Scudo Sports

Decathlon - b'Twin tercihleri

Hım. Ben yanlış anlamışım o zaman. Ben de 1200 KM yaptınız ve 2 kez akort ayarı kaçtı diye böyle diyorsunuz zannetmiştim.

Gerçi şu durumda yine jantın kalitesiz değil de akoru yapan kişinin işini doğru yapmadığını düşünüyorum. Çünkü elimizde 1200 KM'de 2 kez akort edilen bir jant var. Bkz: Ben.
Ha bi de şunu belirteyim, ben 120 KG ağırlığındayım. Sizin 95+30'da hemen hemen bana denk geliyor. Tezimi güçlendiriyorum :)

Scudo
@Uğur S.

95+30 konuyu açan arkadaş için söyledim..ben 78 kg ile sürerken akortu bozuldu..mazgal ,kavis stabilite yola çok dikkat etmeme rağmen

Tamam işte. Akortunuzu işinin ehli birine yaptırırsanız bisikleti de jantlar kalitesiz diye lekelememiş olursunuz. Elimde çok hor kullanılmış bir Triban 3 örneği daha var. Forum üyelerinden Sayın Yusuf Yılmazvural'ın bir mesajını alıntılayacağım.

@Yusuf Yılmazvural

Ben de konuya dahil olacagim.

Aldigim ilk aksam buyuk aralikli mazgala girdim. Ilk yol bisikletim olmasindan dolayi cok dikkatsiz ve acemi idim. Aldigimda 110 kiloydum. Ve cantam ve kalin montum da vardi. Hadi diyelim 115. On tekerlek bir sekilde gecti mazgali, ki buna hala inanamiyorum, arka tekerlek olmadi. Ve lastik araya girdi. Bir anda lastigim patladi. Tekerlegin araya girmesi ile olacak jant da yamulmustu. Ama oyle cok abartilacak bir yamuk degil. Ben yine degistirme geregi duydum orasi ayri. Ama benim izlenimim de kalitesiz olmadigi yonunde.

Ve tabii surulen yerlere gore degisiklik gosterir.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çift kat alüminyum janttan bahsediyoruz. Tek kat olsa kalitesiz kelimesini kabul edeceğim. Ama bu haliyle edemiyorum. Benim gibi enine boyuna bir adamı (188 cm 120 KG) bu kadar taşıyan janta ihanet edemem :)

@Uğur S.

sıfır jant, dikkat etmeme rağmen ilk antremandan sonra bozuldu (120 km)
akort için kronda çalışan bir arkadaşıma götürdüm ardından Silivri turu yaptım(115km) akort bozuldu
decathlona götürdüm akort için , akort yapmaktan bile acizler
jant setini değiştirip weinmann set taktım..hertürlü bozuk yolda çatır çatır akort bozmadan akıyor

burada çift kat savunan arkadaşlar, jantların v şeklinde olmalı..v şeklindeyken her türlü çukur ve darbe jant tellerine aktarılırken ,btwin in jantları düz olduğu için sağ veya sol yanalda(darbe hangi noktaya yakınsa o noktadaki yanala darbeyi ilettiği için janta hasar veriyor..v şeklindeki jantlarda ise jantın yamulması vb durumla karşılaşmadım

(link) jant yapısını inceleyebilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: GayriMütenahi
Ya siz çok şanssızsınız ya da biz (3 örnek vermiştim yanılmıyorsam) çok şanslıyız.
Bilemedim şimdi.

@adnan kahveci

Yine de degistirmeyi dusundugum icin bu bilgiyi aktardiginiz icin tesekkurler. Bir sikintisini gorur gormez soylediginiz set ile degistirecegim. Ama bu kotu oldugundan degil ya da olacagindan, sadece hic kotu olmasini istemedigimden :) cok felsefik oldu, hoscakalin.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Slm arkadaşım forumda yazınızı gördüm bende bıtwın 500almayı düşünüyorum istanbulda yaşıyorum
Hafta sonları şehşr içi binmeyi düşünüyorum
Bu bisikleti aldınızmı önerirmisiniz
Selamlar

ben bu ayın 16 sında aldım nerdeyse çoğu yere bisikletle gittim şuanda ramazan dolayısı ile ara verdim ama ramazandan sonra bakımlarını yapıp tekrar yollardayım (benim aldığım zamanda 6 aylık bakımı ücretsizdi şimdide öylemidir bilmiyorum onu)

b twin b fold 3 marka katlanabilr bisikleti nerde bulabilirim decathlonda kalmamış

b twin b fold 3 marka katlanabilr bisikleti nerde bulabilirim decathlonda kalmamış

arkadaşlar rockrider 5.1 hoşuma gitti ancak kararsızım 500 tl fiyatı var fiyatını hakedecek düzeyde mi decathlonun servis olanakları nasıl pek bilgim yok bu konuda önerilerinizi bekliyorum

Ben 4 aydır kullanıyorum, sana tavsiyem bu biiskleti almak yerine üzerine biraz daha para koyarak farklı bir modele yönelmendir . aldıktan sonra oldukça masraf çıkartan bir bisiklet.

Arkadaşlar Decathlon Türkiye sitesinde Btwin Rockrider 340 C1 modelini gördüm çok beğendim almayı düşünüyorum

Önerileriniz nelerdir? (Not: Günlük gezmek için şehir içi+ köy yollarında kullanacağım)

Genelde %90 olarak asfalt da kullanıyorum. BTWIN FIT 500 hakkındaki düşünce ve tecrübelerinizi paylaşırmısınız ?

Arkadaşlar selam btwin count 4 kablosuz bisiklet sayacım var ön maşaya bağlı sayaç ile janttaki mıknatıs her geçişte çok ince bip diye ses çıkartıyor daha önce yoktu 5 aydır kullanıyorum bisikleti yıkadım ondan sonra oldu.sayac gayet güzel çalışıyor ama o ses insanı gıcık ediyor her teker dönüşünde çok ince bip diye ses cıkıyor ve kesinlikle sürtme gibi bişey yok yardımcı olabilirmisiniz lütfen

Ben de aynı ürünü kullanıyorum ve böyle bir ses duymadım. Bipleyebilecek bir düzenek (hoparlör) de görmedim.
Sakın algılayıcınız mıknatısa temas ediyor olmasın? Benim maşa yuvarlak boru olmayıp biraz eliptik olduğu için algılayıcı zaman zaman dönüp mıknatısa çarpıyor ve bipten de öte tırlıyor resmen, durup düzeltmem gerekiyor.

ürünü hiç kullanmadım ama
ses ayarı açılmış yada takip modu gibi birşey var sanırım yabancı forumlardan okudugum kadarıyla,o modu/ayarı kapatman yeterli :)

yok hocam hoperlörden çıkan bip sesi gibi değil çok dikkatli sessiz alanda dinlersen her mıknatısın geçişinde sanki böyle paslı bişey dönerde vik diye ses çıkarır ya ama çok çok az bi ses sürtme yok kesinlikle önceden yoktu ses.Birde sinan'ın dediği ses ayarına bakiim belkide öyle bişey vardır

ses ayarı filan bulamadım maalesef :( janttaki mıkantıs ve maşadaki sayaçtaki mıknatısın her karşılıklı geçisinde çıkıyor ses

Geri