Scudo Sports

Dünya çıplak bisiklet sürme günü ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Hani mayo bikini ve sadece shortla yapanları anlarımda tamamen çıplak dolanmak nedir ya, sizi başta çocuklar olmak üzere tüm dünya izleyecek, buna edepsizlik denir. Oldu olacak sokak ortasında cinsel ilişkiye girelim, beden bizim ne nolacak diyelim ne kadar doğru? Bizi hayvanlardan ayıran özelliklerinden biriside utanma duygusudur.Dediğim gibi short ve mayo ile yapılabilirdi bu edepsizlik olmuş.

Scudo
@-Skynet-

Hani çıplak değil de elbiseleri yırtılmış , parçalanmış , kazaya uğramış görüntülü protesto edilseydi ( Türk versiyonu ? ) mesaj yerinde olurdu . Ama ingiliz bu bizi bir birimize düşürmek için her yolu denerler ...

@Yorgun
dıjj gujjjler diyosunuz yanii:))

@dryakup23

Sadece o kadarını mi anladiniz???
O zaman bir de bunu deneyelim . Bir gün Nasreddin hocaya demişler ki ;
- hocam bak aş götürüyorlar
- bana ne demiş
- hocam size götürüyorlar
- o zaman sana ne demiş .

Şimdi bana ne ingilizden , araptan , fransızdan ...

@Yorgun
işte global dünyada bana ne diyemiyoruz malsef...

ayrıca niye birbirimize düşürsünlerki adamların işi gücü yoktu tabi bunu planladılar ...çıplak bisiklet sürelim bisikletforum diye bir site var orda insanlar birbirine düşsün tom ...okey mıchael hadi yapalım adamım dediler ve olay böylece başladı...olabilir aslında mantıklı

Adamlar kendi ulkesinde yasal olarak hic bir sakincasi olmayan, kendi kultur ve ahlak anlayislarina gore tepki gormeyen bir eylem yapiyor.
Binlerce kilometre uzaktaki bir ulkede yasayanlar ise bu eylem kendi ahlak ve dini kurallarina uygun olmadigi icin yapilmamasi gerektigini savunuyor.

Misal Japonya'da hamamlara kadin erkek karisik ciplak sekilde giriyor. Adamlarin binlerce yillik kulturunun bir parcasi bu, ama Turk orf, adetlerine ve islamiyete aykiri mi o zaman olmamali.

Diger taraftan ilk mesajda olay nedir, nerede geciyor, kim yapiyor, neden yapiyor o da yaziyor. Forumdakiler bunu okumadan sanki eylemin amaci ciplak bisiklete binilmesi ve bunu tum dunyada yayginlastirmakmis gibi "vay efendim ben etrafta ciplak bisikletli gormek istemiyorum" yahu gormeyeceksiniz zaten, okusaniz anlayacaksaniz ama 10 saniye okumaya harcamak yerine 1 dakika cevap yazmaya harciyor.

Diger yandan burada yasini basini almis, belirli bir hayat tecrubesi, egitimi olan adamlar gelip ciplakligi, escinselligi basliga yazan diger insanlar icin hakaret maksadiyla kullaniyor. Siz bunlari baskasina hakaret icin kullanmayi uygun goruyorsaniz o zaman bisiklet kiyafetinizin, bisiklete harcadiginiz paranin/zamanin ya da kendi kisisel tercihlerinizin hakaret olarak kullanilmasini da kabullenmelisiniz ki kendi icinizde tutarli olasiniz. Yok oyle hem ayranim dokulmesin hem de bir takim tatsiz olaylar yasanmasin.

Yahu cok mu zor begenmediginiz, tasvip etmediginiz bir seyi gormezden gelmek, engellemek, kapatmak, kafanizi diger yone cevirmek? Kimse kimseye zorla bir sey yaptirmiyor, kimse basklarini ciplak bisiklete binmek icin zorlamiyor.
Genel bahane "goruntu kirliligi" bu cok oznel bir arguman. Kime gore, neye gore goruntu kirliligi. Bir arkadas ornek vermis, birisi cikip dese ki "ben otobuste cirkin insan gormek istemiyorum, goruntu kirliligi" o zaman ne yapilmasi gerekli? Otobuslere binerken filtre mi konulacak, kimin begenisine gore calisacak bu?

Diger arguman da "colugumuz var, cocugumuz var". Yahu gunluk hayatta bir cocugun psikilojisini, ahlakini, gelisimini negatif yonde etkileyen dunya kadar olay var. Mesele cocugunuza kendi kisisel deger yargilariniza gore bunlari aciklayabilmekte. Cocuk yetistirmede benim gorebildigim Turkler ile yabancilarin en buyuk farki da bu. Cocuk bunu goruyor, anasina/babasina soruyor bu adamlar niye ciplak diye. Buradaki adam acikliyor neden ciplak olduklarini, ardindan eger kendi degerlerine uygun degilse bunun nedenini de acikliyor cocuga. Ama Turkler ise "bunlar sapik serefsiz ahlaksiz" diyip geciyor. Neden sapik, neden serefsiz, neden ahlaksiz aciklama yok cunku bu baslik altinda da gordugumuz uzere bu kavramlara kendisi de tutarli bir aciklama/tanimlama yapamiyor.

Bir diger sahane mesele de "whataboutism" dedikleri "peki sunun hakkindacilik". Birisi bunun ahlaksiz oldugunu soyluyor digeri "vay efendim peki boyle boyle olurken bla bla" yahu nereden biliyorsunuz bu ithami bulundugunuz insanin diger olaylar hakkindaki goruslerini? Konuyla alakasi nedir? Tutarlilik, ikiyuzluluk bambaska bir konu fakat ortaya mantikli herhangi bir arguman sunamayip whataboutism ile gelmek olayi tamamen sulandirmak ve icinden cikilmaz hale getiriyor.

Vakit gecirmekten en cok keyif aldigim online platformlardan birisi su forum. Her gun yeni bir seyler goruyor, ogreniyorum burada ama yavas yavas donanimhabere dogru bir donusum var. Umarim o noktaya gitmeyiz.

@-Skynet-

Çağdaşlık oluyor bilmiyon mu sen :D

Avrupa'nın çağdaşı otonom sürüş, yapay zeka, yenilenebilir enerji kaynakları vs. araştırıyor. Bizim çağdaşlarda onların çürük elmalarına özeniyor. Ateistin bile en dandiği bizde ya.

@Fat1h
Sevgili Fatih;dininize göre namahrem diye tabir edilen insanlara 1 defa bakmanızda günah yoktur ama 2.defa bakarsanız ve bu kişi de inançlarınıza göre giyinmemişse,burada bir sıkıntı/günah oluşur..

Mesele şu..Sizin doğal görüş alanınız neresi?Sokağa çıktığınızda karşınızdan gelen insanların bir yerlerine bakmadan yürüyebiliyor musunuz,yoksa yürüyemiyor musunuz?
Ben karşıdan gelen kişinin hiçbir yerine bakmadan yürüyebilirim..Ne yüzüne,ne de başka bir yerine bakmama gerek yok..Sadece karşıdan birinin geldiğini bilirim ve buna göre yürüyüş rotamı ayarlarım..Sizin karşınıza çırılçıplak birisi çıksa,siz bu kişiye bakmadan yürüyemez misiniz?o_O
Çölde veya kutuplarda,yani insanların nerdeyse hiç yaşamadığı yerlerde inançlı takılmak mesele değil..Asıl mesele, metropollerde,karşınıza gelecek zorluklar karşısında nasıl bir tavır takınacağınızdır..

Diğer mesele de şu..Sizin gibi insanlar değişime kesinlikle kapalılar..Siz ve sizin gibi insanlar,çevrenizin ve çevrenizdeki insanların değişmesinden inanılmaz ürkersiniz..Bir aslanın etrafındaki ceylanların kaybolmasını istemeyeceği gibi,sizin gibi insanlar da,çevrelerindeki en ufak bir değişimi istemezler..İşte bu yüzden sizin gibi insanların iktidarda olduğu toplumlarda,en ufak değişim/gelişim ol(a)maz,hep aynı yerlerinde saymaya devam ederler..
Yalnız,toplumların evrimlerinde mutlak doğrular da yoktur ve evrimin nereye doğru ilerleyeceğini kestirmekte olanaksızdır..Yani,karışık meseleler bunlar..Ne demek istiyorum?Bugün çıkan bir haber;o_O
O poposunu sallayacak ve siz bana çarşaf giymemi söyleyeceksiniz
Rapçi ve model Nicki Minaj'ın Suudi Arabistan'da düzenlenecek bir festivalde sahneye çıkacağının açıklanması ardından, sosyal medyada tartışmalar başladı.
(link)

@Fat1h
Avrupa'nın çağdaşı bu konuları 100 sene önce katlayıp kenara koyduğu ve bunları örf, adet, din değil de hukuksal alanda çözüme kavuşturduğu için başka şeylere vakit harcayabiliyor.
Misal yapay zeka şirketinde çalışıyorum ben, şirkette bir kaç tane gay eleman var, sikhism'e inanan hintli bir arkadaş var kafasında sarıkla geziyor. Hiç kimse bu arkadaşları sorgulamadıkları, kendi değerlerini dikta etmeye çalışmadıkları için enerjilerini ve zamanlarını daha önemli şeylere ayırıyor olabilir mi?

Ya da kendisi gibi düşünmeyenleri çürük elma diye nitelendirmedikleri için toplum daha huzurlu, daha barışçıl olduğu için yenilenebilir enerji üzerine kafa rahat çalışma imkanları olabilir mi?

Otonom sürüş , yapay zeka, yenilenebilir enerji gibi kavramlar buradaki ifadelerinizle ve anlayışınızla uyumlu değil. Yeni Tübitakın yeni çalışmalarını tavsiye ederim. :koptum:

aslında umutçelik olayı harika özetledin ....evet olaylara hep subejktivizm planından bakmaktan biraz objektivizme kaymamız lazım... benim gibi düşünmeyene saygı gösteriyorum kimseyi çağdaş veya çağdışı diye klasifiye etmiyorum mesela... bunu yapan insanlar önce kendilerine bir ayna almalı bence... değişim kendimizden başlar.... değişelim artık düşünceye tahammül edelim saygı gösterelim yıkıcı diil yapıcı olalım derim

Ne zaman böyle bi konu olsa hemen ahlak polisleri damlar. Hatta ilk önce onların haberi olur çoğu zaman :) Ahlakımız bozulur, çocuklarımız bunları görmemeli, batının ahlaksızlığı vs. vs. Benim hayat tecrübem bana bişey öğrettiyse o da böyle ahlak polislerinin genellikle dünyanın en ahlaksızları arasında olduğudur. Nerede ahlak çığırtkanlığı yapan adam gördüysem ya karısını aldatır, ya müşterisini dolandırır, ya çocuğunu döver, ailesine bakmaz, ucuz uyanıklıklar peşinde koşar, hatta hırsızlık yapanı bile gördüm. Tecrübe ile sabittir. Bu tip vakalar insana çok güzel ayna tutarlar, herkes kendi iç çatışmasını çok güzel yansıtır. Çocuklar genellikle arkasına saklanılacak bahaneler olur. Sanki bana dünyanın en iyi ebeveynleriymiş gibi "çocuk aşağı çocuk yukarı". Acaba çocuğunla oturup iki çift laf ettin mi cinsellik/çıplaklık nedir? Ahlak nedir? Etmedin tabi. Neden? Çünkü sen daha bu konudaki kendi gelişimini tamamlamamışsın ki. Sen daha kendi olayını çözememişsin, daha kendin büyüyememişsin. Çocukların çocuk yaptığı bi ülkede bu tip konuların tartışılması bile tamamen vakit kaybı. Sokakta çıplak insan gördüğü zaman linç eden bir toplumda yaşıyoruz. Adama 100 kişi saldırıp döverek öldürüyorlar. Neden? Çıplak diye. Ha bu çıplak erkek olduğunda böyle. Çıplak kadın olduğunda ise çok başka şeyler oluyor. Hatta çıplak olmasına bile gerek yok, "açık giyinmişti tahrik oldum sayın hakim". Başka bişey dememe gerek yok sanırım.

Çağımızın en büyük sorunlarından biri sanırım "her konuda fikir beyan etme gereksinimi", yani bence bir "had" meselesi. Eğitimini aldığımız, yetkin olduğumuz bir konu veya uzmanlık alanımıza dair bir "problem/soru/sorun" vs olup olmaması hiç önemli değil, hele de özgürlük kavramı, kişisel alan, mahremiyet vs kesinlikle umurumuzda değil, haddimiz, hududumuz yok, her konuda bir "fikrimiz" var ve bunu her yerde, her durumda, her koşulda söyleme zorunluluğumuz varmış gibi bir gereksinimle birlikte yaşıyoruz. Koskoca filozof geçinen adamlar bile günümüzde bu yanılgıya düşüyor kanımca. Bu forumda da gerçekleşen bundan farklı değil, zira her konu hakkında birilerinin bir fikri var ve had, hudut bilmeden herkesi, her konuda yargılama hakkını kendinde görüyor ve bunu dile getiriyor. Karşılıklı olarak nefretinizi yeterince dile getirdiyseniz, bu hadsizliğin/zihniyetin yeryüzünden silinmesi ümidiyle üzülerek konuyu yoruma kapatıyoruz arkadaşlar, iyi forumlar dilerim.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri