Scudo Sports

Dünya çıplak bisiklet sürme günü ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Taygun Kon

Forum Demirbaşı
Tepki
1.487
İsim
Taygun K.
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Biz bunu burda yapsak gerçekten gündem oluruz ??
........
Dünya Çıplak Bisiklet Sürme Günü etkinliği her yıl dünyanın birçok yerinde binlerce bisikletçiyi bir araya getiriyor. Etkinlikte petrol ve otomobil kültürüne bağımlılık protesto edilirken bisikletçilerin savunmasızlığına dikkat çekiliyor.

İngiltere’nin kentlerinde binlerce kişi cumartesi günü ‘Dünya Çıplak Bisiklet Sürme Günü’ hareketine katılarak çıplak halde bisiklet sürdü.
Etkinliğe katılanların amacı insan bedenini yüceltmek, çevresel konulara ve otomobil yerine daha fazla bisiklet kullanımına dikkat çekmekti.

Vücutlarında ‘Daha az araç daha fazla bisiklet’ ve ‘Çocuklarımızı utandırmak için buradayız’ gibi mesajlar yer aldı.

Cesaretin kadar çıplak’ sloganının kullanıldığı etkinliğin Manchester’daki organizatörleri “Araç trafiğinden dolayı bozulmamış, otomobillerin kurtarıcı ulaşım yöntemi olarak görülmediği bir dünyada yaşamak istiyoruz. Her türlü bedene sahip ve oldukları gibi güzel insanları yüceltmek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (link)

• Beğen
Tepkiler: Wberlin
Scudo
Ahahaha
Aklıma Thomas Stevens'ın taşlanıp saldırıya uğraması geldi ?

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
Sapıkça hareketler bunlar. Ne akıl sağlığı ne de ruh sağlığı yerinde olmayan toplumların tedavi edilmesi gereken yanları. Çıplaklık, özgürlük değildir. Çıplaklığı kullanarak herşeyimle şeffafım, tamamen savunmasızım ifadesi vermek istiyorlar. Ama ortaya çıkan görüntü olabildiğince iğrenç ve tiksinç. Aynı zamanda tamamen şeffaf olmak vücudunu sergilemekle olmaz. Asıl özgürlük çıplaklık değil, fikir, düşünce ve ifade özgürlüğüdür. Toplumun büyük bir kesiminden farklı düşünen ve fikirlerini açıkça ifade etmek isteyen bireyler de ben hakkımı istiyorum diye çırılçıplak soyunup sokağa çıkmaz. Çıkarsa anarşi olur. Karşı güçler illa ki kontrol altına almaya çalışır, toplumun huzuru ve düzeni bozulur. Normal olan bir hakkı istemek vehya bir fikri ifade etmek için anormal bir şey yapılırsa, karşı güçler olaya müdahale edecektir. Ahlaki ve yasal kanunlar bu nedenle vardır. Ahlak kısmından yoksun olup kanuni nizamlarda da açık varsa bir toplumda, zaten hiç birimiz güvende değiliz. Her an kapımıza çırılçıplak biri gelip x bir şey hakkında bize destek olur musunuz diyebilir.

Toplumsal çöküş.

Eğer trafikte tamamen savunmasızım ifadesini vermek istiyorsan, bir bebek maskotu alır bisikletin bir tarafına yapıştırırsın. Bebek kostümü giyersin, bebek şapkası takarsın. Biberon gibi başka bir şeyle de ifade edebilirsin. Çok da güçlü bir ifade olur.

Çıplaklık, adı üstünde çırılçıplak olmak, gizli ve özel yerlerinin tamamen göz önüne serilmesi tamamen seksüel bir şeydir. Bisiklet veya başka ne olursa, herhangi bir bağdaştırılması da son derece yanlıştır.

Trans bireyler bisiklete binerek bir eylem başlatsa, (ki yaptılar ama Allaha şükür dünya çapında duyulmadı ve geleneksel hale gelmedi) bunu da dünya çapında yapsalar ve bu herkes tarafından bilinse bize ne gözle bakacaklar? hepimiz ... muamelesi görmeyecek miyiz? Bisiklete binen pek çok kimseye bu yaftayı yapıştırmayacaklar mı? Bakışlardan rahatsız olmayacak mıyız?

Cinselliğin amaca ulaştırmada kullanılacak bir eylem olmasını doğru bulmuyorum.

Bu gerizekalıların, terbiyesizlerin, sapıkların yaptıklarını tasvip etmiyorum, sinirliyim, doğru bulmuyorum. Ne diyim, Allah ıslah etsin.

Böyle saçma sapan sapıkça bir eyleme nasıl yakın düşebiliyorsunuz cidden bunu anlamak oldukça güç garip bunu düşünmek bile sıkıntılı bir durum neden çıplak? Çıplak olunca ne oluyor NEDEN ÇIPLAK?

Ve bu şekilde bu ülkeye bisikleti sevdirip kabul ettireceğiz öylemi? Hani amaç oydu ya bisiklete özgürlükte özgürlük diye yırtınıyoruz ya.

Umarım bir kaç sapık sorunlu tedavilik zihniyet böyle bir şeye kalkışıp ta milletin gözünde zaten pamuk ipliğinden tutunan bisiklet kültürünün iyice içine edilmesine sebep olmazlar.Siz kendinizi istediğiniz kadar kirletin ama bisiklet camiasına bu sapıklığı empoze etmeyin.

Özellikle bir trol bekliyorum bu konuya bu tip ateşlenen fitillere gelip salça olmak adamın maksimum kapasitesi hayat standartı.Gelecek buraya şaşırmayacağım eminim.

konu başlığı silinip kapatılabilir. böyle sapıklıkların bisikletle zihinlerde en ufak bir çağrışım yapması en azından bisikletforum'da engellenmiş olur.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
her ne kadar özgürüz cart curt ayağı yapsalar da koca koca yetişkin insanlardan çok küçük çocuklar için sakıncalı bir uygulama. Kendi çocuklarının karşısına çıplak bir yetişkinin çıkmasını kabul edebilir mi acaba bunu yapanlar?

Yiğidin malı meydanda olur lafını tersinden anlamışlar bunlar .

• Beğen
Tepkiler: engincancitlak
İngiltere için normal olabilir bizim toplumun değer yargılarına göre imkansız tabiki. Hoş ben bu toplumun neye tepki gösterip neye göstermediğini çözemiyorum bazen. Gerekli bir eylemmi bence değil farklı şekillerde farkındalık yaratılabilir. Tabi bizim burdan tepki vermemiz birşeyi değiştirmez. Adamlar her sene yapıyormuş. Onların fikri onların kararı.

Onayladığım katılırım diyeceğim bir uygulama değil. Fakat;

Bizim de İngiltere'deki gibi sağlam bir toplumsal yapımız olsun da, bir günlük ,sınırları olan bir aktiviteden dolayı kolayca çökmesin derim.:harika:

Sapkınlık, çöküntü, ahlaksız gibi laflar etmek yakışmıyor arkadaşlar. Her toplumun kendi iç dinamikleri vardır. İşin komik tarafı, içinde yaşadığınız toplum ahlaksızlığın dibini boylamışken başkalarını eleştiriyor olmanız. Ahlak normlarının belirleyiciliğini(bekçiliği) yapmak, her yüzyılda ilkel kalmıştır.

@Wberlin

Her kelimesine harfiyen katiliyorum! Keske sapkinligimiz ve ahlaksizligimiz sadece ciplak bisiklet surmekle veya ciplaklar kampina katilmak seviyesinde olsaydi.

@umutcelik
Ahlaka halel gelmesi zannedildiği gibi nesnel bir unsur değil. Yani görmek için doğru yere bakmak lazım. Şunu soralım; Yaşadığın şehirde (Amsterdam) doğan çocukların yüzde kaçı evlilik dışı? Aile olgusu, hala yaşayan, güncel bir sosyal dinamik mi? Bir kişi, her önüne gelenle cinsel ilişkiye giriyorsa namusuna halel gelir mi? Bir de tabii şu var; "Namus O değildir. Namus BU değildir. Namus ŞU değildir." "özetleyecek olursak; NAMUS diye birşey yoktur" Eeee, o zaman olmayan namusa halel gelmez tabii.

Başkasının cinsel hayatı kimseyi ilgilendirmez. (Sorgulama hakkınız da yoktur ayrıca) Kendi doğrularınızı kendi içinizde yaşayın.
Giyinik olup ceplerinde çaldıkları paralarla gezenlere aynı hassasiyeti göstermediğiniz sürece samimi değilsiniz kusura bakmayın...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri