Scudo Sports

Denizli

Scudo
Denizli-Babadağ gezisi lastik patlakları hariç kazasız belasız tamamlanmıştır. Katılanların bacakları sağolsun.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yıldız
Arkadaşlar, turda gösterdiğiniz efor için tekrar tebrikler.

Daha önceki Denizli ve şehirdışı turlarından edindiğimiz deneyimle birkaç noktanın üstünde durmak istiyorum.

Dağ bisikletinde yüksek hızlara çıkmak değil, arazide istikrarlı ve kendini aşırı yormadan ama sarp ve zor yerlerde de tempoyu çok düşürmeden ilerlemek önemlidir. Yüksek hız daha çok yol bisikleti kullanımında önemlidir.

Dağ bisikletinin kullanımında değişen eğim ve yol koşullarına rağmen kadans (pedal devri) ve nefes alış hızını mümkün olduğunca değiştirmemek gereklidir. Bunu sağlayabilmek için de ani hızlanma yavaşlama, birine yetişmek için zorlama gibi şeylerden olabildiğince uzak durulmalıdır. Yoksa yorulursunuz ya da tıkanırsınız. Bugünkü turumuz orta zorlukta bir turdu. Dolayısıyla tempo ve nefes ayarlamayla ilgili hataların sonuçları pek farkedilmedi. Ama önümüzdeki haftalarda ve aylarda yapacağımız daha zor ve uzun turlarda bu konuda yapılan hataların aşırı yorgunluk biçiminde kendini belli edeceğini göreceksiniz.

Bugün de belirttiğim gibi, yerleşim yerlerinde yüksek hız yapmak oldukça tehlikelidir. Sessiz ve sakin sokaklardaki herkes aynı rahatlıkla hareket eder, sokağın başından kontrol etmeden önünüze çıkıverir. Konvoy halindeki bisiklet grubunun ani fren yapması zincirleme kazaya neden olur. Bugün ucuz atlattık.

Bundan sonraki turlarda bu konulara dikkat edilmesi grup bütünlüğünün ve sürüş keyfinin devamlılığı için gerekli. Tüm grup üyelerinin duyarlı olacağından eminim.

Teşekkürler.

Sevgili Ali, özellikle seni düşünerek yazılan bir yazı değildi. Ama bu yanıtı vermen bile gerçekten duyarlı olduğunun kanıtı. Çok teşekkürler. Diğer arkadaşlarımızın da aynı duyarlılığı göstereceğinden eminim.

• Beğen
Tepkiler: Sencer Kan
Barış abi söylediklerini dikkate aldım. Birdaha ki turda harfi harfine uyacağım;) Bilgilendirmen için ayrıca teşekkürler tecrübeli kişilerden bilgi almak bizi doğruya yöneltir.

Birde diğer turu daha kısa ve herkesin katılabileceği zorlukta seçersek grubumuzun tanınması ve gelişmesinde ayrı bir yer tutar diye tahmin ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: mengutay
@ali karagönlü
:)

Banada zevk vermiyor ama bazı arkadaşlarımda katılmak istiyor uzak olduğu için aileleri göndermiyor :bilmiom:

Ah ahh.. kafamı vuruyorum taşlara.. :25:
Sen kalk İzmir'den bisikletle Denizli'me gel... dolaş dur tek başına..

Meğer millet ne güzel organize olmuş geziyormuş.. :bilmiom:

27.06.2009 Cumartesi günü Denizli'den İzmir'e dönmemin tek sebebi İzmir'deki Pazar günkü tura katılabilmekti.. :vroam:
Bilsem Denizli'mde de muadili varmış hiç kaçırır mıydım?

Sevgili Ali AKTAŞ .. şimdi anlıyorum senin benim için kullandığın " keşke " leri

@Ali AKTAŞ

ahh ahh nedir şu ismimden çektiğim..
Şener olmuştu..
Serkan bile olmuştu..

Sercen olmamıştı... :p

Halbuki, Sencer; " aşılmaz kale " anlamında Son Selçuklu hükümdarımızın ismidir, güzel isimdir..

Bu küçük düzeltme bir yana, gelince BÜYÜK olasıkla muhakkak! görüşecek olmak daha önemli..

Selamlar

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
ali kardeş bende denizlide oturuyorum. sizlere katılmak isterim ama "o"(sıfır) kondisyonla nasıl olacak bilmiyorum?

Geri