Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@Ronin45 Bizim durumaTANTANACILAR adli bir film daha uygun düşer. Yada " BABA lar gibi -1 "

Scudo
yazdiklarinizi inanin okumak istedim ancak , rica ederim , bir noktalama isareti , bir paragraf birsey kullanin ne olur ?
akademik makale yazmıyoruz forum burası puan mı kırılacak noktalama işareti kullanmayınca ? ayrıca bir şey ayrı yazılır virgül için kelimeden sonra boşluk bırakılmaz örnek, örnek virgülden sonra boşluk bırakılır takılmayalım böyle şeylere :)

akademik makale yazmıyoruz forum burası puan mı kırılacak noktalama işareti kullanmayınca ? ayrıca bir şey ayrı yazılır virgül için kelimeden sonra boşluk bırakılmaz örnek, örnek virgülden sonra boşluk bırakılır takılmayalım böyle şeylere :)

Okurken yoruyor üstad. İmla kuralları önemli.

1. Madde'ye bakın:
Kullanım koşulları

Nokta, virgül diye hor görmeyelim, es geçmeyelim. Bir virgül adamın kellesini alır :)

Devrin birinde bir şehzade, lalasına mektup yazmış ve ondan hayat tavsiyesi istemiş. Lalası da ona tek satırlık bir mektup yazmış:

"Oku baban gibi eşşek olma"

Şehzade bu mektubu alınca çok sinirlenmiş, "Tez lalamı huzura getirin, sonra da kellesini vurun!" diye emretmiş. Getirmişler adamcağızı şehzadenin karşısına. Şehzademiz esip gürlemiş: "Sen kimsin ki hem hünkarımıza, hem bana eşşek yakıştırması yaparsın?"

"Sakin olun şehzadem, yazdığımı bir defa daha okuyun. Ama bu sefer, noktasına virgülüne dikkat ederek okuyun"
demiş lala.

"Oku, baban gibi eşşek olma" yazmadım ben... "Oku baban gibi, eşşek olma" yazdım.

O tek virgül, lalanın kellesini kurtarmış :)

Berat Albayrak: Biz dolarla uğraşmıyoruz, istesek düşürürüz.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ ekonomideki duruma ilişkin konuştu.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun aktardığına göre hafta başında AKP’li milletvekilleriyle bir araya gelen Albayrak, vekillere “Küresel ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler” üzerine bir sunum yaptı.

Albayrak sunumda kurdaki duruma ilişkin şunları söyledi:

“Dövizdeki artışın birçok sebebi var. Dünyadaki belirsizlikler, ABD seçimleri, pandemi, ülkeler arasındaki sıkıntılar. Hepsi dövizin yükselmesine neden oluyor. Biz dolarla uğraşmıyoruz. İstesek düşürürüz. Faizi yükseltirseniz, döviz düşer. Ama bizim derdimiz bu değil.

Faizi artırmanın da eksileri var, artıları var. Faiz yükselirse, üretim düşer istihdam azalır. Bizim buradaki amacımız ithalatı azaltmak, üretimi artırmak. İthalat uyuşturucu gibi, ilk kullandığında kendini iyi hissedersin ama bu seni yavaş yavaş öldürür. O nedenle bizim hedefimiz öncelikle ithalatı azaltmaktır. Dövizde yaşanan hareketliliğin birkaç ay içinde bir dengeye oturmasını bekliyoruz.”

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Haftasonları, Bulgaristandan Edirneye yoğun bir giriş oluyormuş. Bir sürü amca teyze ile röportaj yapıyorlar: Fiyatlar harika , fiyatlar süper diye bas bas bağırıyorlar.

1 Leva : 5.18 TL

Leva.jpg

@Serkan Mıstınoğlu bir gün bekleyince bahşiş de çıkıyor...
Bu arada Merkez Bankası Başkanı 'ni gören var mi? Artık evde ailesine , yolda bisikletime zaman ayırsın diye izin vermişler galiba...

Dövizdeki yükselişi yeterli görmediklerinden yeni bir MB başkanı atamışlar göreve. İsim vermiyorum , bahsettiğim şahsın ekonomi bakanı olduğu zamanlar ,dolar 3 küsurlardan 6,87 ye kadar çıkmıştı

bunu görünce aklıma çekmecede duran 5 eurom geldi. 2015 gibi babam vermişti. O zamanlar 13-14 lira gibi bir şey yapıyordu yanlış değilsem. Vay be. Öğrenci adam için iyi para diyeceğim de, yanıma 50 lira alınca kendimi güvende hissetmeyip 10-20 daha alıyorum... Zaten arkadaşlarla oturup 1 kola 2 cips alsan yarısı gidiveriyor. Çok üzücü.WhatsApp Image 2020-11-07 at 14.26.20.jpeg

@Mustafa Zeybek

5 yüro deyip geçmemek lazım. Bu paraya asgari ücretli birini sabahtan akşama kadar eşek gibi çalıştırıp üzerine biraz para artırabilirsiniz.

Geri