Scudo Sports

Doğru lastik basıncı

Benzinliklerdeki kompresörler umuma açık olduğu için genelde sorun olabiliyor.
Geçmişte kullandım ama artık kullanmıyorum.
Araba için lastikçide Nitrojene geçip sonra sadece 3 ayda bir basınç kontrolu yeterli oluyor.

Aynısı nitrojen bisiklete de yapılabilir ama denemedim.
Pompayla Normal hava basınca ayda bir kontrol şart.:)

Benzinliklerdeki kompresörler umuma açık olduğu için genelde sorun olabiliyor.
Geçmişte kullandım ama artık kullanmıyorum.
Araba için lastikçide Nitrojene geçip sonra sadece 3 ayda bir basınç kontrolu yeterli oluyor.

Aynısı nitrojen bisiklete de yapılabilir ama denemedim.
Pompayla Normal hava basınca ayda bir kontrol şart.:)

Scudo
Baştan söyleyeyim arkadaşlar 120 kiloyum. Benim sıkıntım, arka lastik basıncı max 75psi diyor, ama 75 yapınca bile inanılmaz yayılıyor lastik binince, ben de 85-90 yapıyorum. Ve 2 dir yolda kalıyorum, lastik patlıyor. Lastiğin yayılması normal midir? Yayılsa bile bırakayım mı 75 psi'de?

KRON xc 150hd içinn 100 kg doğru hava basıncı kaç olmalı??
Şimdididen teşekkürler:):):)

Merhabalar, michelin dynamic sport 700x25c lastiğim var 1 haftada 4 tane lastik değiştirdim min ps 70 max 105 yazıyor bende 90 a kadar basıp bırakıyorum fakat 5 dk geçmeden kendiliğinden patlıyor dış tekere baktım cam vb gibi şeyler de bulamadım neden bu kadar sık patlıyor yardımcı olursanız sevinirim kılom 73

@fırtına55
Patlak iç lastiğin neresinde?
Jant şeridi sağlam ve doğru takılmış mı?

@fırtına55
Yere denk gelen yüzey mi? Yoksa janta bakan tarafta mı ?
İlk seçenekse dış lastiği söküp patlağın olduğu yeri içten detaylı inceleyin. Hatta lastiği güzelce yıkayın bakın. Bazen lastiğin içinde kalan bir cam parçası gözle görülmüyor ve basınç artınca patlak oluşuyor.
İkinci seçenekte şüpheliler jant şeridiniz olacaktır. Yeri kaymış bir şerit veya ucu dışarda bir tel başı patlak yapabilir.

@fırtına55
Fotoğraf çok karanlık ama iç tarafta gibi görünüyor. Jant şeridinizi kontrol edin derim:harika:

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@fırtına55
Bir daha olmadan kontrol etseniz daha iyi olur bence :)

@fırtına55

iç lastikten bahsediyormuş.. 4 lastik değiştirdim deyince..

yama yapabilirsin değiştirmene gerek yok. janttan kaynaklanıyor olabilir.

@efeozata
İnce iç lastiğe de yama yapmak çok eziyet... Ben her seferinde uğraşıyorum yine de. :D

Konuyu hortlatarak tüm BF ailesine bir selam çakıyorum, bisikletimi değiştirmeyi başardım ve yeni bisikletim Kron Tx-150V. Dış lastiğin üstünde "Infilate to 45Psi" ve "700x40c" ibareleri yer alıyor biraz ağır olduğumdan (86-87 kg) sizlere danışmak istedim benim için doğru lastik basıncı yaklaşık olarak nedir?

• Beğen
Tepkiler: erman35
@Aruera
45PSI minimum basınçtır.
size 4.5 bar / 65PSI uyar gibi.
(link)
Tire widthBody weight
ca. 60 kgca. 85 kgca. 110 kg
25 mm6.0 Bar7.0 Bar8.0 Bar
28 mm5.5 Bar6.5 Bar7.5 Bar
32 mm4.5 Bar5.5 Bar6.5 Bar
37 mm4.0 Bar5.0 Bar6.0 Bar
40 mm3.5 Bar4.5 Bar6.0 Bar
47 mm3.0 Bar4.0 Bar5.0 Bar
50 mm2.5 Bar4.0 Bar5.0 Bar
55 mm2.0 Bar3.0 Bar4.0 Bar
60 mm2.0 Bar3.0 Bar4.0 Bar

• Beğen
Tepkiler: erman35 ve Aruera
@gezgin gezer
Tablo ve yönlendirme için teşekkür ederim, ben de hep maksimum basıncı belirttiğini sanardım :)
Tablonuzun ekran görüntüsünü de aldım gerektikçe bakacağım, çok teşeekürler.
Bir de bende basınç ölçer veya iç basıncını gösteren bir pompa yok , dümdüz pompa var. Yakında bir petrol ofisi var onların pompaları dilediğiniz basınca ayarlanabiliyor lakin sayıları kalibre midir bilemiyorum ne dersiniz sizce güvenmeli mi?

• Beğen
Tesekkur ederim klavyenize saglik

• Beğen
Arkadaşlar merhaba, katlanırlarınızın lastik basınçları ne alemde kilolarınız ve lastik basınçlarınızı yorumlarınız ile paylaşırmısınız.

Ben 78 kiloyum ön arka 20x2.125 kenda lastik kullanıyorum lastik için min-max basıç 40-65 psi olarak belirtilmiş olsada arkayı 60 önü 35 psi da kullanıyorum aradığım konforu ancak bu şekilde yakalayabildim.

Bazı arkadaşlar 35 psi çok az diyor fakat bisiklete bindiğimde ön lastik ağırlığımdan etkilenmiyor esnemiyor bile 40 ve üzeri yaptığımda gidonda çok fazla titreşim yapıyor buda beni rahatsız ediyor.

Sizde durum nedir arkadaşlar?

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Mantıklı düşünmüşsünüz.

• Beğen
Tepkiler: OmerKa
Geri