ben üniversitede ekonomi üzerine bir bölümde okuyorum şunu söyleyebilirim ki anlık yönetimle gidişat ivmeli bir hal alacak günlük 0.2-0.3 kur oynamaları göreceğiz yakın zamanda hazır kaynakların hepsi bitti sonunda toprak satımları hızlı bir hal aldı ama göstererek yapamadıkları için istedikleri kadar hızlı satılmıyor karadeniz antalya ve istanbulda araplara satılan toprağın haddi hesabı yok şu an yaşayacağımız 2 kötü senaryo var ütopik gelebilir ama ikisi aynı anda olursa dolar kurunu 30+ göreceğiz 1. si amerikada biden in seçilmesi adam propagandalarında bile türkiyeye göndermeler yapıyor seçilirse uğraşacağı için dış yatırımcılar tedbir amaçlı çekilecektir 2. senaryoda bahsedilen büyük istanbul depremi, izmir depreminin sabahında euro kuru 9.50 idi deprem olduğu anda 9.75 e fırladı limanlar zarar görmemesine rağmen bu denli oynattı istanbulda fabrikalar limanlar her türlü zarar göreceği için ihracat aksayacak bu da kurların fırlamasına sebep olacak çözüm olarak benim gibi genç arkadaşların pek ümidi olmasın şu an Atatürk mezarından çıkıp başa geçse toparlaması minimum 35 yıl sürecektir. Yabancıya satılan toprak ve fabrikaları geri almak 20 yıldan fazla sürer ekonomi dengeye oturduğunda avrupa refahına erişmek içinde 15 yıl gerekir. Anlık düzen 3 yıl daha sürerse en iyimser rakam dolar 18 euro 18.70 lerde olur eskiden hatırlarsınız anlık dolar euro düşüşü olurdu bunları sağlamak için tl ye değer kazandırılmadı merkez bankası döviz bozdurdu faiz arttırma kararları açıkladı vergiler arttı kolay yöntemlerle dövizi sabit tuttular ama dediğim gibi hazır kaynak kalmadı pek yapacak bir şey yok artık. şu doğalgaza vb kaynaklara bel bağlayanlar için objektif tarafsız olarak şu yorumu yapayım geçen ay haberlere çıktığında 400milyar metre3 bulundu diye 2023 te kullanıma başlayacağız demişlerdi odtü den bir profesör bu doğalgazı uzun süredir işleyen gelişmiş ülkelerde bile çıkarması 4-6 yıl işlemesi 7 yıl sürüyor biz nasıl 3 yıl içinde çıkarıp işlicez diye soru sormuştu açığa alındı.