Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
@Cristo20 ne demişler " ağanın eli tutulmaz "
Malûm yönetim zamaninda malum kişiler ve zevati bu süre içinde hiper bir hizla bayağı bir zenginlestiler. Eminim ki günü gelince bu ülkeden , bu milletten kazandıklarını yine bu ulke ve millet için " seve seve " harcayacaklardır.

Yazık oluyor bu ülkeye. İnsanın zoruna gidiyor. Denecek laf çok ama neyse.

8.40 a cakildi, oyunlari bozuldu her zamanki gibi

Çok ilginç şeyler oluyor. Normalde döviz, altın ve bist'in aynı anda yükselmemesi lazım. İkisi artarken biri düşer vs..
Bir afrika atasözü der ki; aslan, zebra ve ceylan yan yana koşuyorsa orman yanıyor demektir.

Artık dolar şu plus, euro bu plus diye başlık açmanında anlamsızlaştığı bir alacakaranlıktayız...
Saldım çayıra mevlam kayıra...🤗

• Hahaha
Tepkiler: hamlet2006
Artık dolar şu plus, euro bu plus diye başlık açmanında anlamsızlaştığı bir alacakaranlıktayız...
Saldım çayıra mevlam kayıra...🤗
Muratçığım sen mi geldin? :D
(link)

Edit büdüt:Hakan abi sen miydin o? "Saldım çayıra" deyince bir an için Murat Uysal geldi sandım :ssrtcbya:

Çok ilginç şeyler oluyor. Normalde döviz, altın ve bist'in aynı anda yükselmemesi lazım. İkisi artarken biri düşer vs..
Bir afrika atasözü der ki; aslan, zebra ve ceylan yan yana koşuyorsa orman yanıyor demektir.
hocam normalde dolar değer kazanırdı dediğiniz bir bakıma doğru ama şu an dolar euro altın değer kazanmıyor tl düşüyor altın fiyatı dolar bazından hesaplanıyor o yüzden artıyor borsa ise üretim azaldığı yatırımcı çekildiği için düşüyor

500 liralık ve 1000 liralık banknotlar çıkar mı acaba yakında? Zira, 200 liralık banknotlar 20 avro oldu.
Ben süreci daha evvel yaşadım. Sonra 5000 liralık sonra 10000 liralık para bastılar. 50000 bin liralık para çıktı sonra. 100000 liralık banknot çıktı. 500bin ve 1 milyonluk kağıt paralar çıktı. 5 milyon, 10 milyon 50 milyonluk paralar varken, şaaaak 6 sıfır atıldı. 100 liralık ve şimdiki 200 liralık paralar çıktı piyasaya. Süreç böyle işliyor. 500 lük bebeklerin basılması yakındır. 1000lik güzeller takip eder. Bakalım görelim.

Vallaha ben Antalya'da iken Hükümeti ,Devlet politikalarını eleştiriyordu çevremdeki herkes,ama nasılsa sandıkta(sandık görevlisiydim seçimde)hep aynı insanlar çıkıyor."Celladına aşık olmuşsa bir millet, ister ezan ister çan dinlet. itiraz etmiyorsa sürü gibi illet, müstehaktır ona her türlü zillet."
Demiş şair.

@Mehmet Metin Levent komik bir caps vardi. Su an ne hafızada ne de nette bulamıyorum. 30 yaşlarında birisi 15 yaşlarındaki gence oyun hakkinda konusurken , sorar :
- Oyunu hangisinde bitirdin? PC de mi ? PS da mi?
Çocuk ağlayarak cevap verir ve birbirlerine sarılırlar:
- Youtube da......

ben üniversitede ekonomi üzerine bir bölümde okuyorum şunu söyleyebilirim ki anlık yönetimle gidişat ivmeli bir hal alacak günlük 0.2-0.3 kur oynamaları göreceğiz yakın zamanda hazır kaynakların hepsi bitti sonunda toprak satımları hızlı bir hal aldı ama göstererek yapamadıkları için istedikleri kadar hızlı satılmıyor karadeniz antalya ve istanbulda araplara satılan toprağın haddi hesabı yok şu an yaşayacağımız 2 kötü senaryo var ütopik gelebilir ama ikisi aynı anda olursa dolar kurunu 30+ göreceğiz 1. si amerikada biden in seçilmesi adam propagandalarında bile türkiyeye göndermeler yapıyor seçilirse uğraşacağı için dış yatırımcılar tedbir amaçlı çekilecektir 2. senaryoda bahsedilen büyük istanbul depremi, izmir depreminin sabahında euro kuru 9.50 idi deprem olduğu anda 9.75 e fırladı limanlar zarar görmemesine rağmen bu denli oynattı istanbulda fabrikalar limanlar her türlü zarar göreceği için ihracat aksayacak bu da kurların fırlamasına sebep olacak çözüm olarak benim gibi genç arkadaşların pek ümidi olmasın şu an Atatürk mezarından çıkıp başa geçse toparlaması minimum 35 yıl sürecektir. Yabancıya satılan toprak ve fabrikaları geri almak 20 yıldan fazla sürer ekonomi dengeye oturduğunda avrupa refahına erişmek içinde 15 yıl gerekir. Anlık düzen 3 yıl daha sürerse en iyimser rakam dolar 18 euro 18.70 lerde olur eskiden hatırlarsınız anlık dolar euro düşüşü olurdu bunları sağlamak için tl ye değer kazandırılmadı merkez bankası döviz bozdurdu faiz arttırma kararları açıkladı vergiler arttı kolay yöntemlerle dövizi sabit tuttular ama dediğim gibi hazır kaynak kalmadı pek yapacak bir şey yok artık. şu doğalgaza vb kaynaklara bel bağlayanlar için objektif tarafsız olarak şu yorumu yapayım geçen ay haberlere çıktığında 400milyar metre3 bulundu diye 2023 te kullanıma başlayacağız demişlerdi odtü den bir profesör bu doğalgazı uzun süredir işleyen gelişmiş ülkelerde bile çıkarması 4-6 yıl işlemesi 7 yıl sürüyor biz nasıl 3 yıl içinde çıkarıp işlicez diye soru sormuştu açığa alındı. :)

yazdiklarinizi inanin okumak istedim ancak , rica ederim , bir noktalama isareti , bir paragraf birsey kullanin ne olur ?

2. Dünya savaşında nazilerin diğer ülke ekonomilerini sefalete sürüklemek için başvurdukları yöntem diğer ülkelerin paralarını basmaktı.
Gerçek bir hikayeden beyaz perdeye aktarılan Karl Markovics’in Salomon 'Sally' Sorowitsch rolüyle efsaneleştiği “Kalpazanlar” filmini hala izlememiş olanlar için tavsiye ederim.
Ben , son tahlilde bizden de böyle bir atraksiyon bekliyorum açıkçası.
E21E92BA-A546-4646-B3AB-0E3669EAAC2C.jpeg

Geri