Scudo Sports

Dahon Kullanıcıları Kulübü

Dahon visc d18 modelini arıyorum elinde olan satmak isteyen birileri varmı acaba 🙏

Scudo
Tekrar selam herkese , dahon vybe d7 ye bakarken ikinci el giant expressway mi alsam diye kafam karıştı. Giant ikinci el 8 bin tl civari , giant expressway hakkinda bilgisi yada tecrubesi olan arkadaslar fikir verirse sevinirim. ikisi arasinda bir tercih yapicam galiba

Merhabalar,

Bende aranıza dahon vitesse d8 alarak katıldım. Bir tane de eşime aldık. bakalım daha binemedik ama en kısa zamanda keyfini çıkartmayı planlıyoruz.

Kilo olarak 113 kiloyum ve 105 kg sınırını aşıyorum; ancak kilo verme eğiliminde olduğum için bu bisikleti tercih ettim. İnternette de 120 kg kullanıcıların olduğunu ve sorun yaşamadıklarını okumuştum. Zaten mantıken düşündüğümüzde bagaj sınırı 10 kg ve kullanıcı sınırı 105kg, bu verilerin 115 kg kesin bir kapasitesi olduğunu gösterdiğini düşünüyorum. Zaten bisikletlerde verilen resmi verilerin güvenli toleranslarının yüksek olduğunu düşünürsek bir sorun olacağını sanmıyorum. Zaten bisikletle akrobasi yapmayacağım için çok sorun etmedim açıkcası. Yine de tecrübesi olan arkadaşların fikirlerini dinlemek isterim.

Bisikletlerimizi gittimiz yerlere götürmek istediğimiz için taşıma çantasını da amazondan iyi yorum alan bir markadan aldım. Birde şehir içi kullanımda katlayıp rahat elle ittirip sürmek adına dahonun göbekten bağlanan tekerleğinden aldım. Bu arada 5 aylık bir bebeğimiz var:). onun için de römork aldık. Dahon ile römork çekenleri de gördüğüm için çok sorun olacağını düşünmüyorum.

İlerleyen dönemlerde katkım olması adına tecrübelerimi de paylaşacağım.

herkese iyi forumlar.

Herkese merhaba. Geçen hafta bir anda karar vererek nihayet D8 aldım geçtim.Bunca zamandır erteliyordum artık alayım dedim.Şu anlık bir sıkıntı yok yalnız araştırdığımda bu vites kullanımlarını ben şu zamana kadar hep yanlış yapmışım.Katlanır bisikletlerin viteslerini araştırırken öğrendim.D8 için 8 vites ve düz yolda normal giderken kaçıncı vitese alalım mesela ? Sürat istemiyorum o yüzden son vitese almam.

Ayrıca katlarken mıknatıs yeri ucundan yapışıyor tam ortalayamadım henüz ,illa ki kablolar karşılıyor.Zaman ile onu öğreniriz inşallah.

Herkese iyi bayramlar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Joseph Cavalcanti
Screenshot_20230628-134004_Gallery.jpgScreenshot_20230627-140728_Strava.jpg
Dahon D8 vitesse Eylül 2020 de aldım. Bu yıl 1000km yi devirdi toplamda 4326km olmuş. Ortalama 40km lik sürüşlerim var her sürüş sonuna doğru İzmir de ya varyantı yada ikiçeşmelik yokuşunu çıkıyorum. Bisiklet hafiflik, dayanıklılık, paslanmazlık açısından bütün beklentileri karşılayıp parasının hakkını veriyor. 2 derece soğukta, 40 derece sıcakta, 40 km hızındaki rüzgarda, hafif yağmurda 4 mevsim sürüş yaptım. Tabikide üzerimde mevsim ve şartlarına uygun kıyafet ve ekipmanlar varken. Şuana kadar sadece fren pabuçlarını değiştirdim 4000.km de. Bisitlette ön sepet ve arka çanta çok işe yarıyor. Bu bisiklet kesinlikle alınır. Malum dolar 26 Tl olmuş şuanki fiyatı kur 20Tl iken 19.000 TL civarındaydı. Ben 2020 Eylülde 4000TL ye almıştım. Fiyatını düşününce bütçesi uygun olan için çok iyi bir bisiklet ama bisiklet biraz eylence biraz da spor demek bütçenizi gereğinden fazla zorlayacasa daha uygun marka ve modellerde işinizi görebilir.

Selamlar arkadaşlar. Mu d9 2023 ile ben de aranıza katıldım. Bisikletin üzerinde çamurluk ve bagaj geldi ama bagaj standart heybeli aluminyum bagaj. Hem gereksiz ağır hemde bisikletin katlanmasını engelliyor.
20230706_141512.jpg
Bu yüzden diğer serilerden sökülme arka bagaj ve çamurluk arıyorum. Bisikletini hafifletmek için söküp kullanmayan var ise özel mesaj ile iletişime geçebilirse çok sevinirim. Bu arada landing gear işime yaramayacağı için onu da ben satabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Hidiman
Selamlar arkadaşlar. Mu d9 2023 ile ben de aranıza katıldım. Bisikletin üzerinde çamurluk ve bagaj geldi ama bagaj standart heybeli aluminyum bagaj. Hem gereksiz ağır hemde bisikletin katlanmasını engelliyor.
306695 dosyayı görüntüle
Bu yüzden diğer serilerden sökülme arka bagaj ve çamurluk arıyorum. Bisikletini hafifletmek için söküp kullanmayan var ise özel mesaj ile iletişime geçebilirse çok sevinirim. Bu arada landing gear işime yaramayacağı için onu da ben satabilirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Arkadaşlar piyasada satılan dahon bagaj d9 a uyumsuz çıktı. Daha önce mu d9 a bagaj almış olanlar var ise yardımcı olurlarsa çok sevinirim. İyi forumlar dilerim.

Merhaba Dahon Vitesse D8 (2016) kullanıyorum, lastikleri aldığımdan beei kötüydü ama artık çok fazla kaymaya başlayınca araştırmaya başladim ve araştırirken farkettim aslında 2016 vitesse d8'lerin ladtikleri shwelbe imişm Benim bisiklette dahon rotolo yazıli kenda 1.75 l nylon lastik var orjinalinde, sıfır ve bayiden almistim. Biri beni aydınlatabilir mi rica etsem..
Bisiklet bu arkadaşlar..

Dosyalar

• 20230827_113116-01.jpeg
    20230827_113116-01.jpeg
    190,9 KB · Okunma: 42
Merhaba Dahon Vitesse D8 (2016) kullanıyorum, lastikleri aldığımdan beei kötüydü ama artık çok fazla kaymaya başlayınca araştırmaya başladim ve araştırirken farkettim aslında 2016 vitesse d8'lerin ladtikleri shwelbe imişm Benim bisiklette dahon rotolo yazıli kenda 1.75 l nylon lastik var orjinalinde, sıfır ve bayiden almistim. Biri beni aydınlatabilir mi rica etsem..
Bisiklet bu arkadaşlar..
Merhaba Uğur, Konuyla ilgili Dahon'nun orijinal sitesine baktığımda 2016 modellerinde Dahon Rotolo marka lastik kullanmışlar. Benim kullandığım 2020 modelinde Schwalbe Marka - Road Cruiser model lastikler vardı. Tahminimce 2016 yılından sonra belki de Schwalbe ile devam etmiş olabilirler.

Selamlar Dahon bisikletim için ön göbek 28 li dinamo arıyorum nasıl bulabilirim?

Selamlar, Aliexpress'te bulunabilen bir ürün. Oradan getirtebilirsin. Hatta link veremiyorum şu anda ama direk Dahon için ürettikleri modeller var.

evet ön lambayı çalıştırmak için. dahon vitessse d8 var 30th anniversary. orjinal halini korumak istiyorum

Dahon vybe d7 siparişi verdim. İyimi ettim kötümü bilmiyorum. Hali hazırda yol bisikleti kullanıyorum. Beğenirsem eşime de alırım. D6 alacaktım belki bagaj lazım olur falan diye d7 aldım. Kazasız sürüşler herkese

Son düzenleme:
Sadece ışık mı bilmiyorum ama elektrik üretebilen ve tekere takılabilen bir model.
Son isminde bir dinamo göbek var tr'de biraz zor bulunur ama onu satın alıp ördürebilirsin. Dikkat etmen gereken şey çatal aralığın olacaktır. Eğer 8cm ise brompton için olan son dinamolarından alman gerekecek, eğer 10cm ise standart son 28 ya da ya da son delux alabilirsin.

Dahon d7 siparisim geldi. Kutudan çıkarıp ilk sürüşü yaptım. Kutudan katlanmış çıktı. Katlamayı yapıp sürüşe hazır hale getirmek gayet basit. Katlama noktaları kaliteli. Elcikler ve vites değiştirilen yer çok kaliteli bir his vermedi. Direksiyonu en alt seviyede kullandım. Boyum 175cm. Plastik camurluk tekere ufak ufak sürüyor. Elimle düzeltmeye çalıştım. Arada surtsede rahatsız edici surtme sesini kesmeyi başardım. Hafif yokuş olan bir yer vardı. Test için oraya gittim. Vites canavar gibi çalışıyor. Geçtiğini anlamadığım zaman oldu.yol bisikleti kullanıyorum. Sora vites var, onu aratmadı.dahon vites İlk günkü performansı mükemmel diyebilirim. Uzun kullanımda ne olur zaman gösterecek. Lastiklerin yol tutuşu gayet iyi. Schwalbe lastik kullanan vitesse 8 modelini almadım. Çünkü daha önceden zırhlı schwabe lastik kullandım.lastik patlamıyor ama Konfor inanılmaz düşüyor. Yol bisikletinin ince lastiği bile daha iyi konfor sağlıyor. Velhasıl lastikler gayet yeterli. Akıcı bir jant var üzerinde. Beklentimin üzerinde. Selesinin burnu hafif yukarı doğru. Ayar istiyor. Ama yinede hiç rahatsızlık vermedi. Yaklaşık 2 saat sürdüm . Frenler iyi tutuyor ama sıktığımda sanki kirilacakmis gibi bir his verdi. Elimin değdiği önemli yerler pek kalite hissi vermedi Velhasıl ama sorunda çıkarmadı. Arka bagajı beğendim. Taş gibi. Dünya yük taşır. Veriler de ne var bilmiyorum ama inanılmaz sağlam elimle yokladim canavar... Sürüşü çok keyifli. Yokuş performansını merak ediyordum. Son dişlinin bi tik altı olsa yürümek daha verimli olacaktır. Bu vites aralığı gayet yeterli. Yokuş çıkamadım diyen zaten yürüyerekte o yokuşu çıkamıyordur. Yokuş işi birazda kişinin kondisyonuna bağlı. Ben 49 yaşındayım beni zorlamadi. İzmir varyanta cikarmisin deseniz yol bisikleti ilede orayi çıkmak kolay değil. Bununla da aynı ter akacaktır. Vites aralıkları gayet iyi. Hızlanması için küçük disliye aldığınızda ben gitmem demiyor. Bas uçalım gibi bir durum. Eksikleri aydınlatma, zil ayna gibi donanımlar .aksesuar olarak telefon tutucu. Ön bagaj, arka çanta sabitleyici var ama daha güven veren bir ekipman olabilir. Aklıma başka birsey gelmedi. Kazasız sürüşler herkese. Son ekliyom. Ayaklık çok iyi. Hem hissi hemde bisikleti oldukça dengeli bir şekilde durduruyor.birde kutudan çıkınca lastikler inikti. Pompa ile şişirdim.

Son düzenleme:
Merhaba. 2019 model Mariner D8'ime bir kaç yükseltme yapmak istiyorum.

İlk olarak frenleri düşündüm. Üzerinde isimsiz v frenler mevcut bunların yerine Deore br-t610 yada alivio br-T4000 kullanabilir miyim?

Hissedilecek seviyede performans değişir mi?( Kaza anında 5cm bile önce durabilmek)

Hangisini tavsiye edersiniz? Deore'nin çifti 1000TL, Alivio 580TL.

Fren kollarını da değiştirmem gerekir mi? Performansı arttırmak için?

...Üzerinde isimsiz v frenler mevcut bunların yerine Deore br-t610 yada alivio br-T4000 kullanabilir miyim?...

Evet

...Hissedilecek seviyede performans değişir mi?( Kaza anında 5cm bile önce durabilmek)...

Üstündekinin performansına bağlı olarak değişir. Mosso Legarda'daki Logan frenleri Alivio BR-T4000'ler ile değiştirdim, performans fark etti ama bunda mutlaka pabuçların da payı vardır. Logan + Baradine 3 renk pabuçlara kıyasla Shimano Alivio BR-T4000 + kendi pabuçları ((link)) biraz daha iyi, opsiyonel daha uzun pabuçlarla ((link)) daha da iyi olduğunu belirtenler var. Bu bisikletten çıkan Logan + Baradine pabuçları da B'twin Original 520'ye aktardım, onun berbat frenlerinden daha iyi oldu.

...Hangisini tavsiye edersiniz? Deore'nin çifti 1000TL, Alivio 580TL...

Fren bacakları bakımından neredeyse aynı. Deore'nin malzeme hissi daha iyi, mesafe ayar vidası daha derli toplu ve prosfesyonel görünüyor, beraberinde gelen pabuç daha iyi.

...Fren kollarını da değiştirmem gerekir mi? Performansı arttırmak için?

Üstündeki kollara bağlı. Resimlerine bakınca (link) gibi duruyor ki sıkma hissini pek sevmem. Plastikse ya da esneme yapıyorsa mutlaka değiştirin. Shimano'nun fren kolları gayet güzel, örneğin: (link)

Geri