Scudo Sports

Doktor bisikleti yasakladı, moralim sıfır ne olur yardım edin pedaldaşlar :(

çok geçmiş olsun dostum, bende de kendimi bildim bileli var o ses ama tek tıklama, saklambaç yada körebe oynarken olmadık
zamanda yerimi belli ediyor diye nefret ederdim o sesten. :p

Kimilerine göre de eklem sıvısının içinde oluşan kabarcığın patlaması imiş o ses.
Hani parmaklarını tıklatanlar var ya onun gibi. Eğer öyle ise ard arda çömelip kalkmalarda azalması lazım yeniden kabarcık oluşana kadar

Scudo
Diz problemleri için glucosamine chondroitin msm karışımın çok fayda sağladığını okudum. Senin durumuna iyi gelir mi bilinmez ama doktora danışarak kullanabilirsin bu ürünü. Hepsiburada yorumlar çok olumlu gözüküyor. Forumda da araştırabilirsin glucosamine diz ağrıları konusunda iyi yorumlar var.

(link)

Hepsiburada dışında daha ucuza satan yerler var. Mesela besinmarket.com.tr

@Furkan TK

bilgi için teşekkürler,doktor bey'in tavsiye niteliğinde yazdıkları içinde gnc triflex'te vardı,alıp deyenebilirim.

bilgi olması açısından önerdiği 3 ilacı yazayım;

-kondomin tb.
-ostreobiflex 5 loxin
-triflex

3 hafta once ön diz agrisi sebebiyle ben de once ortopediste ardindan tavsiye uzerine bir spor hekimine gittim.
Sag dizimde grade 2/3 patella kondromalezi var maalesef. Sorun sebebi yetersiz esneklik ve over training.
Sorunun tedavisi icin 20 gunluk bel ve bacak kaslari esnekligi fizik tedavi programina girmemi sonrasinda yine esneklik icin calismami (pilates) , bike fit e girmemi, seleyi mumkun oldugunca yukari kaldirmami, yokus cikmamami ve yarim saatten fazla binmeyerek baskiyi azaltmami, patella destek bandi takmami, bundan daha fazla birsey yapamayacagimi yine agri olursa bisiklet yerine baska bir spora baslamami tavsiye etti. Benim de moralim maalesef 0. Cok umitli oldugumu soylemek zor, tura cikamamak hissi oldukca yaralayici ancak calismayi birakmayacagim.

Doktorlar 20 dakika yürüyüşü ultra spor sayan bir millet bizim ülkemizde, onlar için Bisiklet ektravaganza bir şey ki Bisiklet en az ortalama 90 DEVİR kadansta dizlere eklem sistemlerine koşuya göre çok daha ufak miktarlarda yük bindirir. Pedal çevirme sayınız 95-110 arası olsun (yüksek devirin yararlarını forumda bulabilirsiniz), 20 dakika seviye 1-2 nabızda sonra 15 dakika seviye 3 nabızda ısınmadan yani en az 30-35 dakika ısınmadan asla sprintlere kalkışmayın. Spor hekimine de bir görünün.
@Sinan Ş

bana da yasakladı uzun süre önce motosikleti de yasaklamıştı bel kemiğin kırılıcak kambur kalıcaksın demişti bütün kemıklerın kaymış yapılacak bişey yok 6 ay 1 sene yatmayacaksın kalkmayacaksın motosiklet bısıklet yok dedi

ben 15 gun gecmeden doktoru dınlemedım ağrılar azalınca başladım motosıklete bısıklete halı sahada maç yapmaya sonra gıttım yuzdum uzun sure yazın ve ağrılar yenıden başladı şu an yıne hastane hastane dolaşıyorum doktoru dınlemedık boyle oldu...

@Sinan Ş

gnc triflex ile benim verdiğim bağlantıdaki destek ürününün içeriği aynı. Fakat triflex'in tablet sayısı az olmasına rağmen fiyatı diğerine göre pahalı. Alacaksan bence diğerini al ciddi daha tasarruflu olur.

@Sinan Ş

gnc triflex ile benim verdiğim bağlantıdaki destek ürününün içeriği aynı. Fakat triflex'in tablet sayısı az olmasına rağmen fiyatı diğerine göre pahalı. Alacaksan bence diğerini al ciddi daha tasarruflu olur.

@berk d.

çok geçmiş olsun.
aslında ben nolur nolmaz diye bir MR çektirip kemik,kıkırdak,eklem ne varsa içeride,diz durumunu bir görsem de ona göre ilaç,sıvı enjekte falan yaptırsammı diyorum şimdiden.
Çünkü annemde kireçlenme var,hap kullanıyor dizi için,pederde hernekadar 60yasında olmasına rağmen rahatsızlık duymasa da dizinde kütleme var,ileride sıkıntı yaratmasın.

Dizlerimdeki sesin videosunu çektim,hızı yavaşlatınca daha net anlaşılıyor.

Mr bence dogru teshis icin gerekli, ancak doktorunuzun muayenesi cok onemli. Ilk ortopedistim prp ignesi yapti, 2 gun icersinde ciddi bir rahatlama oldu dizimde. Ancak sonrasinda o duzelme durdu. Benim de diz eklemlerim her dizimi kirisimda 'cit'lar normalde.

Büyük geçmiş olsun hocam yemin ediyorum videoyu izlerken kendi dizlerim sancıdı.

Geçmiş olsun hocam.Namaz kılarkende zorluk çıkarır diziniz ağır hareketlerden kaçının daha kötü olmasın hiç olmazsa.

@berk d.

ben de o PRP tedavisini baya inceledim,eğer dedikleri gibi etkiliyse yaptırabilirim,tabi MR sonuçlarına göre gerekliyse..
PRP tedavi masrafı ne kadar ödediniz,senesi ne zamandı?Fiyat olarak pek bir bilgi bulamadımda..

@Çağatay Y.

Bu sesi sadece çömelirken duyuyorum,çömelmeyi de %99 namaz için yapıyorum :) Ama çok şükür şu yaşıma kdar tek sancı,ağrı yaşamadım dizlerimden,herhangi bir zorlamada yaratmadı.
Ayrıca vucüt geliştirme yaparken 120kg altına yattım leg press'te ,hiç sıkıntı yaşamadım.

http://fitnessanddefense.com/wp-content/uploads/2011/04/Leg-Press.jpg

Bu ses tamamen dizin yapısıyla alakalı olabilir,ya da sadece sıvı eksikliğindendir ,belki de hiçbir sorun yoktur,kendimi bildim bileli var bu ses çünkü.
Bir yanım diyor spor hekiminin dediklerini düşün,kafanı bulandırma pedalla geç,diğer taraf diyor,ya ileride sıkıntı yaratırsa,kireçlenme,kıkırdak zedelenmesi varsa?
Sanırım tedbiri elden bırakmayıp ya GLUCOSAMİN CHONDROİTİN MSM takviyesini deneyip durumu gözlemleyeceğim,ya da direk MR çekilip onun üzerinden hekimlere danışacağım..

diz egsersizi yazıp aratırsanız googledan günde 10-15 dakika çalışın o hareketleri hiç bir şeyiniz kalmaz 6 aya ama yapmazsanız o hareketleri 3-4 seneye diz kapağı kayması olur yürüyemessiniz.

Diz kapağı sorunları ile ilgili guzel bir video,
Ozeti şu: Sorun aslında diz kapağında değil, kalcada kasta ya da ayak tabanında.
Bahsettiğiniz ses ile ilgili 29. dk dan itibaren konusuyorlar, ben tamamını izlemenizi tavsiye ederim.

@Sinan Ş

Tam bir hafta önce, 17. yaş günümde sol dizime patellar osteoartrit ( internet üzerinden gerekli bilgiyi bulamadım, farklı bir karşılığı da olabilir ) tanısı konuldu(Sol dizim 4 aydır delilercesine ağrıyordu, bundan önce gittiğim 3 hekim MR sonucumdan pek bir sonuç çıkartamadı.). İki dizimde de yoğun kemik iliği iltihabı, kıkırdak doku hasarı... Doktor şu ana kadar bu rahatsızlığa sahip en genç hastası olduğumu söyledi. Artık bırakın bisiklet sürmeyi merdiven çıkarken bile hayatı sorguluyorum. İşin kötü tarafı oateoartritin tedavisi yok. İnsanlar bu rahatsızlığa ileri yaşlarda sahip olup ölünceye kadar da çekiyor.

Bundan 4 ay önce forumda ideal başangıç yol bisikletimi ararken şu an dizimin inim inim inlemesi, birazdan ağlayabileceğim gerçeği hayatın akış yönünün ne denli hızlı değişebileceğinin göstergesidir. Yarım saat önce yattığım yataktan sol dizimin ölümcül ağrısı ile kalktıktan sonra aksayarak ağrı kesici içmeye gittiğimi de söyleyip içimi döktükten sonra bu başlığın altından ayrılıyorum. Demem o ki: Zorlanmadan yürümek bile büyük lütuftur.
İnsanların üzüldüğü, moralinin bozulduğu konu başlıklarını görünce artık ben de üzülüyorum. Dizime kortizon mu enjekte ettirsem, platin mi taktırsam, protez bacak kullanmayı mı seçsem?

( Ayrı bir konu açıp bilgisi olan kişiler ile kısa zaman içersinde iletişime geçmeyi planlıyorum, gerçi benden başka osteoartrit rahatsızlığına sahip kişi olduğunu sanmıyorum. )

( Yorumun konu ile alakası yok. İçimi dökmem gerekiyordu, kusura bakmayın. )

@Weon söyleyeceğim hiçbir şeyin sizi teselli edeceğine inanmasam da sizinkinin yanında basit kalacak birkaç sakatlık geçirdim. Ne hissettiğinizi az çok anlıyorum. Üzüldüm durumunuza...

Bende tam bir yıl miyokardit sebebiyle bisikletten uzak kaldım ancak şimdi yavaş yavaş toparlanıyorum,umarım sizinde sağlığınız düzelir :)

@Weon hocam inan çok samimi bir şekilde "Her şeye gücü yeten Rabbim şifa versin inşallah" diyorum. Önerebileceğim hiç bir şey yok, zira çok yabancısı olduğum bir konu. Pedala basarken ne kadar keyif aldığımı düşünerek, en azından senin hislerini anlamaya çalışıyorum. İnşallah hem bu olumsuz psikolojini ters yüz edecek, hem de kısa sürede eski sağlığına kavuşacağın bir sürecin içinde bulursun kendini.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
Yürüyebiliyorsan hiç moralini bozma. Benim de dizim rahatsızlandı 17 yaşlarında. 10 sene kullanmadım doktor tavsiyesi ile çok pişmanım. Sık sık küfrediyorum kendisine.

Çünkü uygun kadroda, sele yükseğe ayarlı, eller kelebek gidonda, k.çımız selede olunca dize yük binmiyor. Yürümekten bile zararsız oluyor. E tabi yokuş yukarı pedallara asla abanmıyorum. İniyorum yürüyorum gerekirse.

Herşeyin bir yolu var, geç keşfettim ama çok memnunum.

Çok dizim ağrıdığında bile kullanabiliyorum birkaç senedir.

Yokuş aşağı pedal çevirmeden iniliyor zaten, Yokuş yukarı da eğer dizim zorlanacaksa iniyorum bisikletten itiyorum bisikleti. Hatta bisikleti baston gibi kullnıp ağırlığımın bir kısmını kolumu dayayıp seleye veriyorum. Böylece hiç zorlanmamış oluyorum. Yürümekten daha az zararlı oluyor.

Ayrıca elektrikli bisiklet diye birşey var. Scooter motosikletler var.

Bir şekilde bir yol bulursun.

Açma - germe harrketleri, Buz kompres uygulaması, kilo verme, diz kasları güçlendirme egzersizleri, diz bandı kullanma gibi diz sağlığı için önemli şeyler var. Bunları yaparsak dizler daha güçlü oluyor, daha çok imkanımız oluyor.

Yürüyebiliyorsan ve profesyonel yarışçı değilsen sorun yok :)

@Aliya isimli arkadaşın dediği gibi, benimde çarpaz bağlarda kısmi yırtılma varmış, sürekli ödem oluşuyor canım yanıyor, doğru egzersizle bir süre geçiyor, egzersizi bırakınca geri geliyor. Şanslıyım ki bisiklet sürmek diz etrafındaki kasları güçlendirdiğinden egzersizim bisiklet oldu artık. Fakat yokuş çıkarken işler zıttına dönüyor, zorlanıyor, zarar veriyor. Pes etmiyorum, zig-zag ya da yürüyerek çıkıyorum, eğime göre. Üstüne üstelik ağrı kesici krem aldım, inat değil mi :)

Rahatsızlığınızın nasıl birşey olduğunu bilmiyorum fakat çağraz bağ yırtılmasınında orjinale dönüşünü sağlayacak bir tedavi yok, orjinalinin yerini de hiç bir protez tutmaz. Bel fıtığımda var, bildiğiniz üzere onunda egzersizden başka tedavisi yok, amelyatı yaşlılara yapıyorlar bir süre daha idare etsin diye. Daha hastalık sayarımda forum veritabanını şişirmeyim :)

Bence, normal bisikleti süremeyecek kadar kötüysen, yarı elektrikli bisiklet alıp eğimleri onunla çık, sürebildiğin yerde kendin sür.

• Beğen
Tepkiler: Aliya
Geri