlemezdim. satar yerine binebileceğim başka bisikletLER alırdım :D yine şaka oldu ama neyse :D

@KuNDuZ

5 kilo zayıflayıp 7kiloluk yerine 10 kiloluk bisiklete binersen gücünü azaltmış bisikletini ağırlaştırmış olursun.

• Beğen
Geri