Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
Amerikadaki enflasyon da var. Dolar da değer kaybediyor dolara karşı. Nerdeee o eski dolarlar.
Azcık enflasyon iyidir, ekonomiyi canlı tutar. Japonya'da deflasyondan dolayı ekonomilerini durgunlaştırıyor.
Enflasyonun azı iyidir.

Evet iyidir. Arkadaşlar iyidir. Az enflasyon, paranın en iyi arkadaşıdır.
Eğer ki fiyatlar genel seviyesi, enflasyondakinin aksine düşüş eğilimine girerse, müşterilerin talepleri de düşme eğilimi gösterir ve piyasa durgunlaşır.
For example
Mesela x marka karbon bisikletin geçen seneki fiyatı 100 lira, bu sene 98 lira, seneye de 95 liraya düşmesi beklenirse müşteri der ki "arkadaş ben bu bisikleti niye şimdi alayım ki, seneye nasıl olsa düşecek seneye alırım" der. Bu talep düşüklüğü; satışları, üretimi herşeyi düşürür, bir müddet sonra piyasayı tıkar.
Bundan dolayı özellikle bizimki gibi ekonomilerde azıcık enflasyonun çok da kötü olmadığı söylenebilir. Yüksek enflasyon ise her daim kötüdür.

Eğer ki fiyatlar genel seviyesi, enflasyondakinin aksine düşüş eğilimine girerse, müşterilerin talepleri de düşme eğilimi gösterir ve piyasa durgunlaşır.
For example
Mesela x marka karbon bisikletin geçen seneki fiyatı 100 lira, bu sene 98 lira, seneye de 95 liraya düşmesi beklenirse müşteri der ki "arkadaş ben bu bisikleti niye şimdi alayım ki, seneye nasıl olsa düşecek seneye alırım" der. Bu talep düşüklüğü; satışları, üretimi herşeyi düşürür, bir müddet sonra piyasayı tıkar.
Bundan dolayı özellikle bizimki gibi ekonomilerde azıcık enflasyonun çok da kötü olmadığı söylenebilir. Yüksek enflasyon ise her daim kötüdür.
Hiperenflasyon var ki, evlere şenlik. Hiç girmeyelim, çıkması zor.

Ohh mu desem ahh mı desem..

1604402452658.png

Trump seçilirse 10 olacak galiba. Korkuyorum. 1i 10 görmek. Vah vah!

Ohh mu desem ahh mı desem..

246044 dosyayı görüntüle

Trump seçilirse 10 olacak galiba. Korkuyorum. 1i 10 görmek. Vah vah!

Dolar 10 olursa ( tabiki bunun halka yansıması farklı yönlerden olacak) tum vekillerin makam arabalarının anahtarları teslim edip caddelerden , sokaklardan asıllarin arasindan yürüyerek giderler mi?

Walk of Shame ?

Cem Uzan "Mazot 1 YTL olacak" dediğinde 1 Lira 70 cent ediyordu. Bugün dolar 8,52; mazot 6 Lira yani 70 cent.

Cem Uzan bunu soylediginde 2006 sonuydu sanirim, usenmedim baktim o zamanlar petrol fiyat 60$ civarindaymis, su an ise 40$ seviyesinde. Bu durumda Cem Uzan vaadini "Mazot 65 kurus olacak" diye guncellemesi lazim.

Bazen cok canim sikiliyor benim, boyle abuk subuk islere veriyorum kendimi. Neyse, ben isime doneyim.

çok merak ediyorum asgari ücret ne kadar olacak

çok merak ediyorum asgari ücret ne kadar olacak
Ülkemizin mücadele ettiği ekonomik saldırı ve de dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle,her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde; Türk Milletinden beklenen özveriyi rica ediyor ve Şahsım olarak, asgari ücrete %7 oranında zam yapıyorum.
İmza:Şahsım

euro 10 hayirli olsun

Sıkın dişinizi 2023'te reis bütün sorunları çözecek.

• Beğen
Tepkiler: velespit7
Şiir gibi şiir. Dolarla maaş alan mı var sanki? Bizim de terbiyesizliğimiz işte.

Ekran Alıntısı.JPG

91vcT3.jpg

Arkadaşlar, gördüğünüz gibi Avrupa, Şeytan'ın Kilisesi'nin sembolü olan 666 sayısını ters çevirmek suretiyle (evet, bunu da yaptılar) subliminal mesajlar vererek halkımızı şeytanın dini olan Satanizm'e yönlendirmek istemektedir. Euro alım-satımı yaparak küffarın bu sinsi ve hain planlarına alet olmayalım, yerli ve milli paramızdan şaşmayalım.

Cebimizdeki parayla bir şey alamıyor olabiliriz ama en azından dinden-imandan çıkmamış oluruz.

91vcT3.jpg

Arkadaşlar, gördüğünüz gibi Avrupa, Şeytan'ın Kilisesi'nin sembolü olan 666 sayısını ters çevirmek suretiyle (evet, bunu da yaptılar) subliminal mesajlar vererek halkımızı şeytanın dini olan Satanizm'e yönlendirmek istemektedir. Euro alım-satımı yaparak küffarın bu sinsi ve hain planlarına alet olmayalım, yerli ve milli paramızdan şaşmayalım.

Cebimizdeki parayla bir şey alamıyor olabiliriz ama en azından dinden-imandan çıkmamış oluruz.
Gidip bir Number of the Beast dinleyeyim bari...

ben üniversitede ekonomi üzerine bir bölümde okuyorum şunu söyleyebilirim ki anlık yönetimle gidişat ivmeli bir hal alacak günlük 0.2-0.3 kur oynamaları göreceğiz yakın zamanda hazır kaynakların hepsi bitti sonunda toprak satımları hızlı bir hal aldı ama göstererek yapamadıkları için istedikleri kadar hızlı satılmıyor karadeniz antalya ve istanbulda araplara satılan toprağın haddi hesabı yok şu an yaşayacağımız 2 kötü senaryo var ütopik gelebilir ama ikisi aynı anda olursa dolar kurunu 30+ göreceğiz 1. si amerikada biden in seçilmesi adam propagandalarında bile türkiyeye göndermeler yapıyor seçilirse uğraşacağı için dış yatırımcılar tedbir amaçlı çekilecektir 2. senaryoda bahsedilen büyük istanbul depremi, izmir depreminin sabahında euro kuru 9.50 idi deprem olduğu anda 9.75 e fırladı limanlar zarar görmemesine rağmen bu denli oynattı istanbulda fabrikalar limanlar her türlü zarar göreceği için ihracat aksayacak bu da kurların fırlamasına sebep olacak çözüm olarak benim gibi genç arkadaşların pek ümidi olmasın şu an Atatürk mezarından çıkıp başa geçse toparlaması minimum 35 yıl sürecektir. Yabancıya satılan toprak ve fabrikaları geri almak 20 yıldan fazla sürer ekonomi dengeye oturduğunda avrupa refahına erişmek içinde 15 yıl gerekir. Anlık düzen 3 yıl daha sürerse en iyimser rakam dolar 18 euro 18.70 lerde olur eskiden hatırlarsınız anlık dolar euro düşüşü olurdu bunları sağlamak için tl ye değer kazandırılmadı merkez bankası döviz bozdurdu faiz arttırma kararları açıkladı vergiler arttı kolay yöntemlerle dövizi sabit tuttular ama dediğim gibi hazır kaynak kalmadı pek yapacak bir şey yok artık.
şu doğalgaza vb kaynaklara bel bağlayanlar için objektif tarafsız olarak şu yorumu yapayım geçen ay haberlere çıktığında 400milyar metre3 bulundu diye 2023 te kullanıma başlayacağız demişlerdi odtü den bir profesör bu doğalgazı uzun süredir işleyen gelişmiş ülkelerde bile çıkarması 4-6 yıl işlemesi 7 yıl sürüyor biz nasıl 3 yıl içinde çıkarıp işlicez diye soru sormuştu açığa alındı. :)

Geri