Slm pedaldaşlar,
Bugün spor hekimi ile olan randevuma gittim ve çok şükür doktor bey moralimi eski haline getirdi.
Konuşmaya direk pisklet sürüyorum,forumdan arkadaşlar (Edip Dinçer,tekrar tşk) sizi tavsiye etti vs.diye başladım
Dizde herhangi bir sıkıntı yok,bu çıkan ses herkeste olabilecek normal bir sesmiş,ağrı sızı zaten yok demiştim daha önceki mesajlarda.
Yapısal olarak diz içindeki eklemler,kıkırdaklar bu şekilde birbirine değebilirmiş,yada en kötüsü sıvı azalması olabilirmiş,bunun için de isteğe bağlı 3 ilaç yazdı,hap/krem olarak,birinden birini alırsın dedi.
İlaçları illa kullan demiyorum ama ağır antrenmanlardan sonra istersen alabilirsin ya da ağır yada uzun antrenmanlar sonrası buz ile kompress yap istersen dedi.
Sende çocukluktan beri olabilir ama bu sesler sporda yaptıgın bazı değişiklikler sonrası da oluşabilirdi dedi,
Eğer öyle olsaydı vucudunu buna göre alıştıracaksın ,Mesela bu tip sıkıntı mı oluştu,biraz dinlenip,sele boyunu yeniden ayarlayıp,yokuşları kademeli artıtırıp/azaltıp, dizini bu gidişata ayarlayacaksın ,dizi revize etmeyi bilieceksin,zaten zamanla vucut duruma alışacak dedi.
Vucut geliştirmeye gitmiyordum 1 senedir,eğer tekrar salona yazılacaksan gitmeden bana gel,bacakların için özel program yazalım dedi sağolsun,ona göre dizi ve dize güç aktaran eklemleri ,kasları geliştirirsin dedi.
Ortopedi doktoru kaşlarım arasından domdom sıktı ,siz böyle diyorsunuz içimi rahatlattınız dedim.Onların bakış açısı öyle menisküslük bir durum yok,onlar işe cerrahi bakıyor ,bu tür konularda sen spor hekimlerinin görüşünü de al mutlaka dedi.Bisiklete binmende bir sıkıntı yok,devam edebilirsin,ayrıca her bisikletçide diz problemleri olabilir,kötü bir durum yok yani zaten babanda da varmış,genetik senin durumun ,dizinin yapısı böyle dedi.Tşk ettim,ayrıldım.
*Dedi'ler biraz fazla oldu kusura kalmayın.
*Hastanede yeni birşey öğrendim ayrıca.Bugüne kadar yolum düşmedi allaha şükür,işleyiş nasıldır bilmiyorum,belki benim gibi amatörlere yardımcı olur bu hatıra
sabah 08.30 da 2.sıradaydım,08,20de doktor kapısının önüne geldim bekliyorm,08,35 oldu doktordan ses yok,ekranda hala benden öncekinin ismi var.Sıradakiler(kadınlar) sızlanmaya başladı,mıy mıy mıy bi laflar,nerde bu 1.sıradaki vs vs.,
-1.sıradaki yok,2.sırada Sinan var,sinan kim acaba?
-Benim teyze?
-1.sıradaki yok gir içeri sen.
-Teyze çağırmadı doktor,çağırmadan niye gireyim?
-E kimse yok içerde çal gir.
Cevap vermedim doktorun çağrımasını bekledim gayet makul davranarak,
-Kalktı hastalardan(kadın) biri açtı kapıyı,doktor bey girelim mi diye sordu,döndü bana tamam gir içeri dedi.
-Tam içeri girerken teyzeden laf yedik;
-Beklemekle olmuyor bu işlerrrrrrrr !
Hiçbişey demedim girdim içeri,arkadaş insanca sıramızı bekliyoruz,doktora -varsa- içerideki hastaya saygı duyuyoruz,bi de bu tarz heyecanlı tiplerden azar yiyoruz,sanki sıraya kaynak yaptım.
Muayanedeyken de zort diye kadının biri daldı içeri,ııı ben bişey sorcaktım diye laf attı doktora,sağolsun doktor bey o sırada bana dizin işleyişini anlatıyordu,kadına cvp bile vermedi,,o da odada öyle bekledi,Allahım ne insanlar var
Demekki neymiş,illa girip soracakmışsısn doktora girebilirmiyim diye,insanlık,kibarlık etmeye gerek yokmuş.