Yeni siyasal rejimi, yepyeni bir ekonomik model temeline oturtacağız zaten. Sopyokrasi'yi destekleyecek bir ekonomik düzen kurmayı hedefliyoruz ve bunun adına da "Rasyonel, Evrensel ve Fırsat eşitligine dayalı Atılım Hareketi" diyoruz; yani kısaca REFAH.
Bu ekonomik düzen, temelde sosyal devlet tarafından desteklenen serbest piyasa ekonomisi kurallarına bağlı olacak. Özel mülkiyet hakkı, emek ve sermayenin serbest dolaşımı, yatırımcının teşviki ve korunması gibi prensipler yine uygulamada olacak. Piyasa ekonomisinden ayrışacağımız nokta ise "miras hakkı" olacak.
REFAH düzeninde, siz hayatta iken sahip olduğunuz tüm varlıklarınız üzerinde tam yetkili olacaksınız. Ancak çocuklarınız, akrabalarınız ve 3. şahıslara servet transferinde birtakım kısıtlamalar olacak ve öldüğünüzde mirasınız devlet hazinesine devredilecek. Devlet de bu gelirle, tüm vatandaşlarına ücretsiz ve en iyi kalitede eğitim, sağlık, güvenlik ve barınma hizmeti verecek. Buna ek olarak, her bir bireyin asgari geçim standardında sabit ve düzenli bir geliri olacak.
Eğitim, sağlık ve güvenlik sektörleri devlet tekelinde olacak ve bu sektörlerde çalışan personele en üst seviyede gelir garantisiyle en kaliteli hizmet sunmaları sağlanacak. Böylece yoksul olanın kötü, vasat eğitim ve sağlık hizmeti alarak fırsat eşitsizliğiyle karşı karşıya kalması engellenecek.