Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Shimano siparişleri gondermiş. Ufacik koliye 8 bin Tl ödedim diyor.

Dolar 5.80-6.00 aralığındayken, ruble, zincir, fren papucu, dış lastik vb. sarf malzeme niteliğindeki parçalardan 2'şer 3'er tane yedek alıp koymuştum bir kenara. Şimdi almaya kalksam neredeyse 1000 liraya yakın fazla para çıkacaktı cebimden.

Scudo
An itibariyle 8.15 bandına ulaştık. Bu, bankalararası piyasada oluşan değer; serbest piyasada (döviz büfesi, kuyumcu vs.) dolar almaya kalkarsanız kapıyı 8.25'ten açıyorlar.

Kasım ayı için 9 gibi rakamlar konuşulmaya başlandı bile. Ekonomi yönetimimiz ise her zaman olduğu gibi başını kuma gömmüş, tehlikenin geçmesini bekliyor...

Ekonomi yönetimimiz kur dönüşümü hesaplamalarında kolaylık sağlamak için 10 TL yapmaya karar vermiş. Sonra da bir sıfır atıp tertemiz yapacakmış ortamı. Size de yaranılmıyor. :uzgnm:

Dün Mozambik Cumhuriyeti eğitim bakanlığının burs mülakatına girdim. Burs başvurusu yaparken doldurduğum belgede iki üniversite mezunu olduğumu, ikincilik derecemi, stajlarımı, yaptığım çalışmaları, kendimi geliştirmek için aldığım çeşitli kurs ve seminerleri yazdım. Mülakata da haftalarca hazırlandım bilgimi ölçecekler diye. Fakat mülakatta ne bunlardan ne alanımdan hiçbir soru gelmedi. Tutmuşlar bana sizin ülkedeki Gezi Parkı'nı kim yaptı, 17-25 Aralık'ta ne oldu? 15 Temmuz'u kim yaptı? Karadeniz'de ne buldunuz? gibi sorular sordular. Size ne birader bizim ülkeden dedim çıktım mülakattan. Hemen canım ülkeme geri döndüm. İsterse dolar 10 plus olsun. Gencine, eğitime bu kadar değer veren başka bir ülke yok, kıymetini bilin.

@Mehmet Altuğ bu tehlike geçmez, 150 cins paradan 3'ü 4'üne karşı paramız değerlenmiş. üretim gücü sürekli arayı açıyor, arkasından bakarak "sen kimsin ya, o halde vergilere zam" diyerek kalkınmayı hedeflemek işe yaramadı yaramayacak. çip ürettiğimizi sanarak hayaller kuruyoruz, vestelin içinden LG platformu çıkıyor. 20 yıldır tank ürettiğimizi sanıyoruz, oysaki bildiğimiz bi çok araba markası bisikletle başlamış, yerli vites sistemi var mı ki yerli arabamız, yerli uçağımız, yerli tankımız olsun?

Demokrasi, seçme-seçilme hakkı gibi kavramları yeniden tanımlamamız gerekiyor. Mesela şu ilkeleri hayata geçirmeye çalışabiliriz:

1. Seçme ve seçilme hakkını kullanmanın nasıl bir alt sınırı varsa, bir üst sınırı da olmalı. Bir vatandaş 18 yaşında seçme/seçilme hakkını kazanıyor; 60-65 yaşlarına geldiğinde de bu hakkı kaybetmeli. Kafa yapısı 50 yıl önceki hayat koşullarına göre şekillenmiş insanlar, yeni nesillerin hayatlarını etkileyecek kararlarda söz sahibi olmamalı.

65 yaş ve üzerinde bir yaştaki vatandaş hukuki bir işlem yapmak isterse , Akli dengesinin yerinde olduğuna dair bir heyet raporu alınması isteniyor. Belki oy kullanılmasının yasaklanması ağır bir yaptırım olabilir ancak hiç olmazsa oy kullanılacaksa akli dengesinin yerinde olduğuna dair bir rapor istenebilir. ( de Türkiyeden bahsediyoruz. Söz konusu oy olunca , O türlü raporlarında kimlerin talimatıyla , nasıl verileceği tartışılır )

Niye sadece 65 yaş üzeri? Bugün 18 yaşında hiçbir amacı olmayan gençler de oy kullanıyor ve hiçbir toplumsal, ülkesel değer umurunda değil, o zaman onlar da kullanmasın vs. Bu işin sonunda seçmeni de sınavla belirleriz ben söyleyim 😂

Euro; anası babası sürekli komşunun sümüklü çocuğunu öven çocuk durumunda resmen. Son derece başarılı yükseliyor ama kimse onu konuşmuyor.

@Cömert Orada da işler karışır doğuştan DSP li mecburi CHP li aklı başında babama akli dengesi yerinde değil raporunu yapıştırıverirler. Muhalif oy kullanmasın diye.
Parantezin içini okumadan yazmışım kusura bakmayın. Aynı düşünmüşüz.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
Anarşizm candır, gerisi heyecandır
65 yaş ve üzerinde bir yaştaki vatandaş hukuki bir işlem yapmak isterse , Akli dengesinin yerinde olduğuna dair bir heyet raporu alınması isteniyor. Belki oy kullanılmasının yasaklanması ağır bir yaptırım olabilir ancak hiç olmazsa oy kullanılacaksa akli dengesinin yerinde olduğuna dair bir rapor istenebilir. ( de Türkiyeden bahsediyoruz. Söz konusu oy olunca , O türlü raporlarında kimlerin talimatıyla , nasıl verileceği tartışılır )
Ölülere oy kullandırıldı hocam bu ülkede!

@Çağdaş78 o da uygun değil. Sadece servet sahipleri ve "vergi verenler" ülke kaderi belirleyemez. Eğer oturmuş bir sistem yoksa ne getirilirse getirilsin pek önemli değil. Ülkenin yarısı diğer yarısı ile aynı görüşte değil, olamaz da. İki tarafı da üzmemek için eski Türk devlet yönetimimiz olan Doğu batı devletleri öneriyorum 😂

@Anonim hocam ben alinti yaptim sadece. Bana kalirsa ayni dolmus, otobuste ... gidenlerin hepsi de aynı partiden . Aralarında fark yok. Ama farkında değiller. Aynı fabrikada , aynı mevzide , aynı vergi dairesinde ( benzin istasyonu ),..... kader birliğinde hepsi.

• Beğen
Tepkiler: velespit7
Felaket senaryolarından bahsedip karamsarlık içinde yazmaktan başka çaremiz yok gibi görünüyor duruma bakınca. Dolar 4 dolar 5 dolar 6 diye konu başlığı açtığımız günler dün gibi yakındı...
Görünen o ki Hayatımızın bundan sonraki kısmında eğlence, hobi, sosyal kültürel vs yani zorunlu tüketim malzemeleri haricindeki her türlü harcamayı kısmak zorunda kalacağız, çünkü eriyen paramız sebebiyle karnımızı doyurup, temel ihtiyaç malzemelerimizi alıp, faturalarımızı ödediğimizde elimizde pek de para kalmamış olacak. 105 set zaten kral oldu :)
Yeni kral sora olacak:ssrtcbya: Karbon maşa lüks olacak, Tiagra ve üzeri kullanablara zengin gözüyle bakacağız:eek:
Bisiklete harcayacak paramız olmayacak, çünkü 100 liramız 12 dolar ediyor. 12 dolara iç lastik var...
1000 liramız 120 dolar ediyor. 120 dolara da dış lastik var. Lastik dışında birşey almak istiyorsak binlerce lirayı gözden çıkarmamız gerekiyor. Geçti artık 1500 liraya 105 set devri...

Geri