Scudo Sports

Dolar 8 Plus

Soma katliamından sonra düzenlenen yürüyüşteki şu pankart aklımdan çıkmaz hiç:

Bnn4LihIQAApCl5.jpg

Güzel ülkemin güzel insanlarının şunu artık anlaması gerekiyor: Demek ki neymiş? Hak, hukuk, adalet, demokrasi, ifade özgürlüğü, denge-denetleme, çok seslilik, özgür basın gibi kavramlar o kadar da gereksiz değilmiş! Bunlar olmazsa ülkeye yatırım gelmez, yeni fabrikalar açılmaz, kendine ve çocuğuna iş imkanı bulamazsın, ekran başında her saniye cebindeki paranın eridiğini seyretmekle yetinirsin.

Scudo
bir fıkra var dolaşan çok geldi her yerden. biraz kara mizah ama yine de sevdim :
1 Fransız, 1 Alman, 1 İngiliz,
Las Vegas'ta bir bara giderler. Gözleriniz hemen Temel’i arıyor değil mi?
Temel gidememiş çünkü "Dolar 5.50

@Mehmet Metin Levent aynı bu videodaki şahısların dediği gibi. " Dolar beni etkilemiyor ama yurt dışı tatillerine gidemediğim için etkiliyor" adamların tek derdi yurt dışı tatillerine gidememek. Videonun çekim tarihi nisan 2018 dolar kuru 4.10'muş. Acaba ülkede keyif verici şeylerin bir kısmı yasal yapılsa bizde bu kafaları yaşayabilir miyiz ki ?

“İsteseler doları 10 lira yaparlar” ise ve bu hükümet istemedikleri bir hükümet idiyse yapsalardi madem simdiye kadar. Bence de isteseler dolari 20 lira da yaparlar (ki yapacaklar)ama ülkede hersey onların istedigi gibi gittigi icin buna gerek yok. Erbakanin dedigi gibi siyonizm oyle bir illettirki kahrolsun siyonizm diye bağırtarak kendine hizmet ettirir.

Aslında başlığı değiştirsek iyi olur.
1 TL 7601 İran Riyali Oldu diyelim.
Geçen sene ağustosta 1TL 9291 İran Riyali idi.

Çok ilginç. Ambargoda olan bir ülkenin parası karşısında bile değer kaybetmişiz.

bana şunu biri açıklasın; ne oluyor da 3.90'da aylarca duran dolar 4'e geçince 4.5'a gelmesi 1 ay sürmüyor? ya da 4.90'da aylarca takılan doların 5'e çıkıp 5.5'e gelmesi 2 haftayı bulmuyor? (cidden biri açıklamaya çalışmasın şimdi. soru retorik :) )

durum psikolojiyle alakalı türk halkının açlığından da kaynaklanan garip bir durum. tamamen ekonomiyle alakalı olduğunu sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: emir yakup bulut
@Emrah Özşahin

(link)

sıfırlar atılmadan önce Doların 522 bin 900 Lira'dan işlem görmesi, sıfır atılmış Lira ile 52 kuruş olması anlamına geliyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@mtsemiz
Hiçbir şey bilmeden, her şeyi ne kadar da güzel değil mi? İnanılmaz hafif ve huzurlu. Bugün paramparça olmuş, mevcut sınırının 3'te 1'inde ancak kontrolü olan Suriye'nin Lira'sına karşı bile değer kaybediyor TL. Ama hala dolar operasyonu. Artanın dolar olmadığını, TL'nin değer kaybettiğini bilmemek ne kadar güzel değil mi? Bizde sıkıntı yok, hep dış güçler. Eleştirdiğiniz dönemlerdeki o sorunların en büyük sebebi bugün iddia ettiğiniz o operasyonların açık açık yapılıyor olmasıydı. Afyon sorunu, Kıbrıs sorunu gibi meseleler üzerine bu ülkeye açık açık ambargo uygulanıyordu. O hani eğilip bükülmekten bir hal olmuş tavırları dik duruş zannediyorsunuz ya, o aradığınız dik duruşun ta kendisiydi. Bugün Amerika'ya karşı dik duralım, cezası neyse çekeriz diyenler o zamanları nasıl böyle eleştiriyor, bir türlü anlayamıyorum. Gerçekten hiç mi bilmiyorsunuz o yağ kuyruklarının, tüp kuyruklarının sebebini? Hiç mi açıp bakmıyorsunuz?

Koalisyon hükümetleri kötü, tek parti iktidarı iyiydi de niye rakamlar bir türlü 3 ayda bir değişen hükümetlerin üzerine çıkamıyor? Nasıl hala aynı oranda büyüme rakamları?

Papazı bırakın
S400 den vazgeçin
Ve en önemlisi ekonomiden anlayan birisini başa getirin damattan bakan falan olmaz

Bardak doldu, burnumuza kadar da geldi, yeter da, valla da dolduk billa da dolduk!

1997 yılında odtü de amatör bisiklet topluluğu kurmaya çalışıyordum. İzmirli olarak yazın yolum bisan a düştü. Destekçi arıyordum. Orda yetkili tanıtım sorumlusu ile tanıştım. İhlas holding almıştı bisanı. Ondan sonra bisan silindi gitti. 21 yıl olmuş. Cube kaç yıllık marka?

Dün 3-4 tv kanalında chp tartışılıyordu..Hiç dolardan filan bahseden yoktu..Sanki tüm derdimiz chp..16 senedir chp tartışılıyor:D
Neyse..
Şu kek mevzusu ne oldu?Bedava kekler nerede dağıtılıyor:D

@efeozata
Tamamen ekonomi ile ilgili.. dövize olan talep , TL ye olan talepsizlik ile ilgili bir denklem.. Dövize talep hızlanınca kur hızlı yükselir. Dövize talebinin artmasının çok sayıda sebebi olabilir. en büyük bir kaç sebebi;
  • İthalat için dövize ihtiyacınız vardır ama artık ülkeye yatırımcı döviz getirmiyordur. Piyasadaki döviz hızla çekilir,kur yükselir
  • Geçmişteki yurtdışından gelen sıcak/soğuk para ,hızla geri gitmek istiyordur. Bu yatırımlar hızla dövize dönüşür ve ülke dışına çıkar,kur yükselir
  • Dövizin daha da yükseleceği beklentisi , küçük büyük demeden herkese döviz aldırır ve döviz fiyatları uçar
  • Devlet harcamalarını finanse etmek için topladığı vergi yetmez ise Merkez Bankasına para bastırır, bol TL li ortamlarda enflasyondan kaçınmak için herkes en konvertıbıl ve istikrarlı dövize hücum eder , döviz gene yükselir.
  • Yukarıdaki maddelerde gerçekte olan ;TL nin değer ve yatırım gücünü kaybetmesidir.
Syg

Geri