Scudo Sports

Denizli

Scudo
@uğurcan gültekin

Düşünceleriniz zihnimdekilerle aynı. Farklı grupların kurulması dağınık bir sporun oluşmasını sağlar. Özellikle bizim grubumuzda yolu, bisikleti iyi bilen tecrübeli kişiler var. "Denizli Bisiklet Grubu" bütün Denizli'ye yetebilicek kapasitede.

Bike Clup sahibi arkadaşımıza da bize katılmasını rica ediyorum. Biz kimseyi dışlamayız biliyoruz ki insanların arasında bisikleti seven, ona gönül veren ve performansı yeterli olabilicek kişiler çıkabilir biz bunları dışlarsak ileride belki büyük bir sporcuyu kaybetmiş oluruz. Lütefen tecrübeli kişilerle takılın:);)

Ali abinin dediği gibi biz profesyonel değiliz ve amacımızda profesyonel olmak değil! Sadece bisiklet biniyoruz ve spor yapıyoruz. Aynı zamanda grubumuza katılanlar sayesinde yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kazanıyoruz, yaptığımız geziler de son derece eğlenceli, zevkli ve maceralı oluyor. Tek başına gitmenizin mümkün olmadığı yolları grup sayesinde birlik ve beraberlik içinde azimle aşıyoruz;)

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emre POLAT
tolga bey,

denizli'de bisiklet sporuyla ilgilenmek niyetindeyseniz, yardım
alabileceğiniz bir dünya insan olduğunu bilin.bu işin doğrusunun
nasıl yapıldığını bilmek size yarar getirir.

ancak, "benim öyle kaskla eldivenle işim olmaz, arada bir
çıkar üç beş arkadaşla turlarım" diyorsanız, iyi düşünün derim.

bizler denizli'de bu işe başladığımızda, bisikletten anlayan
birilerini buluncaya kadar epeyce uğraştık. bilen arkadaşlardan
çok şey öğrendik. öğrendiklerimizi de sonradan gelenlere
aktarmak için elimizden geleni yaptık.

siz de forum ya da google'da küçük bir aramayla denizli'de
yardım alabileceğiniz insanlara kolayca ulaşabilirsiniz.

"doğru olanı yapın" demeden önce diyorum ki, "yanlış birşey yapmayın".

hepinize saygılar.

tamam uyarılarınız için sağolun ama bizim aramızda kask kullanınımız yok sadece bir kaçımız eldivan kullanıyor ve biz bu işi sadece şov amaçlı yapıyoruz sadece bir arkadaşımızın isteği üzere ben bu geziyi düzenledim ve her üyeye kask alın desem olmaz ve almazlarda o yüzden öğle saatinde başlarına güneş geçip sağlık problemi yaşanmasın die ben şapkayı tercih ettim yani biz kullanmıyoruz saten

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emre POLAT
Denizli Bisiklet Grubu 25-26 Temmuz günlerinden birinde bayanlar için tur düzenleyecek. Ama hangi gün olsun kararlaştıramadık. Lütfen görüşlerinizi grup sayfamızdaki bu konuya bildiriniz
(link)

• Beğen
Tepkiler: Emre Yıldız
ben her akşam 5-8 arası orman içi parkurda oğlum ile birlikte sürüyorum. dönüşümüzde bizim ve bisikletlerimizin üzeri toz çamur oluyor birazda sıyrıklar felanda oluyor :)
neyse eve dönüş yolunda köşe başı bekleyen bir gurup var her akşam onlarda ordalar :) bisikletlerden iki tanesi dikkat çekici bir marin ve sedona 761 . her akşam pırıl pırıl ordalar :) gençler akıllarınca hava atıyorlar bizi görünce bende kron zeon oğlumda slx'li sedona 761 var. hani biz toz içinde bisikletler çamur çökek içindeyiz ya gencler gülüyorlar ne salak adamlar diye :)
oysa ben onların yanından gecerken o yerde yatan bisikletleri duyuyorum. kurtarın bizi bunların elinden. bizide dağlara ormana çam kokusuna götürün feryatlarını duyuyorum. bende özgür olmak istiyorum ben hava atmak için yapılmadım ben tek tekerci zibidiler için yapılmadım ben bir "MUSTANG" im. siz bir "MUSTANG" i sirkte soytarılık yaparken gördünüzmü hiç diyor o bisikletler bana.
duyuyorum onları ve üzülüyorum. ve ülkem adınada üzülüyorum kahroluyorum ve aklıma 13 haziran olimpik gün sehir içi 14 km lik koşu geliyor evet evet sadece 14 km cik. hemde düz asfalt parkurlu bir 14 km cik.
528 kişi katılmıştı ne güzel bisikletler vardı specialized, giant, scoot, sedona , merida ,kron, hussar, trek, corratec, cannondale ler olanca güzellikleri ile meydana start yerine gelmişlerdi. gençler akrobatik hareketler yapıyor (yaptıklarını zannediyorlardı) bisikletlerini kahrediyorlardı. neyse yarış başladı of aman Allahım o ne start öyle o ne sprint kim tutar onları diye bakıyordu işi bilmeyen seyirciler :)
oysa zamansız harcanan gücün faturasının ağır olduğunu bisiklet sporunun ne olduğunu gercekten iyi bilen insanlardan öğrenen 42 yasındaki adam ve 15 yasındaki oğlu o sprinte hiç aldırmadan pedallıyorduk.
sonuç nemi oldu yarışçıların coğu 300-500 metre sonra bittiler. 528 kişiden 118 kişi finişe geldi :( ki bu 118 kişinin çoğu orta yasın üzeri bay ve bayanlardı. o güzelim bisikletler finişe gelmediler :( oğlum 9 ben 11. bitirdim. önümüzde 4 tane profesyonel sürücü vardı zaten.
işte ülkem adına kahrolduğum şey budur. her spor dalında halimiz bu durumda gençlerimiz ilgisiz bilgisiz ve amaçsız :( ve haliylede başarısız.
bir sevgili arkadaşım ne güzel yazmış "YANLIŞ BİR ŞEY YAPMADAN ÖNCE" demiş .
gençler bisiklet hava atma aracı değildir. sen onu korumaz ve saygı duymazsan oda korumaz ve üstünden atar bir gün seni. dilerim düşüşünüz yavaş ve emniyetli olur. hiç düşmeyin diye dua edemiyorum. çünki su testisi su yolunda kırılacaktır illaki bir gün!!!

• Beğen
Tepkiler: nikanam
Değerli arkadaşlar,

Öncelikle sizden teecrübeli olanlardan bir şeyler öğrenmeye bakın. Verecekleri bilgiler çok değerlidir. Mutlaka işinize yarayacaktır.

Kask meselesine geleyim. Arkadaşlar, sadece dağda ya da bozuk yolda değil, nerede sürüş yaparsanız yapın düşme riskiniz vardır. Düşmeden önce risk yokmuş gibi gelir, aldanmayın. Bisikletten düşüşlerde genellikle eller ve baş üstüne düşülür. Bunun için eldiven ve kask önemlidir. Eldiven bir süs eşyası ya da gidon tutarken eller nasırlanmasın diye kullanılan bir aksesuar değildir. Elinizi ciddi yaralanmalardan korur. Kötü bir el yaralanmasından sonra aylarca bisiklete binemeyebilirsiniz.

Baş çarpmalarında kaskın önemini ne kadar anlatsam eksik kalır. Şöyle söyleyeyim, kazalar sonrası kaskı kırılmış arkadaşlar gördüm. Ama kendilerine bir şey olmamıştı. Kaskları kırılmasaydı kafataslarının kırılacağını tahmin edersiniz herhalde. Düşmem demeyin, bomboş ve dümdüz yolda bile düşüverirsiniz. Hepimiz düştük. Zaten hiç düşmemek neredeyse imkânsızdır. Önemli olan en doğru şekilde ve en az zarar görerek düşmektir.

Şov amaçlı bisiklet sürüyoruz demişsiniz ama anlayamadığım nokta, şov amaçlı binenler daha çok akrobasi çalışır. Tur düzenlemek pek şov amacıyla binenlere göre değildir. Çünkü uzun yol biniş tekniği ve performans ancak bol bol turlar yaparak gelişir.

Bence önce tarzınızı netleştirirseniz sizin için daha iyi olur. İşi spor olarak yapmak istiyorsanız iyi bisiklet seçimi, aksesuar, sürüş tekniği, tamirat, bakım, ilkyardım konularında bilgilenmeniz gerekir.

İstemeniz halinde size bu konuda yardımcı olacak çok arkadaş çıkacaktır. Ben ve arkadaşlarım da memnuniyetle yardımcı oluruz.

Kolay gelsin.

Denizli Çökelez dağı uygun bir yer.ama çok rampa olduğunu da belirtmek lazım...

─╬╬╬──Denizli Bisiklet Grubu 26 Temmuz 2009 Pazar Günü Saat 08:00 da Denizli Belediye Önünden Güney Şelalesine Yol Alıyor!──╬╬╬─
↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔↔
http://www.turkiyetanitim.net/denizli/resim/selale1.jpg
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.................////...................
................(0 0)..................
........oOO...(_)....................
╔══════════════════╗
Denizli Bisiklet Grubu Herksi Bekliyor...
╚══════════════════╝
..........................oOO........
.............|__|__|.................
...............|| ||...................
............ooO Ooo................
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

Bu yazın en güzel turlarından biri olacak gibi görünüyor.

önceden haberim olsa katılmak isterdim fakat aynı gün Aydın - Didim yolundayım.saat 5 00 civarı bağbaşından yola çıkıyorum.yolda belki rastlaşırız : - )

Yol durumu hakkında bilgi verebilirmisiniz? Örneğin kaç km? Dönüş saati? yol asvalt-kum-mıcır? Hava durumu? Dinlenme yerleri? Kaç kişi? vs. vs. vs.

@Yunus Emre POLAT
Yol gitgel toplam 140 km, yaklaşık 10 kişi katılır diye tahmin ediyorum, yolun büyük bir kısmı asfalt, hava güneşli ve sıcak, dinlanme yerlerini biz grubun durumunu göre belirliyoruz. Dönüş saati hakkında erken yorum yapmak iyi olmaz tempomuza bağlı

@Ali Menemen

Şelale de bıcı bıcı yapılacak mı? Kaç km rampa? Başka yere uğranılacak mı? Çok mu soru soruyom? :D

@Yunus Emre POLAT
Evet çok soru soruyorsun:D:D Bıcı bıcı yapılırmı bilmiyorum(Yüzmek serbestse bizi tutamazlar zaten direk dalaarız;)) ama rampa az, başka yere uğranılmıyacak sadece güney Şelalesi

• Beğen
Tepkiler: Emre Yıldız
Geri