Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Delta Bisiklet 1.İstanbul Triatlonu 24 Temmuz 2011

ulas

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Mayıs 2006
Mesaj
3.954
Tepki
9.587
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Geotech
Delta Bisiklet'in sponsorluğunda 1.İstanbul Triatlonu 24 Temmuz 2011 tarihinde yapılacaktır. ( Kayıtlar Sona Ermiştir)

23 Temmuz 2011 Cumartesi Programı

Teknik Toplantı Yeri ve Detayları

Green Park Pendik Oteli (link)

Teknik Toplantı Saat: 19:00

Makarna Partisi Saat: 20:00



http://i199.photobucket.com/albums/aa51/ulasbaydar/Afi_Son_internet_800.jpg

1. İstanbul Triatlonu Yarışma Talimatı

Federasyonumuzun 2011 yılı faaliyet programında yer alan 1. İstanbul Triatlonu Yarışmaları 23-24 Temmuz 2011 tarihinde İSTANBUL‘da yapılacaktır.











KATILIM ŞARTLARI:
•Yarışmaya katılacak tescilli kulüpler ve ferdi sporcular Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden aldıkları onaylı isim listeleri ve lisanslarını Organizasyon Kuruluna Teknik Toplantıda vermek zorundadırlar. Belgesi olmayanların yarışmalarına izin verilmeyecektir.
•Sezon sonuna kadar kullanılmak üzere bisiklet numaraları alan sporcular bisiklet numaralarını getirecekler, bisiklet numarası olmayanlar yarışlara alınmayacaktır. Daha önce bisiklet numarası almayan ilk kez yarışmaya gelen sporculara bisiklet numaraları verilecek ve numaralar yıl sonuna kadar kullanılacaktır.
•Bonesiz olanlar yarışmaya katılamazlar.
•Yarışmaya katılacak tüm sporcuların lisanslarının 2011 yılı vizesi yapılmış olacaktır.

Yarışmaya katılacak kulüp ve ferdi sporcular 15 Temmuz 2011 Cuma günü saat 18:00'e kadar www.deltabisiklet.com adresine kayıtlarını yapmaları gerekmektedir.
Yarışmacı sayısı 200 kişi ile sınırlı olacağından bu tarih ve saatten sonra yapılan kayıtlar kabul edilmeyecektir.

•Kulüpler ve ferdi sporcular yarış ekipmanlarını kendi imkânlarıyla getireceklerdir.
•Yarışma ile ilgili detaylı açıklamalar Teknik Toplantıda yapılacaktır.
•Yarışmalar; Büyük-Genç-Master kategorilerinde sprint mesafesinde yapılacaktır.
Kategoriler: ◦Gençler (1992-1993-1994-1995)
◦Büyükler (1991 ve daha aşağı doğum tarihli sporcular)
◦Masterler (1970 ve aşağı doğum tarihli sporcular.
◦Sporcular kendi yaş kategorilerinde yarışacaklardır.
◦Yarışma Türkiye Triatlon Federasyonu Yarışma Yönergesi Hükümlerine göre yürütülecektir.


TEKNİK TOPLANTI VE MÜSABAKALAR:

23 Temmuz 2011 ( Greenpark Otel Pendik)
19:00 Teknik Toplantı
20:00 Makarna Partisi

24 Temmuz 2011
07:30-08:45 Değişim Alanına Giriş
08:30 Yıldızlar Startı
09:00 Büyük Erkekler Startı

09:01 Genç Erkekler Startı
09:02 Büyük Bayan –Genç Bayan- Masterler Startı
11:00 Ödül Töreni

Açılış seremonisine tüm yarışmacı kulüp sporcuları ve idarecileri katılacaktır.

Yarışma Parkurları
Yüzme: Caddebostan Halk Plajı
Bisiklet: Caddebostan Halk Plajı-Bostancı İskelesi
Koşu: Caddebostan Halk Plajı-Fener

Mesafeler
Sprint 750m Yüzme-20 km bisiklet-5 km koşu
Bisiklet: Caddebostan Halk Plajı-Bostancı İskelesi istikametine doğru Bölünmüş yolun 1 şeridi trafiğe, 3 şeridi bisiklet yolu olarak Kullanılacaktır. Gidiş ve dönüş 1 tur 4 km olup, 5 tur atacaklardır.
Koşu: Plaj-Fenerbahçe istikametine doğru 1250 m.de döneceklerdir. Kategoriler 2 tur koşacaklardır.


İTİRAZLAR:
•Kulüpler itirazlarını, 150 TL itiraz bedeli yatırdıktan sonra organizasyon kuruluna yapacaklar. İtiraz bedeli federasyon mutemedine elden ödenecektir. İtirazın haklı görülmesi durumunda ödenen ücret ilgiliye iade edilecek aksi durumda federasyon hesabına gelir kaydedilecektir.
ÖDÜLLER:
•Kategorilerinde ilk 3 dereceye giren sporculara madalya verilecektir.
•Ödül törenine yarışmaya katılan kulüpler, antrenör, idareci ve sporcular katılmak zorundadır.

ÖDEMELER:
•Federasyonumuz GSGM harcırah yönetmeliklerine göre yarışmalarda; Büyük Erkek, Genç Erkek ve Yıldız Erkeklerde ilk 8’e giren; Büyük Bayan, Genç Bayan ve Yıldız Bayanlarda ilk 4’e giren sporculara ve 3-9 sporcu ile katılan il-kulüplerin 1 antrenörüne, 10 ve yukarısı sporcu ile katılan il –kulüplerin 2 antrenörüne, 1 ve 2 sporcu ile katılan il-kulüplerin sporcuları ilk 3 dereceye girmeleri halinde 1 antrenörüne harcırahları Federasyonumuzca ödenecektir.
•Masterler Kategorisinde yarışacak sporculara Federasyonumuzca herhangi bir ödeme yapılmayacaktır.
•Dereceye giremeyen sporcuların harcırahları İl Müdürlüklerince ödenebilir.
•6215 Sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 10,11 ve 12. Maddelerinde yapılan düzenleme ile 3289 Sayılı Kanun’un E- 9.ncu Maddesinin bazı fıkraları değiştirilmiş ve aynı Kanuna ek Madde 9/A ile Geçici 11.nci madde eklenmiştir.
•Yürürlüğe giren Kanun’un 10.Maddesinde “Teknik Elemanlar ve Sporculara ödenecek ücretler hariç, Federasyonda çalışan personel ve diğer görevlilere verilecek ücret ve yolluklar Kamu kaynakları ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığından sağlanan reklam gelirlerinden karşılanamaz” hükmü yer almaktadır.
•İstanbul’da yapılacak Triatlon Yarışlarında ücret ve yolluklar bu kanun maddesi kapsamında yapılacaktır.
•Ev Sahibi ilin kulüp sporcu ve antrenörlerine ödeme yapılmayacaktır.

GÜVENLİK:
•Her yarışmacı uygunluğu (ITU) tarafından belirlenen kurumlarca onaylanmış kask takmalı, kaliteli materyalden yapıldığını garanti eden markalı malzemeler kullanmalıdır (el yapımı kaska müsaade edilmeyecektir.)
•Yarışmacı emniyet tedbirlerini hiçe sayarak yarışmaya başladığı takdirde; meydana gelebilecek kaza, hasar ve benzeri olaylardan Federasyonumuz (organizasyon kurulu) sorumlu değildir.
•Yarışmaların (yüzme, koşu, bisiklet) sağlık ve emniyet tedbirleri Valilik, Gençlik ve spor İl Müdürlüğü ile Organizasyon Kurulunca alınacaktır.

DİĞER HÜKÜMLER:
•Yarışmalarda görev alacak hakemler ile kulüp sporcularının izinleri bağlı oldukları Gençlik ve Spor İl Müdürlerinden alınacaktır.
•Bu talimatta yer almayan hususlarda Federasyon Başkanlığı ve adına görev yapacak Organizasyon Kurulu yetkilidir.



Hamdi GÜNEŞ
Federasyon Başkanı



Yayın Tarihi : 30.06.2011





TRİATLON NEDİR ve NASIL YAPILIR?

TRİATHLON
Triatlon aslında kişisel bir spordur. Sporcunun erişebildiği gücü zorlayan insanüstü bir çaba gerektiren, değişik yaş gruplarının yapabileceği bir branştır.

En önemli noktalardan biri, Olimpik tarzda rekor denemelerinin yapılmadığı hava ve zemin koşullarına göre derecelerinin değişebildiği bir spor olması insanların bu spora ilgisini arttırıyor.

Triathlon Sporu, kuvvet, dayanıklılık ve dayanıklılık becerilerinin çok iyi olmasını gerektirdiğinden ve çevresel koşullardan ( rüzgar, yağmur, dalga v.b ) kolayca etkilenebildiğinden dolayı elde edilen derecelerde rekor kırma gibi bir süre kavramı bulunmamaktadır. Ancak en iyi derece diye adlandırabileceğimiz ve bir önceki sene aynı yerde ve aynı parkurda yapılan yarışma ve yarışmaların tekrarında alınan derecelerin kıyaslanması sonucu tutulan zaman toplamı vardır.

Triatlon sporu bir felsefik spordur. Azimle çalışan gereklerini yerine getiren herkes bir diğerini geçer mutlak birincilik ikincilik üçüncülük çok uzun süreli yoktur. Ama sağlam istikrarlı triatlet vardır. Hemen hemen mevcut tüm yarışmalara başarıyla katılan ve bitiren bir önceki derecesinden 1 saniye ve dakika önce bitiren minimum 10 yıl maksimum 20-25 yıl Triatlon sporuna gönül veren kişi gerçek triatlet gerçek şampiyondur.

Özetlersek, Triatlon ufak ufak çakıl taşlarını sabırla bir araya getirmek sonunda yıllara yayılan, yıkılmayan, devrilmeyen bir piramit yapmaktır.

Bugüne kadar olimpiyatların açılışı geleneksel olarak binicilik ile başlar binicilikle son bulurdu.

Ancak artık dünya yeni sporlar ve yeni heyecanlar peşinde olduğu için Uluslararası Olimpiyat Komitesi de hareketli sporlarla oyunları başlatma karar almış ve bildiğimiz gibi Sydney Olimpiyatlarını Tiratlonla başlatmıştır.

Triatlon, ilk olarak 2000 Sydney Olimpiyat Oyunlarına Olimpiyat Komitesince bağımsız olarak alındı.

Triatlon yarışlarında organize edildiği yörenin (yerin) coğrafi ve iklim koşullarına göre değişiklik yapılabilir. Örneğin yüzmenin mümkün olmadığı yerlerde, yüzme yerine başka bir spor disiplini konulabilir. Ancak ilk defa 2002 Sydney Olimpiyat Oyunlarında, Olimpik spor olarak kabul edilen Triatlon’ un Olimpiyatlarda kabul gördüğü şekli yüzme, bisiklet ve koşu disiplinlerinden oluşmaktadır.

1977 Yılında Jhon Collins adlı şahıs, Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetlerinde Subay olarak görev yapmaktadır. O tarihlerde Hawaii Adaları’nın en büyüğü olan Honolulu’da üç farklı ve bir o kadar da birbirinden zor yarışmalar organize edilmektedir. Honolulu Plajı boyunca yapılan 3800 metrelik yüzme maratonu, ada etrafında düzenlenen 180 km.’lik bisiklet yarışı ve 42 km. 195 m.’lik koşu maratonu.

Jhon Collins arkadaşları ile bu üç farklı yarışma hakkında kritik yaparken aklına birden bu yarışmaların beraber bir organizasyonda yapılabileceği fikri gelir ve bunu büyük bir cesaretle arkadaşlarına söyler. Bu fikri söylemek bir cesaret işidir çünkü bu yarışmaların birini bile bitiremeyen onlarca sporcu varken, üç sporun da ard arda yapılması olanaksız gibi görülmektedir. Bu sebeple arkadaşları ona “deli” derler. Ne var ki arkadaşları arasında onun gibi macera ruhlu (deli) insanlar vardır! Böylelikle adına IRONMAN ( Demiradam ) dedikleri yarışmanın ilk startı 15 sporcuyla verilmiş olur. Yarışmayı izleyen herkes yarışmayı kimin kazanacağından çok bu zor sporu bitiren olup olmayacağını merak etmektedir. Sonunda 11 saat 46 dakika ile finiş çizgisine ilk sporcu ve ilk Ironman Şampiyonu olarak tarihe geçen Gordon HALLER gelir. Yarışma bittiğinde sanılanın aksine 15 sporcudan 12’si finiş çizgisine ulaşır. Organizasyon, kazasız belasız olarak başarıyla tamamlanmıştır. Bir dahaki sene tekrar düzenlenen Triatlon, katılımcıların ve izleyenlerin artan ilgisi sebebiyle televizyon kanallarının ve sponsor şirketlerinin de dikkatini çeker. Böylece tüm dünyada milyonlarca lisanslı sporcusu olan dev bir sektöre dönüşmüştür.

Bugün Avrupa Kıtası’nda, Futboldan sonra en fazla lisanslı sporcuya sahip olan spor Triatlon’dur. Bireysel bir spor olduğu göze alınırsa bu rakamın ne denli önemli olduğu daha iyi anlaşılabilir.

Yıllar geçtikçe, katılımın artmasını sağlamak ve organizasyonları kolaylaştırmak amacıyla IRONMAN mesafeleri daha makul seviyelere indirilmiştir. Uluslararası Federasyonun kurulmasıyla birlikte de Ironman adı “üçlü spor” anlamına gelen TRİATLON olarak değiştirilmiştir. Ancak ilk yapılan mesafelerdeki organizasyonlar, yine IRONMAN olarak adlandırılmaktadır.

Triatlon, olimpiyatlarda ilk defa 2000 SYDNEY Olimpiyat Oyunlarının “açılış sporu” olarak yer almıştır. Böylelikle milyonlarca seveni olan Triatlon hak ettiği değeri kısa sürede almıştır.

Türkiye’de Triatlon’un yapıldığı başlıca yerler, Alanya, Erdek, Çeşme, Sapanca’dır. Ayrıca her sene Federasyon bünyesinde Kızkalesi, Marmaris, Eğirdir, Çamyuva, Urla ve İstanbul’da yarışmalar düzenlenmektedir. İstanbul’da ENKA Spor kulübünün ve İzmir’de Ege Üniversitesi ve Türkiye Denizcilik İşletmelerinin düzenledikleri yarışmalar da unutulmamalıdır. 2001 Haziran’ına kadar Bisiklet Federasyonuna bağlı bulunan Triatlon, bu tarihte ayrı bir Federasyon olarak faaliyete başlamıştır.

TRİATLON SPORUNUN GENEL KURALLARI
Triatlon üç farklı spor branşının, zaman ayırımı olmaksızın ard arda yapılması ile oluşan yeni bir spor branşıdır. Fiziksel özellikleri sebebi ile kendisine en yakın branş olarak gösterilen Atletizm’den bir hayli farklıdır. Çünkü Atletizm gibi sporun atalarından sayılan Yüzme gibi bir ana branşı ve teknik bir malzemenin kullanılmasını gerektiren bisiklet branşını da içermektedir. Ayrıca Atletizmin branşları olan Dekathlon, Pentathlon ve Hepathlon sporlarında puanlama, Triatlon’da ise süreye karşı yarışma esastır. Bir diğer fark da Triatlon’nun bu sporların aksine çıkıştan bitime kadar süren bir spor olmasıdır.

Triatlon’un Olimpiyat Oyunlarında kabul gördüğü branşlar sırasıyla, Yüzme-Bisiklet-Koşudur. Bunun yanında, Triatlon organize edildiği yerin özelliklerine uygun olarak değişiklikler gösterebilir. Örneğin Raft Sporu’nun yapılmasına müsait bir bölgede Yüzmenin yerine Rafting koyulabilir. Ya da kış sporlarının yapılmasına olanak veren bir yerde Yol bisikleti yerine, Mukavemet kayağı koyulabilir.


TRİATLON DİSİPLİNLERİNİN KURALLARI

Yüzme :
Yarışmacılar yüzme parkurunu tamamladıktan sonra bisiklet etabına devam etmek üzere bisiklet parkuruna koşarlar. Değişim alanı denilen, bisiklet ve malzemelerinin bulunduğu yerde kısa bir sürede hazırlanarak bisikletle yarışa devam ederler hazırlanma süresi toplam yarış süresine dahildir.

Triatlon yüzme ile başlar. Genellikle erkek ve bayan sporcuların çıkışları ayrı ayrı verilir. Yüzme denizde yapılabildiği gibi göl, debisi az nehirler, kanallar ve havuzlarda da yapılabilmektedir. Yüzme normal olarak, deniz, göl, baraj gibi yerlerde hazırlanan geniş parkurlarda yapılmakta parkurun çıkış noktası yarışmacıların suyu rahatça terk edebilmesi için geniş tutulmaktadır.Avrupa’da sadece Triatlon için dizayn edilmiş havuzlar ve tesisler vardır.

Bütün yarışmacılar, organizatörlerin vereceği yüzme bonelerini giymek ve yarış numaralarını kol ve bacaklardan birisine yazmak zorundadırlar. Yarışmacılar istedikleri biçimde yüzebilir başlangıç ve bitiş noktalarında yürüyebilirler ancak Yüzme sırasında sporcular sadece mayo giymek zorundadırlar. Bunun dışında sporcuya avantaj sağlayacak herhangi bir yardımcı malzeme kullanamazlar. Ancak su ısısının organizasyon komitesinin belirleyeceği sıcaklığın altına düşmesi durumunda, sporcular Wetsuit denen ve sporcuyu soğuktan koruyan giysiyi giyebilir.

Bisiklet :
Yüzme parkurunu tamamlayan yarışmacılar, bisikletleri ile önceden belirlenmiş parkuru herhangi bir yardım almadan tamamlarlar. Yarışmacılar bisiklet etabında güvenlik kaskı kullanmak ve organizatörleri tarafından temin edilen ve arkadan tam olarak görülen yarış numarasını, sırtlarına takmak zorundadır.
Sporcular, yarışma öncesinde organizasyon komitesi tarafından belirlenen değişim bölgesindeki kendi numaralarının olduğu yere bisikletlerini koyarlar. Yüzme parkurunu tamamlayan yarışmacılar değişim bölgesine gelerek kasklarını takarlar, ayakkabılarını giyerler ve bisikletlerini alarak değişim bölgesinden çıkarlar. Yarışmacılar, değişim bölgesinden çıkana kadar bisikletlerine binemezler. Değişim bölgesine yarışmacılardan ve görevli insanlardan (hakemlerden) başkasının girmesi yasaktır. Triatletler bisikletleri ile önceden belirlenmiş parkuru herhangi bir yardım almadan tamamlarlar. Yarışmacılar, bisiklet etabında güvenlik kaskı kullanmak ve organizatörleri tarafından temin edilerek kendilerine verilen yarış numaralarını, bisiklet etabı boyunca arkalarından görünecek şekilde sırtlarına takmak zorundadırlar.

10 Metre Kuralı :
Bir yarışmacı, önündeki diğer bir yarışmacıyı en az 10 metre yakından takip edebilir. Diğer bir değişle 10 metre yaklaşabilir. Bunun sebebi arkadaki sporcunun, önündekinin rüzgar çekiminden faydalanarak haksız bir rekabete yol açmasını engellemektir. Bu kuralı ihlal eden yarışmacılar motorlu hakemler tarafından “ya rakibini geç ya da 10 metre mesafeyi koru” diyerek ikaz edilirler. Yarışmacı kuralı tekrar ihlal ederse hakemler tarafından durdurulur ve kenarda 1 dakika bekleme cezası alırlar.

Koşu :
Yarış parkuru önceden belirlenmiş cadde ve patikalarda olabilir.Bisiklet etabını tamamlayan Triatletler, bisikletlerini değişim bölgesine, aldıkları yere koyarlar. Burada koşu ayakkabılarını alan yarışmacılar koşu parkurunu bitirmek üzere değişim bölgesini terk ederler. Burada geçen süre toplam yarış süresine dahildir . Triatletler numaralarını koşu boyunca önlerinden görünecek şekilde takmak zorundadırlar.
Yarışmacılara kesinlikle hiçbir dış destek verilemez.
Ancak resmi serinleme istasyonlarında su ve yiyecek verilebilir.
Bitiş hattı belirgin bir şekilde hazırlanır ve yarışmacılar bu hattı geçerek yarışı tamamlar.
Koşu parkurunun bitimi aynı zamanda Triatlon’nun da bitişidir. Toplam derece alınır ve sıralama ona göre değerlendirilir.


TRİATLON MESAFELERİ
Triatlon ferdi bir spordur. Yüzme, bisiklet ve koşunun arka, arkaya yapıldığı olimpik bir spor branşıdır. sprint (kısa) mesafe, olimpik mesafe, olmak üzere 2 değişik mesafede yapılmaktadır.
 
Scudo
Tebrikler valla delta zora doğru koşuyor...
 
@serhad

Aynı soruyu ben de soracaktım.
 
halk triatlonu hariç hepsinde lisans zorunludur...
 
ulaş allah yardıcınız olsun,bunu neden yazıyorum çünkü bir delta var ,işiniz zor ,ama başarıyla üstesinden geleceğinize eminim ,bende sprint etapları hiç sevmeme rağmen zevkle koşacağım.ilk defa doğru bir start zaman dizilişi gördüm.Ama aralıklar biraz daha uzatılırsa daha sağlıklı olur .5dk gibi
 
Arkadaşlar merhaba,

Bu yarışın ana sponsorluğunu saolsun Delta bisiklet üstlendi. Öncelikle Ulaş'a desteği için teşekkür ediyoruz.
Yarışın organizasyonunu da Rivamad klübünün sporcuları olarak üstlendik. Bisikletforum'da organizasyon ile ilgili sorularınızı buradan ben ve Ulaş cevaplamaya çalışacağız.

1- Halk triatlonu hariç diğer bütün kategoriler için lisans gerekiyor. Çünkü Federasyon takvimine kayıtlı bir yarış. Lisans çıkarmak çok kolay bir işlem, hemen yapılıyor. Lisansınızı hemen çıkarın ve bu yarışa kaydolun :) Aynı anda üç disiplin, bu eğlence kaçmaz..

2- Ulaş'ın gönderdiği yarış programı ve mesafeler henüz tam olarak netleşmedi, bazı ufak değişiklikler olabilir. Güncel bilgileri netleştikçe paylaşacağız.

Bu duyuruyu ilgilenebilecek herkese gönderin :)

-levent topçu
 
Bir şey soracağım lisansımız tamam diyelim, peki bir de gsim onaylı liste ile ilgili konu var o nedir ? listeye isim yazdırmamız mı gerekiyor ? teşekkürler...
 
delta yaparsa iyisini yapar
 
@Özgün ÇETİN

Eğer bir klube bağlı sporcu iseniz o zaman klubunuz yarışmacı listesini gsim'ye gönderiyor. Eğer bireysel lisans çıkardıysanız gsim ile işiniz yok bildiğim kadarıyla...
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgün ÇETİN
@levo_redkid

Anladığım kadarıyla o liste, harcırahla ilgili bi durum.Benim dereceye girme gibi bi hedefim yok. Ama yarışa girmekte sorun olabilir mi diye düşündüm.
 
Doğrudur, harcırahlar da aynı liste baz alınarak belirleniyor.

Bireysel lisansı olanların gsim listesi ile alakası yok arkadaşlar, kafanız karışmasın. Sizi ilgilendirmiyor, gsim ile ilgili yapmanız gereken bir şey yok...
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgün ÇETİN
Ben ferdi olarak katılacağım ama önceki yıllarda yapılan yarışlardan birinin yarışma talimatında şöyle yazıyor:

KATILIM ŞARTLARI:

Ø Yarışmaya katılacak tescilli kulüpler ve ferdi sporcular Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden aldıkları onaylı isim listeleri ve lisanslarını Organizasyon Kuruluna Teknik Toplantıda vermek zorundadırlar. Belgesi olmayanların yarışmalarına izin verilmeyecektir.
...

Bu konuyu sanırım anlamadım tam olarak ama lisans çıkartırken soracağım gsim'e.

Teşekkürler...
 
Lisans çıkarma ile ilgili sorular geliyor, toplu cevap olması açısından buraya yazıyorum. Aşağıdaki adreste lisans çıkarma prosedürü anlatılıyor:

(link)


Daha da fazla bilgi ve yorumları okumak için buraya: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=75277&highlight=lisans+%E7%FDkarmak

Bir de, sağlık raporu sorularını duyar gibiyim :)
Cevap: üzerinde herhangi bir doktorun imzasi olan en basit rapor yeterli. İmzalatmanız gereken raporu yukarıdaki gsim bağlantısından indirebilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgün ÇETİN
@Özgün ÇETİN

Özgün lisansını çıkartırken sorarsın tabii; ancak rahat ol. Ferdi sporcular gsim'den onayli isim listesi almaz, böyle bir şey yok. Onu yapacak olan klüplerdir. Yukarıdaki cümleden bu anlam çıksa da, belli ki yazan kişi anlam karışıklığını farkedememiş. Teknik toplantıda klüpler o bahsettiğin listeyi ve lisanslarını verirler, ferdi sporcular ise sadece lisanslarını verirler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Özgün ÇETİN
Geri