Scudo Sports

Dahon vybe C7A

Bildiğim kadarıyla neos sistemi diğerlerine göre ters mantıkla çalışıyor yani diğerlerinde vites kolunu kendinize doğru çevirince vites çoğaltırken bunda azaltıyor. Buna uyumlu bir değiştirici olmazsa zannımca vites rakamlarıniz tam ters olarak bulunduğunuz vitesi gösterecek. Arka en küçük dişlideyken 1.vites gösterecek gibi bir öngörüde bulunuyorum vesselam.

• Beğen
Tepkiler: bora62
Scudo
çok teşekkür ederim @Yusuf'san bu benim için çok büyük bir sorun teşkil etmez düzgün vites geçişleri olduğu takdirde ama dün bir bisikletçi bana neos7 nin gripshifter ının vites çevirme aralığı shimano revoshift ten farklı olduğu için vites geçişleri düzgün olmaz bu sebeple de başka bir vites kolu kullanmak mümkün değil diye bir bilgi verdi ben aslında bu bilginin doğruluğunu merak etmekteyim. Kısaca özetlemem gerekirse bütün 7 vitesli vites kolları vites teli gerginliğini aynı oranda değiştirmiyor mu acaba ?

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
@bora62 Şimdi beyin jimnastiği babında vites kolundan başlayıp teli takip ediyorum arka aktarıcıya geliyorum; orada telin ne iş yaptığını müşâhede ediyorum ve görüyorum ki zincirinin dişliler arasında belli bir miktar yer değiştirmesini sağlıyor. Peki dişliler arasındaki mesafe modeline göre değişiklik arz idiyor mu?

Sanmıyorum ve şu varsayıma ulaşıyorum :

Bütün 7 vitesli vites kolları vites teli gerginliğini aynı oranda değiştirmesi icab etmektedir vesselam.

• Beğen
Bende buna katılıyordum @Yusuf'san bey yalnız az önce Aslı bisikletle telefonda konuştum ve bana shimano vites kollarının neos vites grubuyla uymayacağını benim sram gripshift kullanmam gerektiği yönünde bir bilgi verdiler. Tabi henüz denemiş değilim ama bu bilgiyi buraya yazayım belki benim gibi bir gün ihtiyacı olan birisi olursa en azından bu bilgiye sahip olur sram gripshift alınca da zaten durumu güncellerim. Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Yusuf'san
@bora62 kolay gelsin takipteyim.

• Beğen
Bügün öğleden sonra Kızıltoprak Velespit'e gittim bisiklete Sram taktırmak için, lakin senin bisikleti hallettik Shimano set taktık arka aktarıcıyı da Neos 7'den Acera'ya çevirdik yenide zincir takıldı çalışıyor dendi. Yoğun bir gün olduğu için yalnızca 14 km sürebildim rodaj evresi geçince daha iyi bir yorum yapabilirim ama vites geçişleri Neos 7'ye göre daha seri, sese henüz alışamadım. Birde Acera Neos 7 ye göre oldukça kaba bir görüntü verdi ama benim için öncelik sistemin düzgün işlemesi fotoğraf çekmeyi unuttum yarın fotoğrafları da paylaşırım sevgiler. Burdan bu işi gerçekleştiren Velespit'e de çokça teşekkürlerimi sunuyorum sorunu bir şekilde olsa da çözebildikleri için.

Merhaba arkadaşlar.Biraz önce Dahon Vybe C7A siparişi verdim.Umarım her şey beklediğim gibi olur.Buradaki yorumlar sonucu Dahonda fiyatından dolayı da bu modelde karar kıldım.Bu modelin sürüşüyle ilgili dikkat etmem gereken püf noktalar var mı?Teşekkürler:)

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Hayırlı uğurlı olsun.
Gidon düz olduğundan ilk sürüş garip gelebilir ama hemen alışırsın. Çok iyi bisiklet aldın.
Eğer 2014 model aldıysan selesi çok kötü hemen değiştri derim.
Kask almayı unutma, şakaya gelmez

@BEDRETTİN GÜRCAN Hayırlı olsun. Daha önce katlanır denedin mi bilmiyorum ama çok seveceğini tahmin ediyorum. Aynısından kullanıyorum sürüş zevki bambaşkadır dahonun. Katlayıp taşırken dikkat edersin arabanın bagajına falan koyarken arka aktarıcı üstte gelecek şekilde yatırırsın. Gidonun tepkisi diğer bisikletlere göre çok hassastır bisiklete alışana kadar yokuş inişlerinde falan biraz temkinli olmanda fayda var.
İyi günlerde kullanan dileğiyle.

@BEDRETTİN GÜRCAN
@BEDRETTİN GÜRCAN Ben de aynı yerden almıştım, alışverişten ve müşteri ilişkilerinden son derece memnun kalmıştım.
Siyah rengi de çok güzelmiş Allah kazasız belasız bol pedallar nasip etsin.

Hayırlı olsun bunun başka hangi rengi var.?

• Beğen
Tepkiler: Bedrettin Gürcan
@Yusuf'san çok teşekkürler:) siyah ve beyaz rengi vardı.Dün vapurla Kabataşa geçip Rumelihisarına kadar turlayıp dönüşte metrobüsle Anadolu yakasına döndüm.Toplu ulaşımla entegre olması mükemmel:)

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    74,9 KB · Okunma: 62
  • image.jpg
    image.jpg
    85,5 KB · Okunma: 63
  • image.jpg
    image.jpg
    62,4 KB · Okunma: 63
@BEDRETTİN GÜRCAN stop lamban var mı bilmiyorum ama şu linkteki bagaj stop lambasını kullanıyorum öneririm. Hem fiyat uygun hem de bagaja çok yakışıyor.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Bedrettin Gürcan
Geri