Scudo Sports

Delta Bisiklet 1.İstanbul Triatlonu 24 Temmuz 2011

Değerli Arkadaşlar,

Yıldızlar kategorisi açılmıştır. 96-97-98 Doğumlular da katılabilir.

Kayıtlar 15 Temmuzda son bulacaktır. Önemle duyurulur.

Scudo
Delta Bisiklet 1.İstanbul Triatlonu Posteri

http://i199.photobucket.com/albums/aa51/ulasbaydar/Afi_Son_internet_800.jpg

herşey güzel hoş,tebrikler,ama hala yarışma start saatlerinin problem yaratacağı düşüncesindeyim.o zaman hepsi aynı anda verilsin ,1 dk espirisi anlamsız gibi geliyor bana.

@Fırat Dizman
Fotoğraf düşüncelerime tam tercüman olmamış. Bahsi geçen parkur seviye ve yaşa göre sıralama yapılarak halka açık olması ne iyi olurdu. Yoksa fotoğraftaki gibi yetişkin ve genç birlikte yarıştırılması gibi absürt bir şey düşünmüyorum...:)

@Salih Dinçer

Hocam hiç triatlon yarışına katıldın mı?

Ayrıca bir önceki mesajında örneği veren sanırım sizsiniz

şimdi de yetişkin ve genç birlikte yarıştırılması gibi absürt bir şey düşünmüyorum bunu diyorsunuz

olur diye bu resmi koyan da sizsiniz

http://vapourtrails.ca/images/photos/young_triathlete.jpg

Yıldızların startı 08:30 da. Yetişkinlerin 09:00 da. Absürt olan ne ?

Diğer startlar arasında 1 dk olmasının sakıncası nedir? Örneğin 5 Dk olsaydı ne olur? veya bir örnek gösterin benzer yarış benzer bir parkur ve startlarda farklılık.

Ayrıca bu start saatleri kafadan belirlenmiyor. İlk başlayanın geri dönüşü hesaplanarak belirleniyor. BU yarışta Chip sistemi kullanılıyor hataya yer yok.

Yüzme Saati
T1 Saati
Bisiklet Saati
T2 Saati
Koşu Saati
Toplam Saat

Niye karışsın ki!

Posterler bir mesaj vermek için yapılmış bir görseldir. Bütün herkese göre anlam taşıyacak veya anlamasını sağlayacak şekilde yapılması da mümkün değildir.

Varsa tecrübeniz buyrun kapımız herkese açık bir el atın doğrusunu yapalım.

daha önce hiçbir organizasyonda yer almamış
sadece hataları göstererek
ve hatta eleştirerek davrananlara sözü Mevlana söyler

karanlığa küfredeceğine kalk bir mum da sen yak

bence yarış startı aynı anda da verilse de birşey olmaz

yüzme ile başlanacağından bir sıkıntı olmayacaktır

sevgili Ulaş

yola devam

@ulas

yarışma sonuçlarının karışmasından bahsetmiyorum,varsın karışsın ,federasyonda daha önce defalarca karıştı,ben kendi adıma yarışı koşup kendimi zorlamaktan ve bitirmekten zevk alıyorum,kolumda saatim var,zamanımı bildikten sonra sorun yok,1 dk 5 dk bunlar sıkıntı olacak neden,örnek ilk grup yüzme startını aldı,ardakan bir başka grup,başka grup,peki bir dakikanın espiriside yok,amaç yüzme startını ayırmak muhtemelen rahat bir çıkış olsun ama,bisiklette muhtemlen 100 kişi aynı anda sürüyor olacak,düşünüm formula 1 pistinde alonso ve diğerleri yarışırken ,bu bizim gibi hiç yarış koşmamış insanlarda aynı araçlarla piste çıkmış yarışıyor olsun,orada ne olursa burada olzacak ,bu en kötü seneryo ama ihtimal içinde,geçen yıl iki ayrı grup aynı anda start aldı,beraber bisiklet sürme esnasında yol kullanma adabı şekli, makara değişimi gibi gerekçelerle ,biri beyin travması,diğeri omuz kırığı diğerleri çeşitli yara berelerle yarış dışı kaldı,kırılan maşalar,birbirine giren jantlar,yerdeki kanlar vs...

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
bu planlamayı kim yaptı bilmiyorum ama federasyon yapıyorsa ciddi elini taşın altına koyuyor olmalı,çünkü ,burası elazığdaki Atatürk barajı değil,orada boğulan çocukların arkasını kimse aramadı.Tabiki bu en çok onları yarşa sokan antrenörü bağlıyor,yüzmeyi bilmeyen sporcusunu yarışa sokmak !!!!nasıl bir düşünce bilemiyorum.burada çok kalantor kişiler yarışacakki,çünkü bu nedenden olacak bir problemde ciddi hesap soranlar olacağı kesin.Dediğim gibi,bu en son ve belki en zor ihtimal,ama ihtimal.

• Beğen
Yarışmacıların tümü yüksek performanslı ve deneyimli olsalardı herkes aynı anda bile çıkabilirdi belki ama özellikle suda ve su çıkışında bisiklet geçişinde kaos olması oldukça muhtemeldir. Sağsalim bisiklete geçmek ilk hedef gibi görünüyor.

Organizasyon çok güzel teşekkür ederiz :) Bu yazdıklarımız da mücadelenin bir parçası olarak görülebilir elbette başedilemeyecek şeyler değil.

• Beğen
gören de diyecek ki
boston maratonu yapılıyor
acaba 100 kişi olacak mı
kaos olsa ne olur

fırat kardeşim hep yapıcı eleştiri yaptı
bu açıkca görülüyor
bunu da belirtmek isterim

organizatörler
en ufak bir eleştiriden bile ciddi etkilenirler

o sebebple
o gün kaos da olsa
her şey süperdir

@Fırat Dizman

zaten triathlon acıdan zevk almak demek galiba

şanş sizinle olsun

yanlış anlaşılmasın burada delta vs yargılanmıyor,onlar federasyonun üzerine verdiği sorumluluğu fazlasıyla ve iyi niyetle yapmaya çalışıyor,hatta bu cumartesi,delta bisiklete gittim ,ulşala görüşmek için ama çok yoğundu ,görüşemedim.neyse bu yarış federasyonun yarışı ,özel değil,aslında buranın güzel yanı, bunu konuşup tartışıyor olabilmemiz,biz federasyonun hiç bir faliyetini tartışamıyoruz ki bu hafta olan görüşlmüş şey değildir:yarış saatine 1:30 dk kala start 35 dk geri çekildi ve haberi doğal olarak olmayanlar start saatine 15dk kala civarı geldiklerinde herkesin yüzüyor olduğunu görmüş,ve sonradan start almışlar,yüzme parkuru 3 defa yarıştan yarışa değişti.bunları kimseyle konuşamıyoruz,zaten pek önemide yok.zaten kandi adıma bir hafta sonra eğiridirde olimpik yarış var ,bunu antrenman mahiyetinde görmek gerek,çünkü gerçekten yarışma saati,sıcaklığı düşünürsek iki hafta üst üste zirve olamaz olamaz.o yüzden daha yavaş ve temkinli olmayı düşünüyorum.herkese kolay gelsin,emeği geçen herkese teşekkürler...

• Beğen
@mustafa akman

hepimizin şansa ihtiyacı var ,ama bu sene bana çok lazım,çünkü 3 yarıştır inanılmaz şansızım ve garip sorunlar oldu,inşallah burada olmaz.

• Beğen
Yüzmede sorun çıkacağını sanmıyorum. Zamanlamamız ona göre iyi oldu diye düşünüyorum.

T1-T2 zaten olması gereken gibi olacak.

Bisiklet kısmına gelince 3 şerit oldukça yeterli diye düşünüyoruz. Fransa turunda onlarca kişi finişe nasıl giriyor biliyorusunuz. Tur bitimlerinde ve dönüşlerinde belki yoğunluk yaşanabilir. Genel anlamda parkur çok fazla kişiyi kaldırabilecek durumda.

İSTANBUL BİZİM OLSAYDI ADALARDAN YÜZMEYE BAŞLATIRDIK, BOSTANCIDAN KÖPRÜYE BİSİKLETLE GÖTÜRÜR TAKSİME KADAR DA KOŞTURURUDUK

Güreşmesini bilmeyen yerim dar der!

İyi sporcu en zor şartlarda bile başarılı olur. Son zamanlarda çok triatlon yarışı izledim hayretlere düştüm. Kayalara tırmananlar dalgalarla boğuşanlar. Biz alışmışız her şey iyi olsun canımız yanmasın bakalım belki derece yaparız. O yüzden ülkemizde çok fazla iyi sporcu yetişemiyor. Bun anlayışlardan ve bu tip organizasyonların yapılamamasından dolayı.

Koşuya gelince kocaman yer

• Beğen
Böyle bir yarışta nasıl dereceler beklenebilir acaba? Mesela 750 metre yüzme için ortalama süre kaç olur? Yarışmacı profiline bağlı olduğunu biliyorum ama median değer kaç olur mesela 3 aşağı 5 yukarı :)

• Beğen
@Çagatay Çimşit

benim de aklımdan böyle bir soru geçiyordu
dün gece 5 k koştum
yarım saat falan tuttu
20 k bisiklet de ortalama 30 la falan gitsem 20 dk tutar

yüzmeyi bilemiyorum
antrenmanlarım devam ediyor
daha iki kere yüzebildim

zaten havuzda 750 metreyi bitiremezsem
ismimin karşısında şu yazacak: DNS