Scudo Sports

Delta Bisiklet 1.İstanbul Triatlonu 24 Temmuz 2011

şunu merak ediyorum,sanırım bu yarış federasyonun düzenlediği puanlı bir yarış değil,rekreasyon faaliyeti olarak yapılacak sanırım,ancak federasyon bu yarış sonunda harcırah vericek,bu anlamasız ve yanlış,ayrıca madem 200 kişi ile sınırlı ,tek kategori olması gerekmezmi? yani yıldız genç vs .sayı sınırı niye var buda ayrı bir konu? zaten Türkiyede yapılan yarışlarda max geçen yalova yarışında ulaşıldı.buda 200 civarı,ama şu var burada kulüplerde veya ferdi olarak yıllardır bu sporu yapmaya çalışan kişiler var bunlara öncelik tanınmalı veya tanınmalıydı,her kulübe belli kontenjan verilmeliydi.En büyük problem yapılamıyacak halk triatlonu nedeniyle olabilir,halk triatlonu ismen yapılamıyacak,çünkü bugün gidip gsim den ferdi lisans çıkaran biri bu yarışa kayıt olabilir,hatta istanbul olması nedeniyle çok olabilir,buda yarış esanasında sıkıntı yaratabilir.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
Scudo
Fırat selam,

Yarış eğlence değil, bildiğin yarış. Diğer federasyon yarışlarından farkı yok.

Halk triatlonu ve mini-sprint kategorileri olmayacak. İsteyen sporcular tabiki lisans çıkartıp katılabilir, ancak o zaman tam mesafeyi bitirmeleri lazım.

Sayı sınırlaması bizim içimize sinmiyor, biraz buruk durumdayız. Ama bu sene koşullar bunu gerektiyor. Alternatif ise yarışı yapmamak. Biz bunu istemiyoruz.

Tek tek kluplere kontenjan yerine çabuk kayıt yaptıranlara öncelik sağlanması yolu tercih edildi. Bunun içinden çıkmak mümkün değil, ayrıca bunun kararını veren biz değiliz, federasyon karar veriyor.

Başka öneri veya talebi olan varsa lütfen paylaşsın, tamamını okuyup dikkate alıyoruz.

ben bu yarışa giremeyeceğime üzülüyorum, halbuki hayalimdi...

• Beğen
sevgili arkadaşlar
3-4 yıl önce aikido ile spora başladım
daha sonra
gerekli olduğu üzere kilo verip
body building ilave ettim
sonra atletizm(yarı maraton avrasya vs)
bisiklete tesadüfen başladım
çok hoşuma gitti
deltanın yarışlarına bitirme amaçlı girdim
çok keyif aldım

Arnavutköy Salcano yarışı tehlikeli iniş ve çıkışlarla dolu olduğundan
el emeği gereken bir mesleğim olduğundan yarıda bıraktım
mesafe kısa idi

Allah sağlık verdiği sürece bu tür aktivitelere girmak istiyorum
amacım keyif almak

bir duathlon veya triatlona girmek
ömürde bir defa da olsa
tam maraton bitirmek istiyorum

İlk kez yapılacak olan Delta triatlonu fırsat olarak ayağıma kadar geldi
henüz lisansım yok

yarışı bitirmek amacı ile girmek istiyorum
ancak
zaten yıllardır bu işi yapan sporcuların da hakkını yemek istemiyorum

bu sebeble

öncelik klüp sporcularına sağlandıktan sonra
15 temmuzdan sonra ferdi sporculara da kayıt açılsın

bizler de keyif alırken başkalarının hakkını yememiş oluruz

bugünlerde kayıt yaptıracaktım
ancak bu okuduklarımdan sonra
eğer kontenjan da yer kalırsa
15 temmuzda kayıt yaptırmayı düşünüyorum

yorumunuzu beklerim

deltanın 3. yarışına da herkes güya katılamayacaktı
ancak katılım zayıf olduğundan ek sporcu alınmak zorunda kalındı

aynı şey olmasın

• Beğen
Tepkiler: Fırat Dizman
veya
zor bir şey ama
benim gibi
acıdan keyif almasını bilen arkadaşlar
ellerini çabuk tutmasınlar

asıl sporcular yerlerini alsın

yer kalırsa bizler de doluşuruz

biraz anlayış
olayı çözer

zaten korkulacak birşey yok ,triatlon yapan çok değil ülkede sadece istanbulda yapılmasından dolayı sayı artabilir,ama gözden kaçan sıkıntı sayı değil aslında kategoriler arası 1dk start verilmesi,düşünün bir anda bisiklet parkurunda 200 kişi olacak ,haytında ilk yarışanlar,yeni küçük yıldız sporcular ,dönüşlerde vs büyük problem yaşanabilir.ayrıca bu sayı sınırlamasını isteyen veyapan kim?ikincisi kuluplere kontenjan verilir,geçen hafta tatvan triatlonu,haftaya elazığ triatlonu böyle yarşlar örneğin.ama belki daha bir max 100 kişi arttırılsa sayı zaten problem çözülecek.
neyse levent size kolay gelsin,buradan ahkam kesmesi kolay bizim için ,organizasyonların zorluğunu bilirim,birşey istersin ,elin kolun bağlıdır,birilerini inandıran kadar göebeğin çatlar.zor iş

• Beğen
mustafa bey bence 15 temmuzu beklemeyin ayağınıza böyle bir yarış gelmişken kaçırmayın yaptırın kaydınızı

• Beğen
@Fırat Dizman

selam,
sayı sınırlamasının nedenleri arasında güvenlik endişesi ve lojistik sıkıntılar var. Bisiklet parkurunu sadece belli bir süre kapalı tutabiliyoruz, sporcuları zaman içine dağıtma şansımız yok. Yani 200 yerine 300 sporcunun parkurda olduğunu hayal et mesela.

Yıldız kategorisi kaldırıldı zaten, çocuklar olmayacak. Halk da kaldırıldı.

@Fırat Dizman

Valla çok saol, yoğunluk had safhada, diğer işi gücü bıraktık her şeyi kendimiz halletmeye çalışıyoruz.

• Beğen
ben son gelen talimata göre konuştuğumdan bazı konularda fikir çatışması olabiliyor,örneğin en son yıldız kategorisinden haberim yoktu ,valla şu büyüklerle gençleride bisiklette çakıştırmazsanız iş çok güvenli olacak gibi,yoksa 1dk ara çok çok az.zaten zaman bollaştı,biz sporcular sabah 6 tada start alırız ama hakem bulamazsın,benim için sonuç bir grup 8 de diğer grup 9 da start alsa 10:30 iş biter,hatta 9:30 da bile ikinci grup start alır
karar sizin

salcano yarışını veya
deltanın yarışını düşününce
o dar orman patika yollarında büyük bir sorun yaşamadık
yüzme ile başlanacak zaten
grup epey bir dağılacak

bir sorun olmayacak
moralimiz yüksek olsun

başvuranların listesi yayınlanacakmı? olursa hoş olur.

Bu listeye lisansız bir amatör olarak bende girmek isterdim. En azından yarışcıları izleyip arkalarından onları taklit etmek güzel olurdu. Sonuçta geriden bir nesil yetişmeyecekse, yetiştirilmeye fırsat verilmeyecekse kısır olmaz mı?

İşte böyle bir nesil:

http://vapourtrails.ca/images/photos/young_triathlete.jpg

@Salih Dinçer

bir ayrıntıyı kaçırıyorsunuz,yeni nesil büyükler vs kategoriler ile yarıştırılarak geliştirilmez,evet en iyi antrenman yarıştır ama,eşit kategroriler arasında olursa ki, bizde örneğin büyük erkeklerde bile bir eşitlik yok malesef.

Herkese selam...İşimden vakit bulup ta lisans işini halledebilirsem bu yarışa katılmayı planlıyorum...Geçen sene ağustos -eylül döneminde inanılmaz bir kondisyon yakaladım ancak niyetlenmeme rağmen katılacak yarış ve zaman bulamadım...Bu sene o kadar iyi durumda olmamama rağmen yarış psikolojisini ve ortamını çok sevdiğim için bu yarışa katılmayı planlıyorum...iki sorum olacak :
1-Mayo ile ilgili sanırım federasyonun geçen sene getirdiği bir kural olmuştu...Tek parça olmalı vs..gibi kuralları vardı...Tam olarak hatırlatmanız ya da linkini atmanız mümkünmü? Ayrıca hızlıca yarış günü için uygun fiyata nereden mayo temin edebilirim?

2-2 MTB'ım olmasına rağmen yol bisikletim yok açıkçası MTB'dan daha çok keyif aldığım için senede belki gireceğim 2 yarış için yol bisikleti almadım. Yarış günü için nereden temin edebilirim ? Günlük kiralayan kurum vs. bilginiz varmı?

Koşu ayakkabım var :)

Senin ne işin var yarışta o zaman :) diye düşünenler için: ...39 yaşındayım ve 16 yıldır muntazam (her gün) spor yaparım...Ancak tüm ilgili olduğum sporların ekipmanlarını almaya kalkışsam ne evime sığar ne de param yeter...

Teşekkürler...

Merhaba, eğer derece iddianız yoksa MTB ile katılabilirsiniz.
Tek parça mayo gerekiyor, Ansal spordan alabilirsiniz. Uluslararası bir yarış olmadığı için çok ciddi uygulamıyorlar bu kuralı. Normal mayo ile yüzmeyi bitirip bisiklet etabında üzerine başka bir forma giyenler de oluyor. Rahat olun yani.

en önemlisi lisansını çıkartın, 10 dakika içinde veriliyor.

ben kaydımı yaptırdım arkadaşlar
hayırlısı
aktif sporcular yer bulamazlarsa çekilebilirim
bana ifade edilmesi yeter
:)

amacım bitirmek

@levo_redkid

benim aklım karıştı
yıllardır şort ile yüzerim
nasıl sadece tayt ile bisiklet süremiyorsam
sadece mayo ile de yüzemiyorum
hafif korunmam lazım :)

şort ile katılamam mı

bu konuyu tam açıklığa kavuşturabilir miyiz?

Mustafa Bey, hayırlı olsun. Triatlon dünyasına hoşgeldiniz :) Mayo olayı sorun olmayacaktır merak etmeyin. Kurallara bakarsanız triatlon mayosu ITU tarafından en ince ayrıntısına kadar tarif edilmiştir. Mesela bütün mayoların arkadan fermuarlı olması gerekir. Ancak Türkiye şartlarında bu kuralı uygulamak çok zor olduğu için yarışmacılara ciddi esneklik sağlanıyor, isteyen istediğini giyiyor açıkçası. sizin şort ile katılmanızda problem olmaz. Rahat olun :)

• Beğen
Sevgili arkadaşlar, biraz güncel bilgi vermek istiyorum:

- Chip sistemlerimiz hazır, ilk kez bu yarışta kullanılacak olan yeni bir sistem getirildi.

- Teknik toplantı ve makarna partisi 23 Temmuz Cumartesi günü saat 19:00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak.

- Yarış puan verecek. Bu nedenle kategoriler arası draft yapılmasına izin verilmeyecek. Bisiklet parkurundaki motosikletli hakem sayısı artırılarak yarışmacılar sürekli takip edilecek. Bununla ilgili çalışma devam ediyor.

- Yıldız kategorisini tekrar açabiliriz. Start saatlerini biraz daha esneterek yapabileceğiz galiba. Bazı gelişmeler var.

- Bugün tişörtler yaptırılıyor :)

• Beğen
English - I love you
Afrikaans - Ek het jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibak (bayanlar)
Arabic - Ana behibek (erkekler)
Armenian - Yes kez sirumen
Bambara - M'bi fe
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bengali - Ami tomake bhalo bashi
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Bulgarian - Obicham te
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Cantonese- Chinese - Ngo oiy ney a
Catalan - T'estimo
Cheyenne - Nemohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Corsican - Ti tengu caru
Creol - Mi aime jou
Croatian - Volim te
Czech - Miluji te
Danish - Jeg Elsker Dig
Dutch - ik hou van jou
Esperanto - Mi amas vin
Estonian - Ma armastan sind
Ethiopian - Afgreki'
Faroese -Eg elski teg
Farsi - Doset daram
Filipino - Mahal kita
Finnish- Minä rakastan sinua
French - Je t'aime, Je t'adore
Gaelic - Ta gra agam ort
Georgian Mikvarhar
German - Ich liebe dich
Greek - S'agapo
Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo
Hiligaynon Palangga ko ikaw
Hawaiian - Aloha wau ia oi
Hebrew - Ani ohev otah (bayanlar)
Hebrew - Ani ohev et otha (erkekler)
Hiligaynon Guina higugma ko ikaw
Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong - Kuv hlub koj
Hopi - Nu' umi unangwa'ta
Hungarian Szeretlek
Icelandic - Eg elska tig
Ilonggo - Palangga ko ikaw
Indonesian - Saya cinta padamu
Inuit - Negligevapse
Irish - Taim i' ngra leat
Italian - Ti amo
Japanese - Aishiteru
Kannada - Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan - Kaluguran daka
Kiswahili -Nakupenda
Korean - Sarang Heyo
Latin - Te amo
Latvian - Es tevi miilu
Lebanese - Bahibak
Lithuanian - Tave myliu
Malay -Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
Malayalam - Njan Ninne Premikunnu
Mandarin Chinese - Wo ai ni
Mohawk - Kanbhik
Moroccan - Ana moajaba bik
Nahuatl - Ni mits neki
Navaho - Ayor anosh'ni
Norwegian - Jeg Elsker Deg
Pangasinan - Inaru Taka
Papiamento - Mi ta stimabo
Persian - Doo-set daaram
Pig Latin - Iay ovlay ouyay
Polish - Kocham Ciebie
Portuguese - Eu te amo
Romanian - Te ubesk
Russian - Ya tebya liubliu
Scot Gaelic - Tha gradh agam ort
Serbian - Volim te
Setswana - Ke a go rata
Sign Language - ,/,,/ (iaret parma ile gösterme pozisyonu)
Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan
Sioux - Techihhila
Slovak - Lu`bim ta
Slovenian - Ljubim te
Spanish - Te quiero / Te amo
Swahili - Ninapenda wewe
Swedish - Jag älskar dig
Swiss-German - Ich lieb Di
Tagalog - Mahal kita
Taiwanese - Wa ga ei li
Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe
Tamil - Nan unnai kathalikaraen