Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Scudo
Şimdi birkaç bisiklet web sitesine baktım. Evet jübile zamanı geçmiş.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Aziz Sancar'a, İlber Ortaylı'ya oy kullanma hakkını çok göreceksiniz ve sistemin adı "Sopyokrasi" (veya sapiokrasi) mı olacak?

İstatistiksel olarak bertaraf edilecek yığınlara ve elde edilecek kazanımlara baktığımızda, bu gibi istisnalar sineye çekilebilir...

@Mehmet Altuğ valla hocam ben tanricilik oynanmasından hoşlanmam. Ama dersen ki herkes zorla beslenecek , eğitilecek, itiraz etmeyi , hakkini arama öğretilecek , o zaman tamam.
Zaten 80 senedir Kral Arthur un Yuvarlak Masası yerine Piramit Sistemi olsun diye uğraşılıyor. Özellikle itiraz edemeyen cahil yığınlar olsun isteniyor. Ne zaman bir yerde bir fidan yeşerse budaniyor. Millete faydasi olacak milleti hem birarada tutup hem ileriye götürecek gercek aydinlar yasaklaniyor, hapse atiliyor, yurtdisina surgun ediliyor. Sonra da bu yığınlardan nefret eden " çakma ve yetersiz " aydınlar piyasaya salınıyor.
O malum " çobanın oyu " lafını eden kişiyi çıkaran tv yönetimi kimleri cikarip kimleri çıkarmaması gerektiğini gayet iyi biliyor.
Gaza gelip birbirimize hasım olmayalım ki bazıları bunu çok istiyor.

Son düzenleme:
@Mehmet Metin Levent hedonizm bence. Mevcut yuksek nüfus ve teknoloji insanlara çoğu şeyi yapmama imkanı veriyor zaten. Alış veriş, yemek , temizlik, bakıcılık, acil tıbbın ötesinde estetik tıp,....

"Ic bade sev güzel varsa aklın suurun,
Dünya varmış ya yokmuş kimin umurun"

Orjinali buymuş

İç bâde güzel sev var ise akl u şuûrun Dünyâ var imiş yâ ki yok olmuş ne umûrun
Dudağın alevdir kirpikler ok gibi Kim deli dîvâne olmaz görse gözlerin senin
Kaşlar kara gözler kara gerdândaki benler kara
Kim kara sevdâya düşmez görse dîdârın senin
Göz gördü gönül sevdi seni ey yüzü mâhım
Kurbânın olam var mı benim bunda günâhım
Nahîfî

• Beğen
Tepkiler: TafLan
Servis şoförü eve ekmek götürememekten bahsediyor,malum zaat abartılı görüyorum diyor,bunlar ya dışarının halkın durumunun farkında değil yada tiyatro oynuyorlar,halkın belli bir kitlesi kör sağır bir şekilde yaşamına devam ediyor,sonrada dalga geçer gibi "heeey dolar sen dolsan ne olur dolmasan ne olur" derler tabi.

@seko35.50 oyle başa böyle çay 🤣😄😅😁

Eskilerin yaptığı yanlışlar faiziyle beraber olunca malum parti geldi. Söyledik uyardık ama kısa vadeli kazanç için kulak arkası edildi. Kendilerince haklıydılar da ( sıradan vatandaştan bahsediyorum )
Hep beraber çekiyoruz çekeceğiz.

@Mehmet Altuğ valla hocam ben tanricilik oynanmasından hoşlanmam. Ama dersen ki herkes zorla beslenecek , eğitilecek, itiraz etmeyi , hakkini arama öğretilecek , o zaman tamam

Yeni siyasal rejimi, yepyeni bir ekonomik model temeline oturtacağız zaten. Sopyokrasi'yi destekleyecek bir ekonomik düzen kurmayı hedefliyoruz ve bunun adına da "Rasyonel, Evrensel ve Fırsat eşitligine dayalı Atılım Hareketi" diyoruz; yani kısaca REFAH.

Bu ekonomik düzen, temelde sosyal devlet tarafından desteklenen serbest piyasa ekonomisi kurallarına bağlı olacak. Özel mülkiyet hakkı, emek ve sermayenin serbest dolaşımı, yatırımcının teşviki ve korunması gibi prensipler yine uygulamada olacak. Piyasa ekonomisinden ayrışacağımız nokta ise "miras hakkı" olacak.

REFAH düzeninde, siz hayatta iken sahip olduğunuz tüm varlıklarınız üzerinde tam yetkili olacaksınız. Ancak çocuklarınız, akrabalarınız ve 3. şahıslara servet transferinde birtakım kısıtlamalar olacak ve öldüğünüzde mirasınız devlet hazinesine devredilecek. Devlet de bu gelirle, tüm vatandaşlarına ücretsiz ve en iyi kalitede eğitim, sağlık, güvenlik ve barınma hizmeti verecek. Buna ek olarak, her bir bireyin asgari geçim standardında sabit ve düzenli bir geliri olacak.

Eğitim, sağlık ve güvenlik sektörleri devlet tekelinde olacak ve bu sektörlerde çalışan personele en üst seviyede gelir garantisiyle en kaliteli hizmet sunmaları sağlanacak. Böylece yoksul olanın kötü, vasat eğitim ve sağlık hizmeti alarak fırsat eşitsizliğiyle karşı karşıya kalması engellenecek.

@Mehmet Altuğ " yarin koynundan başka herşeyi paylaşmak " bu topraklardan cıkmış birşey zaten .

Doğrusu buymus , yanlış hatırlamışım :

'her şey ortaktır, yarin yanağından gayri.''

Yeni siyasal rejimi, yepyeni bir ekonomik model temeline oturtacağız zaten. Sopyokrasi'yi destekleyecek bir ekonomik düzen kurmayı hedefliyoruz ve bunun adına da "Rasyonel, Evrensel ve Fırsat eşitligine dayalı Atılım Hareketi" diyoruz; yani kısaca REFAH.

Bu ekonomik düzen, temelde sosyal devlet tarafından desteklenen serbest piyasa ekonomisi kurallarına bağlı olacak. Özel mülkiyet hakkı, emek ve sermayenin serbest dolaşımı, yatırımcının teşviki ve korunması gibi prensipler yine uygulamada olacak. Piyasa ekonomisinden ayrışacağımız nokta ise "miras hakkı" olacak.

REFAH düzeninde, siz hayatta iken sahip olduğunuz tüm varlıklarınız üzerinde tam yetkili olacaksınız. Ancak çocuklarınız, akrabalarınız ve 3. şahıslara servet transferinde birtakım kısıtlamalar olacak ve öldüğünüzde mirasınız devlet hazinesine devredilecek. Devlet de bu gelirle, tüm vatandaşlarına ücretsiz ve en iyi kalitede eğitim, sağlık, güvenlik ve barınma hizmeti verecek. Buna ek olarak, her bir bireyin asgari geçim standardında sabit ve düzenli bir geliri olacak.

Eğitim, sağlık ve güvenlik sektörleri devlet tekelinde olacak ve bu sektörlerde çalışan personele en üst seviyede gelir garantisiyle en kaliteli hizmet sunmaları sağlanacak. Böylece yoksul olanın kötü, vasat eğitim ve sağlık hizmeti alarak fırsat eşitsizliğiyle karşı karşıya kalması engellenecek.
İşlemez bu sistem...

Çocuklarının geleceğini garantiye almak gibi insanın en temel arzularından birini bu şekilde kısıtlamaya çalışırsanız, zenginler bunun etrafından dolanmanın bir yolunu mutlaka bulurlar. D. Acemoğlu'nun "Why Nations Fail" (Ulusların Çöküşü) kitabında Osmanlı'daki hanedan dışı seçkinlerin (paşalar vs.) zenginliklerini padişah tarafından el konulma riski olmadan evlatlarına aktarmak için vakıf kurumunu nasıl suistimal ettiği, bunun yol açtığı verimsizliğin de devletin çöküş sebeplerinden biri olduğu uzun uzun anlatılır, okumanızı tavsiye ederim.

Orta sınıfın çocuklarına 2-3 gayrimenkul bırakmasını engellemenin de yarardan çok zararı olur. Özellikle tarım arazilerinin devlete geçmesi zaten iyi durumda olmayan tarımı iyice bitirir. Sosyalist devrim yapıp toprakları devletleştirmenin çok örneği vardır, hemen hemen hepsi bunun sonucu olarak açlık çekmiştir.

@Murat B. Kaos ve kargaşanın olduğu ( yada çıkarıldığı ) yerde insanlar güvende olmak ister. Polis görmek ister, evinde yada üzerinde silah olsun ister, evinde çelik kapı ister, ekonomik yönden ise bankada para yastık altında altını olsun ister, evinde yiyecek depolar, hatta jenaratör alır, biraz daha organize ise komşu , akraba ile bir getto oluşturur .
Eğer herşey sakin ve güvenli ise ; kiralık evde kalır birsuru hastalık vb riske rağmen dünyayı gezer. Hastalandığında basılacağını düşünüyorsa bazı keşiflerinden ödün vermez. Keyif için yer içer spor yapar, sanatla ilgilenir.
Is güvencesi ve gelir güvencesi varsa saatlerce mesaiye katlanmaz.
Daha da fazla örnekler verilebilir. Aslında toplumların nasıl yönetilip yönlendirildiği de açığa çıkıyor. Bazen parayı çoğalıyorlar bazen kaosu vb....

Gerek ticari ürün ve hammade gereksinimlerinin ithal olması nerdeyse tamamına yakınının dolar üzerinden satılması ve gerekse yapılan her türlü dış kredi gerektiren anlaşmanın dolar üzerinden yapılıyor olması , doları bu kadar aranılan ve alternatifsiz yapıyor.

An itibarı ile bir Kuveyt dinarı 26,45 Türk Lirası. Döviz kurları o para birimine duyulan , arz talep dengesi ile belirlediğine göre bir Kuveyt dinarının neden 26.45 TL olduğunu bir tek benmi merak ediyorum ?

@Cömert bir Kuveyt dinarı son 5 yıldır 3,20-3,30 dolar arasında seyrediyor. Dünya ekonomisini yönlendiren para birimlerinden en önemlisi dolar ve sonrasında euro olduğu için kur değişimlerinde de dolar cinsinden TL'ye dönüşüm yapılarak belirleniyor. Dönüşümde baz alınan nokta dolardır.

@Cömert ineği kesip yerken halinden memnun olanlara yapmayin etmeyin denildi. Paranın rengi dini olmaz dendi.
Elin fransızi , almanı kendi gıda, sanayi, liman .. vb işletmelerini böyle babalar gibi satip övünmez iken bir de millete fırça attılar.

• Beğen
Tepkiler: velespit7
Burada yazılanlar herkesin elbette kendi doğrusu, bişey demiyorum. Benim inandığım tek bir şey var, üretim. Üretmediğin sürece artan kuruş hesabı yaparsın, varın yoğun buna bağlıdır. İyi kötü üreten ülkelerin bizim kadar etkilendiğini düşünmüyorum. Dolar karşısında aşırı değersiz paralar var, kimse kalkıp 1$ = 105 Japon Yeni olmuş, battık ettik demiyor. Çünkü yerli ürün üretiliyor ve ithal yerine bunu tercih ediyorlar.

Gerek ticari ürün ve hammade gereksinimlerinin ithal olması nerdeyse tamamına yakınının dolar üzerinden satılması ve gerekse yapılan her türlü dış kredi gerektiren anlaşmanın dolar üzerinden yapılıyor olması , doları bu kadar aranılan ve alternatifsiz yapıyor.

An itibarı ile bir Kuveyt dinarı 26,45 Türk Lirası. Döviz kurları o para birimine duyulan , arz talep dengesi ile belirlediğine göre bir Kuveyt dinarının neden 26.45 TL olduğunu bir tek benmi merak ediyorum ?
Muhtemelen kuveyt o dinarlarını ingiltereye bastırıyordur. Alım satım işlerinde dinar kullanmakta inat ettiği için parası değerli. Emisyonu az. Bir de körfez araplarında görülen debdebe ve abartıdan olsa gerek sen ne dersen yapçam kraliçem elizabetim ama benim para birimim en değerli olsun olur mu diye söz almış olabilir. Sonuçta kuveyt, kraliçenin 2 dudağı arasında. İsterse dinar 1000 dolar olsun, günün sonunda o bir dinarı verip 1000 dolarını alan daha huzurlu hisseder. Burası da net.

Hocam Kuveyt'in durumu çok farklı. Tamamen petrole dayalı bir ekonomisi var ve küçük bir ülke. Kendi sanayisi ve tarımı pek olmadığı için tüketilen hemen hemen herşey ithal, dolayısıyla "kredi faizlerini düşürelim de ekonomi canlansın" veya "paramızın değeri düşerse maliyetler artar ve enflasyon olur" gibi dertleri yok ama fiyat istikrarı için paralarının diğer para birimlerine karşı değerinin sabit kalmasını istiyorlar.

Bunun için şöyle bir çözüm bulmuşlar: Kuveyt Dinarının değeri bir döviz sepetine eşit, yani IMF'in kullandığı SDR veya Euro öncesi AB para birimi olan ECU gibi başka para birimleri cinsinden değeri olan suni bir para aslında. Daha önceden ABD Dolarına, ondan da önce İngiliz Sterlinine bağlıydı bu arada...

• Beğen
Tepkiler: RoninRider
IMG-20201026-WA0002.jpg
Bisikletci arkadasim bugun gonderdi.
Shimano siparişleri gondermiş. Ufacik koliye 8 bin Tl ödedim diyor. 😬
Reis Dechatlon da kapattirir şimdi. Bizde Kübalılar gibi yaşariz gari.

Geri