Scudo Sports

Dolar 8 Plus

@ahlaksız Mani olamadılar, çünkü Fetullahçıların arkasında o dönem siyasi irade vardı.

Askeriyenin Kemalist kanadı, yönetime müdahale etmeyi düşündüğü zaman mutlaka ama mutlaka halkın nazarında meşruiyet arar. Gerekli şartlar oluşmadan da harekete geçmez. 12 Eylül'de böyle oldu, 28 Şubat'ta böyle oldu. 23 Nisan e-muhtırası sonrasında ülkede koşulların değiştiğini, artık halktan destek göremediklerini anladılar. Fetullahçı saldırısı esnasında müdahale için harekete geçmiş olsalardı, halkla karşı karşıya geleceklerdi; bunu göze alamadılar ve pasif kaldılar. Lakin o dönemde iktidar&cemaat işbirliği ile kendilerine yapılanları unutmadılar, bir kenara yazıldı hepsi. Bu işbirliğinin cemaat kanadının defteri dürüldükten sonra sıra kime gelecek, tahmin etmek zor olmasa gerek.

Bu ülkede Abdullah Öcalan yakalandıktan sonra idam cezasını kaldırmak ve Öcalan'ın idamına mani olmak adına MHP iktidar ortağı yapıldı. İdam cezasını kaldıran yasa değişikliği bizzat ülkücülere imzalatıldı. Şu sırada da temelde dinci bir örgütlenme olan Fetullahçılar, başka bir dinci yapı eliyle tasfiye edildi/ediliyor. Başka türlüsü mümkün olmadığı için böyle bir yol izleniyor ve geçici ittifaklar kuruluyor. Bir düşünün, farklı bir parti, misal CHP iktidarda olsaydı, devlet yapısından Fetullahçıları bu kadar kolay söküp atabilir miydi? Ülkede yer yerinden oynar, "Müslümanlar yok ediliyor, zulüm yapılıyor" denilerek milyonlarca İslamcı/dinci insan meydanlara akardı.

Scudo
@Mehmet Altuğ 1960 ihtilalin de bile amerikanın parmağı vardır. 46 yılından sonra tarihi okuyunca, tüm ihtilallerin amerikan düzeneği olduğu ayan beyan ortaya çıkıyor. Kemalist kadro sağ tandanslıdır tskda. Amerika ihtilal yapın derse yaparlar. Dua edinde amerika demokrasiyi kendi getirmeye kalkmasın. Eşcinsel taburları da var malum, o zaman herkesin herşeyi tehlikede demektir.

Akşam 5,30 du ve uykum vardı biraz kestirdim kalktığımda 5,50 küsür olmuş uyumaya gelmiyor vallahi.

• Beğen
Tepkiler: wakizashi
@Rocketman Bu siteyi seviyorum, ufuk açıcı bilgiler ve yorumlar ediniyor insan.. Sağol hocam

Vakti olanlar için tavsiye ederim herkese, bilgilendirici bir program olmuş..

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Neyse ki olumlu haberler birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Devletimizi yönetenlerin ekonomik sıkıntılarla mücadeledeki kararlılığını şu beyanda apaçık görebilirsiniz:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5.50 seviyesini aşan dolar/TL kurundaki yükselişe ilişkin, "Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var" yorumunda bulundu."

@furkantrojka

Yazdıklarımı tekrar okudum ve neyi yanlış yazmış ve tepkinizi çekmiş olabilirim diye düşündüm. Burada yazan muhalif tayfanın en azından bir kısmının idolü olabileceğini düşündüğüm Ecevit CHP'sini dahi savunuyorum. Sevgili kardeşim, bu adam 1977'de halkın %42'sinin oyunu aldı ve iktidar olamadı. Mecliste birinci partiydi. Nasıl olur ya?Güvenoyu vermediler. 2. 3. ve 4. partiler biraraya gelip KOALİSYON kurdular (hem de sizin nefretle andığınız Milliyetçi Cephe). Şimdi sen bu sistemi mi savunuyorsun? 2015 seçiminde Ak parti 1. Oldu ama tek başına gelemedi. 2. 3. ve 4. partiler biraraya gelip Koalisyon kurabilselerdi bunu destekleyecek miydin? 258 vekile sahip muhalif bir Ak parti, içinde PKK'nın bulunduğu bir hükümeti çalıştırır mıydı? Yasa çıkarttırır mıydı? Her şeyi geç, böyle bir hükümetin ömrü kaç ay olurdu?
Geçen yıl Hollanda ve Almanya seçim yaptı. Hollanda 4'lü koalisyonu 7 ayda, Almanya da 3'lü koalisyonu 5 buçuk ayda kurdu. Bizim böyle bir belirsizliği kaldıracak gücümüz yok. Bugünkü sistemde CHP tek başına iktidar olsun OK derim, hiç desteklememe rağmen. Ama saygıyla karşılarım. Kazansınlar, onlar yönetsinler. Belki de bunlar bu işi kıvıramayacaklar istifa edecekler, yeniden seçime gidecekler. Türkiyeyi krizden kurtaracak alternatif adaylar var mı? Varsa paylaşın da bizim de ufkumuz umudumuz artsın. Bilgiyi paylaşın abi. Samimiyetle söylüyorum.

Kaçış rampası olmayan yokuşta freni patlamış kamyon gibi gidiyor

2 sene önce aldığım fotoğraf makinesi lensinin güncel fiyatına bakıyorum kur artışından daha net çarpıyor yüzüme nasıl battığımızı. Lenste değişen hiçbir şey yok 2 sene önce 241TL olan lens şu an 689TL. İkinci elden satsam kardayım resmen

@mtsemiz

Üstad sistem sorgulamanıza çok uçuk bir örnek vereceğim ki FlashLight etkisi yapsın..

X bir şahıs düşünün..Dini inanç olarak Müslümanım diyor..5 vaktini kılıyor, Cuma'sını kaçırmıyor.
Sonra bu vatandaş bir şirkete genel müdür oluyor..
Yetişmesi öyle problemli ki çalışanlarına gereksiz yere kan kusturuyor, ürettiği mallar çok kötü ama rüşvet vb işlemlerle satışı bir şekilde gerçekleştiriyor..Zalim diyelim kısaca..

Şimdi bu zalim kişi ye bakarak "İslam çok kötü bir inanç sistemi, insanları insanlıktan çıkartıyor, hiç iyi şeyler önermiyor" diyebilir misiniz?

Diyebildiğiniz zaman sistemi bireyler üzerinden eleştirebilirsiniz.

Ancak nasıl ki yukarıdaki örnek çok abes ise Kişiler ve kişisel çıkarlar üzerinden yapılan hamlelerle yönetim sistemini sorgulamanız da aynı oranda abes olur.

Burada sorgulanması gereken dürüst insanların veya seçmenlerin bu tür katakulli işlere izin vermesi olgusudur.

Bir konuda katakulli yapan devlet içinde her konumda yapar deyip direkt cezasını kesecek; bitirecek onu..

Aksi durumda çözüm mümkün değildir..

Almanya ve Hollanda örneğinize gelirsek..
Geçen süreçte hükümet kurulmamışken devlet sorumluluğundaki işler aksadı mı? Maliye/Hazine/Adalet/Sağlık/Eğitim mekanizmaları kilitlendi mi? İthalat-İhracat işlemleri durdu mu? Memur ve emeklilere maaş ödemesi donduruldu mu?

Hayır.. Şu halde 7 ay değil 77 ay hükümet kurulmadan geçse kaç yazar?

Devlette devamlılık esastır. Eski beğenmediğiniz Sistem bu ilke üzerine kurulmuş bir sistemdir..

Bana bugünki sistemde Devletin başı olan Cumhurbaşkanına herhangi birşey olduğu takdirde (Hastalık, Ölüm vs.) yerine resmen vekalet edecek kişinin kim olduğunu yazabilir misiniz?

Yormayın kendinizi, YOK! Cumhurbaşkanı Yardımcıları dahil hiçbir kimsenin bugünki sistemde vekalet yetkisi Resmen (Anayasal olarak, kanunla belirtilmiş) yok..

Devletin işlevine devam edebildiği bir Koalisyon olasılığı var olan sistemi düşüneceğinize, devamlılık zincirinin kırılacağı bugünki sistemi düşünün bence..

Başlığa versiyon güncellemesi yapılsın lütfen V5.63BY(BokuYedik)

Bu arada reis açıklama yaptı ve gönüllere su serpti
"Onların dolarları varsa bizim halkımız, hakkımız, Allahımız var"..

Tabi Amerika'nın halkı ve Allahı olmadığından biz epey avantaj sağlıyoruz şu an.. dalga geçer gibi :(

Bunu yapmayın yahu, ne kadar talihsiz insanlarız biz...

ADMIN!! Yorumumu bitiremeden dolar 5.65 oldu. Sana zahmet..

PARDON 5.69!!

Sorry 5.71!!

5.73.. ben sıkıldım başkası devralsın güncellemeyi..

@AnonimDolsa ne olur dolmasa ne olur .... :) saka bir yana benzer espriler duyamiyoruz artik :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu kadar
@cahar

Cari açığı düşürmek için para biriminizin değerlenmesi lazım.. Değer kaybederse cari açık makası açılır; bir noktadan sonra kontrol kalmaz, makas kırılır..

100 günlük planda hiç öyle yatırım, üretim istihdam göremedik..Yine paramız betona gömülecek plana göre..

Zaten böyle olmasını da beklemek gerekirdi zira 1 yıl içinde 225 mlr $ borç ödememiz gerekiyor ve üretimle devlet gelirlerini artırmak yerine hala parayı geri dönüşümsüz alanlara gömerseniz yatırım yapmayı bilen yatırımcı fena işkillenir..Laf dinlemezseniz parasını alır kaçar..

5.67 güncellemesi geldi.

@Mehmet Metin Levent

Yine ve daha ivmeli yükselir..Kar satışından dolayı geçici çakılma bunlar..

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark
İşin en üzücü tarafı izmit körfez köprüsünden hayatında hiç geçmeyecek hadi diyelim elazığdaki bir köy sakinin, geçiş garantisi dolarla devlet taradından sağlanan köprüye ödediği yük arttı. Deli dumrul gibi geçenden 20 dolar geçmeyenden 30 dolar alınan bir düzenek.

@irfananar ironi yapıyeam

Doların düşeceğine hala inanıp bekleyen insanlar var böyle insanlar sinirimi bozuyor.

@Ned Stark

Bekleriz tabii Onların doları varsa bizim Allaaamız var:p:p

EDIT :

Günün esprisi geldi vallaa..

Şöyle yapmış bu muhabbeti :

Ya Yeni para birimi çıkarıyor adı "Allah",
Ya da bu lafı söyleyenin dini, imanı, Allahı para ^^

EDIT-2 :

Bu da bir başka Moral yükseltici espri..

Sıkın dişinizi la,fındık işi bitsin, fındık parası ile dolar alıcam o zaman ışık hızı ile düşecek:)))

Geri