Scudo Sports

Doğru lastik basıncı

arkadaşlar nasıl mesaj atıyorsunuz daha yeniyim de siteyi pek bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Scudo
Merhaba arkadaşlar. Ben 110 kilo da kron rc 2000 yol bisikleti olan biriyim. Lastiklerin üzerindeki max. psi değeri 115 görünüyor. Bende öne 95 psi, arkaya 105 psi el pompamla hava vurdum. Sizce yanlış yaptığım bir durum söz konusu mudur? Teşekkür ederim.

Pardon yazmayı unutmuşum. Schwalbe Air Max Pro Lastik Basınç Ölçer Digital bu ürünü kullanıyorum ölçüm yaparken.

@Faruk Yamak
Bir yanlışlık söz konusu değil o halde.

@televole2 Hocam cevap için çok teşekkür ederim. Siz ve sizin gibi arkadaşlar sayesinde zamanla bazı önemli noktaları soru cevap şeklinde öğreneceğiz inşallah. Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: televole2
Arkadaşlar merhaba siteye yeni üye oldum.Uzun yıllardır dağ bisikleti kullanıyorum.Fakat yol bisikletlerine merak saldım ve kendime 3000-3500 tl civarı bir bisiklet
bakıyorum.Fakat ben 118 kg ağırlığındayım.Bu ağırlık benim yol bisikleti kullanmama izin verir mi?
Teşekkürler,

Merhabalar

2 hafta öncesinde Decathlon'dan tur/hibrit bisiklet olan Original 520 almıştım. Ama oldukça ağır gidiyordu, özellikle arka lastik giderken oldukça yayılıyor gibi duruyordu. Bir arkadaşlar konuşurken "siboplar da otomobil tipiymiş" deyince jeton düştü.

Bugün 30 km güzergahtan dönerken bir benzin istasyonuna girdim, ve evet hava pompasının ucu uygundu. Bu arada lastiklerin üzerinde 40-60 PSI yazıyor. Ben de ön tekerleğe daha az yük bineceğiniz düşünerek öne 50, arkaya 55 basayım diye düşündüm. Ama o da ne?! Lastiklerin mevcut basınçları ön=18 arka=11 PSI !!!! Sağolsunlar, iyi ki de hazırlayıp teslim etmişler bisikleti.

Her neyse, basınç düzeltmesinden sonra sürüş çok hafifledi, evet, asfaltın ve çakılların titreşimini biraz daha fazla hissediyorum ama eminim yol bisikletlerine göre bu hali bile yumuşaktır. Paylaşmak istedim.

@cem_filiz
2 hafta gibi bir sürede psi değerinin düşmesi çok normal. Ben 100-110 arası basıyorum, 2 hafta ellemesem 70-80 e düşüyor. Onu sizin kontrol etmeniz gerekiyor.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Zamanla basıncın düşmesini anlıyorum, ama teslim aldığımda bile elle sıkınca biraz yumuşak geliyordu, hiç bir zaman bu kadar sert olmadı. Her ne ise, nihai olarak lastik üzerindeki değerlere göre periyodik kontrol şart.

Yanlız çevirideki görsel de basınç ölçer sadece 30 psi ölçebiliyor ne kullanıyor bu adam 35 psi de jant yere yapışır. benim kiloma göre 115 psi den fazla basmam lazım ( tamam kilo vermem lazım biliyorum :() evde çakmak tan çalışan araç pompası var onu kullanıyorum( oda yanlış ölçüyor muhtemelen) yoksa 115 psi ye el pompasıyla ulaşmak eziyet oluyor dışarda da benzin istasyonu pompası nı kullanıyorum onlar da genelde 80, 90 psi de alarma geçiyorlar :)

Bu arada bende mtb de var lastikler tecathlon lastiği max. 95 psi ben 90 basıyorum markete gidip poşetleri gidon a yükleyince sanki bisiket daha rahat gidiyor varmı böyle bir şey bana mı öyle geliyor yoksa.

Arkadaşlar geçen lastiğe 60 psi hava vurmak istedim( benzinliktekilerden) 55 psi 'dan sonra, hava lastiğe gitmemeye başladı. Sanki sibop ile hava hortumu arasında sıkışıyor gibi, hortumu siboptan çekince havanın sıkıştığı anlaşılıyor.

Bu durumda çözüm ne olabilir?

@poyraz_371
Benznlikteki hava kompresörü muhtemelen bozuktur yada güç olarak zayıf kalıyordur,başka bir petrol istasyonunda tekrar hava vurmanızı öneriyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet TOPAL
(link) bu konuda bir makale ve makalenin tam ortasında da lbs cinsinden ağırlığınızı, bisikletin ağırlığını, lastik kalınlığını girdiğiniz bir hesaplayıcı var. Oldukça düşük sonuçlar veriyor gibi geldi bana, yine de bir bakın. (yazar bu hesaplayıcıyı nasıl çıkardığından, lineer regresyondan filan da bahsetmiş)

Eski bisikletim için ön:68 arka:83 psi çıkartıyor mesela. Ben o bisikleti hep 90-100'lerde kullanmıştım.

@ekranci

Bana kullanmayı tercih ettiğim basınçlara yakın değerler veriyor. 25mm lastik ile 79 öneriyor, ben 85-90 kullanıyorum, 27mm lastik ile 69 öneriyor ve ben 60-70 kullanıyorum.

Aşağıdaki varsayımlar altında doğru sonuç verdiğini söyleyebilirim:
-Önceliğiniz hız değil yol tutuşu ve konfor
-Lastiği yarma riskinizin düşük olduğu yollarda sürüyorsunuz (delik deşik asfalt veya iri taşların olduğu toprak yol değil)
-Yumuşak bir lastik kullanıyorsunuz (sert lastikleri düşük basınç ile kullanınca hem yuvarlanma direnci aşırı artıyor hem de yol tutuşu ve konfor artışı az oluyor)

• Beğen
Tepkiler: ekranci
Schwalbe air max basınç ölçer cihazı kullanan varmı acaba, ne kadar doğru ölçüm yapıyor?
Bu gün turdan sonra lastikleri bir kontrol edeyim dedim, ilk geldiği günkü gibi taş gibi değildi, elimle biraz sıktırdınmı esniyordu azbirşey, bu cihazla ölçeyim dedim 65 psı gibi bir değer gösterdi. Bu değer çok fazla düşük değilmi yol bisikleti için?

@Adrenalin26 Basınç ölçerli ev tipi bir pompanız mevcut değilse hemen edinin. Lastiklerinizin üzerinde yazan maksimum-minumum değerleri ortasında kullanın havayı genelde çok kilolu değilseniz. Evet o basınç çok düşük. Patlaktan yırtmışsınız.

@trainspotting35
Xlc nin ayak pompası mevcut, o basınç aletlide yeni geldi, işe giderken alel acele denedim, yanlışta ölçmüş olabilirim sanırım.En iyisi yarın güzelcene hava basıp deniyeyim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geri